I did it!

Hade en trevlig kväll igår med målargänget!! Så skönt att få komma hemifrån för ett tag o tänka på något annat, eller som igår, just ingenting. Kändes som att jag gick runt med en bubbla omkring mig...

Började denna morgon med frukost o sen väntade jag en timme innan jag gav mig ut på en joggingvända. Blev ca 6,9km med många backar, en del låååånga o en del kortare. JOBBIGT! Men ack så skönt när jag rundade lagårn här hemma o fick sträcka upp armarna i luften o visa maken att jag är fasiken ganska bra!!! :-) Sån himla skön känsla när jag kom hem o hade sprungit HELA sträckan. Inget bra tid, MEN jag sprang ändå hela vägen!!! Är ca 2,5 år sedan vi gick där, jag, maken, dottern o så hade vi min mamma med oss. Tyckte det var jobbigt när vi gick den. Men idag joggade jag runt! *STOLT*

Om det nu blir så fint på em som de visat på vädersändningarna så tror jag att jag ska ta en liten promenad oxå, om vi inte hittar på något annat innan vi ska in till stan o uträtta ärenden o sen möta upp ett par kompisar o köra ut deras bil hit, så de kan mecka med den på måndag.
Till middag idag blir det någon snabbmat. Vi ska ju skjutsa hem kompisarna o sen äta något ihop med dem. Blir ju lite svårt att laga mat i bilen... Så därför får det bli något snabbt, o förhoppningsvis kanske jag kan välja något som inte är allt för onyttigt.

Nu ska jag fortsätta njuta av segheten i kroppen som kom efter joggingvändan. Är en skön känsla, tycker jag! ;-)


Bra start

O underbara måndag, eller oxå inte...

Känner mig lite nere idag.
Vet inte vad det beror på. Kanske att vi inte har skruttan hemma så mycket den här veckan eller oxå kanske det är för att det är en storhelg nu igen. Gillar dem inte längre!! Då märks det SÅÅ tydligt igen att vi inte är en normal familj. O det är jobbigt o jag mår så dåligt av det! Vill oxå ha en liten tös som blir förväntansfull o som uppskattar påskägg o allt som hör högtider till i övrigt.
Mina föräldrar vill komma hit o träffa lilla J nu innan helgen o ge henne ett påskägg. Visst det är väl gulligt. Men hon förstår ju inte o bryr sig ju inte om hon får en present den här veckan eller nästa eller när som..
Har faktist äntligen tagit upp detta, att det är ju för deras egen skull (läs: samvete) som de kommer, inte för J´s skull. J. tycker att det är roligt att de kommer, men sen om hon får present eller inte, det förstår hon inte o hon bryr sig inte om det... 


Det är en svår balansgång av vad hon förstår o inte, o vilka intryck hon tar in. Presenter har hon dock aldrig visat att hon uppskattar. Däremot en mysig rolig stund är desto mer uppskattat! O det skulle ju räcka för oss. Men för andra är det så mycket svårare att förstå det. O folk gör sån stor sak av att det nu är påsk t.ex.
Jag har inte gjort ett skit här hemma. Orkar inte helt enkelt! Vill bara gräva ner mig o glömma!

*fäller en tår*

Trots dessa jobbiga känslor så tycker jag ändå att dagen har gått ok ur mat- & motionssynsätt.. Jag har ätit vettig frukost, lunch o middag o så har jag ätit frukt till mellis.
Att jag dessutom gav J en mysig stund när hon stod idag, förhöjde det hela bara. Hon är ett fan av Mora Träsk... Så jag ställde mig snett mittemot henne o gjorde alla rörelserna till deras DVD som hon tittade på. Då var mamma både rolig o bäst!! :-)

Imorgon väntar en joggingvända igen! Är så roligt o känner mig beroende av det! Den känslan hoppas jag varar LÄÄÄÄÄNGE!
Nu ska jag åka o måla färdigt min sköldpadda, tillsammans med ett gäng glada "tanter".
Kramis bananis!

Ljuvliga söndag

Skönt att det ändrades till sommartid idag... Kändes bättre att gå upp kl 5 än som kl hade varit igår 4...

Hade en lugn o skön fm. Vi gick en mysigt lugn prommis efter lunch. Stötte på grannarna (inte så vanligt) o stod o snacka lite strunt ett tag.

Vid kl 16 gav jag mig ut på en joggingvända. 6,4km är nu mitt längdrekord! Jag är bara liiiite mallig idag. (Att jag dessutom spang fortare än någonsin oxå, gör väl sitt till liiite kanske) *fniss* Kändes verkligen kanon, även om det smärtade i ena vaden, sista km...

Idag har vi haft lite skåprensning, så imorgon sätter jag igång med bra mat o mellanmål igen. Sen jäklar ska kilona försvinna i joggingspåret. Jag är så jäkla taggad o ännu mer nu sen jag tog "rekord" i löparkarriären...

Häng

Tiden räcker inte riktigt till längre, till att sitta här...
Nu sitter jag här i väntan på att goda vänner ska komma över, med mat dessutom. Så jag har en lugn o skön kväll framför mig. Dottern sover redan, har haft en toppendag, med inte alls många sura miner. Så idag har vi haft en kanonmysig dag.
Har väl egentligen inte gjort så mycket. Gjort rent kaninburarna, promenerat lite o så det bästa av allt. Jag har kapat ner ett träd, med motorsåg. Fasiken vad häftigt. Även om det var ett litet trä, så var det läskigt! Tänk om det hade landat på verkstadsboden... *biter på naglarna*
Som bevis på det hela var maken duktig o knäppte kort, när jag var "in action", så jag bara måste få lägga ut ett bildbevis här.

             

Är ju faktiskt riktigt jobbigt, fast det ser ju enkelt o lätt ut, när maken håller på... Får skylla på att han är mindre än mig o så är han ju faktiskt betydligt mer van oxå... :-)

Var in till stan en sväng på em oxå. Hämtade lite bildelar till vår förbaskade bil... Så nu har maken o dottern jobb i helgen. För även om den lagade sig själv av att stå utan batteri i ett dygn så känns det bäst att byta ut delen iaf. Skittråkigt med fel o enormt störande... Dottern för övrigt, älskar att vara med sin pappa o mecka! O jag får en stund för mig själv, så alla är glada...

Längtar som f-n efter att få ge mig ut o springa imorgon igen. En sån skön känsla när jag märker att jag orkar mer o mer. O nästa vecka är det dags att utöka rundan.
Har ju lite känningar i benhinnorna, men har varit superbt duktig med voltaren gel och tigerbalsam, 3 ggr per dag/salva... Så jag hoppas att det känns bättre även ute på vändan imorgon.

Är sugen på att åka iväg till en "riktig" löparbutik, typ löplabbet eller likn o köpa nya skor. Men närmsta löplabbet ligger i Örebro o är precis nyöppnat, vilket gör att jag tvekar inför personalens kunnande. Väntar kanske lite till o åker då istället någon annanstans, gäller bara att jag kan "lura" med mig maken på det. Får väl gå ut o leta efter en traktor som han kan åka o titta på samtidigt, min traktorgalna man!

                              

Återkommer så snart jag bara kan...
Har iaf idag bestämt mig från att fr.o.m. imorgon är det nolltolerans mot socker igen! Detta går inte!!!

Klocka

Hej o hå vad dagarna går fort. Säger ju bara svisch, sen är det ju dags att sova igen.
Vilket jag iofs inte tackar nej till. Är så förbaskat trött ff.
Trodde först att det berodde på ovanan att dricka alkohol, men nu tror jag snarare att vi var duktiga i helgen o verkligen slappnade av o då kom all trötthet över oss. Både maken o jag är TRÖTTA!!! Om man ska gå tillbaka de här sista 4 åren o se hur lite vi egentligen sovit, så skulle vi behöva sova väldigt länge för att komma ”ifatt”. Tur på sätt o vis att det inte går med sömnen, för då skulle vi inte göra annat...

Tyvärr har jag inte kommit tillbaka till mina braiga rutiner igen. Äter lite sötsaker o får i mig för lite vatten, men jag motionerar iaf!! Har dock tyvärr fått känningar i benhinnorna, så jag måste ta det lite lugnt nu framöver. Igår när vi var med dottern till hab. så passade jag på att fråga hennes sjukgymnast om hon hade några tips ang benhinnorna. O hon är ju alldeles underbar. Dels så pratade vi en del o så fick jag även en låna en bok, så nu ska jag ta mig tid att läsa den. Den är på engelska o de orden jag inte förstår slår jag upp här på nätet. Boken handlar om just löparskador. Står dock inte så mycket om just benhinnorna men eftersom att jag dessutom har en gammal skada i knäet o fotproblem, så ska jag försöka ta mig igenom hela, faktiskt. Jag kanske får med mig en del ”matnyttigt” som jag kan ”ta fram” sen om jag får mer problem. Om inte annat så är det ju intressant att läsa om.

Jag var ute på en joggingvända igår fm o förbättrade tiden med nästan 1 min till. Tror dock att det berodde på att jag hade musik i öronen. Märkte direkt att det gick fortare o var tuffare att springa med musik, än som jag gjort innan, lyssnat på naturen.

Längtar verkligen att få ge mig ut igen. O imorgon är det dags!!!
Var jättesugen på att springa redan idag men pga benhinnorna vill jag ta det lite lugnt. Men imorgon då jäklar ska jag ut igen!

Skillnaden nu, mot tidigare försök att komma igång är att jag tar det lugnare. Springer eg inte på tid utan satsar mer på pulsen. Inte över 85% o gärna närmare 80% än 85%. Det gör ju att det går sakta, men att jag förhoppningsvis känner samma glädje inför att ge mig ut i höst, som jag känner nu.

Märkte igår att pulsen drog iväg över 85, när jag sprang till musiken, så efter drygt halva vändan stängde jag av musiken. Vill verkligen inte ta ut mig helt på löparturerna.

Oj, vad jag har ordbajsat nu... Drar igen "limpsaxen" o kastar bort nyckeln. :-)

(Ska nog ändra lite här på bloggen, så ser den lite konstig ut när ni tittar in här, så vet ni nu varför)

Slapparhelg

Hade som mål att ge mig ut o springa idag, då det var alldeles för halkigt igår. Men se, jag känner mig liiite tung i huvudet idag. Drack vin igår o då skippar jag löpningen idag. Ska ju iofs dricka lite alkohol ikväll oxå, men jag ska ändå försöka satsa på att springa imorgon kväll. Då borde ju det mesta av alkoholen, förbränts bort.

För övrigt hade vi en kanonkväll igår. Började med en shoppingtur på Tuna Park o för en gång skull så åkte vi därifrån efter att ha gjort vad vi skulle, nämligen köpa kläder till MIG. Jag brukar sällan hitta något åt mig själv, utan vi brukar alltid komma hem med kläder till lilltösen...
Men jag fick med mig 1 par jeans o 2 toppar hem. Är helnöjd! Sen hem till gudbarn med familj o fick god mat. O så hade jag med mig en box vin som jag o de drack av. När gudbarnet somnat så förflyttade vi oss in till TV:n o Wii:et. Har aldrig testat det tidigare. Men vad kul det var! Vi fick prova på lite olika spel. bl.a. utförsåkning & bowling. O så gjorde jag ett sånt där ålders-test... Har för mig att jag fick 69 *skäms* Men hade så skoj... 
Boxades en gång oxå o jag var ju lite andfådd o blev varm. Så det kanske funkar att gå ner i vikt med oxå. Även om jag är skeptiskt o tror att det kan bli lite nyhetens behag om vi skaffar det.
Men det var ett perfekt spel att ta fram vid middagar/lite partaj... Vi fick oss många goda skratt!!!

Idag ska jag bara ta det lugnt! Kanske tvätta en maskin, men annars inget alls! Har ingen lust helt enkelt! O just den här helgen när jag är lite nere, så tänker jag unna mig det!

Nu ska jag ta o förflytta mig till TV:n o fixa lite o sen spela lite ps tror jag.
Ha en toppendag o kväll älskade läsare! För det ska jag ha!
Kramelikram


Utförsåkning på "bara" rumpan

Har hamnat långt ner i träsket igen!! Kravlar o kravlar o försöker ta mig upp, men det känns bara som att jag faller längre o längre ner. Har jag hamnat i sankmark??

Har iaf motionerat idag. 35 min styrketräning. Armar, ben, rygg & mage.
Imorgon ska jag ge mig ut på en joggingvända, om det inte är isgata på vägen. Då tar jag det på lördag fm istället...

Jag ser ett liiitet ljus i tunneln, nu över helgen iaf. Imorgon när vi lämnat dottern ska vi på en shoppingvända. Måste hitta något snyggt att ta på mig. O på kvällen ska vi till gudbarnet o äta o spela lite spel o snacka en massa skit. O på lördag gott folk, ska vi gå ut! (därav shoppingturen imorgon). Vi har "bara" varit ute på krogen 1 gång tillsammans o det var möhippan/svensexan. Annars har jag aldrig varit ute o maken har inte varit ute sen vi träffades.

Funderar på att ha den här helgen som en riktig depparhelg o komma tillbaka med nya friska tag på måndag. Har MASSOR av saker att reda ut o få svar på, innan jag får tillbaka fokuset igen. Plus att jag nu i helgen vill ha roligt o bara skita i alla måsten.  Trots att jag vill ha en superbra helg, så vet jag att det kommer bli många stora tårar!

Vad jag tror är en ganska stor orsak till att jag mår som jag gör är att vikth-vetet står still! Försöker fokusera på löpningen o tänka att när jag i höst kan springa 1 mil, är det ju helt omöjligt att jag ff väger så här mycket. Med större andel löpning o bättre kondition så tror jag iaf att jag blir mindre. Om inte annat så hellre lite högre vikt o en "jäkla" :-) kondis än fet o slö!

Men som sagt ska ta den här helgen till att reda upp en massa frågetecken o på måndag är det förhoppningsvis några frågetecken mindre o 100% fokus på att få en lägre vikt!

Pyttsan

Styrketräningspasset igår hann jag inte med… Vi kom inte hem förrän kl 22 från paret vi var o hälsade på. Som jag anade så hade de (paret & min man) mycket att prata om. Blev många gamla minnen.

Men jag var ute på en joggingvända idag iaf, trots att det hade kommit ca 2 cm snö. Fick ta det lugnt o trippa fram bitvis, för det var ju väldigt mycket is under. Men det gick bra iaf. Var nära några gånger att landa på rumpan men jag klarade att hålla mig på fötterna. Blev inget pb idag, men heller inte min sämsta tid.. O maken hade tydligen stått o sett när jag kom joggandes över gärdet. Såg inte så tungt ut sa han. Vi har ju en kvinna här ute som springer milen ca 3 ggr i veckan o det ser ju ut som att hon flyger fram när hon kommer farandes, men jag känner mig som en heffaklump. Känns ju skönt att veta att det faktiskt inte ser så tungt ut. *lycklig*

                                                  

Under dagen idag har jag helt tappat fotfästet känns det som. Jag är NERE o vet inte hur jag kommer ta mig upp. Jag som ändå sista tiden verkligen försökt att tagit hand om mig själv. Hoppas att jag kan få lite hjälp o push av maken så jag inte faller ur banan helt! Vi har en barnledig helg framför oss o jag vill verkligen må bra o ha en kanonhelg! För det är jag värd, det vet jag ju innerst inne.
Vill avsluta detta inlägg med att tacka för era kommentarer. De är guld värda o får mig att må så mycket bättre. Att inspirera andra känns fantastiskt!

Kram till er mina underbara läsare!


2 dagar

Igår var jag ute på en joggingvända, innan jag åkte till frissan. Tog pb med 1minut!!! Känns verkligen att det händer grejor med kroppen nu, när jag kommit in i träningen lite.

Kl 14 var jag hos frissan o blev ljusare. Inte blond, men ljusare. När det är dags för utväxtfärgning så ska vi lägga i ljusa slingor. Så då blir jag mera blond! Det tog 3,5timme!!!! Så himla skönt att få gå iväg o göra något bara för sig själv. Att hon dessutom är ensam i salongen gör ju inte saken sämre! Det blir sån mysig och personlig stämning! Kommer absolut fortsätta gå dit. Bra läge, bra priser och underbart bra frisör!

Idag ska jag nog ta det lugnt med motionerandet. Eller kanske inte... Sugen på ett styrketräningspass. Men jag vet inte om tiden räcker till det. Om ca en halvtimme kommer det hit en man som ska installera reningsverk i badrummet, till avloppsanläggningen. Sen har jag fått med mig maken på att åka till Lager157. Jag har varit där 1 gång och för maken är det första gången. Ska se om jag får tag i något snyggt o så ska jag köpa flera trosor. Älskar Frank Dandys, o Lager157 säljer dem för 80kr!!

Sen vill maken åka o hälsa på de som hade sommarstugan här för typ 10år sen. Ett äldre par, som bor här uppe i skogen någonstans o som vi ofta träffar på när vi är i stan. Nu är det väl dags att åka dit o hälsa på. Har bara tagit ett par år, men nu ska det ske. Maken ska bara ringa först o kolla så vi kan komma o hälsa på!

Jag hoppas att vi inte blir kvar så sent. För jag vill ju verkligen hinna med ett pass. Men om jag känner karlarna rätt så blir det svårt. De pratar lika mycket o alldeles för mycket. ;-)

Träningsupplägg

Eftersom att jag tack vare sötaste L, har bestämt mig för att jag ska springa Tjejmilen i september så har jag suttit o läst lite o funderat o fixat ett träningsupplägg för joggingen så jag klarar milen.

Har lagt fokusen på sträckan o inte på tiden.

Så här ser det ut:
– 1 april: 5,5km
1 april – 14 april: 6,1km
15 april – 9 maj: 6,7km
10 maj – 23 maj: 7,4km
24 maj – 13 juni: 8,1km
14 juni – 4 juli: 8,9km
5 juli – 25 juli: 9,8km
25 juli – 5 sept: 10,8km

Vad tror ni som vet?? Går jag ut för hårt?? Satsar på att springa 3 ggr i veckan o styrketräna 2 ggr i veckan, här hemma. Har ju hantlar och bra övningar för rygg och mage…


Underbara söndag

Fick en skön och välbehövlig sovmorgon idag. Har dock hört ”monstret” massor. Hon har tjoat, gnällt o levt allmän rövare…

Men iaf. När jag gick upp vid 9 så käkade jag en lätt frukost o sen väntade jag en stund innan jag gav mig ut. Den här gången utan pulsmätare *gah* Men det gick fantastiskt bra.  Kapade min ”bästa” tid med 11 sek.  Men jag vet dock med mig att jag sprang hårdare idag än jag brukar!

Så numer tar 5,5km 43:49min att ”springa”. Men då går jag de 2 första minutrarna som uppvärmning.
Väl hemma igen så hade dottern ff inte vaknat från sin middagslur så jag fick vänta en liten stund med att duscha. Men det gick bra det med.

Övriga dagen har dottern varit ute med sin pappa o meckat traktorer o grejat, så jag fick en liten stund för mig själv här hemma. O vad gör man då?? Ja hade det varit så att vi inte skulle få besök ikväll hade jag säkert lagt mig i sängen o läst lite. Men eftersom att vi ska få gäster så satte jag igång med att diska undan, plocka, tvätta och så avslutade jag med att vika lite tvätt.

Sen kom mina gosiga mekaniker in så då åkte dottern in i duschen så hon är fräsch när hon ska till korttids imorgon o sen var det dags för matlagning

Vi har nyss ätit, så nu ska vi bara slappa o njuta innan besöket kommer.


Snabbis

Den här dagen har vi spenderat ute "i skogen", hos mina föräldrar.. Mamma fyllde ju år igår...
Hann tyvärr inte med en joggingvända imorse, men för en gångs skull så gick vi allihopa ut på en promenad i 45min..

Men imorgon ska jag ge mig ut iaf. Vi har inget inbokat alls, så jag kan springa när som, men det blir nog som det brukar. Att jag springer på fm, innan lunchen...

Näe, detta får bli ett kort inlägg. Ska ta o mysa lite med dottern innan hon ska sova!

Läsare

Tack för era kommentarer. De värmer gott!!

Igår "fuskade" jag lite vad gäller sötsaker. Åt en chokladboll, med gott samvete faktiskt!!! :-)
Hade så ont i tanden o fick inte i mig nåt som smakade bra. Allt smakar apa i munnen. Fyllningen, bläsch!! Men chokladbollen fick bort smaken, för stunden iaf!
Idag har det gått bra. Mina föräldrar var här o hälsade på. De har ff inte riktigt fattat att deras dotter inte äter fikabröd eller andra sötsaker heller för den delen. De hade köpt med sig krämkaka... Men jag tog ingen bit. Bra va?! Jag värmde min lunchlåda istället, köttbullar och stuvade makaroner.

Sen åkte jag till stan o uträttade en del ärenden. O med mig hem hade jag 2 mackor från Subway. Mums!!! Det blev våran middag...

Jag var ute på en joggingvända imorse. Men det kändes tungt ända från första löpsteget fram till sista. Pulsen gick upp på en gång o gick inte ner nåt heller under passet.

Nu är jag sugen på att ta ett varv imorgon bitti igen innan vi ska åka och fira min mamma, som fyller år idag, men firas imorgon, av hela min familj...

Återkommer med rapport imorgon kväll om hur jag gör med löpturen...

Oviss framtid

Har sovit dåligt i natt, men det beror väl mest på att jag tandläkaren väntade idag..

O väl där, hos "den där" nya tandläkaren så började hon med att ta ett foto på tanden. Sen 3 bedövningssprutor. O när hon fick bort den provisoriska lagningen så visade det sig att kariesen går så långt ner så hon ville inte laga den. Var rädd för att inte få den tät. Så jag hade 2 val: Antingen bli skickad till specialisttandvården för att se vad de har att säga eller oxå rycka ut den. Jag valde ändå alternativ 1, o nu hoppas jag att tanden går att laga så jag slipper gå med glugg i munnen...
Nya tandläkaren lagade tanden provisoriskt, precis som den var innan. Men inte alls lika fint, som den var innan. Undrar hur länge det tar innan lagningen lossnar...

Tog flera timmar innan jag kunde börja prata igen, o äta ska vi inte tala om... Har ont ff o har ännu jättesvårt att äta. Mitt sötsug idag är fruktansvärt ENORMT.

Ska försöka härda ut. Men det kommer inte bli lätt.

Längtar tills imorgon då jag ska ge mig ut på en joggingvända igen. Just nu är det, det bästa jag vet.

Onsdag

Den här dagen började tidigt, kl 2 sade lilltösen god morgon första gången. Men jag fick henne iaf att ligga kvar i sängen "ända" till kl 4. Så för mig blev det bara 3 timmars sömn i natt. Var väldigt skeptisk till att ge mig ut o springa efter så lite sömn.

Men vid kl 8 gav jag mig ut iaf. O jag säger bara att det var rätt beslut. Jag kapade tiden med 2 minuter. Inte mycket på 5,5km men ändå 2 min kortare! Jag är nöjd med det!!

De här sista 2 dagarna har jag ett SUG efter något sött! Men jag tänker inte ge efter! Jag ska bli av med det här suget också av sig självt!

Imorgon ska jag äntligen till tandläkaren o påbörja rotfyllningen. Är skitnervös, men det beror nog mest på att jag ska träffa en ny tandläkare o att hon dessutom är ganska nyutbildad, känns ju inte så tryggt.


Klippning

Blev "bara" en klippning idag. Ska tillbaka på måndag o fixa färg...

Före:


Efter:


Har för övrigt inte gjort så mycket...
Återkommer imorgon. Nu ska vi få besök.
Tjing!

Nedräkningen har börjat...

... om 12 timmar har jag börjat förändringen på håret! Spännande va?!

Idag har vi gått en lång skön promenad på 1h o 20min. Så mysigt i solen!!! Nu känner man ju riktigt att den värmer!
O sen åkte vi o lämnade tösen o passade på att handla för veckan. Väl hemma fick jag stressa i mig lite mat o sen åkte jag o målade. Så roligt att få komma bort o tänka på något annat för en stund... Trots att jag inte varit där på ca 1 år så var det samma glada roliga stämning o samla gamla "uvar" som var där! (Inget illa menat!) Bara trevligt glatt galet folk!!! :-)

Imorgon blir det en "vilodag" gällande träningen iaf, tror jag. Beror lite på när jag är klar hos frissan o så. Men jag satsar på att ta 5,5km rundan på onsdag iaf, o fredag o söndag!

Op socker

Nu har jag klarat mig i 2 veckor utan godis,fikabröd o andra sötsaker/snacks!
Så nu börjar jag nog snart själv se mig som "avgiftad". Trots det gäller det att se upp, speciellt när jag är hungrig... Är så lätt att fel saker hamnar i munnen!!!

Jag mår bra. Känns så skönt att slippa känna att man behöver ha det där söta för att fungera!!! Jag har nog blivit piggare, fast det kan ju bero på flera andra saker. Dels att jag tränar MYCKET mer nu o sen sover jag bättre/mer...

Jogging

Idag tog jag mig runt 5,5km-varvet. Gick de 2 första minutrarna, som lite uppvärmning o sen joggade jag resten. O jag är så nöjd med mig själv! När jag lade in tiden på jogg.se så visade det sig att jag sprungit liiite fortare idag än tidigare, detta trots att dagens runda var 1km längre än vad jag avverkat tidigare!

Måste ju bara betyda att jag bättrar på kondisen.
Springer ju väldigt lugnt och sakta nu. Rundan tog 45min, men jag joggade iaf i 43min. Tänk att jag orkar göra det sååå länge! :-)

Tjuvvägde mig imorse o den där förbaskade vågen visar +, fast måttbandet visar att jag blivit mindre.
Så jag kommer göra så här nu att jag tänker väga mig men inte lägga alltför stor vikt vid det utan mer hålla koll på cm… De här första veckorna kan ju kroppen samla på sig lite vätska innan den kommer in i ”galoppen”….


Lördagen i snabba drag.

Hade ställt in mig på att springa idag, men när jag vaknade imorse så kände jag mig kärv i halsen. O eftersom att jag INTE vill eller har tid med att bli sjuk igen, så struntade jag i att springa. Tog med mig dottern på en 70min lång promenad i strålande sol! MYSIGT!!! Förbrände 464kcal o snittpulsen låg på 135, så jag är ändå nöjd med dagens motion.

                                    

Min bror hjälpte maken med att köra iväg ett enormt lass på släpkärran till tippen medans vi gick. O som tack för hjälpen så bjöd vi på mat. Macka från Subway! Hur gott är inte det??!! O jag tog kyckling, så jag valde det lite nyttigare alternativet, med mörkt bröd. Fast det är ju egentligen inte så mörkt, men ändå!

Jag fick ingen negativ reaktion iaf av den där cappuccinon igår. Känns kalasbra!
På promenaden idag gick jag o tänkte på hur jag kände o mådde innan jag slutade med sötsaker. Det är en enorm skillnad.. O jag vill för allt i världen inte hamna i det träsket igen!

Nu ska vi ta o kolla 2:a chansen o så laddar jag för en joggingvända imorgon. Då ger jag mig ut oavsett!!!

Fredagsmys

Var ute på en skön joggingtur på fm. Så gott när man känner att solen värmer!! Tog det lugnt idag o lät pulsen vandra runt 155-160. De tidigare rundorna har den legat något högre.
Jag springer ju väldigt sakta, men känner ändå att jag kommer kunna öka på tempot, bara jag får hålla på så här ett tag till. Vill verkligen inte gå ut för hårt så jag får skador eller blir sjuk... Men runt 160 i puls känns bekvämt så där tänker jag försöka ligga ett tag framöver. Klarar ju faktiskt redan av att jogga i 4,5km i sträck o då borde jag klara mitt 30min mål som jag har på Vårruset, i maj...

Efter lunch dök mamma upp. Hon hämtade kartonger att packa porslin i o så fikade hon o maken såklart. Jag lyxade med en cappuccino, med dajm"bitar" i. Kom på efteråt att: va fasen det är ju "godisdricka". Har dock inget sötsug så jag hoppas att det inte förstörde allt. För det har verkligen gått kanonbra. Kände iofs liiite sug imorse när jag öppnade skafferidörren. Där i ligger det 2st 200gr chokladkakor o så flera olika sorters fikabröd... Men jag tog min smörgås o yoghurt o sen var det inget mer med det.
Känner mig mycket piggare o så är jag ju såklart lite kaxig för att jag lyckats såväl.
Visst kan man nu ikväll sakna lite smarrig efterrätt. Men jag vill inte äta nåt sånt... Så jag håller mig till kaffe, vatten o 1 riskaka.!
Ska jag klara att springa tjejmilen så kan jag inte äta sånt skit. Måste bli av med några kg så inte kroppen strejkar vid att springa 1 mil!!!

Nu ska jag passa på att mysa med dottern innan hon ska sova.
Hörs igen imorgon!

Spaghettiarmar...

Dagen började med en lång o skön sovmorgon. Gick inte upp förrän kl 9 o har bara varit vaken 1 gång under natten. Helt fantastiskt skönt!

Fixade frulle o sen vek jag en massa tvätt o plockade undan… När J ätit sin lunch så tänkte jag vara så ”snäll” o ta med mig henne på en promenad. Vi hann inte mer än 100meter så började hon att misstycka o efter 7 minuter gav jag upp o vände hemåt. Hon ville säkert ha pappsen med sig…

Så nu ikväll efter alla ”måsten” så stängde jag in mig i vårt sovrum o körde ett 35min långt/kort styrkepass. Det känns i armarna vill jag lova. Men det är ju bara bra!!! Vill inte ha gäddhäng!

Imorgon ska jag snöra på mig skorna o ge mig ut på en joggingvända, om vädret är ok…

Fick känningar i knäet nu i em när vi duschat dottern, därför blev det ett styrkepass, annars var jag laddad för ett pass på cykeln. Men jag vill ut o springa imorgon, därför tog jag hänsyn till knäet idag.

Nu ska jag kolla kvällens avsnitt av BL o dricka kaffe till!
C U tomorrow.


Snabb onsdag

Den här dagen har sprungit iväg! Efter trippen i stan så begav vi oss hem o sen tänkte jag strunta i att springa, bara för att det blåste ganska mycket.  Men så gick maken ut o skulle dona med en massa saker i uthusen o då satt jag här, alldeles ensam. Så jag bytte om o gav mig ut. Tog samma sväng som igår. O kapade tiden med 1 minut, inte mycket, men alltid något!! :-)

Sen var det ju bara o duscha o fixa till mig lite, så var det dags för att åka till stan igen, o hämta dottern o handla. Gick jättebra o dottern tjoade o grejade på ICA. Väl hemma igen så var det ju bara att påbörja maten samtidigt som vi plockade in allt vi handlat.
O rätt som det var så var det ju dags för lilla dottern att få mat o sen var det läggdags för henne.

O då ni...
Då fixade vi iordning varsin god räkmacka med en massa räkor, grönt o smaskigt på...

O nu sitter jag här o funderar på hur jag ska lyckas klämma in lite motion i morgondagen. Svärmor o hennes karl ska komma o hälsa på o mitt på dagen dessutom, men beroende på hur länge de stannar så blir det antingen en promenad med dottern i vagnen eller en tur på cykeln, tror jag...

God natt-kramar

Snabbt inlägg

Passar på nu innan vi ska åka till stan att lägga in ett litet inlägg. Vet inte när jag hinner det sen. Kanske inte förrän ikväll...

Först ska vi nu int till stan o hjälpa svägerskan att få gång hennes bil, igen. Vill inte starta efter köldtopparna som varit.
Sen ska ju maken klippa sig o jag ska tala med frissan om hur jag vill ha det o boka tid för klippning och färgning/slingning.  Sen blir det lite handling innan vi åker hem. Är det sen fint väder ff när jag kommer hem så tänker jag ge mig ut på en joggingvända idag med. Bara längtar efter att ge mig ut!!!! Lite rädd ändå för att gå ut för hårt, men vad sjutton. De i Biggest Looser tränar massor av timmar varje dag från dag 1 o då kan väl jag få springa 2 dagar i rad, eller hur?!

I em kommer dottern hem, är ju som alltid lite tomt här när hon är borta. Man känner sig liksom inte hel, trots att vi försöker ta det lugnt o njuta när hon inte är hemma... Men det känns konstigt! Så ikväll blir allt som det ska igen. Fram tills på måndag då hon ska iväg igen...

Nu måste jag ta o fixa till mig lite, kan ju inte åka till stan o se ut som ett åkerspöke...
Bye!

Lovely

Vilket underbart väder vi haft idag, iaf på fm... Strålande sol o snösmältning!! Me like!
Vi hade bestämt att vi skulle åka till Västerås men innan skulle maken "bara" ut o snöröja vägen, vilket slutade med att han körde allt. Jag hade inte tålamod till att sitta inne o vänta på honom.
Jag gav mig ut o sprang istället. O jag är så jäkla grym!!!! Jag sprang 4,5km i ett sträck. Dock väldigt sakta, pinsamt. MEN jag sprang det iaf. O jag bestämde mig då för TJEJMILEN HERE I COME!!! Jag ska springa det loppet! Tack Linnéa för att du planterar såna tokiga tankar i mitt huvud! Jag ska göra det!!! ;-)

Efter joggingvändan o en skön dusch så begav vi oss till Västerås o kom hem med en ny micro. Våran går ju minst 5 ggr per dag o börjar nu låta lite konstigt. Det blev en Whirlpool igen, med alla de fina finesserna vi hade på gamla. Men med ångkokningsfunktion oxå... Får se hur mycket vi använder den funktionen, men jag ska iaf försöka göra det mycket!

Nu ska jag ta o fixa till här i köket, så alla saker kommer på rätt plats... :-) 
På återseende!

En vecka utan socker!

O jag är starkare o piggare än jag varit på 1 år!!!
Nu är det MIN tur att få må bra o känna att livet faktiskt är ganska roligt!

Jag har klarat av den här veckan MYCKET lättare än jag trodde! O jag är så HIMLA glad över att jag klarat av det här!!

Kan jag, så kan alla! Sån klyscha men så SANN!!!

En enda tanke

Hela dagen idag har jag gått o tänkt på...

Just ja. TJEJMILEN!
Det vore ju coolt att kunna springa 1 mil. Fatta 1 mil, halvvägs till stan härifrån! Jag kommer bli så jäkla vältränad o snygg under träningstiden så ni ska bara få vänta o se!!!!

Mitt första sikte är ju dock Vårrusets 5 km på under 30min. O sen milen! Vi har en tjej här ute i "bushen" som är ute o "studsar" varje dag som hon är ledig... (hon är så lätt o vältränad så det ser verkligen ut som hon studsar fram. Längtar tills jag är där!!!)  Hennes runda är på 9km ca o det vore ju jätteskoj om jag kunde bli lika duktig...

I lördags när jag var ute o "sprang" om man nu kan kalla det springa så sakta o lugnt som jag sprang, men iaf. Så avverkade jag 4,25km på 36min. O jag sprang hela sträckan. Så det känns ju helt uppnåerligt. Men sen är det ju det att jag ska kunna springa det dubbla. Gah! Men jag har mer o mer näääästan bestämt mig för att jag ska klara det! Kan ju inte banga nu ju!!! Min envisa kommer jag långt på. Och du L, jag kommer tacka dig om jag gör detta o kommer i mål, springande!!! Tack för utmaningen! Precis vad jag behöver!

SOS Alarm

Jag borde nog spärras in.. Tror jag har blivit galen. Jag ska kaaanske springa tjejmilen. Hur ska det gå till??? Hur dum får man vara som säger så??

Men nu har jag lovat L det o då står jag för det.
Men satan vad jag har sovit dåligt i natt. Drömt mardrömmar om den där förbaskade tjejmilen.
När jag gick upp imorse var jag ändå taggad som sjutton för att ge mig ut o springa en runda. Men så drog jag upp rullgardinen o såg snöovädret utanför… Fy vad det snöar o blåser, så nu blir det ingen joggingvända idag… Tar den imorgon istället, om det är bättre väder.


Det funkar...

… Vågen visade -1,7kg imorse, på en vecka utan sötsaker!!! :-)

Känner mig så j-a taggad så det är inte klokt! Detta ska jag klara lätt.

På onsdag ska maken till frissan o då ska jag följa med o prata om hur jag vill fixa mitt hår, så får vi se om det går… Min frissa är mammaledig o då kan jag ju lika gärna gå till makens, som dessutom nyss startat eget.


RSS 2.0