110331

Avslutar den här dagens bloggande med en liten rapport för dagen. Ingen bra dag, men ändå ganska nöjd.

Frukost: Havregrynsgröt med lite sylt och mellanmjölk.
Mellis1: Lite keso, 1 bar
Lunch: 1 bar till.
Mellis2: 1 bit kardemummakaka.
Middag: Lite lax, sallad och lite romsås. (Laxen smakade inte okej, så därför blev det inte mer än lite lax o sallad.)
Mellis3: 1 skiva skogaholmslimpa, kaviar och 1½ ostskiva.

Rörelseglädje:
En skön joggingtur på 64min 21sek, 8,87km och förbrände 757kcal.

Pga joggingturen tycker jag ändå att dagen gått ganska bra, trots att den inte är enligt Xv. Men imorgon är en annan dag o då blir det nog inget motionerande, så då ska maten gå bättre.

Rörelseglääädje

Jag har haft en alldeles underbar dag!!!

Idag har vi varit iväg med dottern för mätning av rörlighet i leder. O det gick "plättlätt"!!! Förr om åren har vi fått dela upp mätningen på 3ggr. Idag gjordes hela mätningen o det tog endast 30min. Så roligt att se att hon blivit sååå mycket duktigare. Vi distraherade henne med Nicke Nyfiken-film, men allt är tillåtet, bara hon gör som hon ska. ;-)

När vi kom hem från mätningen gav jag mig ut på en joggingvända. Min längsta hittills!! 9,34km, men då gick jag drygt 500m som uppvärmning, som jag alltid gör. Det gick inte fort, men det var inte syftet med turen. Det var att hålla ner pulsen. Inte över 160! Gick bra, men vid tuffare uppförsbacken for pulsen upp, men sen gick den ner igen ganska fort o jag är väldigt nöjd med min tur idag. 1h 9min 21sek, blev det totalt, men då var ju 5min uppvärmning.

Kvällen har ägnats åt Biggest Loser, som vanligt. Min lilla sessa somnar så gott till det! ;-)

Imorgon drar jag igång med en tanke per dag. Ska bli roligt, men ganska svårt tror jag.


Ett tema per dag.

Här kommer listan jag tänkte skriva efter.

1. Min idrottsbakgrund

2. I mina öron när jag tränar

3. Ett fint idrottsminne

4. I min träningsväska

5. Favoritmuskel

6. Mål med träningen

7. Favoritövning

8. Favoritmat

9. Mina inspirationskällor

10. Då mår jag som bäst

11. Favoritkonditionsträning

12. Favoritidrott

13. Mitt bästa kosttips

14. Favoritmellis

15. Då tränar jag allra helst

16. Favoritlivsmedel

17. Mitt måtto

18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..

19. Hälsa för mig

20. Det här åt jag idag

21. Därför tränar jag

22. Min favoritfrukost

23. Detta skulle jag vilja utöva

24. Favoritidrottare

26. Så sover jag

27. Detta klara jag mig inte utan

28. Där tränar jag helst

29. Detta tränar jag allra helst i

30. Glöm inte att…

Vad tror ni?? Hoppas jag kommer göra det bra o att jag får upp motivationen lite.


Nykick kanske?

Känner att jag på sistone tappat lite motivation till att blogga. Tycker ff att det är roligt, men det händer ju inte så mycket i mitt liv. Varje dag ser nästan likadan ut, o jag vill inte lämna ut mig för mycket o framför allt inte min lilla sessa här hemma. Hon har det svårt ändå!

Så fr.o.m. imorgon tänkte jag följa en liten lista med olika teman för varje dag. Flera bloggar jag läser har skrivit efter den här listan så nu tänkte jag ta mig an den...

Månadens sista dag

Började den här sista dagen bra iaf. Havregrynsgröt med lite sylt o mellanmjölk. Var faktiskt riktigt gott. Är ingen grötmänniska, men ska försöka lära mig att tycka om det, för det är ju nyttigt. ;-)
O när jag lärt mig tycka om gröten ska tillbehören bytas ut mot nyttigare alternatiiv oxå. En sak i taget!!

Vet inte om jag har skrivit om det här i bloggen. Jag har för mig det, men är inte säker. Har sagt att när maken börjar jobba hoppar jag igång med helfart i några veckor. För att göra det enkelt för mig!! Blir en ganska stor omställning för oss att han börjar jobba o dessutom kommer han att börja tiiiidigt om morgnarna o sen köra i ca 10timmar minst 5 dagar i veckan. Inte nu i början förvisso, men sen när säsongen kör igång så blir det så. Detta resulterar ju såklart i att jag kommer få ta hand om lilla sessan i princip hela dagarna o kvällarna oxå. Maken o dottern lär gå o lägga sig ungefär samtidigt, så kvällarna kommer bli ensamma o lugna.

Nu är det bestämt att maken ska börja jobba 11 april. Så nu har jag börjat räkna ner dagarna som är kvar tills dess. Ska faktiskt bli skönt att gå på helfart. Fett försvinner o jag behöver inte engagera mig mer än att jag ska skaka o dricka! :-)
Ska ladda frysboxen med matlådor så jag eller maken dessutom slipper laga mat åt honom. Enkla smidiga första veckor innan vi alla har kommit in i rutinen att han har börjat arbeta.

En salig blandning

Började den här dagen med att åka till stan. Först var jag till apoteket o beställde medicin till lilla sessan o sen gick jag ner på stan o tilll Servicecenter för att anmäla om prövning för kursen Engelska B, som jag inte har. O sen gick jag tillbaka upp till bilen o åkte till ICA o handlade för helgen. Väl hemma möttes jag av en sur dotter o en uppgiven make. Dottern har gnällt o skrikit hela morgonen o jag tänkte ta över, men då blev hon ännu värre.

Nu troooor jag att han fått henne att somna. Tänkte ta med mig henne ut på promenad sen när hon vaknat o ätit färdigt. Främst för att maken ska få vila ifrån henne en stund.
Får se om jag ger mig iväg på en kortare joggingtur sen. Ska känna efter när jag går med dottern hur det känns i benhinnorna. Har ju haft känningar sen förra passet o vill att det ska gå över innan jag kör igen. Så i fortsättningen blir det max 2 joggingturer i veckan.
O så smörjer jag in mig med Ibumetinsalva 3ggr per dag.

En liten varning bara!! Använd det inte i hårbotten mot huvudvärk. Det hade en jobbarkompis till maken gjort o hon påstod att håret blev alldeles flottigt o äckligt. Konstigt va?!!! :-D *bimbovarning*

110329

Har slarvats med matrapporteringen... Sorry!!

Men här kommer iaf dagens:
Frukost: 2 ägg med lite kaviar
Lunch: Gainomax-bar med smak av hallon. En liten chokladbit.
Middag: 1 Subway-macka, Fullkornsbröd med chicken teriyaki (6grams fett). Hade velat äta på salladsbuffén, men det fanns inte tid till det. 10min var det som jag hade på mig att äta... :-( Trodde jag skulle få minst ett par timmar på stan, men mötet med spec-pedagog o datapersonal tog längre tid än jag trott...
Kvällsmål: Kesella.

Rörelseglädje:  10min motionscykel, 35min styrketräning, både maskinerna o vibb o så avslutade jag träningspasset med 45min på crosstrainer. Blev 446kcal om jag inte minns fel. ;-)

Känner faktiskt redan av att jag har kört hårt med magmusklerna idag. ;-) Förbereder mig för härlig träningsvärk i morgon. :-)

Nu ska jag fortsätta titta på nya avsnittena av BL på kanal 5. Så inspirerande program!

Fortsättning

Personalen kom när jag höll på med mobilinlägget därför blev slutet lite konstigt...

Jag har iaf ikväll varit på infomöte om utbildningen till Medicinsk sekreterare som jag vill gå i höst. Tyvärr saknar jag ett viktigt betyg, men efter att ha pratat med personal på servicecenter så finns chansen att jag kan fixa det innan ansökningstiden gått ut. Så håll tummarna för mig. Ska dit imorgon o ansöka om att få gå kursen. Kostar mig 500kr, men om det kan göra att jag får ett betyg så är det väl investerade pengar. Det verkar vara en popular utbildning. Finns 20 platser att söka i E-tuna. Det var 80pers på infomötet nu ikväll o man undrar då hur många fler som sökt/ska söka som inte var där ikväll. Chansen att jag kommer in är ganska liten känns det som. :-(
Men jag ska iaf söka o så får vi se sen hur det går....

En eftermiddag o kväll i stan!

Började mitt stadsbesök med att träna på XV-centret i 1,5 timme. Efter dusch o "till-snoffsning" så sitter jag nu på Hjälpmedelscentralen o inväntar dagens första möte. Ska träffa dotterns spec.pedagog o datapersonal för att diskutera om det på något sätt skulle gå att roa lilla sessan med hjälp av datorn. Har provat 1 program tidigare men det roade henne inte. När det här mötet är slut får jag ett par timmar att tillbringa på stan. Ska hitta något bra att stoppa i mig till middag o så ska jag kolla på vårkläder. ;-) Sen ikväll är det infomöte om utb jag vill gå...


Älskade måndagmorgon *Ironi*

För varje dag som går så hoppas jag inför nästa morgon att dottern kanske skulle kunna sova lite längre. I natt gick jag in till henne kl 3 o sen låg hon o böka o sparkades i omgångar fram tills jag gav upp vid 6:30. Ingen idé att ligga i en smal säng med en bråkig liten tös.

Den här måndagen är än så länge oplanerad vad gäller träningen. Beror på hur dottern är, när hon sovit middag. Skulle vilja köra ett core-pass idag, för jag har nu på morgonen insett att jag inte kan vara med på det på XV-centret imorgon. Ska på möte med barn-hab o data-personal på Hjälpmedelscentralen då.

Har lite småkänningar i benhinnorna idag, efter joggingturen igår, så det blir att smörja in mig med voltaren-gel... :-( Vill ju kunna fortsätta med mina joggingturer. I värsta fall får jag dra ner löpningen så att jag "bara" tar 2 turer per vecka. Men då ska jag cykla desto mer.

Söndag 110327

En liten rapport blir det innan jag sätter igång med dagens middag.

Frukost: 2 Wasa Delikatess, makrill i tomatsås.
Mellis 1: ½ liten burk mini-keso 1 tärnat äpple, några vindruvor & kanel
Lunch: Köttfärssås med sallad.
Mellis 2: 1 bar
Middag: Kycklingfilé, rotfruktsgratäng & sallad.
Kvällsmål: ??? Har noll fantasi o idéer, men det blir säkert något bra. EDIT kl 19:56: 1 tallrik naturell lättyoghurt med bär och naturella cashewnötter :-)

Rörelseglädje: Joggingtur på fm. 35:14min. 5,23km. Gjorde av med 428kcal. Maxpuls på 173, snittpuls 157. Märks att kondisen ökar, för rundan känns inte lika tuff längre. Var ett tag sen jag sprang den här rundan nu, men det går fortare, trots att jag håller igen lite.

Bläckfisk tror jag

Bloggade inget igår.. För jag hade hand om min fantastiska dotter nästan hela dagen. Vi hade det jättemysigt!! Inte osams för 5 sek, mer än när jag tog på henne ytterkläder, men då krigar hon alltid så det räknar jag inte. :-)

Idag har jag varit ute på en joggingvända o eftermiddagen har jag haft huset för mig själv. Har städat, bakat, tvättat & vikt tvätt. Jag har även sytt färdigt gardiner o hängt de på plats, men det gjorde jag när mina skogshuggare kommit hem... Jag är ju inte dotterns favorit så jag passar på att göra en massa andra saker, under tiden som maken har hand om sessan.
Jag har verkligen känt mig som en bläckfisk idag. Har varit både här o där o överallt samtidigt känns det som. Men nu är det fint här hemma igen o det blev vår-igt i matrummet. Tror inte att det här huset någonsin har haft så moderna gardiner som det har nu. ;-)

Nu är det strax dags att börja med dagens middag.
Men först...


Fredagsrapport

Är trött så ögonen går i kors, men lägger in en rapport för dagen innan jag tillåts slumra i soffan 1 timme innan lilla sessan ska ha medicin.

Frukost: 2 Wasa Delikatess, 2 kokta ägg, kaviar.
Mellis 1: ½ bar
Lunch: Ugnsstekt falukorv med varma äpplen och lök & sallad.
Mellis 2: 1 Vaniljbulle
Middag: 1 våffla med lite sylt o glass.
Mellis 3: ½ bar.

Dagens rörelseglädje har ni väl redan läst om men jag berättar det gärna igen. ;-) 55min jogging.
O med mina föräldrar gick vi en promenad. Hade inte exakt koll på klockan men vet att vi iaf fick ihop 40min.

Är sugen som faen ikväll o hungrig men jag gissar att dagens dåliga mellis o middag är orsaken. O så blev det ju en hel del rörelse idag. ;-)

God natt! Nu ska jag slumra!

Just nu...

... är jag oslagbar!
Eftersom att det inte blev någon joggingtur igår så tog jag igen det idag. 5min rask promenad som uppvärming o sen jogg i 55min! 8,27km. Har nog aldrig i hela mitt långa liv joggat så här länge o långt. Jag är stolt över mig själv. 680kcal visade klockan att jag förbrukat. Det gillas skarpt!!!
I ärlighetens namn så hade jag kunnat jogga längre, för jag joggade sakta o höll ner pulsen på under 165slag/min.. O under där är jag uthållig.

Snart ska vi åka till mina föräldrar o hälsa på o maken ska hjälpa farsgubben med trädgårdstraktorn. Mamma ska servera våfflor o jag är inte helt bekväm med det. Vill helst inte äta det, men jag har inget bra alternativ att ta till. Får se hur jag gör. Ska iaf ta med bra mellisar som jag håller mig mätt på så kanske jag bara kan äta 1 våffla o sen vara nöjd tills vi kommer hem o jag kan fixa något annat att äta.

Hoppas ni oxå är lika nöjda med er själva som jag är nu. Det är en egoboost för mig att ha fixat joggingturen så bra!

Ska, inte bara försöka!

I kommentaren till inlägget energitjuv, från min xv-coach så undrar hon om jag ska försöka eller ska.
Jag ska!! Bra va?! ;-)
Det var att jag skrev att jag ska försöka regga här vad jag äter. Vissa dagar när energin inte riktigt räcker till kanske det inte redovisas här, men annars kommer det att gå att läsa varje dag.


Dagsrapportering 110324

Börjar väl med de goda energierna:
Frukost: 2 Wasa Delikatess, 2 ägg, kaviar.
"Mellis": Inget bra val, men det enda som fanns pga klant från min sida, 2 bitar Hastkaka.
Sen lunch: Tacorester sen igår.
Middag: Ugnsstekt falukorv med varma äpplen, lök, 1tsk bostongurka, sallad gjord på sallad tomat gurka och riven morot. Utöver det åt jag morotspengar och ärtor. Till det åt jag en liten klick potatismos.
Som ett sista mellis lutar det åt: Keso med tärnat äpple och kanel eller oxå 1 bar. EDIT kl 21:10.

O så avslutar jag med dagens Rörelseglädje:
50min cykling, 18km.
Gjorde av med minst 561 kcal. Fibblade lite med pulsklockan så den startades inte igång förrän efter 10min cykling.

Ändringar

Hahaha!
Bara 10 min efter att jag skrivit förra inlägget så ändrades dagen.

Maken frågade om jag inte skulle cykla hem, på skoj. O jag som vill motionera så mycket som möjligt tog det på allvar. Hade inte ens tänkt att jag skulle kunna göra det. Vi åkte gemensamt in till stan med cykeln i bagaget o sen när vi var färdiga hos dietist o ssk med dottern så lyfte vi ur cykeln o jag tog väskan med ombyteskläder o gick in på nästa möte. Kan ju säga att de jag träffade o berättade för att jag skulle cykla hem, undrade om jag verkligen menade allvar?! ;-)

Det tog mig 50min att cykla hem, 1,8mil. Helt underbart!!  På vägen hem såg jag 2 små fina gula tussisar. Det är väl ett riktigt vårtecken!?!
Jobbigaste biten var de 3 sista km som var konstant uppförsbacke och stark motvind, annars var det"bara" sidvind.Men det som inte dödar det härdar.

Efter en sen lunch o dusch så upptäcker jag att det faller små vita j-ar. Varför snöar det nu för?? Har ingen förstått att vi vill ha vår o gärna sommar nu?!

Återkommer senare med en matrapport...
So stay with me!

Magsjuka på G??

Idag har jag grymt ont i magen. Känner mig bubblig o konstig... Hoppas verkligen inte att det är magsjuka i antågande.

Har iaf ätit frukost o fått behålla den. Druckit 1 glas vatten har jag oxå gjort o det har gått bra.

Jag har även bakat en kaka. Inte för att lägga i frysen, men jag ska på "möte" idag. O det är min tur att ta med fikabröd. Vad passar väl bättre än en vinbärskaka. Så somrigt!!! O nu kan man ju ändå börja tro på att vi kanske får en sommar i år oxå. ;-)
Har vi otur blir vi bara 2 på mötet idag, men förhoppningen är att det ska komma någon förälder som behöver vår hjälp eller stöttning i livet som förälder till ett barn med speciella behov.
Annars får väl jag o C sitta o snacka "skit" i 2 timmar. :-) Brukar inte vara några problem för oss att få tiden att gå.

Men, innan mötet ska vi till dietisten och sjuksköterskan med dottern. Längd, vikt o matkontroll är det som gäller. Tror att det ser bra o att det inte är några ändringar på G.

Efter mötet hoppas jag att dottern varit snäll o go mot maken så jag kan ge mig ut på en joggingvända. Det är det jag tycker är allra roligast att träna. O nu springer jag inte längre på hastigheten utan på pulsen. Den får inte överstiga 163.. Känner att om jag håller mig däromkring så orkar jag springa lååångt. :-)

Kolla in senare för att få veta hur det gått med dagen. :-P

Energitjuv

Vi har en energitjuv i familjen!! Dottern!!
Vi bestämde att hela familjen skulle åka till stan för att handla idag. Skulle även inhandla en frysbox. Efter en jobbig fm där jag inte alls var välkomnad så åkte vi. Hon SKREEEEK hela vägen in till stan o mellan affärerna. Det suger massor av energi, för det går verkligen inte att hejda. Har hon bestämt sig för att skrika så gör hon det, oavsett vad vi gör. Det enda som får henne tyst är att jag tar ur henne ur bilbarnstolen o sitter med henne i knäet o myser. Men det gör vi bara när bilen står stilla. Idag stannade vi på en parkeringsficka innan vi kom till stan i hopp om att hon skulle tysta sig även under färd, men ICKE!!!

I affärerna sköter hon sig dock som en prinsessa. Eller andra människor kanske tycker att hon är besvärlig, men hon tjoar ju bara av glädje o det får hon gärna göra för oss.

Under en ganska lång tid nu är jag inte alls poppis hos dottern o det gör mig ledsen o nedstämd.
Tyvärr är det oxå en ganska stor anledning till att energin har varit/är borta. Jag är långt ifrån så pigg som jag brukar vara. Men jag försöker iaf...

Ska försöka vara duktig o blogga lite mer nu, men allt beror på hur dagen ser ut för oss.

Idag har jag iaf tänkt att lägga ut här vad jag ätit.
Frukost: 2 Wasa Delikatess, 2 kokta skivade ägg, kaviar, vatten
Mellis 1/Lunch: 1 Allévo-bar
Mellis 2: 120gram Keso, 1 äpple & kanel.
Middag: Tacos
Mellis 3 intas senare när dottern somnat: Kesella med lite light-saft.

Vi brukar inte äta tacos mitt i veckan, men vi ville bägge fira den nyinköpta frysboxen. Oj, vad jag längtar efter att få baka. Mycket roligare att göra ett storbak med bullar o bjuda på än att köpa.. O sockerkakor o andra mjuka kakor. Det är mental näring i hög grad för mig. Jag behöver absolut inte äta det. Roligt att baka o bjuda på när vi får besök.
Vi hade tänkt att vi skulle veckohandla "bara", men nu blev det så att vi handlade sånt som det var bra priser på o storpack. Imorgon har vi ju nya frysen att fylla. :-)

Jag ska försöka att regga här vad jag äter. Vet att min Xtravaganza-coach Emelie är här o läser o då ser hon att jag gör "läxorna". Det var nämligen läxan till nästa träff att skriva upp vad vi äter o när vi ägnar oss åt rörelseglädje. Skriver även i bok vad jag äter, varje dag, för att när idéerna tar slut är det enkelt att gå tillbaka o få tips på mat o mellis.

Levnadstecken

Tänkte bara visa er att jag lever.

Sakta men säkert börjar energin att återkomma, så snart hoppas jag att energin räcker till att blogga!!

Noll inspiration

Som ni kanske märkt av min frånvaro så har jag noll inspiration.

Är TRÖTT o känner mig sliiiten så jag återkommer hit när jag känner mig lite bättre o piggare.

Ha det gott så länge!

Kanske

Idag försöker jag ta mig upp "på banan" igen.
Blir inget motionerande den här veckan. Har skum huvudvärk som gör att jag blir yrslig till o från. Så jag vilar den här veckan o förhoppningsvis kan jag köra igång igen nästa vecka.

Men maten ska jag verkligen försöka få ordning på igen.
Inget roligt att veta att jag äter fel o att det leder till att jag måste kämpa längre o mera.
Näe. Nu är det slut med sånt. Nu ska jag försöka skärpa till mig!!

Snart är det dags för mig att åka till barn-hab o hålla i den öppna träfftiden för föräldrar. Vi är 3 föräldrar som känner att vi vill dela med oss av våra erfarenheter o kanske kunna hjälpa "nya" föräldrar som inte har kommit lika långt som vi andra. Vi (Min familj) har ju iaf gått igenom vårdbidrag, merkostnader för vårdbidrag, LSS & ansökan om assistanstimmar, bostadsanpassning, korttidsboende o så har vi testat på många olika hjälpmedel både för sittande, stående och lek.
Hoppas att det iaf kommer någon till oss, som vi kan hjälpa eller som bara behöver prata av sig.

I eftermiddag ska jag till frissan o bli av med lite hår. Ska bli så skönt! Är riktigt less nu på det här långa burret som inte går att göra något med.

Förhoppningsvis blir det här en dag som jag fyller med mental näring! O kanske lite god energi... ;-)

Sjukstuga

Som ni kanske anade i förra inlägget så höll jag på att bli sjuk.
Det är jag nu. :-( O dottern med!

Så idag gör vi så lite som möjligt.
Ligger lite lågt med motion o kosthållning tills jag tillfrisknat. Har noll motivation till att hålla på med sånt när jag är sjuk, däremot finns ju tänket i bakhuvudet, så valen blir inte helgalna iaf.

Piano

Som ni märkte lite av gårdagens inlägg så gick helgen i ett rasande tempo, så fort att jag inte ens hann skriva färdigt gårdagens inlägg. En vän skulle ringa när hon lämnade sitt hem för att komma vägen förbi mig o hämta upp mig. Men hon ringde aldrig, utan dök bara upp o därför blev gårdagens inlägg lite konstigt slut på.

Vi var iväg igår eftermiddag o hämtade hem keramik till hennes hobbysyssla Keramikstugan. Kika gärna in på hennes hemsida om ni är nyfikna. www.keramikstugan.se Det är där jag tillbringar mina måndagkvällar!! :-)Där sysslar vi inte bara med keramik, som ni kanske tror. Nej där tillverkar vi glas-smycken, glas-fat, pärlsmycken, tvålar, dekorerar askar, stereolit-hjärtan, kort av alla slag, smycken av silverlera, scrapbooking, decoupage, blyinfattat glas och så lär jag ut lite makramé. Självklart gör man det man själv vill, så det är många olika sysslor varje gång vi ses. :-)
Efteråt åkte vi hem till henne o jag packade upp godset o hon började med maten. Maken kom oxå dit o vi käkade gott o drack kaffe o snackade lite skit o sen åkte vi hem o tog det lite piano tills det var dags att sova.

Jag har sovit dåligt i natt så när maken åkte till jobbet vid kvart över sex gick jag upp o började stöka. Kände av att halsen var lite tjärv o jag hade blåsor i munnen. Ju fler timmar som gick så mådde jag sämre o sämre. Så idag har jag verkligen bara gjort så liiiite som möjligt. Nu sitter jag här med huvudvärk, fryser, blåsor i munnen, täppt i näsan och ont i halsen. Vilken operfekt start på veckan!!!

Maken är på väg hem från jobbet o han skulle köpa med sig mat hem, så jag slapp det momentet, även idag. Tack o lov!
Behöver ladda för att orka med kvällen. Har bokat in en kvinna som ska lära sig makramé så det är bara att hoppa in i duschen, knapra alvedon o sen åka iväg..

Hoppas iaf att ni har en bättre vecko-start än mig.

Snabba minuter

Som vanligt så flyger helgerna iväg innan jag ens hinner blinka...
Igår startade jag dagen med 5km jogging. Skönt som vanligt o väldigt skönt mentalt att ha fixat helgens joggingtur så tidigt. Resten av dagen kan nu ägnas åt annat var tanken jag hade i huvudet. Efter dusch o frukost for jag till Flen o arbetade lite. Flyttade ut pärlor från skåp o lådor till glas-skålar på en hylla. Hann nästan färdigt tills jag var tvungen att fara hem o göra mig iordning för vi var bortbjudna på middag igår kväll. Trevligt sällskap o tacos till middag!! :-)
Var inte hemma förrän efter 23-tiden, men vi satte uppe o pratade lite innan vi gick o lade oss o sov gott för natten.

Jag vaknade kl 7 imorse o gick upp ganska omgående o käkade frukost o sen vid 9-tiden gav jag mig ut på en långpromenad. 1h 28min, 9,5km, senare så var jag hemma. Jättemysig promenad, med bra musik i öronen. Helt fantastiskt väder. Det var dock lite halkigt bitvis men annars jättebra.
Eller vad säger ni??

 

Här på bilden nedan ser ni vår gård lite avlägset..  Sån fin vinterbild!


Berättar om fredagen

Hade core-pass bokat till kl 10, men skulle hinna med lite löpträning först tänkte jag. Dock så hade jag glömt mp3:n hemma o det gjorde tillsammans med en dålig frukost att jag inte orkade mer än 17min. Så det blev ju bara liiite löpträning idag. Men iaf ett skönt core-pass!

Resten av dagen har det inte hänt så mycket. Duschat o myst med dottern o sen skjutsat in henne till korttids o så hem o fixa middagen o nu sitter jag här vid datorn. Ska snart inta ryggläge i soffan o slappa o som vanligt lär jag somna tidigt...

Hoppas ni får en mer innehållsrik fredagkväll! ;-)


Torsdag i ord

Som vanligt när det är min natt att ta dottern så vaknar hon lagom som vi ska gå o lägga oss o vägrar sova själv. Så även i natt har jag sovit bredvid henne i hennes säng som är 90cm bred o inte särskilt skön...
Kl 6 imorse gick vi iaf upp o jag fick gymnastisera lite för att mjuka upp kroppen.
O sen vid 9 åkte jag till stan. Först till korttids o lämna av dotterns stol o sen till hab på möte. På mötet serverades det en pistagelängd. Såg smaskig ut men jag nöjde mig med lite kaffe.. Hade varit så förutseende o ätit melliset i bilen på väg in till stan, för att slippa känna suget.

Direkt jag kom hem så bytte jag bara om o sen gick hela familjen ut på en timmes promenad. Så ljuvligt i detta vädret. Snön smälter o fåglarna börjar kvittra!! Lovely!
Promenaden fick bli dagens motion. 60min promenad är bättre än inget alls... :-)

Sen har resten av em ägnats åt lite plock o stök, som man tyvärr aldrig verkar slippa ifrån...

Första "lång"turen.

Gårdagskvällen gick över förväntan. Pimplade i mig mer vatten än vanligt o det fungerade skapligt bra. :-)
Var så trött att jag somnade på soffan strax efter kl 21. Sen fick maken väcka mig 2!!!ggr för att jag skulle ge dottern nattmedicinen vid 22:30 o efter tandborstning gick jag raka vägen till sängen, somnade bums. Har sovit som en klubbad säl hela natten fram till 4:40, somnade om o vaknade till igen vid 7-tiden o sen småslumrade jag till 8 innan jag klev ur sängen.

Fm var lugn o stillsam. Dottern ville bara vara med pappsen. Jag var inte vatten värd... :-( Men sen på em var jag godkänd igen.
Efter lunch begav jag mig ut på en längre joggingvända än jag brukar.
Brukar vara ute i 30min o jogga, idag slog jag till med 41min. Alltså var jag inte ute på en långtur, men längre än jag brukar.  O det roliga med det hela är att jag höll samma tempo som på de kortare turerna. Det måste ju betyda att jag kan jogga fortare på kortturerna än vad jag gör idag. Kroppen borde ju orka o klara av det.

Efter dusch o lite energi-påfyllning så gick hela familjen ut på en lugn o skön promenad i ca 30min o sen var vi ute o fixade lite. Kaninen fick byta bur o jag förberedde för morgonens färd till stan.
Så himla härligt väder att det var synd att vara inne idag!

594kcal förbrände jag under joggingturen idag, när jag höll ett snittempo på 9,1km/h. Duktiga jag!!!!


Tisdag = träning

Idag hade jag ju tänkt väga mig, men jag har den där mindre roliga veckan just nu, så jag skippar vägningen den här veckan. Inget roligt att hoppa upp på vågen o se ett onödigt plus.

Igår kväll gick det mindre bra med de goda energierna. När jag kom hem vid 22-tiden igår var jag så hungrig så jag hade lätt kunnat äta en varg, men jag tog en smörgås istället. Inget bra val, men jag blev så pass tillfredsställd att jag kunde sova i natt.
Det är svårt det där med de goda energierna, för de dagar jag tränar så är jag förbenat hungrig... Allt skulle kunna slinka in i munnen, utan problem. :-(

O jag misstänker att den här dagen kommer bli jobbig oxå. För först är det träning med gruppen kl 12 o sen ska jag köra ett core-pass 13:15 o så kanske jag kör lite till efter coren. Beroende på hur pigg jag är o om jag ff har ont i knäet. Känner av det lite redan nu, men det kan bli bättre när jag har blivit lite varm av träningen...
Efter det ska jag åka o veckohandla o sen hämta hem lilla sessan.
O efter nästan 2 timmars träning behöver man fylla kroppen med goda energier. O gör jag inte det rätt så blir jag hungrig... Eller det är snarare så att jag blir hungrig oavsett! ;-)

RSS 2.0