Core

Körde ju ett core-pass igår kväll...
Kan bara säga att det känns idag! :-)
Har ganska rejäl träningsvärk i magen!!

O bara maken vaknar till o dottern har sovit sin "middag", så ska jag ge mig ut på en löptur. *längtar*

Måndagmorgon

Fick ingen skön nattsömn i natt. Dottern vaknade när hon skulle ha sin medicin igår kväll o jag blev tvungen att lägga mig hos henne för att hon skulle somna om. O sen gick det inte att smita därifrån. :-( Så jag har delat 90 cm med min dotter som tar stor plats i sängen...
Hon har som vanligt varit vaken flera ggr i natt. Vid 5:20 gick det inte att få henne att somna om, så då gick vi upp o satte på en Lotta-film.

Perfekt avslutning på veckan! Efter kvälla...

Perfekt avslutning på veckan! Efter kvällamelliset körde jag ett core-pass. Alldeles underbart!!! :-)


Dagen på XV-vis

Det här har varit bästa XV-dagen den här veckan!!

Började med frukost vid 7:45. 2 Wasa Delikatess med ost o grönt på.
Sen vid 11 tog jag 1 bar.
Vid 14 tog jag lite kesella.
Kl 17 åt vi middag. Stekt fläskfilé med sallad, wokgrönsaker, salsa och hemmagjord vitlökssås.
Har fått i mig 1½ liter vaten idag.

Kanske inte en optimal dag, med tanke på att jag inte åt någon riktig lunch, men jag var inte särskilt hungrig pga den sena frukosten. Jag är iaf grymt nöjd.

Strax ska jag äta lite yoghurt med bär och nötter. :-)

Bättre o bättre

Dagen startade efter en skön sovmorgon till halv 8. Efter frukost o lite mys med dottern fick jag maken att ta fram grejorna o förbereda inför att sätta upp gardinstängerna i vårt sovrum. Är ju "bara" 1½år sen rummet blev klart... Bättre sent än aldrig!
Dottern var jätteglad under hela tiden. Hon låg i våran säng o basade. ;-)
Inte nog med att gardinstången kom på plats. Det gjorde även den 11 meter långa gardinen.

Titta vad fint det blev:


Efter att gardinen kom på plats i vårt sovrum, bytte jag gardin i dotterns rum oxå. o sen satte jag in hennes diplom o medalj från Skol-DM förra året, i en ram, som maken lackat. Det blev oxå fint! O nu sitter den på väggen ovanför hennes stårullstols-plats.

Jag känner mig fylld av energi! Att bli av med göromål som hängt över mig så länge. Åh vad det blev fint här hemma. Jag är så nöjd med min insats!! :-)


Utbyte

Promenaden blev till en joggingtur!!
Kändes jätteskönt att få ge mig ut på min första uterunda sen skadan i början på dec.

Drygt 29min o 4km blev det idag.. O jag kände mig faktiskt ganska stark. Visserligen kändes det lite i min fot, men nu får den vila fram tills på måndag eller tisdag. :-)

Lördagstankar

Vad härligt det var att vakna imorse. När jag o dottern vaknade kl 6 så visade termometern +0,8grader. :-)

Vill att isen ska smälta bort, så jag kan ge mig ut o springa här hemma!

Det känns som att jag håller på att tjata ihjäl er, men jag tycker verkligen om att springa. Mycket tack vare att Linnéa utmanade mig förra året. Löpning är något jag hållit på med periodvis ända sen tidiga tonåren. Men jag lyckas alltid med att få skador o bli sjuk o det tillsammans med dåligt engagemang har gjort att jag aldrig klarat av att springa längre än 5km.. Men för knappt ett år sen klarade jag av 7km o sen dess har jag varit väldigt bestämd med att klara av att springa 1 mil. O blir jag bara bra i foten efter op så är jag lite sugen på att ta en halvmara om ett par år. Kanske lagom till 30årskrisen. ;-)

Glädje

Den här underbara fredagen har bjudit på flera tillfällen av glädje.
Först blev det rörelseglädje på löpbandet. Älskar verkligen att springa!!! Sen en trevlig pratstund med Xv-vänner o konsulenten.
Till lunch köpte jag med mig subway-mackor hem. Jag åt fullkornsbröd o chicken teriyaki.
Möttes av GLAD dotter här hemma. Hon har varit helt fantastiskt underbar hela dagen!!! Efter att hon sovit middag i mitt knä gick jag ut o slipade de 8 makramé-brädorna som vi ska ha nästa helg. O sen har jag väl inte gjort så mycket mer än att laga lite middag till mig o maken.. Men det var väldigt kul o skönt att få brädorna färdiga. Det gör att jag kan ägna mig åt familjemys i helgen.

Har ägnat många minuter idag åt att fundera på ett bra o realistiskt mål. Som en god vän sade så var ju Tjejmilen mitt stora mål med hela den här Xv-"resan"... Kan inte komma på något annat relevant mål. Men närmast i tiden ligger Vårruset. O det ska jag banne mig klara av galant!! :-)

Ont

AJ vad jag har ont i huvudet o tanden ömmar...

Detta blir bara ett kort inlägg. Orkar ärligt inte skriva så mycket.

Dottern har redan somnat, så jag ska passa på att ta värktabletter o ligga på soffan o slöa lite o hoppas på att jag mår bättre imorgon. Har inte fått någon chans till vila o avkoppling idag. Hann inte mer än komma hem från tandläkaren o ärendena så kom min mamma på besök o sen har maken velat få lite gjort, så jag har tagit hand om dottern mycket idag. Tyvärr har det resulterat i en usel matdag. Har stoppat i mig både det ena o andra. Men jag hoppas att en dag i fel tecken inte förstör för mig...

Imorgon ska jag ju iaf till gymmet o det längtar jag efter. Vill SPRINGA!!!! :-)

Hemma o levande

Tandläkarbesöket gick faktiskt riktigt bra. 1 spruta med bedövning plus lite salva o småduttar med bedövningsmedel i kanalerna. O det kändes inte särskilt mycket.

Nu är tanden helt rensad o så har den fått lite medicin i sig o blivit provisoriskt lagad. Ska dit igen i juni o rotfylla den på riktigt.

Fick sitta/ligga i tandläkarstolen i drygt 1 timme. Sen när jag var färdig åkte jag o hämtade ut dotterns mat på apoteket, hämtade ut medicin oxå till henne. O så avslutade jag stadsvisiten med att åka o handla för kommande veckan. Nu har vi mat hemma så vi klarar oss tills på fredag nästa vecka. :-)

Inte förrän jag var på hemväg så började huvudvärken komma smygandes o det började kännas i käken att jag gapat lääänge. Stoppade i mig 1 ipren så fort jag kom hem, men antagligen var det för sent. För huvudvärken är kvar o känns värre ju längre dagen går.
Hade små tankar om att jag skulle kunna åka o träna ikväll, men jag gör det imorgon istället!

Tacka snälla Sara för att du peppar o inspirerar!! :-)


Laddar om

Usch o tvi!
Imorgon ska jag till tandläkaren o få en tand förberedd för rotfyllning. Den ska rensas helt o så fyllas upp med provisorisk lagning. 1½ timme kommer jag få tillbringa i tandläkarstolen.
Är sjukt nervös!!!! Snälla ni, skänk mig en tanke mellan 8:30-10:00!!!

Vet inte hur jag kommer må efteråt, men jag återkommer hit, när jag mår skapligt för en liten rapport om morgondagen..

God natt!

Påverkan

Trodde nog inte att jag skulle bli så påverkad av op-beskedet som jag blev...

Har legat o lyssnat på 3 spår av den mentala träningen, men finner ingen ny målbild. Så jag får fnula vidare på det.
"Drömmen" om tjejmilen lever vidare, men det dröjer ju minst 1½år innan jag kan genomföra det...
Ska anmäla mig till Vårruset iaf o har som mål att komma in under 30minuter. Förra året kämpade jag mig in på 35min. Med smärtor i benhinnorna som gjorde att jag blev tvingad till 4månaders löpar-uppehåll.
I år har jag bättre förutsättningar. Så under 30 känns faktiskt ganska enkelt. :-)

Mentala träningen...

... får vänta tills dottern har somnat.
Hon har varit/är så go o glad att jag vill tillbringa min tid med henne. Mitt lilla hjärta som inte mår så bra...

Ortopedbesök

Idag har jag ju varit till ortopeden med min fot.
Den ska opereras!! Läskigt!!
Men han tyckte att det såg ljust ut o att trodde att det fanns goda chanser till att jag skulle slippa ha ont.
Fick beröm av honom för att jag hade så lite fett på fötterna. Det såg riktigt bra ut o det skulle bli lätt för honom att op. ;-)

Detta medför att jag inte törs anmäla mig till Tjejmilen. Op skulle nog inte ske före sommaren, men det vet man ju inte, så jag får skjuta upp milen 1 år till. :-( Visst ska jag träna o banne mig klara av att springa 1 mil i år, men något millopp blir det inte, tyvärr.

Det är med blandade känslor som jag gick därifrån. Visst är det jätteskönt att få op gjord, för att ha ont påverkar mig MYCKET. Blir grinig o sur o elak... :-( Men att återigen vara tvungen att skjuta upp Tjejmilen, känns skittråkigt! Har verkligen sett fram emot det loppet o kanske få träffa "helgalna" Linnéa. :-P Får lösa det på annat sätt. Men det kommer bli svårare nu att motivera mig själv till att prestera bättre. Målbilden med hela träningen o viktraset har ju faktiskt varit Tjejmilen...

Nu måste jag omformulera min målbild, eller snarare Resultatbild, för jag är ju i princip i mål vad gäller vikten..

Ortopedläkaren tog både puls o blodtryck oxå. O det såg ut såhär. Puls: 55 och bltr: 100/70.
Han sade att det märktes att jag tränade. Åh vad det gjorde mig glad, som jag har kämpat o slitit för att nå hit.

När vi ätit middag idag ska jag lägga mig o lyssna på Mentala träningen, o kanske kan jag då få tips om hur jag ska tänka o visualisera upp en ny målbild.

Återkommer om det senare ikväll, om det gav mig något.

Tills dess! Må bäst!
Kramelikramis


Gruppträff 8

Natten som var sov jag OROLIGT!!! Hade/har väldigt ont i nacken. Det är dock bättre nu än imorse.

Hann lagom bara äta frukost så ringde de från korttids o sade att pencillinet tagit slut, så jag var tvungen att åka tidigare hemifrån på fm för att hinna till apoteket o hämta ut mer o sen åka upp med det till korttids.
Tillbaka ner på stan o gick raka spåret till Xv. Hann träna ca 30min innan jag åt lunch före gruppmötet. Idag pratade vi om fett, vitaminer & mineraler. Efter gruppen så dejtade jag löpbandet i drygt 30 min o sen körde jag lite styrka innan jag duschade o sen lade jag mig i en an massage"sängarna". SKÖNT!!!!

Det känns alldeles underbart att kunna springa igen. Fullkomligt ÄLSKAR det!! Längtar tills vägarna här ute blir isfria, så jag kan ge mig ut när som helst. :-)

Kvällen har tillbringats med dottern, som är dålig i magen pga pencillinet. Stackars lilla skruttan!!

Imorgon ska jag till ortopedläkaren med min fot. Återkommer efteråt med vad som sades.

Tills dess, må bäst!!

1 timme

När jag var på viktcentret idag så var det ju träningen som var huvudorsaken till att jag var där. Men jag blev så glad över muskelbygget, att jag glömde skriva om det förrut.

Körde 25min löpträning på bandet, sen ca 10min vibb-träning o så avslutade jag passet med 32min på crosstrainern. Resultatet blev en svettig Madde med trötta ben som hade bränt 423kcal! :-)

Ångest & Vändning!

Tänk att jag varenda gång jag ska upp på Xv-vågen får ångest. :-(
När jag kom till centret stod min konsult i "receptionen" så jag passade då raskt på att fråga lite om mellisar, för det är där jag känner att mitt problem ligger. Sen var det då dags för att kliva upp på vågen. Kändes inte alls bra, men jag ville ändå göra det. O döm om min förvåning när jag kliver av vågen o är nöjd. Visserligen visar vågen +2,3kg, MEN har minskat 0,3kg i fett o ökat musklerna med 2,6kg o så har jag 1,9kg mer vätska i kroppen. Så jag är faktiskt väldigt nöjd!!! Skiter i viktuppgången så länge det ändå är positiva resultat.... Nja, skiter i, kanske var lite väl, men jag bryr mig inte så jättemycket om det... ;-)

Någonting rätt gör jag ju uppenbarligen när jag får såna resultat! :-)

Fullspäckad söndag

Den här dagen har varit lika fartfylld som gårdagen.
Gick upp vid halv 8 o satte direkt på en maskin tvätt. O sen var det då dags för frukost. O efter frukosten bakade jag en limpa. Sen gick jag o maken ut i snickarverkstan o tillverkade lite makramé-grejor. O när de lagom var klara så kom Pia o Harry med lilla Lozzo på besök. Jag o Pia åkte till stan för att hämta hem deras nya kyl. Den gamla håller en temp på +21grader. :-P
Det gick jättebra. Resvägen från E-tuna till Flen är ju dock inget rolig o sen åkte vi hem till oss o hjälptes åt att laga mat o så käkade vi ihop, drack kaffe o snackade lite skit innan de åkte hem..
När de åkte hem ringde vi till brorsan, så nu är han här o får stryk i Tv-spel. :-)
Är det något jag är duktig på så är det att spöa maken o  brorsan i spelandet.


Tycker dock att det är skitsvårt med maten... Sötsuget finns här hela tiden o när det blir så tokiga dagar som denna, så faller jag tyvärr dit... :-( Fick varken fm-mellis, lunch eller em-mellis i mig... Blev frukost o sen middag...

Vikten pekar tyvärr uppåt, men bara något kg. Så det ska gå att ordna ganska lätt.
Imorgon ska jag o träna o är det lugnt då, så ska jag rådfråga konsulenterna lite. Har några frågor jag vill ha svar på...
O jag längtar verkligen efter löpbandet!!!! :-)

Nu ska jag fortsätta utklassa gubbarna här.
Hoppas ni haft en lugnare helg än vi...
Trevligt söndagkväll!
Kramelikramis!

Kvällsrapport! Här kommer ett kort inlägg ...

Kvällsrapport! Här kommer ett kort inlägg från mig... Är trött som tusan. Kl 7:15 klev jag upp ur den varma sängen. Tog på mig träningskläderna direkt, käkade 1/2 banan, o satte mig på motionscykeln halv åtta. Efter 30min trampade hade jag förbtänt 210kcal o var nöjd. Efter dusch o frukost åkte jag till underbara Pia i Flen o plockade o förberedde inför Öppet Hus. Var hemma vid 16-tiden o mellanlandade lite. Bytte kläder o sminkade mig sen åkte vi in o käkade på Spicy Hot. O sen var det så dags för revy. Cilket gäng alltså! Revyn blir bara bättre o bättre!!!! Skrattade stundtals så jag låg dubbelvikt i stolen. :-D Kom hem för ca 1 timme sen o nu ska jag bara borsta gaddarna o sen sussa gott! God natt!


God energi

Dagens middag smakade SÅÅÅ GOTT!!
Att få sitta i lugn o ro o äta middag, tillsammans uppfyller 3 av Xv´s ledstjärnor. God energi, mental näring & mental träning.
När jag sitter ensam o stressar i mig maten, så äter jag så snabbt som jag bara kan, så att maken oxå får äta någorlunda varm mat. Då har jag ganska lätt för att lägga upp en lagom portion. Desto svårare är det när vi sitter o äter middag tillsammans. Vi sitter o pratar o myser o njuter av den goda maten. Är så lätt att det blir liiite för mycket av det goda. Det är bra träning för mig att lära mig veta när det är dags att sluta. Idag gick det bra! Tog 1 portion o sen tog jag 2 extra små köttbitar, för jag blev inte "mätt" (läs:tillfredsställd) som jag ville.

Ikväll ska jag gå o lägga mig direkt efter att alla har dansat i Let´s Dance. Vill hinna träna imorgon bitti innan jag ska till Flen.
Så fr.o.m. nu o fram tills det är dags att gå sova, ska jag ligga på soffan. En alldeles underbar fredagkväll!! :-)

Hoppas ni oxå får en underbar fredagkväll!
Kramelikramis

Morgonträning.

Imorse var jag på gymmet kl 8. Var bara en tjej till där, så det var lugnt o skönt... Värmde upp på cykeln o sen körde jag styrkeprogrammet innan jag hoppade upp på löpbandet i 30min.
Fantastiskt skönt att dagens träning är fixad. Efter träningen gick jag till apoteket o hämtade ut medicin till dottern o sen åkte jag o handlade mat som räcker tills på torsdag. :-)
Ev lite kesella som jag behöver komplettera med.
Ja, ni läste rätt! Jag äter faktiskt  det nu o tycker att det är gott, bara jag får blanda ut det med lite light-saft. ;-) Även den envisaste åsnan kan ändra sig. :-P

När jag kom hem o hade tagit reda på maten så hoppade jag in i duschen o sen har jag pratat med en läkare ang dotterns näsodling som togs i onsdags. Så innan den här dagen är slut ska jag besöka apoteket igen. Hon ska få en pencillinkur. O det är lika bra att köra igång direkt! ;-) Desto fortare blir hon frisk! Kommer nog snart få en specialkassa på apoteket, så ofta som jag/vi är där. :-(

Ikväll ska jag o maken äntligen få äta middag tillsammans. Jag ska laga i ordning fläskfilé, rotsaksgratäng och sallad.

Men först ska väskan packas färdigt o så ska jag snygga till mig lite innan vi ska åka.

Hoppas ni alla har en lika fantastisk dag som mig!

Kramelikramis

Sur o grinig 20/1

Usch vilken dag!!
Jag är så besviken på den här dagen.
Dottern har varit sur o grinig o mest skrikit hela dagen. Så någon träning har det inte blivit för min del idag. Har mest suttit i soffan med dottern i famnen eller stått o gungat henne.
Om hon sover gott nu ikväll ska jag försöka köra ett core-pass i sovrummet... :-)

Maten idag har gått bra. Lite för lite grönsaker, men annars bra val. :-)

Imorgon ska ju dottern till korttids o jag har redan packat hennes väska, så jag kan åka o träna o handla utan att stressa. Beräknar att jag ska åka hemifrån vid 7:20. Då är jag på gymmet tills de öppnar kl 8. O då blir det drygt 1 timmes träning o sen dusch o veckohandling. Plus att jag då ändå inte är hemma så sent, hoppas jag. Vill vara hemma tills det är dags för lunch så jag sen hinner mysa med dottern innan vi ska lämna henne.

Edit: Dags att förbereda kvällsmålet o sen ta det där corepasset.

Ha en bra kväll!

Kramelikramis!

Dåligt val

Morgonen startade halv 6. Ville upp o äta en rejäl frukost innan vi åkte till jouren på barnmottagningen. Dottern har varit förkyld o rosslig i halsen sen mellandagarna. Så efter att jag pratat med ep-sköterskan igår bestämdes det att vi skulle komma idag, tidigt.
Var på mottagningen 7:40. De öppnade 8 men vi ville vara först så vi snart skulle vara på väg hem igen. Vi var först, o fick anmäla oss direkt. Vid kvart över 8 kommer de o säger att de visst glömt att det skulle vara apt-möte. Så i princip all personal försvann tills mötet var slut vid 9... Ni må tro att jag/vi var irriterade!!! Halv 10 var vi dock på väg hem igen. Hade då fått träffa läkaren plus att de tog en näsodling på skruttan.

Maken skjutsade hem oss o sen åkte han in till stan igen för att själv besöka läkaren. När jag kom hem var jag HUNGRIG! Fanns inget vettigt alls att få i sig SNABBT. Fick inte lämna dottern ens för toa-besök. Hon bara gallskrek!!! Så då föll jag dit i det jag inte vill. Tog en bit vinbärskaka. :-(

När maken sen kom hem igen kunde jag göra i ordning ett riktigt mellis.

På eftermiddagen hade vi besök av Mona från EMIL (assistansbolaget). O då blev det bara en slät kopp kaffe o några naturella cashewnötter.
Resten av em o kvällen har jag tillbringat med dottern. O nu sover hon äntligen så jag ska passa på att ligga o softa i soffan. Det är min natt i natt o jag är inte särskilt pigg...

Om jag mår bra imorgon blir det en tur till gymmet annars tar jag det på fredag morgon. Har en ganska smärtsam träningsvärk idag, men det känns gött. Betyder ju bara att att jag tränat!! ;-) Längtar efter löpträningen!!!!

Kramelikramiz

1h 45min

Dagens rörelseglädje bestod av 7min uppvärmning på motionscykeln o sen körde jag 2set med 12 rep på alla styrkemaskiner o sen avslutade jag det träningspasset med en tur på löpbandet. Har kört igång lite mjukt med tanke på 6v vila så jag har börjat följa ett program som innebär att jag om 9 v ska klara av att springa 5km... Hoppade dock på v2. O det kändes faktiskt lite jobbigt... Men jag var inte helt slut efteråt.. För jag körde ett core-pass på ca 45min oxå, innan jag sen hoppade in i duschen o fixade till mig.  Under träningen förbrände jag drygt 600 kalorier.
Sen lade jag mig i massagefåtöljen i 17min, medans jag lyssnade på mental-tränings-cdn..

Med andra ord så har det här varit en exemplarisk XV dag. Har fått med alla fyra ledstjärnor!!!! :-)

Kvällen tillbringas i soffan o jag ska knappa lite på nya luren, så jag lär mig den utan o innan.

Ha en bra kväll!

Kram

Rörelseglädje :-D

Som jag har längtat efter idag!!

Idag ska jag äntligen bege mig in till centret o träna. Ska köra ett varv med styrkemaskinerna o sen blir det löpbandet för resten. :-) Love it!
O så hoppas jag att isen smälter bort snart, så jag även kan springa här hemma. Som det är nu så är det skridskobana...

Ha en wf dag!
Kramelikram

Tårta

Det känns ff riktigt bra med mitt val igår. Fikat igår kväll smakade smaskens. O det var ett medvetet val som jag är nöjd med.
O idag är jag tillbaka till det bra Xv-liv jag vill leva. Finns ff en tårtbit kvar i kylen, men jag är inte ett dugg sugen. O det är en stor framgång som jag är mycket stolt över!!

Idag blev det ingen löparvända. Vägen är rena rama isgatan. Blank-is!!!
Så det får bli en tur på bandet imorgon istället. :-)

Nu ska vi snart åka o lämna dottern på korttids. Men innan dess ska vi åka o köpa en tårta. Som de får smaska på där. O då kommer ju även dottern att äta säkert. För hemma vägrar hon att äta, men på korttids slinker det mesta ner. ;-)

Ha en bra måndagkväll! Själv ska jag åka o måla. O få lite mental näring!!! :-D

Kramkram

Födelsedag

Idag är dotterns födelsedag. HURRA HURRA HURRA HURRA!!!!!

Dagen har gått fint! Åt lunch när mina föräldrar kom. O sen fick de andra fika medans jag o dottern gungade. :-)
Sen tog jag lite mellis när makens mamma o hennes karl var här o fikade. Efter det så hann jag precis laga middagen. Kycklingsallad med fullkornspasta o pesto. :-) Sen kom ett par vänner över o grattade skruttan. De åkte lagom som hon skulle få sina mediciner o sen var det nästan läggdags. Så det har varit alldeles toppen idag.

O nu ikväll har jag njutit i lugn o ro av lite tårta. Smakar så mycket bättre när jag valde att äta den, när vi var ensamma, jag o maken, o dottern ligger o sover!!

Det bästa med den här dagen har ändå varit att jag gjorde mycket sallad, så jag slipper stå o laga mat imorgon innan jag ska iväg o måla. :-)

Om det inte är "isgata" här imorgon så ska jag försöka ge mig ut på en löpartur. Men jag vill inte springa på blank-is...

Ha en härlig söndag. Imorgon är det måndag o vardag för många. För oss blir det helg imorgon. Barnlediga i ett dygn.

Kramkjam

Lördag 15/1

Rolig rubrik va?

Dagen har gått i full fart...
Gick upp vid 8. Käkade frukost o sen for jag till ICA Maxi för att handla hem födelsedagsfika till imorgon när min lilla sessa fyller  5 år. :-)
En stor tårta, bullar, kakor o så ingredienser till vår kvällsmat imorgon, var det som inhandlades. Sen åkte jag till Elgiganten för att köpa en ny lur. Men den var slut där, så då hade jag bara medicinhämtning kvar. Började min resa hemåt, men hann bara någon km innan det var en "olycka". En tankbil med släp kunde inte stanna innan en rondell så han for rakt fram o upp i mitten på rondellen. Som tur var så kunde vi åka förbi ganska enkelt. Men det var verkligen halt ute. Trots att jag hade min lilla raket, så vet jag inte hur många gånger det släppte för mig o bilen bara gled... Otäckt!

Väl hemma igen så möttes jag av en konstig dotter. Hon var ledsen o storgrät o det gick inte att trösta henne. Lugnade sig efter ett tag, men sen kom det 2 ggr till inom loppet av ett par timmar.  Visserligen är hon förkyld, så det kan bero på det, eller så beror det på det antågande väderomslaget. Misstänker att hon känner av det pga shunten för hon blir lite konstig vid snabba väderomslag... :-(

Kollade sen på nätet o såg att "min" mobil fanns på Tuna Park, så jag åkte till stan igen o inhandlade min nya lur... Trots att jag är ganska van vid touch-skärm så är det ovant med nya luren... O så är det så tråkigt nu när man köper telefon. Följer ju inte med någon riktig användarhandbok!! Vill kunna bläddra o sitta o läsa, innan jag knappar!
När jag kom hem sen igen, tog jag över ansvaret för dottern, så maken fick lite tid för sig själv. Han hade ju trots allt haft dottern hela morgonen o dagen...

Så tyvärr blev det ingen löpartur idag. O inte lär jag hinna med någon imorgon heller. För min familj kommer redan vid 11. O sen lär vi ha besök ända fram tills dottern lägger sig för natten. Skoj för henne, men jobbigt för mig. Kommer få testa min karaktär o vilja imorgon. Men jag är positivt inställd o ska fixa det!!! Med bravur dessutom!

Nu ska jag fortsätta försöka få ordning på luren.
Ha en bra lördagkväll!

KRAM

Rörelseglädje

Idag har jag äntligen fått till lite rörelseglädje.
1timmes sköön promenad med dottern i vagn. Dels så var det skönt att få komma ut på en promenad o så var dottern TOPPENnöjd. Hon tjoade o sprattlade hela timmen. O så tyckte hon att det var lite spännande när väghyveln kom o åkte förbi oss o skrapade bort en del av all is på vägen. :-) Sötnos!!

Känner mig såpass bra nu att jag nog ska försöka mig på ett lätt löppass imorgon. Återstår att se bara hur jag mår imorgon. Längtar verkligen efter att få ge mig ut på en löptur o komma hem o få ställa mig i en varm o skön dusch! Halva njutningen med att springa är att känna att man är trött när man kommer hem. :-D

Dåligt humör

Just nu i skrivandes stund vill jag BORT!!!
I flera dagar har jag varit på riktigt dåligt humör. Jag vet inte varför. Men jag går omkring här hemma o är bara sur!
Jag vill bort!!! Jag vill göra något roligt!! Jag vill få egentid! Jag vill bli frisk! Jag vill ut o springa! Jag vill göra något som gör att jag blir glad igen!

Mycket som jag vill göra men som inte riktigt blir av!

Upptrappningen från helfart känns super! Idag har vi haft fikagäster, o det passade sig så bra att jag skulle ta mellis då. Så jag tog mig en melonRTD. Mums!!!!!

Har bestämt mig för att fikabröd inte ska ingå i min kost o vardag! Vid speciella tillfällen någon/några ggr per år är det okej, men inte annars. Är ju för sjutton bara en massa tomma kalorier man stoppar i sig.
På söndag fyller min lilla prinsessa 5 år. O tills dess måste jag komma på något bra alternativ för mig att ta när de andra fikar o smaskar tårta. För jag vill inte ha!!!! Tror att det blir 3 fikatillfällen den dagen. När mina föräldrar o bror kommer tror jag att det kommer passa med lunch för mig o sen blir det ett fikatillfälle vid mellisdags o nästa är nog något mittemellan mellis o middag. Så då blir det "bara" en slät kopp kaffe eller te.
Vid lite eftertanke behövs nog inget alternativ. Det passar ju bra in i min vardag ändå. ;-)

Nu ska jag förflytta mig in till sovrummet o lyssna på skivan. O så hoppas vi att jag är gladare imorgon!

Kram

OMG!!!!

Maten idag har smakat sjukt bra!!! :-)
Laxfilé med smaskig sallad till lunch och Kycklingfilé med ännu smaskigare sallad till middag.

Uppskattar verkligen maten nu!! Det är ju så förbaskat gott, med rena fräscha råvaror!

Dagen har inte bjudit på så mycket spännande.
På fm stökade vi lite o försökte få dottern att vara nöjd o tyst. Lyckades väl sådär.
Efter lunch åkte jag o veckohandlade. Det var iofs lite spännande, för snöröjningen inne i stan är KATASTROFAL!!!!
Är Kommunledningen någonsin ute o åker med sina bilar undrar jag. Asfaltsvägen här ute är iofs inte ett dugg bättre. Låter som att bilen håller på att skaka sönder när man åker på vägen. Däremot vår grusväg är jämn o fin o väldigt lite snö på! :-) Har en duktig make som snöröjer bra o tidigt!

När jag kom hem från handlingen, var det dags för mellis o sen bakade jag en limpa. Smakade på den o är MYCKET nöjd! Vad smidigt det är när man kan baka matbröd utan jäst. Går fort, låter inte mycket o så vet man vad man stoppar i sig!! ;-)
Sen var då så dags att börja sätta upp vårgardinerna.. Var så arg o ledsen häromdagen när jag plockade undan julen att jag inte haft kraft till gardinerna förrän idag. Har sett lite tomt ut här i huset utan gardiner, men nu är det bara 4 fönster & 1 draperi kvar. Sen är det vår vid Lövnäs. Ja, eller vårgardinerna är uppe iaf. ;-)

Ska se om vi kanske t.o.m. får upp gardinstång i sovrummet nästa helg, när vi är barnlediga igen. Är ju lite bökande med den stången för det är 2 hörn, o det ska mätas o förborras o fixas o trixas... Gardinerna ligger iaf klara i linneskåpet o väntar på att få hängas upp. 

Nu är det så äntligen kväll o man får sitta o ta igen sig lite. Så jag ska ta o förflytta mig till makens knä i soffan o slumra lite. Jobbigt att gå upp kl 4 på morgonen/natten.
Blev som ni märker ingen promenad idag. De har ff inte plogat vägen, så det är ca 15-20cm snö att traska i. O det är ju ingen bra början, när jag ff är lite förkyld. Ska försöka komma ut imorgon istället.

God natt gott folk!!!
Lev den här dagen som om det vore din sista. Du vet aldrig vad som händer imorgon!
Kram

Jämviktsträning

Har nu gått in i en ny fas! <3

Ska bli så gott att äta mat! O spännane att se hur det kommer gå...

Känner mig piggare idag vad gäller förkylningen. Har inte hostat någonting alls i natt. Medans jag de 2 tidigare nätterna legat o sovit på soffan för att jag bara hostat hela tiden!
Ska se om tid o ork finns till att ta en promenad.
Veckohandling skulle oxå behövas. Men jag får se vad dagen har att erbjuda o hur dottern är.
Igår kväll var hon en riktigt liten söt solstråle o jag hoppas det fortsätter så även idag. Det behöver vi, för varken jag eller maken mår särskilt bra pga vattenläckan, som vi inte får någon hjälp med...

Ändrat beslut

Idag är sista dagen på helfart!!!!! :-)
Imorgon är det dags att börja jämvikta.
För första gången på läääänge så känner jag mig SNYGG! Jag är otroligt stolt över vad jag har gjort o att jag faktiskt klarat av det här.

Har förberett morgondagens lunch redan idag. Lite lax o sallad. Allt står i kylen o väntar på mig!
Den här kvällen ska jag ägna åt att leta efter ett nyttigt brödrecept. Finns ju inget som är så gott som hembakat bröd.
Ska även blanda i ordning XV-dressingen så jag verkligen kan köra igång nu med jämvikten!

Jag är full av motivation o vill vidare i nästa fas i livet.

Urvriden trasa

Idag har inte varit någon bra dag!

Somnade inte förrän 3 i natt pga hosta. :-( Blev väckt av sms 6:30 o sen hade maken satt kl på ringning 7. Så då var det skitsvårt att somna om så jag släpade mig upp vid halv 8. Efter frukost började jag att stöka bort julen.
Hann bli nästan färdig, innan jag brakade samman. Har skrikit, gråtit o farit runt som en virvelvind här hemma. Så nu är iaf hela julen borta. Men har varken gardiner eller något annat fixat. Utan bara att julen är borta.
Idag exploderade bomben (jag) av allt som hänt. Vattenläckan har STOOOR inverkan på mig. Har NOLL energi att ta tag i det.
Får se när den kommer.

Sen jag fick utbrottet vid 13-tiden har jag i princip inte sagt ett enda ord till min stackars make. Men jag orkar helt enkelt inte. Är helt sluuut...
Har haft ett stort antal yrselattacker idag, men jag gissar att det beror på mitt mående. :-(

Orkar kanske återkomma imorgon. Men då kommer tyvärr dottern hem, så jag måste ha energi över till henne.

Söndagmorgon

Idag har jag fått en välbehövlig sovmorgon. Gårdagen var rejält slitsam. Gick nog inte 1 minut på hela dagen som jag inte tänkte på droppandet o allt som kan hända.
Dock verkar det som att det ff beror på nya taket.... :-(

Maken var upp på taket igår o skottade nya taket o lite på gamla taket. Men gamla taket är ff full med snö o is. Men igår kväll så slutade det droppa i väggen. O nu på morgonen har maken varit upp på taket igen. Det nya taket är nu helt snöfritt, medans det gamla taket ff är snötäckt o fullt med is. O därifrån droppar det vatten hela tiden, ner på nya taket....
Så på måndag blir det att återigen kontakta den opartiska byggfirman vi hade ute förra året. Så han får se hur det ser ut nu. O sen kommer kriget att börja... För eftersom att de som byggt ut huset var här o rättade till felen förra året, så de lär ju VÄGRA att göra om det i år igen.
Men vi får väl se... Har egentligen ingen ork alls till att bråka. Vill bara kunna leva ett normalt liv. O vill att vardagen ska flyta på som vanligt.


God kväll! Har haft en dag med mycket på s...

God kväll! Har haft en dag med mycket på schemat... :-) Efter lunchen åkte vi till Hälleforsnäs. Först blev det ett varv inne på Lager 157. Några bas-linnen, toppar, 1 sjal & 1 par jeans köpte vi till mig. En sweatshirt, ett par tennis-tröjor o en t-shirt till gubben. O så några böcker o ljud-böcker till lill-skruttan. Sen åkte vi till makens farbror o fru o hälsade på o de fikade. På vägen hem ringer vi o bjuder över brorsan. Så kvällen har jag ägnat åt att spöa gubbarna i rally. (tv-spel såklart) Jag är trött o sliten så nu ska jag vila huvudet mot kudden o slå ihop de blå. Sov gott!


Rolig start, sämre fortsättning!

Nu har jag så gått på helfart i en vecka. Vågen säger -4,8kg!! :-) Bara 3,1kg kvar till mål!!!!

Men sen gick jag in i vardagsrummet... O då hörde jag dropp dropp dropp IGEN! På samma ställe som förra året!!! :-( Blir galen o tokig! O såklart jätteledsen! Än syns det inget i rummet, men det låter som att det droppar vatten i mellanväggen!
Väckte maken direkt så han oxå fick lyssna o sen gick han ut direkt o började att skotta snö o salta taket.

FAAAAAAN!!!!!

Fredagkväll

Var förbi viktcentret på em. Men det gav mig inte så mycket.
Konsulenten var nog lite stressad. För dels hade hon ett info-möte o så var det en till som ville handla efter mig. Men iaf. Det hon sa var att jag skulle dricka mer vatten, men när jag talade om hur mycket jag dricker, blev rekommendationen att ta flera omega-kapslar. Så från imorgon ökar jag dosen till 10kapslar dagligen.
O så hoppas jag att det går över. Annars står jag nog inte ut med yrseln i 1 vecka till.

Det tråkiga med att gå på helfart är att man är rätt osocial. Vi var ju till Ikea nu ikväll o då föll det sig naturligt att maken åt där. Han hade en lagom trevlig o rastlös fru till sällskap. ;-) Vilken tid det tar för folk att äta, när man inte äter själv. Jag drack 1 Ramlösa Naturell medans han åt sin mat o sen tog vi varsin kopp kaffe tillsammans.

Avslutade Västerås-besöket med att shoppa lite kläder till mig, i stl M!!! :-D

Ja o jag måste bara få berätta något väldigt roligt, för mig var det det iaf. ;-)
Vi sprang på våran sommargästs systrar. O den ena kände inte igen mig. Hon trodde nog att maken skaffat ny.. ;-) (Vi träffades i augusti/september sist) Det ger så otroligt mycket positiv energi. O så fick jag höra att jag blivit skitsnygg nu. Så jag är väldigt nöjd med shoppingturen. Både små kläder o underbara kommentarer!!!

Dag 7 redan

Trots sjukdom o elände så tycker jag ändå att veckan rusat fram.

Idag ska korttidsväskan packas. O sen kl 16 ska dottern lämnas där o vara där hela helgen o ända fram till tisdag. Både hon o vi tycker nog att det ska bli rätt skönt. Jag har inte riktigt energin till att ta hand om henne på bästa sätt nu. O hon börjar bli rastlös. Hon är piggare än oss bägge o kräver ju en hel del uppmärksamhet o energi.

Men innan hon ska lämnas så ska jag en sväng till viktcentret, för att köpa några RTD´s o lite mer omega-tabletter. O så ska jag se om det finns en chans att prata om mina biverkningar. Idag känns det dock bättre! Men igår kväll när vi skulle gå o sova höll jag på att svimma igen. Stod o lutade mig mot dörrposten o kände att det svartnade o benen skakade o sen när jag tittade upp igen så kändes det som att jag hade stått där jättelänge. :-(

Kom på att det är ganska dumt att stå o luta sig mot en dörrpost, efter förra nattens olycka, så i fortsättningen ska jag sätta/lägga mig på golvet istället. ;-)

Jag tycker ändå att jag dricker bra. Får i mig drygt 3,3liter rent vatten varje dag plus de 3 shakerna o dess 8dl vatten. Det borde ju räcka för att upprätthålla vätskebalansen...

Seg dag

Har ff väldigt ont, framför allt i läppen.
Ett till problem som jag stött på under helfarten är att jag får sömnsvårigheter. Svårt att varva ner o somna. Är jättetrött när jag ligger i soffan framför TV:n, men när jag sen ligger i sängen så kan jag inte somna, ligger bara o vrider o vänder på mig... :-( Hade några såna nätter under förra helfartsperioden oxå.
Någon mer som fått biverkningar av helfarten?
Förra perioden körde jag ju helfarten i 4v 5dagar. Men jag upplevde inte den där piggheten som man hör ska komma efter några dagar...

Den här dagen har som rubriken lyder varit seg. Har mest suttit i soffan med en inte så nöjd dotter. O de stunder vi inte suttit där har hon gungat o jag har då passat på att sitta på pilatesbollen. Lite otäckte med tanke på yrselattackerna, men jag har haft en stol o ett bord i närheten att ta tag i när yrseln kommer.
Nu i em fick jag en stunds egentid. Den spenderade jag i sängen, under täcket o bara myste. SKÖNT!!
Varken halsen eller förkylningen är bättre heller o jag antar att jag mår räv pga kombinationen sjuk + helfart. Eller vad tror ni??

Imorgon ska jag till viktcentrat för att köpa några RTD o ev några påsar oxå. Så jag klarar mig fram till halvfart/jämvikten tar vid. :-) Ska höra med dem om mina biverkningar då.

Kvällen tillbringar jag liggandes i soffan under en filt. Blir väl att slötitta lite på Göta Kanal 3...

God kväll!

Inte nu oxå!!

Den största biverkningen med att gå på helfart för mig är att jag blir yrslig. Märkte av det ganska rejält under förra helfartsperioden. O nu är jag där igen. :-(

Inatt när jag skulle gå in till dottern som låg o gnällde, så svimmade jag till. Föll framåt, rakt in i dörrpost-hörnet... Maken for upp o hjälpte mig tillbaka till sängen, så jag fick lugna ner mig lite innan jag gick in till dottern.
Slog i ansiktet, höger hand, höft och stortå framförallt. Det är iaf på de ställena jag har ont idag. En "fin" fläskläpp" fick jag oxå... :-(


Dag 5

Mår inte bättre idag, men nu har jag iaf snart klarat av 5 dagar på helfart! Känner mig smalare! ;-)

Är så less på att bara vara hemma o inte orka göra något.
Så jag har börjat protestera. Igår var jag en sväng till stan o lämnade in våra lönerapporter. O idag har jag gått o hämtat posten. Tog "bara" 30min. :-) Tar 20min i vanliga fall, med dottern i rullstolen.

Hoppas verkligen jag mår bättre till helgen, när vi ändå är barnlediga.


Tycker synd om mig själv

Jag är sjuk! TRÖTT, kliar i halsen, huvudvärk, täppt i näsan o FRYSER.
Sitter här i soffan med dubbla strumpor, underställsbyxor & jeans, topp o fleecejacka o så har jag en filt över mig. Men ändå så fryser jag! :-(

Vill helst bara gå o sova, men jag måste vara vaken 1 timme till!

Idag har jag bara fått i mig 2 shakes. Undrar vad som händer? Kan man komma ur ketosen av att bara dricka 2 shakes??
Jag har NOLL lust att få i mig 1 shake till. Har iaf fått i mig drygt 3 liter vatten!

Ska veckan fortsätta såhär, kommer jag vara sängliggandes när vi äntligen har en barnledig helg. :-(
Har både arbete o IKEA inplanerat ju!

Konstigt

Jag klarar av att stå emot alla frestelser. Idag är de inga problem för mig.
Känns lätt o enkelt!

Tycker det är konstigt att magen kurrar o att suget finns, o ändå så klarar jag av frestelser och utmaningar?.
Varför blir det så, när jag går på helfart?
När jag körde halvfart, var det MYYCKET svårare med frestelser o utmaningar.


Bevis

Igår blev det ingen promenad, utan jag gick bara inne i huset. Resulterade i att stegräknaren visade endast 1500steg. Det om något är ett bevis på att motionen måste ökas!

Mår inte bättre i halsen idag, snarare sämre, så det blir en lugn hemmadag idag med. Ska sitta o balansträna på pilatesbollen ikväll. Är nyfiken på när Xtravaganza kommer börja sälja pilatesbollar med tillhörande program.
Ska gå på ett core-pass nu när jag blir frisk, för att få lite tips på om hur jag kan träna hemma. Hade ju kunskapen att vinna entré till ett pass, när Xv här i stan hade Öppet Hus förra året.
Tycker det är svårt är osäker på att sätta ihop ett program hemma själv. Vill få med så mycket muskler som möjligt o tror att det inte blir rätt om jag gör det själv.

Idag är jag på uruselt humör! Antar att det är en kombination av att jag har sovit med dottern hela natten o hon har varit vaken många gånger under natten, fast vi gick inte upp förrän kl 7. Men sömnen blir ju ändå störd. O så halsen som kliar o har sig. Grymt irriterande när jag nu är så taggad.

Ser Ullareds-resan framför mig o vill kunna shoppa mål-kläder då! ;-)


Dag 3

O nu börjar jag känna mig lite deppig igen. VILL INTE DET!!!!
Vad tråkig jag är! Medans andra fikar, så dricker jag bara kaffe o inget gott får stoppas i munnen. :-(
Men jag gnetar på för innan januari månad är slut, ska jag vara målviktig, så det så!!!

Trodde att det skulle bli lugnt nu efter jul o nyår. Men nästa vecka fyller svägerskan år, o hon bjuder alltid på middag istället för fika, men jag får försöka lösa det så att jag dricker min shake medans de äter sin middag. O på helgen där så fyller vår lilla dotter 5 år. O även om det inte blir så märkvärdigt så kommer det iaf några st o firar henne, o det ska serveras tårta o bullar o sånt. Då har jag nog iofs börjat äta vanlig mat, men sötsuget lär ju inte vara borta tills dess...

Vecka 3 får vi besked om hur min tränings-vår kommer se ut. :-) Bara att streta på med löpträning, bollträning o hemmastyrketräning fram tills dess. O så ett o annat besök på XV oxå...

O ni som är nyfikna på jobb-beskedet, får vänta o se, till v 3 som sagt! ;-)
Men håll gärna tummarna för oss!

Som ett brev med posten...

... kom förkylningen.
Nu har även jag drabbats av det. Snuvig o tjock o sträv i halsen.
Får se om jag beger mig ut på en promenad eller om jag bara håller mig inne o lugn, med familjen.
Dottern är sitt gamla vanliga jag igen. :-) Förutom att hon är lite surare o snorig! TACK!!!

Är idag inne på dag 3 på helfartsomgång nr 2. O det går toppen!
Allt känns lätt, bara suget som spökar lite o gamla vanor gör sig påminda. Men jag bemästrar det o fixar det här.
Vägde mig imorse o har gått ner 2kg redan. :-) Bara 6 kvar nu!!!
Är så stolt över att jag till varje mål nu får i mig psylliumfröskalen! Blandar ut dem i 1,5-2dl vatten o låter det stå ett tag, sen går de lätt ner... ;-)

Har ju bestämt mig för att trimma kroppen ordentligt. Vill verkligen få till mycket motion nu i vår.
Men väntar på jobb-besked innan jag kan bestämma hur jag ska lyckas. Dans, gym eller pass är frågan jag snart hoppas kunna besvara!
Blåste upp dotterns pilatesboll för 3 dagar sen o har suttit o balanserat på den varje dag sen dess. Så skoj o nu börjar jag få lite koll på balansen! Dessutom har jag gjort en del övningar på bollen o det känns i magmusklerna idag. :-D
Maken satte sig på bollen igår, o kunde inte ens lyfta fötterna från golvet ens för 5 sekunder utan att ramla av. Ojojoj vad jag o dottern skrattade. Dottern skrattade så hon kiknade! :-)
Sen när jag visade hur "duktig" jag var, så ville han inte prova mer.

Ska träna lite mer på bollen idag o så även lite bröst o armar. För det ska jag nog klara utan att bli värre förkyld!

Ha en bra måndag!

Vaken

Lagom som jag hade skrivit inlägget igår kväll, började dottern att stöka. O ville inte sova.
Lite otäckt för hon kändes lite okontaktbar o snuttade inte på nappen, som i vanliga fall är favvosaken.

Hon höll på att stöka hela kvällen o när vi skulle gå o sova så var hon helt omöjlig, så maken gick in o lade sig hos henne, men sen vid midnatt tog jag över för då hade han lessnat. Hon var då ff konstig o "okontaktbar". Somnade iaf en stund o äntligen så jag fick sova några minuter. Vid 3 började hon bli sådär konstig igen, så då var det slut på sömnen o sen låg vi i sängen o bara myste fram till halv 6. Då hade hon lessnat på att ligga där, så då gick vi upp o kollade på Disneys Robin Hood-film.
Tog en temp för jag misstänkte feber. O den visade 38,3. I med alvedon o sen har hon varit skapligt normal..

När dottern stökar o inte beter sig som hon brukar så går mina tankar alltid till att hon fått en hjärnblödning eller liknande, för hon ligger ju trots allt lite högre i risk för det, pga av tomrummen i hennes hjärna. O igår kändes det väldigt oroligt... :-( Vill ju inte förlora henne!

Jag känner mig sliiiten idag! Passade på att gå o sova en stund. när maken gick o sov "middag" med dottern, men det är inte tillräckligt.
Jag har haft huvudvärk hela dagen o det beror väl på kombination Helfart + dåligt med sömn + orolig. :-(

Konstigt nog så har jag inte varit särskilt hungrig idag, mer suget som spökar med mig, speciellt när det doftade gott från köket, när maken åt.

Bäst att passa på att mysa lite mer med dottern innan hon ska läggas för natten.

Kram så länge!

Dag 1 på kvällen

Dagen har gått bra!!!
Var hungrig på fm o sen försvann det. Men nu när dottern somnat så har hungern kommit tillbaka, men jag ska strax ta min sista shake för dagen. :-)

Fikat löste sig bra! Dels så hade jag precis druckit en shake o så tog maken hand om fikat, medans jag satt med dottern på hennes filt på golvet. O jag tänkte knappt på att de fikade. Alldeles perfekt!!!

Motionerandet idag har varit bra. Tog en promenad vid lunchtid. Var ute i 33min o drygt 20min gick jag i 15cm snö. Var tungt o jobbigt. Kändes i foten en del, men som tur är så känner jag inget nu. Så bara ont under promenaden.

I pauserna till Fångarna på Fortet ska jag göra styrketesten. Har inte hunnit med det under dagen...

Näe magen kurrar o det är dags för shake & Psylliumfröskal! ;-)

Ha en bra lördagkväll!
Hörs imorgon!

Dagens plan

Idag är ju som sagts tidigare, första dagen på helfartsperiod 2.
För första gången, så har jag lyckats få i mig psylliumfröskalen. Under förra perioden provade jag dem några gånger, men fick kväljningar o det kändes som att dricka döda flugor. Är otroligt nöjd med min start på den här dagen. Första måltiden sitter jag o dricker nu, i skrivande stund. Chokladen slinker ner, utan problem. :-)

Har tagit mått o vikt nu på morgonen o funderar på om jag ska lägga upp det här, eller behålla det för mig själv. Får se vad jag beslutar mig för.

Har köpt mig en "träningskalender" för att kunna bokföra mina pass i, o följa utvecklingen. Det är super att kunna göra det i datorn, men roligare att läsa o bläddra i en kalender.
O däri finns det även lite info om diverse saker o inför varje månad får man lite utmaningar o annan skoj läsning.
Finns även tabeller så man ska kunna göra styrketester. Armhävningar, situps o knäböj. Ska göra de testerna så jag har något att jämföra med!! Skoj!!!

Ni som läst mina 2 tidigare inlägg för dagen vet ju att vi ska få besök på em o vi ska bjuda på fika.. Maken har bestämt att det bjuds på kladdkaka och vispgrädde.
Vet att jag kommer klara mig galant utan, men det är ju ändå lite av en utmaning att få det serverat framför ögonen första dagen. Men jag ser fram emot att få sitta o titta på o veta att jag går ner i vikt av att inte äta tillsammans med de andra.

Förhoppningsvis ska jag oxå hinna ut på en promenad. Så jag höjer fettförbränningen lite o blir av med kolhydraterna. Det tar ju några dagar nu innan jag är i ketosen o jag vill göra allt för att hjälpa till att komma dit lite fortare. För då bränner jag ju bara fett sen! :-)

Nu är det dags för att fylla på vattenglaset!
Självklart kommer jag återkomma under dagen för en rapport om hur det går.

Ha en bra dag så länge!

Dag 1 på...

... många sätt: 1/1-11, nya året, nystarten, helfarten och resten av mitt liv.

Jag är laddad som sjutton för det här året. Känner att det här året, kommer det hända många stora grejor. Flera genombrott helt enkelt. Några har jag lite koll på, resten är magkänslan. Men ni får ha lite tålamod o hänga med här, för att få veta vad! ;-)

1/1-11

Många ettor är det. ;-)
Jag känner att när året är slut är jag oxå etta. I målvikt o lever det liv jag vill leva, i den utsträckning det går med tanke på familjeförhållandet.

Hur många av er som läser här inne har avgett nyårslöften?
Jag skrev ju ett inlägg om mina igår. O jag nöjer mig, tänker inte ändra o hålla på...

Gårdagskvällen blev lugn. Dottern somnade i vanlig tid. Då brassade jag o maken på middagen, tacos! Så gott!!!
Senare på kvällen så avnjöt vi varsin liten portion chokladpudding med vispgrädde. Men det var väldigt sött, så jag åt bara lite sen fick maken äta resterande. ;-)

Vi gick o lade oss vid 23 o jag somnade ganska fort o har sovit hela natten. Hade tydligen bankat på ganska bra här vid 12-slaget, men jag sov o hörde inget... :-)

Idag blir det en bra dag.
På em får vi besök. Ska fikas, knäppas kort på mina arbeten o ev planera lite för Öppet Hus i februari o så behöver jag lite hjälp med kursupplägget, för kursen jag ska hålla i, i april. Spännande! Bara vi får in anmälningar så kör jag!

Hoppas ni alla fick ett lika gott slut på 2010 o gott nytt på 2011 som mej!
Kram!

RSS 2.0