Fynd och löparglädje

Idag har jag varit riktigt effektiv. Har hunnit med en hel del massor av saker.
Städat, diskat, tvättat, bäddat rent i vår säng, gjort färdigt sista gravyrarbetet, solat, varit på möte, shoppat kläder till mig o min lilla sessa, hämtat ut ett nytt bilbatteri, "minglat" med Emelie uppe på viktcentret, handlat mat, förberett middagen och grillat, slappat i soffan o så avslutade jag denna fantastiska dag med en joggingtur.
Så nöjd med mig själv o hur denna dag gått.

Har lyckats få i mig ca 1500kcal, men ni kan räkna bort drygt 400, som jag sprang bort nu ikväll. NICE!!!

Skulle gärna springa fler kvällar! Det är ju så skönt o för en gångs skull så mötte jag några personer! Amazing! På dagarna, vardag som helg, möter jag inte nån ute på vägarna, men idag 2st varav en till som löptränade! Lite mysigt faktiskt!!

Direkt efter min tidiga lunch idag så åkte jag till Tuna Park, ville hitta en klänning. O jag tog mig verkligen tid att gå in i de flesta affärer o titta o provade inte bara 1 eller 2 plagg på hela tiden, utan typ 2-3 plagg i flera butiker. Ovanligt för att vara mig, men idag var jag nog på bra shoppinhumörför jag kom hem med både 1 klänning, bh, som det går att ta bort axelbanden på, genomskinliga axelband, 2 par funkis-trosor och så 2 toppar till min lilla sessa. Är jättesugen på en klänning till ifrån GT, men den får vänta några dagar till, eller iaf till imorgon. Ska fundera lite till. Inte alls någon särskild, bara en lång tunn figurnära klänning, som jag ALDRIG velat ha förrut, men idag var jag ju som sagt på bra humör så den fick följa med in i provhytten, åh så skön den var!! Vill ha!!! Stora fördelen med GT är ju priserna! 129kr för en långklänning! En sån där perfekt klänning att ha på sig hemma när man bara har en hemmamysardag, o det har jag ju rätt ofta än så länge.

Nu har jag slutat att eftersvettats äntligen så nu ska jag hoppa in i duschen o sen krypa ner i min renbäddade säng bredvid maken som redan sover.

Kram o god natt mina vänner!

Stilltje

Har inte haft varken lust eller ork till att blogga.

Energin har istället lagts på familjen, med gott resultat.
Jag/vi har haft en alldeles fantastiskt underbar midsommarhelg. Dottern har inte varit sur överhuvudtaget o vi har gjort massor av saker tillsammans. Precis så som jag vill att livet ska se ut.

Har halkat lite snett igen vad gäller matintaget. Men snedsprånget har redan börjat rättas till.
O orsaken är att min snälla pappa (o mamma) kom med favortittårtan i fredags fm. Dels för att det var midsommar, men oxå för att fira mig, för att jag kommit in på skolan.
Halkade dit på diverse sen både på midsommaraftonskvällen o även på midsommardagen. Men nu har jag vänt skutan åt rätt håll igen. Inte helt enligt xv´s halvfart, men imorgon så är jag åter helt på banan.

                                  
                                   (Bilden är lånad)

Har bestämt mig, efter detta snedsprång att det inte blir någon tårta på bröllopet på lördag. En gammal vän som ska gifta sig, så jag hoppas hon o hennes m2b förstår o accepterar mitt beslut. Det förstör alldeles för mycket för att vara ok..

Blickar framåt o inser att det är semester om 3 veckor o då vill jag helst vara i mål. Tror inte jag kommer lyckas, men jag ska fasiken försöka.
Har iaf kommit igång med träningen bra igen. Löptur både i lördags och idag. Imorgon ska jag försöka hinna med en promenad, bara tiden räcker till så.

Nu ska jag ta o krypa ner i sängen bredvid maken, som säkert redan sover gott. Hans klocka ringer vid 3:15 i natt. Hua vad tidigt. Jag är ledig. Ska gravera sista jobbet o sen ska jag på möte med hab-personal. Så jag har en del att stå i, jag oxå, bara mindre tidspress. ;-)

Glad midsommar!



Hoppas ni alla får en glad o mysig midsommar!!


Tidig midsommarmorgon

Blev väckt redan kl 2 o sen fick jag min lilla sessa att somna om o sova kortare stunder fram till kl 5. Då var hon utvilad o ville upp. Så nu ligger hon o tittar på Bananer i Pyjamas i vardagsrummet. Sällskapssjuk är hon oxå, så jag är tvingad att sitta bredvid henne. :-( (Tur jag iaf kan ha datorn igång utan att hon gnäller)

Vi ska inte göra något särskilt idag. Mina föräldrar kommer hit på en fika på fm. De har varit bortresta o mamma saknar sitt lilla barnbarn. ;-)

På em om det är bra väder, så funderar vi på att klyva lite ved, men vi får se vad dagen har att bjuda på. Tejpa ihop baklyset på chevan måste vi nog göra iaf.

Till middag idag vill maken ha färskpotatis och sill med tillbehör, men jag är inte så begajstrad i det, så jag ska mumsa på lax o rökt makrill istället, med kall romsås och sallad till. Mums!!!!


Tyst o tomt

Hur har jag kunnat missa att skriva här, på drygt 2 dygn...

Igår hade jag en lugn fm o sen var jag iväg med dottern till OTA o gjöt av hennes fötter för nya nattortoser o sen hem o på kvällen åkte jag o maken o handlade.

Idag har jag haft en skitdag... Först påbackad med stora bilen, ett besök hos tandhygienisten o sen när jag o den jag blev påpackad av, hade skrivit skadeanmälan så gick inte bilPIIIIIIP igång. Maken fick rycka ut akut från aktivitetsdagen på jobbet för att hjälpa mig. Sen tog han chevan o jag fick ta min lilla pärla. Var så less o deppig att jag behövde muntras upp. O vem gör inte det bättre än Underbara Anna. <3 Tack vännen för kaffet o den mysiga o välbehövliga pratstunden!!!!!! <3

Matmässigt har inte den här dagen varit bra... Frukost kl 8 o sen åt jag inget förrän kl 16:30. Hade inga tankar på mat utan var för skärrad för att känna hunger. Ska försöka göra morgondagen till en bättre dag!

Glad midsommar!


Fokusera på det negativa?

Nej nej nej!
Visst jag mår inte särskilt bra. Det har ni kunnat läsa om de senaste dagarna. Jag mår inte bättre idag. Snarare lite sämre. Ena ögat kliar som faen o jag snorar ännu mer. Så antingen är det som sagt en förkylning till på G eller så är det allergi. Har börjat med allergitabletter idag, så får vi se hur det ter sig längre fram.

Men jag vill inte att bloggen ska vara negativ längre. Så nu ska jag försöka fokusera på det positiva istället.
Inget kul ju att läsa en massa gnäll-inlägg. ;-)

Vägde mig i söndags morse o då visade vågen att jag gått upp 9hg sen jag började äta, o idag visade den att jag gått ner 2hg av de 9.
Matmässigt känns allt så himla bra nu. Inget sötsug som inte går att ignorera o jag blir lagom "mätt/tillfredsställd" på små portioner så jag slutar äta när jag når dit. Vill inte "spränga" ut magsäcken. Trivs jättebra med som den är nu.

Idag har jag en lugn hemmadag, ska till barnhab med dottern på möte kl 16, men fram tills dess ska jag bara göra sånt jag mår bra av. Förbereda middagen så det går snabbt o smidigt när jag kommer hem, duscha o fräscha till mig. O så kanske läsa lite, sova middag o ev spela lite ps. Alltså en enligt mig underbar slappardag. Har några saker jag egentligen behöver börja med, men de får vänta tills imorgon, eller kanske på torsdag. ;-)

Idag ska jag bara njuta o ta hand om mig själv!!!

?????

Vad är det med min kropp? Vad är det som händer??
Jag börjar ju fan bli nervös alltså??

Idag har jag mer känningar av trycket över bröstet igen. Jag har haft lite hjärtklappning o dessutom är jag nog på väg att bli förkyld.

Kan det verkligen vara som läkaren sade? Att jag har för mycket runt mig. Känner mig lugn som en filbunke, nästan lat, när jag "bara" går hemma med dottern..

Hoppas o vill verkligen inte dra på mig en förkylning igen. Intalar mig att det är allergi o koncentrerar mig på att ta hand om mig själv o dottern.

Om 3 timmar skjutsar jag iväg dottern till korttids o sen blir det hem o laga mat, till mig o maken. För hör o häpna! Han ska sluta "tidigt" idag, vid ca 15-16 (började 4 imorse). Så innan jag åker iväg till Flen ikväll hinner vi äta tillsammans o mysa lite. :-)

Sug

Jag längtar SÅÅÅ efter att få träna igen. Men törs inte börja förrän jag verkligen är helt frisk.

Idag har ju maken fixat stång till mig, så nu i veckan blir min uppgift att köpa antihalktejp (eller vad det heter :-P).
Ska försöka samla mina tankar o skriva ner vad det är jag vill uppnå med träningen, så jag sen kan försöka klura ut ett bra, vettigt o hållbart träningsprogram. Kör jag fast får E hjälpa mig... ;-) Men just nu vill jag göra ALLT o det vet jag ju att det inte kommer funka, så jag måste coola ner lite o sen ta med de bitar jag behöver.

Men åh, vad jag vill löpträna. Blir så avis på alla som sprungit! O ni springer så j-kla snabbt o bra!!! VILL OXÅ!!!!!

Trycket

Så är det åter dags att inse att det är vardag igen. Hu, vad tråkigt!!

Jag börjar bli mer o mer nervös över att bröstsmärtan beror på att jag är ensam (med dottern) så mycket. Helgen har gått skapligt. Idag har jag ju t.o.m. orkat med en långsam promenad på ca 25 min *kors i taket*. Men jag har ff ett tryck över bröstet, o jag vill verkligen inte att det ska bli värre igen. Har klarat hela helgen från att gråta. Annars, tidigare i veckan har jag brytit ihop ca 3-5ggr per dag. Jag försöker peppa mig själv genom att tala om för mig själv att jag har dottern hemma endast imorgon sen är hon på korttids tills på torsdag o då jobbar ju maken sista dagen innan midsommar o sen säger de att det lugnar ner sig för honom efter, så det hoppas jag verkligen!!!

Söndagsmys

Gårdagen gick riktigt bra. Jag hade en stund över till att dejta vetekudden, men i övrigt så höll jag igång efter bästa förmåga. Var till stan o införskaffade ett nytt låshus till ytterdörren, då den andra gått sönder, trots att vi bara haft det i knappt 2 år. Dålig kvalité tycker jag!!! Det gamla hade suttit i dörren sen -67, men men....
Maken hade hand om dottern under tiden. O han njöt av att få lite kvalitetstid med sessan. De ses ju knappt nuförtiden.

Igår grillade vi fläskfilé till middag. O jag åt lite sallad, fetaost, melon och tzatziki till. SÅ gott!!!
Sen när dottern somnat smaskade vi oss lite jordgubbar. Jag med kesella till o maken ville ha vispgrädde till, så det fick han.

Idag känner jag mig ännu lite piggare, stundtals iaf. Morgonen började vid 5:30 o då busade vi lite i sängen o sen gick vi upp. Pappsen fick sovmorgon både igår o idag, pga hans tuffa veckor o jag får sova tisdag + onsdag + torsdag morgon. Efter frukost försökte jag få dottern att sova, men det enda som hände var att jag somnade. Jag tror att dottern låg vaken o bara myste en stund innan hon väckte mig.. Så vid 8-tiden gick vi ut o städade o fixade i smedjan. Sen gick vi på en prommis till postlådan o på vägen hem kom kollegan med sambo. Efter ett par trevliga o mysiga timmar, så åkte maken o jobbade o besöket åkte hem.
Så eftermiddagen ska jag o dottern ägna åt tjejmys. Ska oxå försöka få henne att sova lite middag, så hon inte blir så grinig i em.
På fm ordnade maken så jag nu har en stång hänger i garaget så jag kan träna på pullups o chinups. För i dagsläget orkar jag inte en enda av någondera.. Mitt mål för sommaren är att jag iaf ska orka 2 av varje. Eller är det ett för mäktigt mål. 1 ordentlig av bägge är minimikravet iaf.

Bara jag mår yttterligare lite bättre, så ska jag försöka få till ett bra träningsupplägg så jag blir både starkare, smidigare och får bättre kondition.

Spänningar

Pga trycket över bröstet misstänker jag att jag gått o spänt mig, eller det har jag känt att jag gjort.

Detta har resulterat i att jag nu har himla ont i höger axel. AJAJAJAJ!!!!

Har smort in med tigerbalsam o när jag får lite egentid senare under dagen så ska jag dejta en varm vetekudde. :-)

Trycket över bröstet är något lite bättre idag. Men om det beror på att familjen är samlad eller att jag börjat introducera lite mat kan jag inte svara på. Skönt är det iaf!!!

Antagningsbesked

Idag kom ett mail.
Antagningsbesked till utb. Medicinsk sekreterare. 
Jag tordes knappt trycka på knappen för att öppna.
Men vet ni?!





JAG KOM IN!!!!!!!!!!

Skönt med lite positivt besked när jag mår som jag gör!

( Fr.o.m 29 augusti är jag studerande. Yes!!!!! )


Ringa hit o dit

Rotfyllningen gick bra. Kändes lite grann när de satte i spetsarna i kanalerna, men annars gick det väldigt smidigt!
Husläkarmottagningen hade stängt idag så jag hänvisades till "grann"läkaren. Men de hade knökfullt o kunde absolut inte ta sig tid att lyssna på mig, så jag blev hänvisad till Vc eller akuten. Valet var enkelt. Vc! Vet hur långa väntetider det är på akuten o sitta där hela dagen när jag helst av allt ville hem o sova var inget alternativ.
Jag gjorde en liten chansning o åkte till Vc (500m från sjukhuset, där jag var). Beskrev mitt hälsotillstånd o fick en tid till distriktan bara 20min senare. Hon kunde ju inte säga vad det var, så akutläkaren tillkallades o han lyssnade på lungor o hjärta. Allt lät fint. De frågade en massa frågor o jag svarade efter bästa förmåga.
Hade en vilopuls på 95 o bltr 110/70. Vanligtvis ligger min vilopuls på 55-60, så att något inte stod rätt till visste vi.

Det läkaren trodde var att antingen berodde det på shakesen, stress eller oxå posttraumatisk stressyndrom. Fick ordinerat vila o mat. Så nu har jag börjat min upptrappning. O direkt så har hungern kommit. :-( Om läget är oförändrat nästa v eller förvärrades skulle jag kontakta dem eller akuten igen.
När jag kom ut från Vc åkte jag o handlade lite sen åkte jag hem o sov i 2 timmar innan jag var tvungen att åka o hämta dottern från korttids.

Trycket över bröstet är konstant o jag är helt slut. :-( O maken har sån otur att han är tvingad att jobba ända till ca kl 21 ikväll. Inte mycket till hjälp! Men jag vet att han gärna vill vara hemma med mig. Dottern är faktiskt riktigt glad o pigg. Hon ligger o tittar på en Emil-film, alldeles själv!! :-) Så lite lugnt får jag iaf.

Läkare x2

Eftersom att jag ff mår dåligt o knappt kan andas normalt, så ska jag idag ringa läkaren för rådgivning. Orkar inte gå o må så här. Har dock för mig att läkaren inte jobbar fredagar, men sköterskan borde ju iaf kunna lyssna på lungorna o höra om det låter ok eller inte.

Om bara en liten stund ska jag åka in till stan för ett tandläkarbesök. En tand ska rotfyllas. O jag är faktiskt, konstigt nog, inte särskilt nervös. O då efteråt hoppas jag att jag får komma till husläkarmottagningen, så de kan lyssna.
Ska jag fortsätta må så här hela helgen orkar jag inte gå på helfart. Tillräckligt knäckande att inte kunna andas normalt. 

                                            

Vågen nu på morgonen visade på bara 1,5kg kvar till mål o det ska jag ju kunna fixa ändå till semestern om 4½ vecka.

Räddningen

Imorse när jag vaknade, hade jag lika ont som igår igen. Men jag tog en Voltaren, precis som jag gjorde igår innan jag åkte mot stan. O det hjälper. Kan andas någorlunda normalt nu!! :-)

O så har näsan börjat göra sig mer till känna. Rinner o är täppt om vartannat.
Förbaskade förkylning, men hellre det än allergisk reaktion mot gräset nedanför fönstret.


Lokalisering

För att jag skulle slippa stressa så fick jag ta med mig dottern o åka till makens jobb o lämna henne där 18:30, o sen åka vidare till stan o Xtravaganzas sommarmiddag. Trevligt o mysigt!

O bara jag kom iväg till makens jobb o var ute så mådde jag redan bättre, så jag har nog lokaliserat anledningen till att jag mår som jag gör. Säkerligen en allergisk reaktion på något o jag kan gissa att det är på vallen (gräset) nedanför huset.
För sen när jag kom in i Gästis-lokalerna fortsatte jag må bättre. :-)

Jag tyckte inte ens att det var det minsta tufft att sitta på sommarmiddagen o dricka min melon/passionsdrink, när 17 andra personer åt italiensk sommarbuffé. Talar det sitt tydliga språk att jag är ganska envis o bestämd?!

Nu är det alldeles strax dags för att få gå o sova. O det ska bli så skönt. Är jobbigt att inte må bra o sen åka bort. Tar tid att varva ner efteråt. Men det var absolut värt det. Så nice att få komma hemifrån för en stund. För redan nu efter 3 arbetsdagar är maken uppe i 40 timmar o då har han 2 arbetsdagar kvar på veckan plus upplastning på söndag.

Kram o God natt!

Ännu en dag...

...som maken slutar sent!
Lite smått irriterad för det innebär kanske att jag kommer behöva stressa iväg till sommarmiddagen med Xv, som jag sett fram emot ett par dagar nu, när jag inte mår bra.

Det är jätteotäckt att må så här. Jag hoppas verkligen förkylningen är på G att bryta ut, annars funderar jag på att ringa till läkaren imorgon. Vad han nu kan göra, men då är jag iaf kontrollerad.

Orkar inte ens dricka eller äta som jag ska, fast jag vet att det är jätteviktigt att göra det nu, när jag helfartar...

Otäckt

Natten har varit skaplig. Svårt att somna, när det känns som att man har en blyklump över bröstet.

O idag är det samma sak fast ännu lite tyngre att andas. Har inhalerat Bricanyl, men det hjälper inte nämnvärt.
Har ont i axlar o rygg oxå, så jag kan bara gissa mig till att det är ännu en förkylning på g. Den första av de sista startade ju så... Otäckt är det iaf att känna att man knappt får ordentligt med luft.

Jag fortsätter med helfart idag oxå. *Tack för min envisa*

Vågen visar att det bara 2,3kg kvar till mål. O det hoppas jag kunna fixa på de dagar som är kvar. Är ju bara drygt 1 v kvar på shakes!! Tjohooo!!!


En kram eller två

Åh, vad mysigt när maken kom hem från jobbet idag. Dottern hade redan hunnit somna för natten, så jag har krävt lite kramkalas. Myspys!
Märks att vi inte är vana att vara ifrån varandra. För jag saknar honom, när vi inte ses varje dag. Speciellt som jag mår just nu.

Helfartsmotivationen är som bortblåst, men jag hoppas att den infinner sig under natten så jag orkar med 1 dag till.

Jag har redan börjat förbereda för upptrappningen o framtiden. Skrivit ner bra mellanmål i Word, som jag ska skriva ut o sätta upp i närheten av köket. Likaså har jag skrivit upp en massa nya maträtter som ska lagas, så det finns mat att tillgå snabbt. O dessutom börjar matlådorna snart att sina pga att maken nuförtiden äter både lunch o middag. Great!!
Så jag vet vad jag har att göra på torsdag kväll eller på söndag när jag har lite hjälp med dottern.

Nu får ni inte tro att jag redan gett upp ang helfarten. Jag ska gå o lägga mig i sängen, så fort dottern fått sina mediciner vid 22:30 o då ska jag lyssna på mentala tränings-spåren. O så återstår det att se vad vågen visar imorgon o hur jag mår.
Idag har jag haft ont i bröstet hela dagen. TUNGT att andas och snorig o nysningar, men jag intalar mig att det är allergi. För 1 förkylning till orkar jag fasiken inte med.

Middagsvila

Tänk att en middagsvila kan ge mer kraft!
Nu har jag fått lite kraft som jag hoppas ska räcka hela dagen.

En dag som denna, är den då jag minst av allt vill vara ensam. Behöver ha något att göra o titta på film med dottern är ju inte bland mina favoritgöromål. Men maken kommer inte sluta förrän efter 19 ikväll, så det är bara att bita i sura äpplet o istället försöka härda ut.

Jag vet ju att jag kan! Bara det att det är en JOBBIG uppförsbacke nu! ;-)

Hemskt tack! *ironi*

Näsan rinner o jag nyser flera gånger om dagen. Tack för allergin/förkylningen!

Läget är inte så bra som jag skrev i morgonens inlägg.
Jag har inte skakningar o orkeslösheten. Jag är deppig!!!
En anledning är att jag är hemma med dottern o finns inte så mycket annat än film o soffmys som roar henne. O när hon för en gångs skull ligger o tittar på film själv, så har jag börjat tagit tag i hennes assistans-ansökan. 3 år sen vi fick LSS-beslutet o timmarna o det har ju hänt en del på dessa år. Inte så mycket med henne, men om man jämför en frisk 2½åring o en frisk 5½åring har det ju hänt massor o det kommer förhoppningsvis göra att vi får fler timmar beviljade för all extra tid som hon tar o behöver hjälp med...

Har även svinhugg o är tungbröstad när jag andas, så just nu fokuserar jag bara på att bita ihop o ta 1 timme i taget. Känner att orken till helfart tryter mer o mer! :-(

*fokus på mål, fokus på mål, pepp pepp pepp!*


Tillfälligt

Så som jag mådde igår morse, var tack o lov bara tillfälligt!

Mådde bättre ju längre fm gick, så vid 10-tiden gav jag mig ut på en kravlös promenad. Tanken var bara att jag skulle komma ut o gå. Hur länge eller fort jag gick spelade ingen roll. Hade en liten tanke på att om jag orkade gå i ca 30min så var jag duktig.
57min blev promenaden o det var så mysigt att gå utan krav. Jag hade spotify i mobilen på o lyssnade på bra blandad musik o så njöt jag av vädret o naturen.

Ett skämt?!

Eftersom att helgen innehållit bröllop blev jag sugen på att prova min brudklänning, som jag hade på vårt bröllop för snart 2 år sen.

Visserligen har jag gått ner 22kg ca sen dess, men hade ändå inga höga förhoppningar om att den skulle sitta särskilt mycket lösare.

Men oj säger jag bara.

I midjan hade det väl inte hänt sådär jättemycket. Där satt iaf skapligt fint, men över bysten! Vart tog de vägen?

O jag som tyckt att jag de ff är lika stora?!
Näe, jag har nog en del att jobba med mentalt om min byst.
Det konstiga är att jag bara gått ner 1 storlek i bh, så antingen hade jag för små bh:ar då, eller så är det kanske dags att besöka en underklädesaffär o få proffshjälp, så jag verkligen får veta vilken storlek jag har nu.

Nu när jag provade klänningen hade jag ju ifos inte korsetten på mig, så midjan kanske skulle vara lite mindre ändå, om jag tagit på mig hela munderingen.

Kul var det iaf! Maken bara skrattade o tyckte att jag inte såg klok ut, med en sån stor klänning på "lilla" mig.


9:e dagen på helfart

O jag mår mysko!
Skakig o helt orkeslös. Imorse när jag klev upp orkade jag inte gå från sovrummet till badrummet utan att stanna på vägen o hämta kraft. Läskigt! Hoppas det bara är något tillfälligt.

För vågen säger att det är 3kg kvar tills jag är i mål! O jag vill komma dit innan jag börjar äta mat igen.

På 8 dagars helfart har jag förlorat 6kg!!! Lovely!!!
(Vet ju självklart att det är massor av vätska som försvunnit, men det är trots allt en skön känsla!)

Sviiiisch!

O som vanligt är det vardag igen!
Har haft en ganska intensiv, men rolig helg!!
I lördags var vi på bröllop! Brudparet var så fina o festen efteråt var mysig! Hoppas så att de är nöjda med sin dag!!!
Igår var en städar-/röjardag. O så var jag med maken när han jobbade i 2½ timme. Behövde komma hemifrån o kvalitetstid med maken säger man ju inte nej till. ;-)

Igår kväll hade vi min gamla Xv-konsult Emelie med sambo på besök. Mycket trevligt! Tack för besöket!!
Sen tillbringade vi en stund i soffan innan det var dags för att nanna kudden. O imorse när jag vaknade vid 4 var jag ensam i sängen! Maken hade åkt till jobbet o det var bara att inse att det var måndag morgon o en ny arbetsvecka.

Barnledig helg

Det är absolut det värsta jag har framför mig!
Att kombinera helfart med barnledig tid är TUFFT!

Just nu är det krig i min kropp!!!!

*tänker positivt o blickar framåt*


Feber

Idag har det varit en lugn o mysig dag. Inte gjort många vettiga knop.

Dottern o jag gick upp vid kl 5 o passade på att njuta av den kyliga luften ute o fåglarna som kvittrade i träden runt om oss. Sen fick hon frukost o jag tog en temp på henne, 38,0grader. Så lite ipren o soffmys gjorde att dottern sen somnade om o efter en stund kunde jag lägga mig i soffan, så fick vi sova båda två en stund till. :-)

Eftermiddagen har tillbringats med dottern framför Tv:n. Har tittat på film o bara myst. För nu är hon ivägskjutsad till korttids o ska vara där hela helgen. Imorgon ska vi på bröllop o fira finaste Monika & Johan!

O feber har hon pga vaccinationen igår. Så det är inget som gör att jag håller henne hemma för det.

Åt rätt håll?!

Idag har det gått lättare igen! :-D

Visserligen har magen kurrat en hel del, men jag har klarat av det galant. T.o.m varit ute på en runda i löpardojjorna.
3,97km med både jogging o promenerande. Tog mig 33min att ta mig runt. Ingen vidare bra tid, men vet ni!? Det skiter jag i.
Jag går på helfart o ska inte slita så hårt på kroppen o så var det så fantastiskt skönt att få bevisa för mig själv att jag orkade springa längre sträcka nu, i ett sträck, än vad jag gjorde på Å-varvet!
O det bästa av alltihopa var att jag kunde duscha på övervåningen i gamla badrummet, utan att dottern vaknade!!
Så nu vet jag när jag kommer löpträna i sommar. På kvällarna, när dottern sover!!!! Jag kan ju duscha!!!!! :-D

Nu är det bara 16 dagar kvar på helfart!!! :-)

Försöker

I mitt förra inlägg lät det kanske lite konstigt.
Jag ger allt för att verkligen fokusera på att det är lätt o att jag inte är hungrig. Dricker vatten när de känslorna dyker upp o pressar undan dem. Men ändå tillåter jag mig att "gnälla" lite här.

För det är såklart ingen dans på rosor att gå på helfart. Finns ju för- & nackdelar med att gå på helfart. Det är tufft pga alla frestelser kring en. Hungern i början är inte att leka med. Yrseln är ett kapitel för sig, som jag tror jag fått lite grepp om nu. ;-)
Men sen är ju fördelen det, att det är en "enkel väg", som en vän kallade det för ;-). Jag vet att jag bara får dricka 3 shakes om dagen. Behöver inte göra några val mer än mellan smakerna på shakesen. Vid halvfart måste man ju på ett annat sätt ha karaktär o styrkan att säga nej till sånt som inte är så bra att äta.

Ställde mig på vågen imorse för en liten kontrollvägning. I love it!!! -4,4kg på 4 dagar! Vad sägs om det?! En sporre till att fortsätta, helt klart!!!

Näe, nu ska jag inta dagens första kaffe o lite vatten till det.  ;-)
Ha en bra dag!

Inte lätt

Usch vad det är tufft att gå på helfart!

Är HUUUUNGRIIIIIIG!!!!!

Men jag har gett mig den på att jag ska klara av det här. Bara 2½vecka kvar, sen får jag oxå äta god mat!

Längtar efter grillat!!!!!


Peppar

Nu ikväll när jag fått vara iväg o måla lite, så känns allt så mycket bättre. Jag behövde få komma hemifrån o göra något avkopplande!!

Jag ska banne mig klara 3 veckor på helfart. Är ju "bara" 57 måltider kvar, sen får jag ju äta vanlig mat igen. Längtar redan efter att få grilla o äta en god köttbit, lite grillade grönsaker o en härlig sallad till det.

Mår jag inte sämre än så här, klarar jag veckorna lätt!! ;-)

Tack underbara människor för peppen! Ni är guld värda just nu!!

Beslutsångest

Detta är ju inget ni kan hjälpa mig med, vill bara skriva av mig lite...

Ska jag åka o måla ikväll eller inte?
Jag o maken har numera ganska få barnlediga kvällar. O ikväll är en sån.
Men så har jag bara några få tillfällen som jag kan åka o måla, för sen börjar jag jobba. O kommer då inte kunna gå alls.
O när jag dessutom nu går på helfart. Kommer jag orka höra alla kommenterar om det, när jag ska shaka kvällsmålet?

Nja, det är ett svårt beslut. Men oavsett vad jag gör så tror jag att jag kommer ångra mig för att jag inte gjorde det andra.

:-(

Tufft

Ja, det börjar redan kännas tufft att gå på helfart. Finns alldeles för mycket god mat!!! :-(
Men nu har jag iaf klarat av 4 av 63 shakes. Fantastiskt! ;-) Usch! Vad har jag gett mig in på?? Är hungrig o det kryper i kroppen efter att få äta.
Men jag härdar ut o dricker vatten o lite kaffe o hoppas det ger sig.

PEPP PEPP PEPP! O vad jag är bra! Tjalalala!

Vardagar....

... går alldeles för sakta o helgerna på tok för fort.

Många sitter just nu o njuter av att vara lediga en extra dag, eller kanske t.o.m. 5 lediga dagar. Medans det i det här huset är vanlig måndag. Maken jobbar, men han fick lite sovmorgon iaf.

På helfart

Eftersom att å-varvet gick på halvfart igår, så accar jag idag till helfart. (Stavas förkortningen av accelerar så?)

Nej, då. Det är bestämt sen ett tag tillbaka, som ni kunnat läsa här.

Idag hoppar jag alltså på helfart igen. Har strax fått i mig första shakern. Sen är det bara 62 kvar... ;-) 3 veckor satsar jag på o -8kg...

Å-varvet :-(

Gick inte alls som jag hade tänkt mig! Kom i mål på 1:26:09....
Orkade bara springa i drygt 1 km innan förkylningen satte stopp. Sen körde jag gå/springa-varianten.
Men vad jag kan utläsa av pulsklockan så var jag inte tillräckligt frisk för att kunna springa hela varvet. Medelpulsen låg på 172. O jag som i vanliga fall brukar ligga på ca 165 o då springer jag hela slingan...

Jaja, nu är det gjort o jag är iaf glad att jag tog mig runt. Var ju till trots över 25 grader varmt oxå o det gör ju oxå sitt till, iaf för mig.
Om 2 år ska jag banne mig orka hela varvet. Nästa år törs jag inte satsa på. Beror på när fot-op blir o hur fort jag repar mig efter den.

Inte optimal form

Idag är det dags att springa Å-varvet, 10549m!

O jag kunde vara i bättre skick än nu. Dels så har förkylningen inte gett sig helt än o så har jag åkt på nån jäkla form av magsjuka eller vad det nu kan vara. 2 mornar i rad har jag varit risig i kistan o inte fått behålla maten jag ätit... Hoppas detta lättar så jag åtminstone får i mig 1 eller 2 mellisar o lunch. Annars vette tusan hur det kommer gå.
Igår började jag att klyva ved. O skulle flytta på en riktig knosing (klyver 1m-stockar) O fick då ena kanten på foten. Så framme på foten innan stortåleden så är jag blå o öm. Hade ändå riktiga arbetsskor med stålhätta fram, men det hjälper ju inte när man får något tungt o dessutom vasst högre upp på foten. Tyget på skorna gick sönder där jag fick stocken... :-(

Men jag ska iaf göra mitt bästa för att orka springa hela sträckan. Det får ta den tid det tar. I mål ska jag!!! :-)

Ingen egentid

Dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig.

Det slutade med att jag fick klippa gräset o göra allt de andra som maken eg skulle göra. :-(

O som tack för det, sitter jag här o näsan rinner, ögonen kliar och det är jobbigt att andas. Förbaskade gräsallergi. Går något lite bättre med att klippa med åkgräsklipparen, men den "vanliga" går tydligen imte alls i år.
Det känns som att det blir värre o värre för varje år som går. :-(
Vart ska det sluta egentligen??


Händer inte så mycket

Just idag händer inte så mycket här. Maken jobbar, trots röda dagen. Men han skulle sluta tidigt, så jag hoppas han gör det, för jag har jobb åt honom här hemma.
Han ska skruva upp tidningsstället jag köpte på Ikea i måndags o sen har jag lite andra uppgifter åt honom. O medans han gör det tror jag att jag ska passa på att "smita" hemifrån för en stund. :-D Behöver få vara bara "Madde"!

Ännu ingen träning men shopping för det

Är ff förkyld, men anser att jag ändå är så pass pigg att jag kommer klara av å-varvet, bara jag vilar fram tills dess.. :-)
Sen vet jag inte om jag har ork att springa hela varvet, har trots allt inte sprungit på 2 veckor. Men den som lever får se, brukar det ju heta...

Idag har jag o dottern varit en tur till stan. Först o lämna in ett ellos-paket på retur. O sen iväg till Tuna Park, för dottern var så glad så då passade jag på att gå där o skrota lite o kika om det kommit in några roliga nyheter.
Det roligaste jag fann var ett Nike-linne. Jag har suktat efter det i ett par veckor nu, men varit lite snål. 199kr kostar det, men nu var det nedsatt till 149kr för stadium card-medlemmar. O då fick såklart linnet följa med hem. Även ett par helsvarta nike capri-tights fick göra oss sällskap. Är så nöjd över att jag suktat efter linnet o väntat med att köpa det, när det nu var nedsatt. 

                                          

Innan vi åkte hem, handlade vi med oss lite matvaror. Mest mjölkprodukter, men det är ju det som inte hållbarheten är så lång på.

Resten av dagen har ägnats åt middagsvila (dottern har sovit i mitt knä), mys o matlagning.
O snart är förhoppningsvis maken på väg hem, så vi får lite sällskap. :-)

RSS 2.0