Gnälligt

Den här dagen har jag till större delen tillbringat i en lastbil, tillsammans med maken. Har sovit dåligt natten som var pga värk, så när hans klocka ringde så gick jag oxå upp... Lika bra, istället för att bara ligga o vrida sig i sängen...
Har haft ont i vaden o framförallt knäet hela dagen. Vaden känner jag "bara" av när jag går eller möjligtvis försöker mig på att ta några snabbare steg, som liknar spring... Men knäet har värkt hela j-a dagen. Blir galen på det här. Snart är det nog dags att kontakta läkare!

Hämtade hem dottern från korttids o shit vad hon varit jobbig sen hon kom hem. Gnällt o skrikit hela tiden!!! :-( Antar att det beror på att hon är extra trött efter medicinhöjningen i måndags.. (Inget de märkt av på korttids).
Men förhoppningsvis har det god effekt på hennes kramper. Brukar ju iaf ge det.

Som ni kanske förstår så har det inte gått så bra med maten idag. Skitsvårt att äta bra o näringsrik mat, när man är på rull hela tiden. O eftersom att det blev ett spontant "medåkande" så fanns inte tiden till att fixa någon vettig matsäck...

Nu ska jag ta o lägga mig på soffan o slappa i 45 min, innan jag får gå o sova!
Kram o god natt!


STÄDNING PÅGÅR

Är så fantastiskt nöjd med min insats igår kväll/natt... Åh, vad skönt att komma upp på morgonen o veta att halva köket var klart redan...
Nu är det bara några skåpluckor kvar att torka av i köket. Sen är det helt färdigt. Tvätten är tvättad, hängd o allt som är torrt är vikt o ligger nu på matrumsbordet o väntar på att få komma in i garderoben...
Ska bara skura golvet i hallen, matrummet o vardagsrummet, sen är jag helt färdig med städningen. :-) Huset är sen skinande rent, på nedervåningen iaf. Övervåningen är en enda stor oreda... Men oxå en byggarbetsplats då vi ligger i förstadium till att renovera där.

Funderar på att ge mig ut på en promenad sen när städningen är klar, men det beror på hur mycket skugga det är när jag ska gå. VÄGRAR att gå i stekande sol!

Maten idag går kanon! Har ätit frukost o lunch hittills o så har jag lagt in kvällens middag i "dagboken" o den visar på att jag har ca 300kcal kvar som jag kan fördela på mellis/kvällsgott. :-)

Sömnsvårigheter

I vanliga fall brukar jag sova som bäst nu. Men inte idag, när jag verkligen har chansen att få sova ut...
Näe, då får fru Pileklev för sig att börja städa kl 22:30.

Så nu har jag börjat röja här i köket.
Har torkat av allt som stod i kökssoffan o så har jag torkat av hälften av skåpluckorna här i köket...
Hade planerat att städa imorgon men eftersom att jag fick ett ryck nu så var det lika bra att göra det. Det innebär ju en längre stund i soooolen imorgon. Love it!!!

Kcal-intaget idag har gått skapligt, Blev 1500kcal istället för "bara" 1400 som jag ska äta, men jag tycker att det var bra ändå...
Det jag inte är lika nöjd med är att det inte blev någon promenad ikväll. Jag o maken passade på att åka o veckohandla när vi lämnat dottern på korttids. Detta gjorde att kvällen kom så fort o middagen blev senare än planerat. O så satt vi o pratade om vår semesterresa o helt plötsligt var kl 21... Lite sent att gå då, tyckte vi!

Men imorgon ska det iaf brännas några kcal. Ska ta på mig stegräknaren o se hur många steg det blir under städningen. O styrketräningen får jag in oxå, när vi ska bära in kökssoffan, som nu står nere i lagårn...

Nu ska jag försöka locka till mig John Blund så jag iaf får några timmars nattsömn. (Sopbilen kommer imorgon bitti 6:45 o han hörs på låååångt avstånd... :-(

God natt o hoppas ni sover godare än mig i natt!

Måndag=vägdag

O jag är på rätt spår, -1kg!
Har ju redan ett jävlar anamma i kroppen, o nu blev det ännu mer!!! Må tro att jag är lycklig!!

Gårdagen var helt fantastisk mysig. Jag hade iofs hand om lillskruttan själv hela dagen, men hon var en sann ängel! Vi hade det jättemysigt. "Snackade" en massa o badade 2 ggr! Oooooo!!!

Prinsessan var så trött igår kväll när vi var ute o gick i 1 timme. Hon yttrade sig inte alls, utan satt bara tyst o njöt!! Är nog väldigt jobbigt för henne att bada o  sprattla o plaska.
Idag blir det ungefär likadant. Ska skjutsa henne till korttids vid kl 16 men tänkte försöka hinna med att bada iaf 1 gång. Håller på nu o fyller upp poolen. ;-)
Sen ikväll ska jag försöka få gubben att kolla lite inför semestern o så ska jag nog dra med honom på promenad. I detta underbar väder är det en skam att sitta inne.

Mardrömmar

Usch o fy vilken natt jag har haft!!

Först drömde jag att vår lilla juvel dog, på Näckrosen... Var HELT förstörd efter!
Sen när hon väckte mig vid fem o jag gick in o lade mig hos henne o somnade så drömde jag att min fantastiska make dog.... Oh, my god, säger jag bara. Var jag förstörd efter skruttans bortgång så var jag ännu mer förstörd efter makens... (Men dottern levde när maken dog)
Så nu på morgonen har jag PUSSAT på dottern o talat om hur mycket hon betyder för mig! Hon tror säkert att mamma fått något knäppryck, som vanligt iofs... :-)

Vad betyder dessa drömmar?? Måste nog googla lite o se om jag finner nåt.
OTÄCKT var det iaf!

EDIT: Nu har jag läst lite. O det verkar som att det kommer ske en förändring. Att drömma om döden kan betyda att man varit med om något svårt o att ma försöker ta död på det. Kan även tyda på fiendeskap, men det verkar himla konstigt om det vore så, eftersom jag drömt om de 2 personer i mitt liv som betyder mest för mig!!

Men just det där med att har varit med om något svårt o försöker ta död på det, passar in riktigt bra!!!

Kväller

Så har det då blivit midsommardagens kväll.

Dagens matintag har varit både bra o sämre. Bra för att jag hållit mig inom mina kcal. Men alldeles för långt mellan måltiderna!!

Jag tog med mig dottern i rullstolen o musik i öronen o begav mig ut på en timmes promenad, när hon fått sitt em-mål.. Började med solsken o vi njöt, till att bli lite regndroppar för att sen bli REGN o sen när vi nästan var hemma igen så sken solen... Blev väldigt blöt o var lagom irriterad när jag kom hem, men jag brände iaf bort några kcal!! :-)

Arg

Jag har en känsla i kroppen som jag vill bli av med. Men jag verkar inte lyckas. Jag känner mig ARG o irriterad på livet...

Lever verkligen inte det liv jag vill leva. Men finns så lite som går att ändra på, då dottern tar alldeles för mycket energi o tid... Så detta är en känsla som jag kommer behöva jobba med o försöka göra så gott det går.

O ni som följt mig ett tag vet att jag inte mådde så bra vid påsk heller. HATAR dessa storhelger. Allt blir så tydligt då!!!

Dagen efter

Vi hade en lugn o städad midsommar. Drack ett par lättcider till maten o maken drack kanske 3 folköl under kvällen. Min bror var här o vi satt o spelade UNO på kvällen. Avslutades med att brorsan åkte på stordäng!! :-)

Idag har jag haft sovmorgon o nu sitter jag o väntar på att vi ska få besök. Vårt lillla gudbarn ska komma o hälsa på. Mysigt!

Mitt kcal-intag igår då. Tror att det blev KATASTROF!! Men jag struntar i det o går vidare idag. Har stramat upp mitt kcal intag oxå. Tycker att det är för slappt med nästan 2000kcal per dag, så nu blir det istället 1400kcal..

O löp-träning är bara att GLÖMMMMA!!! :-( Hade svinont i torsdags o även igår. Idag känns det sådär, så jag får vänta ännu längre innan jag kan börja springa igen... BLÄÄÄÄ!!!! Är ju så förbaskat tråkigt att bara gå!! O cykla funkar väl, men vi har inga bra rundor här ute. Är ju bara på runt 20-30 min. Alldeles för kort för mig!!


Dagen före dagen

Gårdagen gick kanon!!
Fick i mig 2,5liter vatten. Var ute på en 30min "joggingvända" (varvade rask gång/jogging).
O det totala kcal-intaget blev 1550kcal. Motionerade bort 480 av dem... :-)

Imorse fick jag sovmorgon igen. Min lilla juvel vaknade inte förrän maken var i badrummet o stökade. Tror då att kl var typ tio över fem. Sen sov vi vidare ända till kvart över sex.

Efter frukost o diskning passade vi på att åka till stan o handla, tanka bilen o lämna tillbaka ett "tittut-skåp" till Näckrosen.. O min lilla juvel var sååå duktig o snäll hela tiden. Började gno sig lite i ögonen när vi hade 5km kvar hem. Lade henne för middagsvila efter att vi plockat in alla varor. Somnade på ca 2 min o sover ff.. :-)

När hon vaknar ska vi gå en promenad, sen blir det mys på filten o kanske ett bad i hennes nya pool.
(Medans hon myser, passar jag på att köra ett litet träningsprogram bredvid henne.)

Jävlar anammat är fortfarande kvar o det känns bara såå sköööönt!

Natthändelse

Fråga mig inte vad som hänt i natt. Men när jag vaknade imorse hade jag ett jävlar anamma i kroppen. O det hänger ff i. Jag ska fasiken klara det här!

Frukosten imorse bestod av 1 skiva lantbröd, 1 tsk becel, 1 skiva rökt skinka, 1 skiva Wasa Sport, 1 tsk messmör och 1 kopp kaffe med lite mjölk i, 1 glas vatten, 227kcal
Strax dags för lite mellis... Blir nog 2 riskakor o kaffe med mölk, 68kcal..

I em/kväll ska jag ge mig ut på en joggingvända igen. LÄNGTAR!!
Börjar ana att det är saknaden efter att kunna jogga som gör att motivationen är som den är. Motion o vatten är de grejor som gör att jag lyckas gå ner i vikt. Har hittills fått i mig ca 6dl vatten... Har ju som "mål" att få i mig minst 2 liter vatten per dag.

Sen en viktig grej i mitt liv är att ha något att längta efter. Om 7 veckor har jag o maken en veckas semester utan dottern. Då ska vi åka bort o bara koppla av o mysa. Vi har inte bestämt än vart vi ska åka o om vi ska låna husvagn/bo i stuga/tälta är heller inte klart. Men det lutar iaf åt att låna mina föräldrars husvagn... Ska försöka få maken till att planera lite, nu någon av de närmaste dagarna...Vill ha sånt klart!!!

O 25 sep ska vi åka på kryssning. Ska bli så MYSIGT!!!! (bokade det igår kväll)

Kanske det oxå som gör att motivationen infunnit sig igen...

Attschooo!

Hej o hå, vad gräsallergin har slagit till! Nyser mest hela tiden o näsan bara rinner o rinner...

Idag har det gått kalasbra med maten, känns det som iaf... Jag kan inte säga hur många kcal jag har stoppat i mig, för viktklubb.se ligger nere idag för genomgång...  Blev 1 mjuk smörgås med rökt skinka på & 1 hård smörgås med messmör på till frukost. Till lunch åt jag köttfärspaj. Den vet jag iaf kcal-mängden i. 600kcal...
Till middag idag har maken beställt tacopaj. Så den ska jag snart ta o börja med.

Jag var inne på att åka o träna ikväll, men som jag snorar o nyser så skippar jag det. Jag o dottern var ute o promenerade i 65min imorse. O jag funderar på att ta en kortsväng ikväll, när hon somnat, alldeles ensam o sortera tankar som bara "fladdrar" runt.

Morgonjogg

Vaknade tidigt imorse, ja eller 1 timme innan kl skulle ringa. Så jag gav mig ut på en kort joggingvända. Kände lite i smalbenet, men inte värre än att det gick att ignorera. Tog det väldigt lugnt... Joggade 5min, gick 1,5min. Så höll jag på i ca 3km.
En perfekt start på den här dagen!!!

Snart ska jag till tandläkaren o laga ett hål... O sen ska jag till frissan för att sen kl 16 hämta hem lillskruttan... En dag som tillbringas i stan. Sitter o försöker få ihop dagens "matschema".  Blir antingen lunch från Subway eller oxå något lätt, om jag beger mig till Tuna Park efter frissan.
Rapporterar om det senare ikväll!

Have a nice day!
Kramar

Söndag kväll

O jag har blivit rund som en fotboll, känns det som, av all god mat jag ätit den här helgen.
I fredags var jag ute med en väninna o käka på kina… Mysigt o gott!
Igår var vi hemma o donade en massa o sen på kvällen åkte vi till favvo-restaurangen & åt 3-rätters. Mysfaktor hög!!!
Idag har fixat massa här hemma o maken har börjat klippa åkrarna, o till middag blev det grillade kotlettfiléer utan ben, med klyftpotatis, egengjord sås, sallad och vitlöksbaguette till.
Har gjort en rabarberpaj som vi snart ska mumsa på!
Sen är det verkligen hårdkörning från imorgon.
Makens syssling fyller år 10 juli o till dess ska jag försöka köra hårt! Lättare sagt än gjort, jag vet! Men jag ska verkligen försöka!!!

Nu är det 1 månad sen jag joggade o imorgon ska jag ge mig ut på prov, om jag vaknar tidigt. Annars beror det på hur dottern är imorgon kväll, om jag kanske kan ge mig ut då.


Åt skogen...

Jag har fått typ ryggskott, efter promenaden i tisdags... Hade collegetröja runt midjan med mobilen i fickan på tröjan o antagligen gick jag o vred mig o spände mig för att mobilen slog i benet hela tiden..
Sen dess har det inte blivit mycket motion här. Känner mig som en gammal tant när jag lunkar omkring här hemma.
Kcal igår gick iaf bra. Idag blir det sämre. Maken min  har varit till stan o då köpte han med sig kebabtallrik hem. Så det blir en dag med alldeles för stort kcal-intag idag.
MEN, jag har iaf börjat att renovera vår kökssoffa. Har slipat den färdigt o målat ena delen 1 gång.
Vi började med att sprutmåla, men det gick åt helvete så den andra delen får jag slipa igen imorgon o sen blir det målning traditionellt med penseln.. Maken har ju lackat både bilar o traktorer med spruta, men det här gick inte. Färgen "klumpade" sig på en gång o vi har ju ändå varit iväg o handlat av proffs... :-(


Summering

Första dagen med kcal-räknande har gått bra!
Middagen landade på 540kcal.

Efter middagen gav jag mig ut på en 47min promenad. Skönt att röra på sig. Provade att springa lite men nja, det är nog ff lite för tidigt... Men det gick över förväntan. (Satsade på 60min, men utan sällskap o pga att kl var så mycket så blev det "bara" 47min promenad. O så 6min styrketräning efter lunchen.)
På torsdag satsar jag på att åka o träna i Vilsta. Sen får jag väl få ont då...

Blev så hungrig nu ikväll, när dottern somnat, så jag o maken tog lite fika, 129kcal.

Så dagens kcal landade totalt på 1535 kcal. O så har jag motionerat ihop 220kcal.
Är jag faktiskt riktigt nöjd med!

Day one

Känner att detta nog inte kommer gå så galant som jag hoppas.
Blir ju en hel del tid att spendera här framför datorn, för att få koll på hur jag ska lägga upp kosten från dag till dag.
Hoppas att jag trots allt vänjer mig o klarar av det.

Till frukost idag åt jag 1skiva Frökuse, 1 Wasa Delikatess, 2tsk becel, 1 skiva rökt skinka, 1 ostskiva, 2 paprikaringar, 2dl apelsinjuice o 3dl vatten. 315kcal...

Till lunch fick det bli en egengjord hamburgare med köpt hamburgerbröd, sallad, 1 ostskiva, gurka, 1msk dressing och 3dl vatten. 493kcal.

Till middag blir det köttbullar o makaroner o lite ketchup. Till efterrätt äter jag ½ honungsmelon. Blir drygt 600kcal. Har ingen "riktig" siffra att ge er än. Men det kommer ikväll...

Snart ska vi åka o hämta hem dottern. Sen blir det en promenad på 60min. Mysigare att gå med sällskap, även om det "bara" är dottern som sitter i sin rullstol o skramlar med sina leksaker.
Hade tänkt att åka o gympa på F&S ute-gympa i Vilsta ikväll, men jag testade lite här hemma på gräsmattan o det gick inte ens 1 min förrän det värkte i vaden o det kändes som att smalbenet skulle gå av... :-(
Så då får det bli en promenad istället.

Upplägg

Har väl egentligen inte riktigt hunnit med att sitta ner o planera för min plan för att minska i vikt till semestern.
Men jag kör igång ändå…

”Huvudupplägget” är iaf klart. Räkna kcal… Skrev in mig på viktklubb.se för att få hjälp med att räkna, o kaaanske hitta någon att peppas av o peppa…

Mitt första mål är att gå ner 5 kg på 8 veckor. Ska då ligga på ca 1900kcal/dag. Låter som väldigt mycket, men det kommer väl bli tufft o kärvt vissa dagar, som med allt annat…
Motionsmässigt så ska jag försöka komma igång med löpningen igen. Tänker iaf ha som mål att komma upp i 45-60min träning varje dag. O då ska det vara både kondition o styrka.
Ska försöka äta så ”ren” mat som möjligt. Rent kött, potatis/pasta/ris etc. Inga köpta röror eller typ som potatissallad.

Sen efter detta mål så tar jag 1 veckas paus då jag o maken får en välförtjänt semestervecka, på tu man hand.
O sen ska jag ta de sista 5kg fram till jul.


Återblick

Nu har jag mått skapligt bra i några dagar, så då är det väl dags att ta tag i sig själv igen o börja fokusera på det jag vill uppnå.

Satt precis o kikade tillbaka på de mål jag har för det här året o det ser inte så jättebra ut. Visst, jag har gått ner ca 5 kg, men motionerar inte så mycket nu, när jag är skadad o sockerberoendet är jag inte av med så det måste det verkligen jobbas på.

Har haft många tankar i helgen om hur jag ska gå vidare… Så jag ska sätta mig ner idag o skriva upp dem o se vad jag kommer fram till. Kommer nog bli så att jag börjar räkna kcal. Det är ju det absolut enklaste medlet att ta till o det är ju det allt handlar om. Färre kcal in!


Sankmark

Hur mycket jag än trampar o trampar så sjunker jag bara längre ner... :-(

Var lite fel dag idag att försöka ta sig ur sankmarken. Dottern vaknade halv 4 o skrek sen ända fram till vid 12 någon gång. Vet inte varför, men gissar att hon mådde skit o säkert hade ont i huvudet, samtidigt som hon var rastlös... Lilla gumman. Varför ska du alltid drabbas!? Skulle göra vadsomhelst för att byta med henne...

Jag klev upp o avlastade maken vid halv 6 så han åtminstone fick göra frukost till sig själv o dottern..
Jag åt "frukost" vid halv 12 o sen har jag bara mått allmänt dåligt. Hatar magsmärtan o känslan av att känna mig usel... För det är just vad jag känner...

Vill tacka mina underbara vänner som visar sitt stöd. M & A, tusen röda rosor till er!

Ingenting...

...fungerar i mitt liv just nu.

SUCK!!!!

Vaden är iofs på bättringsvägen, MEN inte knäet!
Fikabrödsutmaningen går åt helvete.
Kroppen känns som att den tillhör en 80-årig gammal tant.
Jag är TRÖTTTTTT hela tiden.
O jag mår piss. (vaknar med bröstsmärtor varje morgon, svullna fingrar, kramp i magen när jag äter, etc. etc.)

O nu dessutom så gnäller jag som en elak kärring.

Hmmm, jag kanske är 80 år ändå!

Måste ta tag i detta NU, men vart finner man orken?? Någon som har något fint gömställe att dela med sig av??

Vill verkligen INTE gå upp de kg jag lyckats gå ner..

Idag träffade jag en tjej som jag inte träffat sen i höstas o hon sade: Du har gått ner mycket i vikt va?? Det syns verkligen. Åh vad glad jag blev! Hon är bland de första som kommenterat min viktminskning så det värmer ju så gott. Men varför ska orken vara borta nu för o varför ska just jag må skit?? Har jag inte annat att lägga energin på?! JOOOOO! Min gravt handikappade, svårt sjuka dotter behöver ha en pigg o glad mamma nu, när hon själv inte mår bra!

Ska försöka vara lite bättre imorgon, men jag lovar inget för vad som helst kan hända...

Beslut

Eftersom att jag ff inte är bra i benet/knäet så skippar jag att springa tjejmilen i år... Men har det som mål till nästa år o då ska jag fixa det under 60min.
Jag vill inte känna stressen o pressen över att klara detta i år o då kanske göra mig ännu mer illa.. Så därför skjuter jag upp målet till nästa år, med en liiiten tår i ögat. Har verkligen sett fram emot att springa!!

Har varit väldigt tyst sista dagarna o inte pratat så mycket. Men jag har "gått in i mig själv". Mår ff ganska dåligt, trots att jag tagit det lugnt o mest legat ute på en filt o antingen solat eller legat bredvid dottern på hennes filt i skuggan..
En anledning till att jag mår som jag gör, kan vara att dottern mår SKIT just nu. Krampar flera ggr per dag o så har vi inte haft det på flera år! :-(
Har varit in o tagit prover på henne, men det tar 2 v innan svaret kommer...
Så vi får väl vänta o se vad de visar.

Lyser med min frånvaro...

Jag har haft mycket att göra o när jag väl haft en ledig stund har jag prioriterat att vara ute o umgås med familjen...

Vet egentligen inte vad det är med mig, men jag mår inget bra... Ständig huvudvärk, haft hjärtklappning till o från i flera dagar, ibland har jag även bröstsmärtor... O så har jag förbenat ont i smalbenet... Det vill inte ge med sig!!! :-(

Tar det nog väldigt lugnt resten av veckan, så får vi se vad vågen visar på måndag. + tror jag, tyvärr...
Som det är nu så klarar jag inte ens att gå 500m i ett sträck.

RSS 2.0