Valborg

Det här har inte varit någon bra dag! Jag är sjuk o är på uruselt humör. Beror säkerligen på att jag inte mår bra o inte har någon energi. Vill helst ligga o sova! Är genomförkyld o har ont o det kliar i halsen.

O så är det ju dags att sammanfatta månaden.

Vad gäller de goda energierna, så har jag hamnat UR fas. Måste ta tag i det o se till så att jag kommer i mål igen!

Rörelseglädjen har jag lyckats bra med. Sprungit min första mil, som jag satte som mål redan i höstas, att innan 1 maj ska jag orka springa 1 mil. *tummen upp för det*

Mentala träningen har oxå fallit bort lite. Måste ta tag i det oxå.

Den mentala näringen har iaf inte blivit sämre. Det sista roliga är ju: Erbjudandet, helt fantastiskt kul o det kommer jag leva läääänge på.

En anledning till att april inte varit någon toppenbra månad, tror o hoppas jag beror på att maken börjat jobba o att jag haft svårt (Emelie läs:ovant) för att få till bra rutiner när jag är ensam hemma med dottern. Hon styr sin mor med järnhand.

Maj månad kommer innebära goda energier o mental träning, så jag klarar av de utmaningar jag kommer stöta på. :-)

Nu ska jag ta mig en god kopp kaffe o sällskapa med maken!

God kväll o god natt!

Sista inlägget!

Nu har april månad gått o jag har bloggat sista inlägget från "En tanke om dagen".
Kan väl inte säga att motivationen kommit tillbaka. Har mest kännt press på mig om att jag måste blogga varje dag. Så min tanke har inte fått önskad effekt...

Men har iaf bestämt mig för att bloggen får leva vidare ett tag till! :-D

Glöm inte att...

Imorgon är en ny dag! :-)

Var rädd om dig o tänk på att vårda din relation!

Inget bra alls!

F-N!!!
Jag börjar bli förkyld. Jag har inte tid med det nu. Vill ju kunna träna så mycket som möjligt nu inför kvartsmaran i början på juni.
Maken brukar alltid ta ett glas whisky när han känner sig krasslig.Dagen efter mår han bra igen. O jag har provat whisky i det syftet 1 gång utan bra resultat, men jag gav det 1 chans till ikväll. Det enda som hände var att jag blev onykter. :-( Svettas inte alls. Vet ni hur oansvarig jag känner mig som förälder?! Ensam hemma med dottern o jag har så grymt dåligt samvete för att jag är onykter. Iofs så sover hon bra ikväll, men ändå!!! USCH!!!

Men jag hoppas ändå att whiskyn har någon effekt så jag kan springa imorgon innan min mamma o bror kommer hit o ska hjälpa oss. Mamma ska ta hand om vår dotter o vi andra ska plocka fram virke inför takbytet som vi ska göra nästa helg.
O vem vill vara sjuk när man ska arbeta?! :-(

Näe, känner att detta är mest svammel, så jag skickar iväg inlägget innan det spårar ur helt, pga onykterheten. *skäms*

Ha en trevlig fredagkväll. Jag ska spraya näsan o sen bädda ner mig i soffan! ;-)

Kram

Skrytinlägg

Har ju skrivit om mina skor, men ni har ännu inte fått någon bild på dem.
Jag ber om ursäkt för att det är väldigt dåligt med bilder till inläggen.

Men här kommer iaf en bild på skorna! ;-)

Supersköna skor, som imorgon ska ta mig 1 mil.

Att köpa nya skor o det känns som att de är gjutna för fötterna är en härlig känsla. Jag har jättesvårt för att hitta sköna andra skor! "Finskor" är nästintill omöjligt att hitta för mig. Speciellt oxå eftersom att jag är utrustad med kryssningsfartyg till fötter. :-(


Not good

Usch o fy för förkylning.

Dottern har drabbats av det o lite förhöjd temp. Så imorse gick vi upp kl 5. Hon fick ligga i mitt knä i soffan, för att jag hoppades att hon skulle somna om, men icke...

Så nu återstår bara att se när jag trillar dit. Har ju delat säng med henne nu i 2 nätter. :-(

Detta tränar jag helst i

Utan tvekan! Nike-kläder, gärna rosa!

Springer i ett par svarta Nike-tights med rosa ränder på sidorna. Jag har de både i 3/4-tights och långa. Till det har jag ofta ett rosa Nike-linne med brottarrygg. Tyvärr börjar det bli slitet så jag har köpt ett annat Rosa Nike-linne, men det är inte lika favoriserat som det gamla... Är det kallt ute så tar jag på min rosa Nike-jacka (som går att göra till väst).

Träning o loppmöte

Vad skönt det var att få aktivera musklerna! 30min intensiv core är avklarat. Ska bara stretcha lite nu o sen tar jag med mig dottern ut i solskenet.

Kl 17:30 ska jag till Xv. Det är möte inför Å-varvet, en kvartsmara som vi ska delta i 4 juni. Jag har ett mål o det är att jag ska klara av det på 1h 15min. Gör milen idag på 1:11 o det här är ju 560meter till om jag inte minns fel. Kanske bestämmer mig för att kapa tiden lite till, men vill känna på milen fler ggr än bara 1 gång.

Ändan ur soffan

Har precis fått kliva upp ur soffan, efter att dottern somnade i mitt knä... 1½timmes middagsvila.
O nu har jag myror i byxorna, så jag ska försöka få bort dem med hjälp av ett core-pass.
Hoppas dottern klarar sig själv framför Tv:n under tiden.



 


Surfar på vågen

Hej o hå!!!
Vad jag är lycklig nu!
Har fått ett jättefint erbjudande, som jag nog snart kan berätta för er om. Men om de blir som vi "fantiserat" om, så kommer det bli en verklig utmaning för mig. Jag är så lycklig över att få den här chansen.

Det enda som fattas innan jag kan berätta mer för er, är att jag måste lösa någon som tar hand om min lilla dotter, när jag ska utbildas inför uppdraget. Har löst det till 90%, väntar bara på svar från kommunens LSS-handläggare.

O detta positiva har även gjort att jag fått en liten nytändning till livet! Är pigg o glad o sprallig o nu jäklar ska målvikten nås!! Innan juli månads slut ska jag vara i mål!

Där tränar jag helst

Enkelt!! :-D

I joggingspåret!! Älskar att springa o skulle gärna göra det varje dag.

På andra plats kommer Xv-centret. Känner mig alltid fylld av energi o motivation när jag går därifrån.

Nästan

Jag har nästan hunnit med allt som skulle göras. Plus att jag gjort lite annat.
Har startat igång tvättmaskinen, vikt tvätt, dragit ett varv med snabeldraken (dammsugaren), skrivit ansökan till utbildningen. O så har jag ringt runt o bett om intyg över de tidigare arbeten jag haft. Jag har oxå rensat ut en hel sopsäck med kläder. En del trasigt o en del för stort. Så nu ska jag bara få iväg de hela kläderna till bättre behövande! :-)

Nu kurrar magen, så jag ska ta o fixa lite lunch innan jag förbereder middagen o diskar. Sen återstår bara handling och barnhämtande. :-D

Onsdagsaktiviteter

Ja, idag är sista dagen vi är barnlediga för den här veckan. Så jag ska försöka arbeta undan lite idag.

* Jag ska skriva ansökan till utbildningen, så jag sen bara behöver vänta tills jag får arb.givar-intyget.
* O så ska jag förbereda maten o diska upp det som står i hon.
* Tvätten ska vikas.
* Snabeldraken ska fram o arbetas med.
* Sen ska allt plockas fram som dottern behöver ha.
* O så ska jag avsluta min lediga tid med att åka o handla innan jag hämtar hem vår sessa.

Någon som är sugen på att göra jobbet åt mig? ;-)

Ska snabba på lite nu, så jag förhoppningsvis hinner med ett core-pass oxå. O en dusch o lite styling. ;-)

Ha en bra dag!


Detta klara jag mig inte utan

Min underbara familj, mobilen, körkort & bil!

Mina fina vänner klarar jag mig heller inte utan. Ni är underbara!!!!  ;-)

Så sover jag

Ja...

Jag ligger alltid på mina vänstra sida när jag somnar, men sen säger maken att jag snurrar runt o har mig under natten. Vaknar oftast på vänster sida, så jag vet inte om det går att lita på karln. ;-)

Har jag dottern efterföljande morgon sover jag i pyjamas, annars gör jag inte det.

Fantastiskt

Den här dagen kommer jag minnas läääänge!

Idag har jag sprungit (joggat) 1 mil, den första hela milen i mitt liv!! ;-)
Tog 1h 11min 38sek. Gick som ni märker inte jättefort. Men jag är så nöjd!!!
Nya skorna var alldeles underbara att springa i. Längtar efter många fler mil!!
Efter milen så var jag hemma o tog det lugnt ett tag, sen åkte jag in till Xtravaganza o körde ett styrkepass. 1200kcal har jag förbränt idag!! Wohoo!!

O så har jag idag fått ett roligt erbjudande o tackat ja, men jag vill inte skriva mer förrän det blir officiellt. Känns jättekul o spännande!! Men än är ju inte alla bitar på plats o det behöver de bli innan jag yttrar mig mer. Så, stay in touch!! ;-)


Löpardojjor o bikini

På fm hade vi ett par kompisar här som ville hämta sten till en mur. 
Sen var det äntligen dags att åka o införskaffa nya löpardojjor. Äntligen, som jag längtat!
Fick tag i ett par jättesköna Saucony.
O sen åkte vi till Marieberg o shoppade lite mer o käkade lunch/fika. O sen åkte vi raka spåret till goda vänner o fick både mat o kvällskaffe innan vi åkte hem. Har ganska nyligen kommit hem o landat i soffan. Så jag känner mig lite uppspelt o stressad, så jag återkommer imorgon igen, i ett lugnare tillstånd.

Tills dess må bäst! ;-)

En tanke per dag

Hittar ingen tanke att skriva om idag, så jag återkommer om det imorgon!

;-)


Påskdag

Idag har vi haft en ute-dag igen. Efter att jag o dottern skjutsat iväg pappsen till jobbet, så vägrade hon att "gå" in o sova. Bara gnällde o skrek, så vi gick ut igen o sen dess har vi varit ute.
På em kom svägerskan med pojkvän över en snabbis. Skulle lämna däcken till nya bilen. O sen körde vi in lilla sessan till korttids. O när vi kom hem så startade vi igång grillen direkt. Jag tog mig ett glas vin o njöt av tystnaden o lugnet. Efter maten satt jag o maken i solen o bara pratade om ditt o datt o ingenting. Sååå mysigt! Sällan vi sitter ner lugnt o skönt o bara pratar...
O nu ikväll har jag tagit mig ett glas vin till o bara njuter av fågelsången o det underbara vädret o få höra flaggan piska i vinden, ger en sån härlig känsla i mig.
Som ni märker så har jag bara myst sen vi lämnade dottern på korttids. Var faktiskt riktigt skönt o jag behövde det verkligen! :-)

Imorgon är en annan dag o då ska vi till Örebro. Jag ska till löplabbet o prova ut nya löpardojjor. :-D Sen blir det en tur till Marieberg. Bara maken o jag. En dag som fylls med mysig tid tillsammans!

Min favoritidrottare.

Det här har jag inget svar på, pga att jag inte är idrottsintresserad. Eller jo,det är jag ju, MEN jag tittar typ aldrig på idrott på TV.

Om jag ändå måste nämna någon så blir det Sanna Kallur. Verkar vara en mysig trevlig tjej, som är en hejare på sin idrott! ;-)

Glad Påsk


Detta skulle jag vilja utöva

Jag tycker det ser fantastiskt kul ut att dansa Linedance. Så det skulle jag vilja utöva!

FInns mer saker jag skulle vilja utöva, men Linedance ligger varmast om hjärtat.


En händelserik dag, kanske

Långfredagen är förbi, tack o lov!

Nu är det ju självaste påskafton istället o idag ska jag göra några saker jag aldrig gjort på påskafton tidigare.
* För det första så ska jag ge mig ut på en löptur. 5,3km är siktet inställt på idag. 
* O så ska jag INTE äta godis. Vill få en smal o snygg kropp o då passar inte godis in i beteendet.
* Jag ska köra makens gula älskare (traktorgrävare). Vi ska lasta i ett par STOOOORA men korta stockar i frontskoppan o köra ner dem till vedbacken. O är dottern lika mamma-anti idag som igår så kör jag några lass med veden oxå. Lite kul att spaka timmerkranen!! :-)

Blir det någon tid över så ska jag om jag får, sitta i solen o få lite mer färg på kroppen. Bara det, gör att jag känner mig mycket fräschare!


Låååångfredag

Usch ja, vilken lång fredag det här blir.
Dottern vill varken se eller höra sin mor. :-( Det var jag som gick upp med henne imorse o hon var lika snäll som hon brukar, men sen efter middagsvilan när pappa fanns i närheten så duger jag inte alls.
Detta har gjort att jag inte mår något bra idag, i dubbel bemärkelse. Dels för att jag inte duger åt dottern idag o så för att jag ätit skräp. Kladdkaka med vispgrädde, som egentligen inte ens var särskilt god. Måste få ett slut på mitt känsloätande, för annars kommer jag aldrig kunna leva i resultatet....

Mina föräldrar har varit här idag o hämtat hem sin husvagn o de var så gulliga o tog hand om dottern så jag fick lite lugn o ro. O sen de åkte har maken haft henne med sig så jag har faktiskt varit slö idag o suttit i solen i bara bh o shorts. Alldeles underbart att få lite färg på sig. Behövs inför sommaren. Vill vara brun o fräsch då!!! :-)
(Om inte annat så vill jag vara snygg i de kläder jag ska ha på mig på de bröllop jag ska på i sommar. De är i början på sommaren o då gäller det att passa på att sola nu, när tillfälle ges. Kläderna är inte snygga på mig om jag inte fått lite solbränna.)

Nu ska jag passa på att börja med maten, innan monstret kommer in o skriker igen...

Hoppas ni alla har en bättre fredag än mig!
Kram

Torsdagsjogg

Igår em när maken kom hem från jobbet så gav jag mig iväg ut på en joggingvända. Så skönt att få rensa tankarna. Däremot kändes det ganska tufft, men det var ju oxå första varma passet för i år o då brukar det kännas segt. Jag har svårt för värmen, men jobbar på att det ska gå lättare o lättare.

8,79km jogg med en medelhastighet på 7,9km/h eller 7:35min/km. Inte så snabbt, men jag är nöjd med det. Vill inte pressa mig hårdare så jag drar på mig en massa onödiga skador. Har tillräckligt ont i foten efteråt ändå. ;-)

Min favoritfrukost

Allra allra godast är en tallrik lättyoghurt med bär (hallon o blåbär) och hackade cashewnötter. Det är verkligen supergott o kan tas både som frukost, mellis o kvällsmål. Så gott är det!! (Varierar mängden "mat" beroende på vad för mål det är)

Men jag äter varje morgon havregrynsgröt med hallonsylt och mjölk. Gott det oxå. Ovanstående tar jag bara till frukost om jag vill "lyxa" lite, kanske 1gång per månad.

Därför tränar jag

Enkel sak att svara på.

För att må bra. För att få en schysstare kropp och för att orka med livet o allt vad det har att erbjuda.

Icke fullt fantastisk

Har inte haft en bra natt..
Dels så har jag ont i lederna, tror att det beror på gårdagens kebab. :-(
Min lilla sessa väckte mig redan kl 2:30 o sen har hon sovit ganska dåligt. Så jag har inte fått särskilt många timmars sömn i natt. Hoppas att hon vill sova ganska snart. Så att jag kan sova med henne, innan Hjälpis-killarna kommer med liften. Ska bli spännande att se hur mycket plats den tar. Alla är sååå mycket emot dem för att de är otympliga.

Maken jobbar idag oxå, heldag vad det verkade som. Han ska åka o lossa det han lastade igår o sen blir det bilvård resten av dagen. Lastbilen ska städas o ev tvättas om han hinner. Han behövde egentligen inte jobba idag, men han känner sig lite stressad över att det snart är Stockholms-dags o då vill han få så mycket kranvana som möjligt innan... Vart man får kranvana vid bilvård vet jag dock inte. ;-)

Men skönt att få en lugn dag hemma själva, jag o dottern!

Påsk-hysteri

Idag har jag hunnit med att putsa 4 av våra 15 fönster på nedervåningen. Alla utom 2 är såna som ska putsas emellan oxå. Inget roligt arbete, men skönt när det är gjort, så jag började idag o hoppas få fortsätta med några fler fönster imorgon. :-)
Min mamma har varit här o hälsat på o så tog hon med dottern ut på en promenad så jag fick putsa ifred. Helt underbart!! O sen var vi ute resten av em. Myste i solen!!

O ikväll har jag varit till stan o uträttat en massa ärenden. Lämnat tillbaka dotterns skor jag köpte igår. Varit till en annan skoaffär o köpt andra skor till henne. O så hämtade jag ut klädpaketet. O så avslutade jag kvällen i stan med att handla. Shit vad folk det var i affären o vilken j-a hysteri!!! Är påsken verkligen så märkvärdig?? Vi har inget särskilt inplanerat för helgen alls..

Rörelseglädjen har blivit lidande idag. Men jag satsar på en skön joggingvända imorgon. :-)


Det här åt jag idag.

Frukost: Havregrynsgröt med hallonsylt och mellanmjölk.
Mellis: Kesella
Lunch: Hann jag inte äta.
Mellis: En muffins. Något väldigt sött som mamma köpt med sig, trots att jag avböjt mig fikabröd.
Sen middag: Kebab & kyckling-sallad.

Inte den bästa matdagen, men försöker att hitta en tillvaro som funkar, nu när jag är hemma själv med vår KRÄVANDE dotter.

Fortare?? Pyttsan!

God morgon!!

Igår fick jag ett brev från Södertälje sjukhus, där de bekräftade att de mottagit min remiss. I bekräftelsen stod det även att det var ca 4 MÅNADERS väntetid till att få träffa en läkare.

SUCK!!
Sen är det väl lika lång väntetid till att få en op-tid. Om den läkaren oxå bedömer att jag har rätt till op. Vilket jag förväntar mig att de gör.
Vill inte längre ha ont varje morgon o efter träning!! :-(

Näst sista

Började den här underbara dagen med en timmes jogging. Gick inte särskilt fort, för jag har tappat kondis sen sist... :-( Men jag var iaf ute o det var skönt!! Satsar på att ge mig ut igen på torsdag kväll eller fredag förmiddag, beror lite på vad familjen har för planer.

Efter dusch o frukost var det dags att åka in till stan för det näst sista Xv-mötet innan vi går över på Lifetime. Känns lite vemodigt för jag behöver ev byta coach o "grupp". De som går i min grupp nu vill gå på samma tid o det är inte säkert att det passar mig. Måste kolla sommarplaneringen med dottern så jag vet om jag kan fortsätta med samma...

När mötet var slut åkte jag o tittade på skor till dottern. Köpte ett par, men nu när jag provat dem på henne, så funkar de inte. Jättetrånga att få på o det kriget vill jag inte ta med min lilla sessa varje gång vi ska ut. ;-)
Sen åkte jag till bästa A o lämnade lite saker o så fick jag en kopp kaffe o en skitsnackar-stund. Tack snälla rara!!! <3

Kl 16 hämtade jag dottern o så åkte vi hem o myste. Försökte gå på en promenad, men det satte sessan stopp för. Gnäll på promenad är mer än jag klarar av, så vi har bara myst o haft det bra ikväll istället.

Nu innan det är sovar-dags ska jag ta itu med tvättberget, som ska vikas.

Ha en bra kväll!
Kram o god natt!

Hälsa för mig

Ja, det är ju självklart. Att må bra!!
Att orka med det vardagliga! Allt som kräver min energi ska jag orka med. ;-) Jag är glad o tacksam över att jag faktiskt har en fenomenal kropp. Den börjar bli ganska stark o det är superb! Dottern väger ca 23 tunga kg o det orkar jag!! Hade jag nog aldrig orkat för några år sen. Minns att det var jobbigt att bära henne när hon var nyfödd o nu är hon ju dryga 5 år. Så jag har blivit starkare... :-D

O så kan ju hälsa vara att säga Hej hej! :-P

Framskjutet

Blev ingen joggingtur idag.
Lämnandet av dottern på korttids gick bra o sen åkte jag o handlade inför dagens middag (grillning). O sen åkte jag o hämtade upp maken på jobbet o så åkte vi till bolaget o införskaffade lite alkohol inför påskhelgen o vårens o försommarens galej. :-)

När vi kom hem så startade vi igång med maten direkt o sen har vi diskuterat semestern o nu är jag alldeles för trött för att ge mig ut.Skulle iofs kunna ge mig ut nu, men jag har lovat mig själv att ta vara på mig själv när dottern är på korttids o då är inte en stressad joggingrunda något att tänka på.

Imorgon fm ska jag dock ge mig ut. Åh, vad skönt det ska bli!!


Åh!!!

Nu längtar jag efter att få ge mig ut o springa.
Förra veckan på helfart hade jag ingen energi till det o sen jag gick över till halvfart har jag inte riktigt haft tid/tagit mig tid till det. Motivationen har oxå varit en bidragande orsak, den har inte riktigt funnits där..

Men nu, Åh, vad jag längtar!!!! Bara måste försöka få tid till det ikväll, men allt hänger på ifall vi får besök eller inte.


En fredagskväll unnar jag mig gärna...

... inget speciellt. Nu jobbar maken fredagkvällar, så här blir det lördagkvällar som känns lite extra. Då unnar jag mig lite "lyxigare" mat och något godare att dricka än kranvatten, t.ex. Smaksatt Loka eller Ramlösa.

Med lyxigare mat menar jag att jag gärna lagar någon maträtt som tar lite längre tid att laga. På vardagarna blir det oftast mat som går snabbt att laga, för att vi i familjen ska få så mycket tid tillsammans o för att dottern alltid kräver 1 person.

Ute-dag även idag.

Ojojoj, vad vi är möra här.
Gick ut direkt efter dotterns fm-mål, 11:30. Började kratta ihop en massa ris på åkern, efter träden maken fällde i vintras. Efter ett tag då jag fått ihop en rejäl hög så startade jag en brasa.
Hela dagen har vi hållit på o släpat ris o krattat löv o ris o slitit. Men nu äntligen är det färdigt o så FIIINT!!!
Kl 18:30 gick vi in o då brann det sista i tunnan. :-)

Efter att dottern somnat så käkade vi lite lätt o nu sitter vi halvslöandes i soffan. Jag ska strax inta ryggläge tills dottern ska ha mediciner. Sen ska jag raskt förflytta mig till min sköna säng! Lovely!!!!

God natt! SNAAAAARK!

Mitt motto

Shit pommes frites! Gah, vad svårt.. Har inget sådär på rak arm som jag eftersträvar.

Men ett "ordspråk" som ändå hänger med är: En sekund i munnen är en evighet runt midjan. Så j-a sant!!! Verkar vara omöjligt att bli av med min fula mage!!

Men motto: Ja, vad skulle det vara?!

Efter att ha suttit o funderat lite så kom de!! Yeah!
* Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete.
* Det som inte dödar, det härdar.
* Det är dumt att dö nyfiken.

De kom bara jag funderade lite. :-)

Ute-dag

Efter en lång o skön sovmorgon så var frukosten oerhört uppskattad. Efter dottern ätit sitt fm-mål så gick hela familjen ut på en promenad i det fina vädret. 1h 20min promenerade vi o sen började vi göra fint på tomten. Kl 18 gick jag in o då hade vi plockat fram våra 2 trädgårdsgrupper o så har jag krattat gräsmattorna på framsidan o samtidigt som jag krattade så eldade vi upp alla de nedrans löv som föll i höstas. O när jag gick in petade jag i de sista korgarna löv i tunnan.Tror att jag fick ihop ca 20 korgar med löv o då är det ju tyvärr så att jag inte är färdig än...
Men fint blev det iaf! O nu är jag lagom mör i kroppen, framförallt har mina händer börjat strejka efter dagens krattande.
Underbart med våren! ;-)

Så nu ska jag lägga mig på soffan o slappa, med gott samvete!!

Hörs igen imorgon!
Kram o nattis!

Favoritlivsmedel

Utan tvekan säger jag kycklingfilé!

Nyttigt o hur gott som helst!
O man kan variera kyckling i det oändliga!
Perfekt, helt enkelt!

Tråkigt

Idag har jag verkligen kommit till insikt om, när jag blir sugen/äter. När jag har tråkigt!!!

För usch! Kvällen hittills har varit TRÅÅÅÅKIG. Dottern har tittat på film o jag har varit tvingad att sitta bredvid henne. O fy vad det är tråkigt o fy vad jag blir sugen, på ALLLLT då.

Måste starta igång ett makramé-arbete, som jag kan ta fram när jag tvingas ha tråkigt. Så jag inte har tråkigt. För det är en stor bandit i mitt liv. Ett ganska inrutat o tråkigt liv.

Myyysfredag

Vilken fantastisk dag jag haft förutom samtalet med Södertälje Sjukhus.
Har sovit med dottern i natt. Hon vaknade o vägrade somna om redan kl 5 så då startade dagen här. Vid halv sju väckte jag maken så han fick ta över dottern. För jag ville åka o handla direkt när affären öppnade.

När jag kom hem hade dottern vaknat från sin middagsvila o var pigg o glad. O så hade jag sån tur att maken tog med sig henne ut, så jag fick lite "egentid" idag. SKÖNT!!! Den tillbringade jag med att laga en ny maträtt. Fläskfilé Baconbus hette den. God, men stark. Hittade receptet på matklubben.se

Em har tillbringats med dottern. Maken har åkt iväg o jobba. Har han tur är han hemma igen till kl 21. :-)

Måste bara få säga att det är fantastiskt gott med mat!!!!

Fortsättning på fothistorien

Södertälje Sjukhus har ännu inte fått remissen från MSE...

Ni ska bara veta att här sitter en väldigt arg Madde, som på måndag morgon ringer till MSE o ifrågasätter det här.

Passade iaf på att fråga om ifall hon trodde att det skulle bli någon op innan sommaren. Nej, blev svaret. Skönt att veta, även om jag helst såg att op blev gjord imorgon eller helst nu.

Så nu blir det nog något lopp i sommar iaf. :-)


Då tränar jag allra helst

Förmiddagar!!
Dels så är det skönt att få träna. O så kan man ägna resten av dagen åt annat...

Snabbt

Tittar bara in lite snabbt o talar om att jag har börjat trappa upp idag. Mådde DÅÅÅLIGT imorse oxå, så jag såg ingen annan utväg.

Nä, nu ska jag åter igen försöka få dottern att sova. Hon bara ligger gnäller i sängen.
Älskade lilla envisa dotter. ;-)

Favoritmellis

Har 2 absoluta favoriter.

1: Naturell yoghurt med bär och naturella cashewnötter. Mums!

2: Keso med tärnat äpple o lite kanel på.

Beslutsångest

Ska jag må så här eller ska jag trappa upp o orka mer?!

Får se hur jag mår imorgon om jag åker o handlar för upptrappning eller om jag fortsätter med shakes ett tag till. Har ju klarat bara 6 dagar ju... :-(

Nu mår jag ganska okej. Lite yrslig o svagt illamående bara.

Snälla, Hjälp!!

Usch vad jag mår piss. Har verkligen NOLL energi. Promenaden med dottern o hunden var asjobbig o jag vill bara gå o sova!! Tur att jag är själv hemma, för jag är inte rolig!! Är sur o grinig o hatar att må så här.

Idag har jag fått kväljningar av både frukost o lunchen. Lunchen fick jag inte ens i mig. Det sade STOPP!!

Varför?! Jag vill detta så j-a mycket! Hoppas det bara är idag, för så här kan jag ju inte må i 3 veckor till.
Vet inte om jag skrivit det här, men jag har bestämt mig för att köra helfart i 4 veckor. 5 dagar avklarade. 6:e idag...

Återstår att se hur jag mår imorgon, om jag trappar upp i helgen eller orkar fortsätta ett tag till.

BLÄ!!! Vill må bra o ha energi över till att iaf orka med att vara glad!

Mitt bästa kosttips.

Se till så ni får i er lagom många kcal o undvik de tomma.

Var noggranna med att äta frukost, lunch och middag. O så 2-3 mellisar oxå, för att hålla blodsocker jämnt och bra.

Skriv veckomatsedel o följ den, så är det lättare att inte falla för frestelser om "fel" mat.

En perfekt middag enligt mig är 1 kycklingfilé marinerad med lite olja, soja, vitlök, peppar och grillkrydda. Mumma!! Till det serveras ugnsrostade grönsaker toppad med fetaost och så en härlig färgrik sallad. Några har ju startat grillsäsongen o då passar det ju utmärkt att byta ut de ugnsrostade grönsakerna mot grönsaksspett.

Vill man ha någon liten röra/sås till så varför inte lite tzatziki eller vitlökssås gjord på creme fraiche, vitlök, vitlökspeppar, salt och lite hackad gräslök.

Åh, vad det kurrar i min mage nu. ;-)

O avslutningsvis vill jag bara säga: Handla aldrig hungriga!


Promenadrik

Idag har jag varit själv hemma med lilla vovven tills jag åkte o hämtade hem dottern från korttids.
Under tiden jag var själv hemma så hann jag med att städa, gå långpromenad med hunden (9,4km), baka och ta reda på tvätt. O så gick jag ju förstås oxå o njöt av tystnaden o lugnet. Älskar att vara hemma själv, så de dagarna när dottern är på korttids ska jag verkligen försöka vara hemma mer o bara göra sånt som jag vill.
Hade planer på att gravera idag, men jag valde att baka istället. Kul att testa nya recept, vaniljmuffins, som innehöll marsansåspulver. Perfekt att ha i frysen, när det står gäster på schemat. :-) Fick VG i betyg av maken, o det var ju bra, för jag har ingen aning om vad de smakar. Tufft att låta bli att smaka, men det gick!! :-) *tummen upp för mig*

Stegräknaren visar på 180 promenadminuter & 18830 promenadsteg. O då har jag inte gått färdigt än. Ska ut o kvällspinka med vovven innan det är läggdags.
Det märks att jag går mycket nu, för knäet värker. Men hunden måste rastas o det är nu bara 1½ dygn kvar sen ska han hem till sig igen...


Favoritidrott

Kan jag svara löpning här oxå?! ;-)

Har inte sysslat med någon idrott i rätt bemärkelse sen skolan. Men det jag tyckte var roligt då o säkert nu med var volleyboll o badminton.
Fick erbjudande om att spela badminton med en killkompis förra året eller var det året innan?! Men det blev aldrig något av det, för han bangade ur...

Kanske ska fråga honom igen om det. För det vore förbaskat kul!!!


Favoritkonditionsträning

Nu blir ni väl överraskade va?  Eller oxå inte! ;-)

LÖPNING!!!!


Första ensamma dagen.

Idag har maken börjat jobba, efter att ha varit hemma med mig o dottern i nästan 2 år.
O jag kan lätt säga att jag haft häcken full.
Besikta släpkärran var dagens första göromål. Min mamma kom o passade dottern o vovven. Det hade gått jättebra. Mamma klarade t.o.m. att starta igång maten. (Dottern får sondnäring, i knapp på magen.)

Vid lunch gick vi en 5km-promenad, i lugnt tempo. Då när jag var ute o gick kom jag på att jag glömde frukosten imorse. Inte undra på att jag tyckte promenaden var jobbig o att magen kurrade.

Efter telefonsamtal med dotterns läkare så åkte vi till stan. Skulle hämta ut medicin till dottern o sen lämnade jag upp henne till korttids. Därefter blev det ett kort besök på Xv-centret o sen snabbt vidare o hämta keramikvätte o sen därifrån till Tuna Park o snackade lite med bästa Anna! ;-) Är så glad för din skull vännen!
Råkade gå in på Gina Tricot oxå o rätt som det var så hoppade en kofta upp på min arm så jag var tvungen att köpa den. ;-) Har letat ett tag nu efter en svart kort kofta. O den här var helt perfekt. Ska bara byta knapparna, kanske.

Väl hemma igen så käkade maken o jag drack en RTD. Sen tog vi med oss Lozzo ut på ännu en 5km-promenad. :-)

O nu har vi landat i soffan. Så skönt att få en barnledig kväll o jag ska faktiskt snart gå o sova. Är trött som få!!

Först ska jag bara skriva "En tanke om dagen".

Ovanlig kväll

En sån kväll som vi har nu, händer kanske 1 gång per år. Dottern vill inte sova... O det beror på att det är en liten fyrbent kamrat här i huset.

Men vi bryr oss inte om att bråka med henne. Hon är nyfiken o exalterad över Lozzo, o det är max 3 kvällar kvar, sen ska han hem till sig igen. Imorgon ska hon ju till korttids så då borde hon somna vanlig tid, utan knorr.

Dagen har gått bättre för varje timme som gått. Nu verkar det som att t.o.m. jag har blivit godkänd av hunden. Han har inte riktigit tyckt om mig, för jag var ju den dumma som tog honom från matte o husse... Men för varje timme som går så blir han mer o mer social o mysig. Han o dottern har verkligen funnit varann o det är väl därför dottern inte vill sova. O då har hon ändå fått sömnmedicin, men det verkar inte ha så god effekt när vi har vovven här iaf. Snart ska hon ha dos 2 o sen kryper jag ner bredvid henne i sängen så hon/vi somnar. Hunden får ligga i köket o sova, där är det plastmatta, så då hörs det inte när han tassar runt.
Återstår att se hur jag mår imorgon. Brukar vara ganska "ledbruten" när jag sovit hela natten hos dottern. Den som lever får se. ;-)

Stegräknaren visar på 16 310 steg idag. O jag ser det hela positivt. För varje steg jag tar så är jag ett steg närmare ketosen.  Det har gått lättare med helfarten idag, än igår. Så förhoppningsvis blir det ännu lättare imorgon. Har ju häcken full med saker att göra, så dagen går förhoppningsvis fort. Maken börjar jobba imorgon, så det blir en stor omställning för oss alla. Vi har ju varit hemma alla 3 på heltid under 2 års tid nu.

Nu ska jag ta med vovven ut på sista pinkningen, sen ska här sussas.

God natt!

Då mår jag som bäst.

Det är utmanande att skriva.

Allra allra bäst mår jag när hela familjen är pigg o glad. Kan vara allt från att tillbringa en helg i husvagn med en go o glad dotter, till att sitta på restaurang o bio med maken, eller ha goda vänner över på middag.

O så mår jag ju kanonbra när jag varit ute o joggat, längre än 5km. Visserligen får 5km-rundan mig att må bra oxå, men längre sträckor gör mig lycklig o jag känner mig rätt slutkörd efter. Härlig känsla.

Morgonstart

Igår kväll när jag gick ut med vovven så hade jag honom i koppel.(Hans Matte, P, har honom ALLTID lös, kopplar bara upp när det kommer bilar förbi eller när hon möter folk.) Han gick jättesnällt igår kväll, så jag tänkte nu på morgonen att jag skulle gå med honom lös. Det gick bra upp till vägen, tills jag skulle koppla upp honom. Då började han lunka hemåt istället. Sista 300m sprang han hem. Detta verkar inte vara "min" hund, utan min mans. För när han öppnade dörren spranglilla Lozzo in till honom istället.
Vi har iaf testat att ha honom lös, men i fortsättningen får han gå kopplad. :-)

Den stora fördelen med hund är ju att man får ihop mer vardagsmotion. Vet inte om jag någon gång har gått ut på morgonen för att "bara" gå upp till vägen o hem igen.
Rent teoretiskt borde jag komma in i ketosen fortare, nu när jag rör mig mer. Eller?!

Min prins har kommit

Idag har lilla Lozzo kommit till oss. En liten vovve som ska vara här tills på torsdag. Direkt de kom så gick vi på en timmes promenad. Vad skönt det var ute, trots blåsten.

Dottern har inte varit på så bra humör idag, så jag har mest suttit med henne i soffan känns det som, så en promenad gjorde susen för både kropp o knopp.

Detta är ju dag 2 på helfarten o jag kan ju bara säga att det har varit tufft idag. Ont i huvudet, hungrig o rastlös är några ord som beskriver mig bra idag.

Hoppas det känns liiite lättare imorgon. Men jag är ändå beredd på att det kan vara tuffare. 3-5e dagen brukar vara värst för mig... :-( Men hoppet är det sista som överger mig!! ;-)

Mina inspirationskällor

Hmm, ganska så enkel fråga men ändå svår.

En liten person som läser bloggen är min inspirationskälla, framförallt vad det gäller löpning. Linnéa om du inte förstod så var det dig jag menade. Tack för det!!! :-)

Annars är Biggest Loser o framför allt Jillian Michaels som jag hämtar inspiration ifrån. O såklart alla underbara människor på Xv-centret här i stan.

Dag 1 igen

Har ju idag startat igång en ny helfartsomgång.

Har varit HUNGRIG stor del av dagen. Men har klarat av dagen bra tycker jag.
Jag har hittills fått i mig 2,1liter vatten plus de glas med psylliumfröskal blandat i vatten o sen vattnet i shakerna som jag druckit. Eftersom att kvällen inte är slut än, så blir det nog några dl till innan det är sängdags...

Favoritmat

Svarar genast, plockmat!

Tacos är en stor favorit hos mig! Kan man variera på så många olika sätt o det är superbra att servera när man får gäster. Alltid finns det något att lägga på tallriken som man gillar.

Annars är ju grillat o en massa olika grönsaker o röror helt fantastiskt gott. Längtar verkligen till sommaren!

Förberett

Nu är det förberett för Xv´s helfart här hemma. Psylliumfröskalen står åter på köksbänken, shakern står vid vattenkranen och omega-kapslarna bredvid frukostpåsen...

Kommer bli en tuff start. Har godis i skåpet o dricka ligger i kylen. Men det är makens o jag ska klara mig från fällorna som lurar lite varstans. För det finns många fällor att falla i, slingra sig förbi. ;-)

Hörs igen imorgon, när jag o sessan vaknat från "skönhetssömnen".

Kram o God Natt!!

Glömt att tala om!

Jag har ju glömt att skriva här att jag kör igång med helfart imorgon.

Hade ju tänkt börja på måndag när maken börjar jobba. Men har tänkt till o kör igång imorgon. Då borde jag ha kommit in i ketosen till på måndag så jag förhoppningsvis är pigg o glad, när jag ska ha dottern o lilla vovvsingen själv.

Blir perfekt imorgon när jag ska till A o "fika". Vi kanske istället skakar tillsammans. :-)

Min förhoppning är att jag ska klara av 3-4veckor på helfart den här gången. Allra helst 4 veckor! O det betyder att jag går på helfart över påsk. :-) Skönt att slippa göra val!!! O få dåligt samvete för att jag ätit godis. För det vet jag att jag inte kunnat motstå om jag kört halvfart över påsk.

Favoritövning

Nu, idag var det ganska enkelt. Med betoning på ganska.
Vet vilken övning jag gillar allra mest, men vad den heter har jag ingen aning om... Måste googla lite så återkommer jag. :-)

EDIT: Hittar inget på google. Men har heller inte tålamod till att leta så mycket. Men jag förklarar övningen så kanske någon vänlig själ vill tala om vad övningen heter..
Man ligger iaf på rygg. Balansbollen håller man fast mellan fötterna (med fötterna såklart) o så lyfter man benen upp mot taket o sänker igen o så håller man på upp o ner upp o ner... ;-) Fattar ni??

EDIT II: Min coach har kommenterat inlägget. Övningen heter Benlyft med boll. Enkelt, borde ju t.o.m. jag fattat... Tack snälla Emelie för hjälpen!!

Känns grymt i magen o lite i ryggen oxå. Underbar!!!

Min fot = Ändlös Historia?!

Suck vad trött jag blir!!
Fm idag har ägnats åt att ta reda på var min fot ska opereras.
Efter att jag pratat med Huddinge o fått reda på att de inte vill operera mig, eller vill o vill, det kommer dröja lääänge innan det sker, så tyckte de att jag skulle försöka bli remitterad till Södertälje istället, där 2 av deras fotspecialister börjat istället.. Så efter att ha pratat med Eskilstuna idag igen, så hoppas jag nu att de remitterat om mig så op blir i Södertälje.
I slutet på nästa vecka ska jag ringa till Södertälje o kolla status...
Har man inget annat att göra kan man ju alltid ringa en massa tråkiga samtal...

Det jag undrar nu är. Hur lång tid hade det tagit för mig att få op om jag bara hade gått o väntat på op.tid o aldrig ringt. När skulle felen ha upptäckts??

Som tur är verkar det ju nu som att op iaf inte kommer ske innan sommaren. O då skulle jag ju kunna vara med i några lopp o får en bra sista ledig sommar tillsammans med dottern. Vem vet, op kanske inte ens blir av innan det är vinter igen?!

Mål med träningen

Jag har som vanligt lite svårt med det här... Ni börjar bli vana vid det nu va?? ;-)

Ett av målen med min träning genom åren har varit att gå ner i vikt. Nu är jag snubblande nära att klara av det målet.

Så jag har "blivit tvungen" att omformulera mitt mål med träningen.
Jag tränar för att kanske/förhoppningsvis få en fin kropp som är stark o som kommer klara av de påfrestningar jag utsätter den för.
Blir många tunga lyft varje dag, pga dottern. Inväntar lyft o hoppas den kommer snart. O så alla tokiga upptåg jag får för mig. En liten dröm som jag har är att utföra en tjejklassiker. Återstår att se hur min fot kommer må efter op. Förhoppningen är ju självklart att jag ska slippa ha ont o att jag kommer få en fot som klarar av all träning som behövs för tjejklassikern.
O nu senaste månaderna har en tanke grott om att kanske om några år framöver genomföra ett marathon, iaf en halvmara...


Beslutsångest

Jag har ägnat kvällen åt att fundera.

Ska jag börja på helfart på måndag eller tidigare? Skulle ju trots allt vara skönt att ha kommit in i ketosen redan när maken börjar jobba. De första dagarna behöver jag ha lite lugnt o stilla. Vet att jag under de 2 tidigare helfartsperioder sovit en del de första dagarna. Säkert främst för att slippa känna hunger...

Det lutar åt att jag börjar typ på torsdag o då kan även jag o A peppa varandra på fredag, när vi ska dejta... Är inte många gånger som jag åker bort till en vän o tar med mig dottern. Men på fredag sker det. O jag hoppas att lilla sessan sköter sig så vi hinner snacka lite skit... :-)
Jag har känt A sen -03 o tyvärr är det så att vi träffas alltför sällan, men när det väl sker har vi inga problem med att få tiden att gå.  ;-)
Något jag ofta tänker på att hon var den första av våra vänner som fick träffa vår lilla sessa. O om jag inte missminner helt fel så var hon oxå den enda vi tillät komma upp till sjukhuset o hälsa på oss.

Under morgondagen hoppas jag att jag har bestämt mig för hur jag ska göra med helfarten o när jag ska starta. Dessutom ska jag planera in träningen i förväg. O bestämma när jag ska träna vad. Kommer sikta in mig på promenader o styrketräning nu under helfartsveckorna. En o annan löparvända hoppas jag orka med, men fokus ligger främst på att få mer muskler!
Så att vi ska vara hundvakt nästan 1 vecka med start på lördag är bara positivt. Tänk vad många promenader jag "tvingas" ut på. :-)

O&O!

Kram o God Natt!


Den svenska sjukvården

Jag har alltid pratat gott om den svenska sjukvården, för vi har ALLTID fått bra bemötande när vi haft med sjukvården att göra ang dottern.
Jag börjar tvivla!!!
Att behöva ringa till 3!!! olika ställen innan jag kanske kan få svar på vad som kommer ske med min op. Att de dessutom skickat mig vidare utan mitt godkännande känns sorgligt. Jag har försvarat den svenska sjukvården o tyckt att de gör så gott de kan...

Jag hade ju teletid med personal på operationsplaneringen på Huddinge. Men de håller på att avveckla fotoperationer o förstod inte varför de fått remissen från MSE. Men hon hänvisade mig vidare till ortopedmottagningen på Huddinge för att kanske få svar på om jag kommer bli op:ad där annars verkar det som att det bli i Södertälje. Detta var infon jag fick idag, förhoppningsvis får jag mer info imorgon. Som tur är så ska jag ta dottern imorgon bitti o hon från ortopedplaneringen rekommenderade mig att ringa redan vid kl 6 imorgon när telefonlinjen öppnar. Så jag behöver inte gå upp tidigt i onödan iaf. Sen återstår ju bara att se när de ringer tillbaka.

Jag har många frågor som snurrar i huvudet nu. Tänkte försöka skriva ner alla de på ett papper så jag vet vad jag ska fråga imorgon...

Men jag blir så trött!! Orken räcker inte riktigt till. Jag ska finnas för min dotter 24h per dygn o så ska jag orka vara en bra fru, god vän o dessutom ha lite ork o energi kvar till mig själv. O nu ska jag behöva ringa runt o forska på mer om min op... Jag har faktiskt massor av andra saker jag vill lägga min energi på. Något som gör mig piggare o gladare o som jag faktiskt kan få energi av.


Jo men visst

Den svenska sjukvården är bra lustig...
Har nu pratat med ortopedmottagningen på Mälarsjukhuset. O enligt den kvinnan jag pratade med idag så har jag pratat med en av hennes manliga kollegor o kommit överens om att bli skickad till Karolinska i Huddinge. När då?? Jag har inte hört något alls från ortopeden sen jag ringde dit i slutet på februari, då  jag dessutom pratade med en kvinna.
Inte gör det mig något, men nu går jag åter igen o väntar på telefonsamtal, dock från Huddinge. Har ringt upp dem o de skulle återkomma vid 11:10 idag, så jag hoppas de gör det.
Nu verkar det ju som att det blir lite ännu mer krångel. Nu är det inte bara till o från Eskilstuna jag behöver skjuts, utan från Sthlm. Dit kan jag väl ta mig själv, bara det går tåg...
Vill iaf prata med dem om de har någon uppfattning om när op kommer ske. För med min familjesituation behöver jag info tidigt...

Gah, vad besviken o irriterad jag är nu. Har absolut ingen att prata med just nu heller. Därför svamlar jag här... Sorry!

Äntligen tisdag & telefonsamtal.

Ska bli skönt att få tillbaka sitt vanliga liv igen. Helgerna utan dottern är både bra o dåligt. Det bra är att vi hinner göra saker, som vi inte kan göra med henne. Det dåliga är att vi nästan alltid har för mycket att göra o rutiner existerar inte när hon inte är hemma. Jag antar att det beror på att det är så INRUTAT när hon är hemma, att vi släpper alla spärrar när vi är själva.

Sitter just nu i skrivande stund o väntar på 2 telefonsamtal. Ett från barnmottagningen o det andra från ortopedmottagningen. Måste få tag i dotterns läkare o höra hur det gått med medicinreceptet som läkemedelsverket måste godkänna innan vi får det utskrivet.  Annars får han skriva ut ett annat preparat, så vi slipper betala 163kr/v i fortsättningen, för det är verkligen inget roligt. Nu när den möjligheten finns så är jag glad om vi inte behöver betala. Har vi ju redan gjort i över 2 år, betalat alltså.

Väntar ju oxå på att de ska ringa från ortopedmottagningens planeringspersonal, för att höra om de kan säga något om när op kommer ske. Börjar bli nervös över om vi kommer få ihop familjelivet o hur min sommar kommer se ut. Dessutom är jag lite besviken o sur över att de inte har svarat på mina 2 mail, jag skickade i början o slutet på mars.

Favoritmuskel

Har svårt för att nämna bara EN muskel, skulle ju iofs kunna vara biceps. Skönt att styrkan finns där, för det behövs när jag bär min dotter.

Som så många andra, så gillar jag magmusklerna. Även om de inte syns på mig... Men en bra bålstabilitet är aldrig fel ;-) Hjälper ju till med hållning o all träning man utför gynnas av att ha en bra bålstabilitet.

Ni ser... Jag kan inte nämna bara en muskel. :-D

Måndagskväll o full rulle

Började den här dagen med att baka. Sen åkte vi till korttids o hade möte med en resurs-samordnare. Efter det har vi varit till Örebro. Maken ville titta på o provköra en traktor o jag lockades med, för att vi sen gick på Mariebergs Köpcentrum. Fikade o gick i butikerna. Det enda som jag inhandlade var en till Sport-BH. Har länge gnällt om att jag bara har 1 men nu har jag 2 att slita på. Dock är det snart dags att byta ut min gamla så jag istället har 2 nya fräscha.

Som ni säkert har lagt märke till så har jag inte bloggat ihjäl mig nu i helgen o speciellt inte idag. Men vi har varit/är barnlediga tills imorgon o detta är vår sista lediga vardag tillsammans. Om 1 vecka har ju maken börjat jobba. Så idag har vi ägnat oss åt att mysa o vara med varandra. :-)
Vi har verkligen gjort det oxå. O nu ska jag bege mig till soffan o fortsätta med det!

Hörs igen imorgon!! ;-)

I min träningsväska

Ja, det vanliga skulle jag nog vilja säga.
1 badlakan, träningsskor, Nike träningslinne, Casall Sport-BH, Nike capri-tights, Nike träningsstrumpor, Nike svettband, rena trosor och strumpor, inne-pulsklockan med tillhörande bröstband, mp3-spelare med hörlurar, vattenflaska och neccessär som innehåller schampoo, duschtvål, deo, parfym, hårborste, mascara och eyeliner, 1 tampong och 1 trosskydd.

Det var nog allt skulle jag tro.


Ett fint idrottsminne

Nu gnuggas geniknölarna ska ni veta. Kommer inte på något på en gång, så jag har "sugit lite på karamellen".

Mina långa cykelturer med pappa, får det nog bli, även om en cykeltur kanske inte räknas till idrott, men det var iaf bra motion o mysigt.
Några ggr per sommar när jag var yngre gav vi oss av på cykelturer. Blev några milper tur o jag minns det bara som roligt o mysigt.
Detta är något jag skulle ha velat dela med mig av till mitt barn. Men det går ju tyvärr inte. O det gör lite ont i hjärtat faktiskt.

Vi cyklade hemifrån oss o så runt in till stan o till andra delar av stan o så stannade vi o tog en liten paus vid någon kiosk eller liknande. Var det soligt o fint väder så tog vi varsin glass o sen fortsatte vi cykla... Cykelturerna tog väl ca 4 timmar. Detta är något som jag ofta tänker på, speciellt nu på våren, när jag känner att värmen kommer o saknaden efter cykeln är stor.

Att få fin kvalitetstid med sina barn, behöver inte kosta pengar!!

Jag ska bli bättre på att motionera på cykeln. För det är så otroligt skönt!!!

Nästan för lugnt

Efter mitt lilla hundbesök så satte jag upp 2 tavlor i vardagsrummet o så hjälptes maken o jag åt att fixa upp en rullgardin i ena köksfönstret.
Det är ju smidigt med rullgardiner som man kan anpassa bredden på själva, men jobbigt att fixa det.. Men nu sitter iaf min fina rullgardin på plats. Skönt eftersom vi har morgonsolen i det fönstret. Blir så himla varmt o obekvämt att sitta vid bordet o äta frukost, plus att det ger lite insynsskydd för sommargästerna. Ibland vill man bara vara själva o inte ha insyn o då passar den här fina rullgardinen utmärkt.

Jag känner nu, när jag sitter här att jag är väldigt trött, men o andra sidan är det väldigt tyst o lugnt oxå. Maken är ute o släpar med ris, så jag hör t.o.m. frysboxen som ändå står 1 trappa upp. Dags att sätta igång med något så jag inte somnar snart...

Men först... Bildbevis på vad jag åstadkommit idag.

Tavlorna:                                                                    Rullgardinen:
     


Hundvakt

Idag har jag/vi haft besök av ett par vänner o deras lilla hund, Lozzo, 7½månad gammal.
Vi ska vara hundvakt 9-14 april o jag ville träffa honom lite mer här hemma för att han ska bli bekväm med att vara här i nästan en vecka. En söt liten prins är vad han är, min prins. Jag, hans Matte o han var ute o gick 1timme o 45min. Drygt 7km blev det. Vi gick inte så fort utan i ett mysigt prat-tempo o så fick Lozzo springa löst o leka o busa som han ville. Jätteduktig liten hund som endast var kopplad när vi mötte bilar o en hund.

Jag tycker det ska bli jättemysigt att få äran att vara hundvakt åt honom, för han är så snäll o duktig. O min lilla sessa tycker oxå mycket om honom, så jag hoppas vi 3 får fantastiska dagar. Maken har ju börjat jobba då, så han kommer bara vara hemma på kvällarna...

En liten "dvärgCollie" är det. (Shetland Sheepdog)


Obs! Bilden är tagen från google.se

I mina öron när jag tränar

Självklart är det musik!
De första veckorna när jag var ute o joggade hade jag ingen musik i öronen men sen testade jag att ha det o jag presterade bättre med musik i öronen så då har jag fortsatt med det. Är en "allätare" så det är allt ifrån typ Celine Dion till Twisted Sisters o däremellan kan det vara lite dansband. ;-) De senaste jag lade in på Mp3:n, var Best of 80´s-skivorna.

När jag är på gymmet o kör styrkemaskinerna har jag ingen musik i öronen.. Men då hörs ju "kackel" från de övriga på gymmet o så Xv´s lugna bakgrunds"musik".


Alone

Jag är nu ensam hemma o NJUUUUUTER!!!
Dottern är på korttids över helgen o maken arbetar.
Jag har graverat 2 glas o nu slappar jag i soffan. Det är så skönt att vara själv!! Tror att det här är 2:a kvällen i år som jag är själv hemma. Nej förresten 3:e, men jag har varit borta 1 kvälll.

Imorse var jag in till Xv-centret o handlade en veckoförbrukning med shakes o sen var jag o hälsa på väärldens bästa Anna på jobbet. Tack för en trevlig morgonstund!! O jag önskar dig stort Lycka till med vad som komma ska!! ;-)

För övrigt har inte hänt så mycket mer än att jag o dottern var till apoteket o sen handlade vi lite innan jag skjutsade henne till korttids.

Nu är det bara 9 dagar kvar tills jag går över på helfart igen. Ska försöka lära mig att dricka andra shakes än bara choklad o chokladtoffee. Tror att det blir lite för långrandigt att dricka bara de 2 smakerna i kanske 4 veckor. Kan inte garantera att jag lyckas men jag ska iaf försöka.

Näe, nu ska jag fortsätta njuta av ensamheten, med en kopp te! Hoppas ni får en lika underbar fredagkväll som mig.

Kramelikramis

Min idrottsbakgrund

Då är det 1 april o dags att sparka igång en tanke om dagen.

Jag har nog alltid varit en ganska aktiv tjej. Som liten var jag alltid ute o rörde på mig.

När jag var runt 6 år spelade jag badminton. Ville gå i pappas fotspår.... Men höll inte på så länge någon termin bara.

När jag gick i andra klass, så började jag att spela fotboll i HBIF (Hällbybrunns idrottsförening). Spelade i ca 3 år innan jag slutade pga skrikiga o gapiga ledare.
Sen höll jag på med jogging till o från i ett par år. Under åren på mellanstadiet provade jag på bådefriidrott, handboll o basket, men fastnade inte för något.

I Högstadiet var det åter igen lite jogging o så startade vi tjejer i klassen ett innebandylag. Men det blev inget seriöst av det. Men roligt hade vi iaf.

Under första halvan av gymnasietiden var jag väldigt aktiv med skolgympan. Hade det 4ggr i veckan o älskade det! Hade en helt underbar gympalärare, som inte satte betyg efter hur långt man hoppade, hur fort man sprang o hur många mål man gjorde under t.ex. fotboll.
Det var även under gymnasiet som jag blev aktiv inom Friskis & Friskis. Tränade en hel del pass och så blev jag barnvärd. O det slutade med att jag blev familjegympaledare. O ledde de passen i ett par terminer, innan jag träffade min älskling o då hade jag det svårt för att ta mig till o från stan på helgerna, så då slutade jag med det o blev ganska slö. Ägnade mig åt promenader, stavgång, cykling o lite jogging. O det har jag fortsatt med i perioder, men nu senaste året har jag blivit en sann motionär o min stora passion inom träning borde ni ha förstått vid det här laget, men om inte så kan jag berätta att jag älskar att springa!

Så mycket mer finns nog inte att berätta om min idrottsliga bakgrund. Kan ju sammanfatta detta inlägg med att jag testat på det mesta!! :-)

RSS 2.0