Strömförande?

Nu återstår bara drygt 2 timmar av 2010. O jag är laddad som sjutton för nystart imorgon. Verkligen längtar efter att ta de sista kg. O få sätta fart på träningen så kroppen blir fin oxå..
O för er som missat det, så kör jag igång med helfart imorgon!! :-)

Nu ska jag o maken spela lite o mysa i soffan.
Ha en bra kväll!

GOTT NYTT ÅR!!!

Psst: Imorgon kommer min plan för träningen de närmsta veckorna. Missa inte det! ;-)

Nyårslöften

Om ni har missat det, så kan jag väl få äran att berätta att det imorgon är 2011.

O som så många gånger förrut vill jag även inför det nya året lämna några nyårslöften.

Men först!
Dags för en återblick för att se hur det gick med årets löften.
* Hade ett löfte om att väga 79kg. SPRACK! Jag väger idag ca 80kg. Men jag är ändå otroligt nöjd.
* Mitt andra löfte var att motion skulle vara en del i vardagen. Det har jag däremot FIXAT. Innan jag skadade foten tränade jag 2-3 ggr i veckan o det har jag nu sakteliga börjat införa igen.. Så där är jag värd en guldstjärna!!! :-)
* Mitt tredje löfte var att vara fri från sockerberoende. Det är jag, till viss del. Sockerdjävulen sitter ff på axeln o skriker åt mig varje dag, flera gånger om dagen, speciellt nu efter jul. Så där är jag inte riktigt i mål än, men på G! För han får skrika, så länge jag inte äter något olämpligt. :-P

Inför år 2011 har jag oxå några löften.
* Komma i mål o leva i resultatet vad gäller vikten. 73-75kg!
* Ha en stark o trimmad kropp. (Detta fås såklart genom motion ;-) )
* Springa Tjejmilen 3 september, under 60min.
* O sist men inte minst. Älska mig själv!

Kan komma att bli några redigeringar under dagen. Är väldigt TRÖTT just nu. Dottern väckte mig vid kl 3:40 o vägrade somna om, så sen dess har jag varit vaken. Svamlar kanske lite mycket o hjärnkapaciteten är inte på topp... ;-)

2010 i snabba ord

Årets sista dag är kommen! Tack o lov!!!!

Bjuder här på en kort resumé över året som gått.
1 januari startade jag denna blogg för att kunna ventilera mig. Maken som aldrig haft viktproblem, var nog ganska less på att höra mig tjata o gnälla o beklaga mig.
Januari började lugnt o fint. Startade igång med viktväktarna 1 januari. Gick bra i några veckor o sen föll jag pladask. I slutet av januari började det rinna vatten utmed en vägg i vårt nya vardagsrum! PANIK! KATASTROF!!! Såklart hände det en fredag em, så hela helgen var vi utan rinnande vatten. Men ff så rann det vatten utmed väggen. Vilket fick oss att misstänka att vi råkat ut för fuskbygge. Vi fick iaf konstaterat att det inte berodde på någon rörläcka, utan att vatten letade sig in i huset, när snön på taken smälte.

I februari var det dags för att träffa ortopedteamet om J´s höfter. Såg lite sämre ut än 1 år tidigare, men det beslöts att op ska skjutas på iaf 1 år till. Fick även en del konstiga beslut att reda ut o försöka få in i vardagen. Har väl gått sådär måste jag säga. Rullstolen är ff inte färdiganpassad för ändamålet.

I månadsskiftet feb/mars så "lovade" jag Linnéa att fundera på att springa tjejmilen. O löpträningen satte igång på allvar. Gick riktigt bra tills snön smälte, då fick jag benhinneproblem, som varade i ett antal veckor/några månader.
I mars fick vi oxå veta att maken skulle bli arbetslös fr.o.m. 1 maj. Chockad!!! O lite smått panik, pga att vattenläckan ff var ouppklarad. Vad berodde det på? Gamla taket/nya taket?! Vem skulle få bekosta skadorna?

I april gjorde jag ett försök med viktklubb. Men tycker att det är så förbaskat tråkigt att räkna kcal, så det håller inte så länge. Däremot har jag lyckats gå ner några kg ändå, för löpträningen gick ju bra.

I maj var det så dags att få maken hemma. Usch! Tråkigt o jobbigt. Det positiva är att vi sen dess tar dottern varannan morgon.. :-)
I slutet på maj/början på juni var det en opartisk byggfirma här o började riva i vattenläckan. Visade sig att vi såklart råkat ut för fuskbygge!
När byggfirman som bostadsanpassat o byggt ut huset kontaktades o felen påpekades, behövde vi tack o lov inte lägga någon energi på att tjafsa, utan det var inga oklarheter. Byggfirman tog på sig det o åtgärdade felen! Detta skedde dock inte förrän senare under sommaren.

Sommaren var ju ganska varm o maken körde lastbil i 7 veckor. Så då fick jag o dottern rå om oss själva o mysa. Tillbringade många timmar i poolen o på en filt under parasollet. ;-)

Vecka 32 hade jag o maken en semestervecka tillsammans, då dottern var på korttids. Vi besökte Borås, Göteborg, Halmstad & Jönköping.
Som vanligt för oss så får man ju aldrig riktigt känna sig ledig. För när vi var i Halmstad fick vi veta att de som köpt vårt gamla hus, börjat riva badrummet o då upptäcktes en del dolda fel, som inte vi heller visste om, för vi gjorde inget mer där, än att måla o tapetsera om i kök o vardagsrum. Men nu blev vi såklart nervösa o började fundera på om vi skulle bli skyldiga att betala för deras renovering oxå. Räcker det inte med vår vattenläcka, tänkte jag.

När sen vår vattenläcka åtgärdats av byggfirman så var det ju dags för målning o tapetsering. Eftersom att vi hade tapeter över så var det 2 väggar som skulle tapetseras om. De var här i september o fixade detta. Men så när tavlor skulle sättas upp, så hittade jag färgspill på 1 av de väggar som inte tapetserades om. O det har de ff inte fixat till, trots flera telesamtal av oss. Ska ringa dem igen o tjata nu när helgerna är över. Tar energi!!!!

I september frågade en vän till mig om jag ville följa med på infomöte till Xtravaganza. Klart jag kunde följa med men jag var väldigt skeptisk innan, till att börja där. Men där kom vändpunkten.. Jag började o vännen gjorde inte det. Synd! För det är det absolut bästa jag gjort i viktminskning!
Började med helfart efter att maken o jag varit iväg på en välbehövlig kryssning 25 september. Körde helfart i 4veckor o 5 dagar. O förlorade då 12 kg.

I oktober låg jag sjuk i 2 veckor. Tryck över bröstet, ont i halsen och förkyld.
I november fyllde maken år. Annars en ganska tråkig o vardaglig månad.

December började inget bra. Jag var ute o joggade o trampade snett o kunde knappt stödja på foten alls. Efter ca 1 vecka gick jag iaf iväg med foten. Fick "diagnosen" inflammation i fotleden. Tack o bock! Antiinflammatoriska tabletter 3ggr om dagen i 10 dagar.
Jag var iväg på Xtravaganza-julbord 7dec. Intressant kväll o kul att se vad för mat som serverades.
Veckan innan jul slängde jag ut kryckorna. Nu kunde jag gå utan kryckorna både inne o kortare sträckor ute. :-) Vi var inte kompisar, kryckorna o jag.
Hela december månad känner jag mig nere o bävar inför jul. Vill ha en vanlig jul. Med förväntansfulla barn o allt annat mys som julen innebär. Men så är det inte i vår familj.
Antar att både fotskadan o depressionen har satt sin kraftiga spår på min vikt.

Nu börjar det kännas bättre med depressionen o foten känns skapligt. Kan iaf gå ca 1,5-2km nu utan att känna det minsta smärta.

Så vad passar väl bra nu när det vankas nytt år o friska tag?!

Blev visst inte så kort 2010-resumé som jag trodde.

Lovade bilder

Nu har jag o maken haft en mysig morgon, med gemensam frukost o diverse annat pyssel. Så då är det väl dags att lägga upp bilderna på mina nya kläder. :-)
Vill börja med att varna känsliga läsare för mitt burr. ;-) Har inte fixat till frillan än.
Först ut är byxorna!

 

Det var inget speciellt med finbyxorna mer än de detaljer ni ser på lilla bilden. :-) Men alla andra mina finbyxor är som hästtäcken nu, så ett par nya behövdes verkligen.

O så det bästa av klädinköpen: Min jeansväst!

 
(Ursäkta flinet, men maken knäppte kortet o han höll som vanligt på o flummade sig... :-) )
Känner mig fin o kaxig i västen o självförtroendet får sig en boost av att jag har den på mig. Undra varför egentligen... Observera att jag ff inte gjort något åt frillan!

Underkläderna får ni ingen bild på... Sånt törs jag inte lägga ut. Kroppen är inte i det skicket! ;-)

Effektiv

Idag blev det lite klädinköp, till MEJ!!! :-)
1 par finbyxor, 1 jeansväst & 1 underklädes-set.
Känner mej väldigt nöjd med både kläderna o mej själv. Min födelsedagspresent gick till mej själv!! :-)

Eftersom att den här dagen är lite fulltecknad, så slänger jag upp bilder här imorgon.

Min träff med Emelie, gick bra. O jag har nu fått en liten nykick. Laddar för helfarten fr.o.m. lördag. Längtar faktiskt efter sopporna. Kanske inte för smakens skull. ;-) Men för att det går så fort o är så enkelt!!

O så längtar jag såklart efter att ge mig ut på löparvända!!!! Men foten gör sig ff påmind, så jag tar det lite coolt o ska nu börja med balansträning, så jag bygger upp lite muskler i foten. För sen jäklar ska jag springa!
Kanske därför oxå, som jag är deppig, för att jag saknar verkligen mina löparvändor! De rensar min hjärna o jag fylls på med energi!

Ska försöka leta efter något bra ställe att träna på oxå. Funderar lite på Gympozz. Vill testa nya träningsformer. Har ledsnat lite på Friskis-konceptet.
Vill ha något fräscht o roligt träningsställe.
Får inte vara så nedrans dyrt heller, då ekonomin säger ifrån lite.

Har ni några förslag?? Jag vill ha ett komplement till löpningen med lite mer styrka i.

Näe, nu är det snart dags att åka till stan igen. För en myskväll med maken! :-)

Avslutar detta inlägg med att sända en tanke till min Xv-kursare Ia! Stackarn är sjuk igen! Krya på dig-kramar! Ses om 2 veckor! ;-)

Kram

Tisdag 28/12

Igår var det åter dags för dottern att få komma till korttids. Hon tycker att det är SÅÅÅ skoj där! Så när vi har lämnat henne där, slappnar vi o myser, bara maken o jag. Mental Näring kallas det!!! :-)

Åkte vidare mot Tuna Park o klädletning. Hittade INGET till mig själv, men 1 adidas-tröja, 1 lila Champion-tröja & en Champion-t-shirt till dottern. O det "kalaset" kostade drygt 400kr. Är jättenöjd med köpet. Halva priset på Champion-kläderna o nästan halva priset på Adidas-tröjan. :-)

När vi kom hem sen, så bänkade jag mig i soffan direkt. Spelade lite på Tv-spelet o sen låg jag i soffan o slötittade på Tv:n tills det var dags för sängen.

Idag blir det en mysig dag igen. Snart ska jag bege mig till stan, för lite mer klädletande. Sen efter lunch ska jag ha träff med Xtravaganza-coachen. Behöver lite pepp o ett snack för att komma på rätt spår igen... Är så arg på mig själv för att jag fallit ur mina goda vanor!!!
Jag har iaf bestämt mig för att den 1 januari rivstarta igen med ett par helfarts-veckor. Mest för att bryta den "onda" cirkeln, så jag kommer in i mina goda vanor igen, o såklart hoppas jag nå målvikten då oxå. :-)

Sen ikväll ska jag o maken in till stan o äta på restaurang o sen blir det bio-besök. Änglagård - 3e gången gillt.

Som ni har läst så har jag ändå en ganska upptagen dag, så jag hinner nog inte blogga mer idag, återkommer imorgon istället.

(Har faktiskt funderat på att sluta blogga, då motivationen inte riktigt är på topp. Men jag ska fundera ett tag till, innan jag bestämmer mig helt.)

Ha en mysig tisdag!
Kram

Ångvält bortskänkes

Idag är det inte min dag!
Vaknade med en ARG o LEDSEN dotter, så maken kom upp vid 5:30. Stackarn fick ingen sovmorgon idag heller.
Sen gick det skapligt på morgonen. Efter "middagsvilan" när jag vaknade så hade jag ont i ryggen o magen. Det är huden o "fläsket" som gör ont som sjutton. O nu på em har även huvudvärken kommit smygande. Ska jag bli sjuk igen tro?? För värken i ryggen o på magen känns nästan som febervärkar... :-(

Har iaf varit in o bytt dotterns julklapp. Tog ut en likadan, den sista. Puh!!! ;-)
Sen passade jag på att handla lite när jag ändå var i stan, dock bara akutsaker. Ska se om vi veckohandlar imorgon, annars gör jag det på tisdag.

Nu ska snart dottern gå o sova. Sen ska jag bara ligga på soffan o kolla film. Jag är faktiskt redan ombytt till pyjamas, för jag mår inte alls bra o har inte tänkt att varken få besök eller gå utanför dörren något mer idag. Tror att det är första gången i år som jag har pyjamasen på mig före dottern. Inget gott tecken!! (Finns bara 2 anledningar till att det händer: Antingen har jag blivit så gammal, eller så är det för att bacillerna fått grepp om lilla mig)

Så är det någon av er som vill bli sjuk, så sänder jag gärna bort bacillerna. Ångvälten ingår GRATIS!!!!

Återkommer imorgon! Förhoppningsvis mår jag då bättre!


Äntligen

Vill inte vara tråkig, MEN vad skönt att det är över. Julen alltså. Idag o imorgon ska vi bara vara hemma o mysa o vila.
Dottern hade en bra dag igår. Hon var glad mestadels av dagen o fick många fina klappar.
Vi hade bl.a. köpt en "robot" åt henne. Vi testade den i affären o då funkade den o igår var den ur funktion. :-( Men när vi packade upp den till henne igår så upptäcker vi att batteriet i den hade läck ut batterisyra o många av skruvarna på undersidan var väldigt rostiga o fula. Så imorgon är det jag som åker tillbaka till butiken o klagar. Ska ha ut en ny!!!
I såna lägen är det ändå lite "tur" att hon är som hon är. För en frisk liten tös är det nog svårare att förklara hur den kan vara trasig när den är ny..

Idag är sista dagen jag äter julmat. Sen ska "skiten" ut!! Usch är redan less på den, efter bara 1 dag! :-(
Imorgon är vi verkligen i vardagen igen o då ska jag tillbaka till livet med Xtravaganza... Har haft tänket i mig, o tänkt mig för vad jag har ätit, men det har ändå blivit tokigt o lite för mycket. Längtar tills kroppen mår bra igen. Tar ett par dagar sen är jag som vanligt igen!

God fortsättning alla underbara människor!
Återkommer kanske senare under dagen, beror på om vi får besök ikväll eller ej! ;-)

God Jul!!!

God Jul!!!



Jag återkommer på juldagen!!

Internet

Igår kväll funkade inte internet här. Väldigt irriterande!!
Så därför kunde jag inte skriva vad jag ätit.

Gårdagens matrapportering kommer nu istället.
Frukost: Risgrynsgröt
Lunch: 2 skivor fläskfile, rotsaksgratäng, sallad.
Mellis: 1 bar
Middag: Baconsås & lite pasta.
Kvällsgott: Kaffe och några bitar choklad.

Känns direkt idag i fingrarna att jag åt för mycket kolhydrater igår. Fingrarna är svullna o de ömmar... :-(


Morgontrött

Dagen började tiiiidigt, för att vara en morgon när dottern inte är hemma. Kl ringde halv 6 imorse. USCH!!!!
Provtagningen gick iaf bra!!

För övrigt idag har jag haft en pyssel- o mysdag. Inte gjort något vettigt alls. :-)

Tyvärr har inte ens maten varit särskilt bra! Men jag vet att maken ville ge mig en mysig middag o då tyckte jag att det var bättre att vi lagade maten hemma än att vi gick ut o käkade på restaurang...

Matrapporten för dagen ser ut som följer:
"Mellis" innan frukost: 1 bar
Frukost: Baguette med ost och skinka.
Lunch: 1 grillad smörgås med stor sallad o lite dressing.
Mellis: 1½dl keso, bär, nötter.
Middag: Ramla inte av stolen nu!! ;-) Smördegsinbakad fläskfile fylld med färskost o champinjonstuvning, rotsaksgratäng, sallad och vitlöksbröd.
Kvällsmellis: Ostbricka.

Nu ska jag fortsätta mysa. Bäst att passa på att göra det nu, innan jul*piiiip*. Förr älskade jag julen o allt vad det innebär. Numer är det mest jobbigt o besvärligt tycker jag. Känns som att det inte spelar någon roll vad vi gör. Man försöker o försöker, men ändå blir det mest gnäll tillbaka! :-(

Kram o hörs imorgon! ;-)


Första dagen för veckan

Dagen har flytit på bara. Har inte gjort något särskilt...
Efter att vi lämna dottern på korttids så åkte vi till systembolaget o handlade hem lite glögg o öl, till jul & nyår, ja vem vet. De 10 ölen kanske räcker ända till påsk. ;-) Inga stordrickare här inte!!!
Efter det blev det en sväng på Tuna Park. Köpte strumpbyxor till klänningen som dottern ska ha på julafton. O så fick jag en ny fleecejacka. Perfekt att ha hemma, nu när det är så kallt, att mysa i.

Dagens mat har gått lite sisådär. Svårt när man är iväg o glömmer att ta med sig bra mellis.

Matrapporten för dagen:
Frukost: 1 tallrik yoghurt, bär, några nötter.
Lunch: Baconinlindad kycklingfilé fylld med vitlöksost, sallad, vitlöksdressing.
Mellis: 1 banan.
Middag: Tacotallrik på Tuna Park.
Kvällsmellis: Vet inte riktigt än, men ska väl hitta på något... ;-)

Imorgon ska jag beställa frukost av min man. För jag sticker hemifrån strax efter kl 6. Dottern ska ta prover på barnmottagningen på sjukhuset kl 7 o jag ska hämta henne på korttids först. Sen ska jag passa på att fixa lite fler ärenden, när inte puckona här i stan har vaknat än!
Även om jag är van att gå upp tidigt så prioriterar jag inte att äta innan jag åker imorgon. Är ju trots allt en sovmorgon som försvinner o då vill jag ändå sova så lääänge som möjligt.  Tar nog med mig 1 bar att äta i bilen.

Nu är det dags att lämna över datorn till maken så han kan skriva sitt "CV" o skicka iväg... Håll tummarna för honom!!! ;-)

Kram o nattis!


Klädkonto

Kalaset idag har gått bra. Jag åt min lunch precis innan de andra fikade. Sen tog jag dottern i knäet o satt med vid bordet när de andra smaskade i sig fikabröd + tårta.
I present fick jag presentkort. 800kr på H&M och 500kr på GT. Var välkommet, eftersom att jag i princip behöver en helt ny garderob. Har gått från stl XL till M, bara de senaste månaderna.

Resten av dagen har ägnats åt mys med dottern. När hon är så glad o mysig som hon är just nu, så är det sååå mysigt att vara med henne.

Dagens matrapport.
Frukost: 1 liten tallrik yoghurt, bär och några nötter.
Morgonmellis: 1dl keso, ½ burk makrillfilé i tomatsås.
Lunch: Baconinlindad kycklingfilé fylld med vitlöksost, wokgrönsaker, sallad och vitlöksdressing.
Em-mellis: 1 bar
Middag: 1 liten tunnbrödsrulle med 2 klickar potatismos, korv, 1msk räksallad, sallad. (hemmagjord, såklart)
Kvällsmellis: Ska testa pappas sillsallad. (Creme fraiche-baserad tror jag. Kaloririk?? JAA)

Inte en ultimat Xv-dag. Men med tanke på kalaset o mängden mat jag ätit så är jag ändå nöjd...

Äntligen går vi in i julveckan imorgon. Jag hoppas faktiskt att veckan ska passera förbi snabbt o att allt blir bra ändå i jul!
Ska ringa o försöka få tag i dotterns läkare imorgon, för att se om vi kan höja någon ep-medicin. För nu har hon sina anfall varje dag o flera per dag igen. :-(

Ha en mysig 4e advents-kväll!
Kram


Matrapportering

Dottern sover o maken har stillat sitt "nät-begär" så nu får jag sitta här en stund igen. ;-)

Frukost: 1 tallrik yoghurt, 1 banan, några nötter.
Lunch: Currykorv med sallad.
Mellis: 1 bar.
Middag: Färskostfylld baconinlindad kycklingfilé, wokgrönsaker & sallad. MUMS!!! Som lyx drack jag Loka till... :-)
Kvälls-gott: 2 munnar glögg, 1 mörk chokladpralin.

Imorgon vankas det firande här hemma, men jag vill inte fika, så när de andra smaskar i sig fikabröd o tårta passar jag på att äta lunchen. De ville inte ha mat, så de får fika o jag äter mat. Kommer gå kanon! För jag har bestämt mig för att inte äta något fikabröd, på länge!!!!

Är lite nyfiken o förväntansfull på vad jag kommer få i present.... :-)
Det kanske lönar sig att vara snäll! ;-)

Nu ska jag mysa lite här i soffan med maken..
Ha en wonderful lördagkväll

Glad tjej!

Idag har varit en toppenbra dag.
Fick en skön sovmorgon till kl 9. O sen när jag gjort mig redo för dagen så åkte vi o handlade. Ska få min familj över imorgon på "kalas". Så det behövdes handlas hem lite till det o så handlades det hem så vi behöver inte handla något mer innan jul. :-) En mjölk eller så kanske behövs innan, men då kan vi välja en mindre affär, så vi slipper hysterin. Dottern tyckte det var ROLIGT att handla. Hon tjoade o sprattlade sig igenom handlingen. Folk tittar konstigt på henne o oss, men eftersom att hon är så glad så berörde det oss inte så mycket.

Hemma igen så har vi fixat o donat en del, med vardagsmåsten o så har vi lagat en god lördagsmiddag, som vi avnjöt tillsammans för en gångs skull. Dottern fick sitta i mitt knä, så vi kunde äta tillsammans, för annars är det hon som sätter stopp för det. Blir jätteledsen om hon ska sitta i sin stol eller ligga i britsen bredvid oss.
Det är ganska jobbigt att ha en "ledlös" 5åring i knäet, men min envisa gör att det fungerar... ;-)

Nu ska jag mysa lite med dottern så hon somnar.
Återkommer med mat-rapporten lite senare...

Lite tid över!

Nu har jag äntligen lite tid över.
Dottern sover o maken halvligger i soffan o slötittar på Robinsson. Vi har inte följt det, så jag förstår inte vitsen med att kolla på det nu, därför sitter jag här istället. Mycket bättre!!! :-)

Den här dagen kan jag beskriva med 4 ord: "Full rulle", Toppenkul & Strålande.
Trots en tidig morgon (Kvart över fyra) så känns det som att jag inte riktigt hunnit med allt jag ville. Var på möte kl 10 o sen hem o vi hjälptes åt att städa undan o jag vek en del tvätt. O sen ville maken ut o snöröja så då hade jag det mysigt med dottern o när snöröjningen var färdig så var det dags för att laga mat o käka o sen passade vi på att duscha vår glada mysiga dotter. O kvällen har fortsatt gått i samma rasande tempo. Helt plötsligt är kl 20. Dottern sover o jag dricker kaffe... :-)

Matmässigt har det gått strålande!!! Är visserligen sötsugen o lite hungrig, men det ignorerar jag för bättre dag än så här har jag inte haft på flera veckor. Hoppas bara att jag gör rätt nu, så vågen visar minus vid nästa vägning.
Blir inte mycket till Rörelseglädje, men det beror på min förbaskade fot. Nu känner jag mig dock liite bättre, så jag hoppas att det vänt så jag snart kan ge mig ut o springa igen. Längtar som få!!! ;-)

Passar på att lägga ut en matrapport för dagen, så kanske ni som kör med Xv vill påpeka om/vad jag gör för fel.
Frukost kl 6: 1 tallrik naturell lättyoghurt med 1 dl bär o lite nötter.
Morgon-mellis kl 9: 1dl keso, 1 banan & några nötter.
Lunch: 1 bar
Em-mellis: 2msk keso & ½burk makrillfilé i tomatsås
Middag: Currykorv med ananas, sallad. (Grönsaker i korv-gratängen)
Kvälls-mellis: ½ bar.

Har hittills druckit 1,4 liter vatten o kommer vara vaken ett par timmar till så jag får nog i mig ett par dl till.

Har tänkt att jag nu varje dag ska lägga upp vad jag äter, för att jag inte ska göra några felsteg. Känns lite "pressande" att veta att någon/några håller ögonen på mig. ;-)

I januari kommer jag köra ett par helfartsveckor igen, för att ta de sista kg.

Någon gång i mars kommer det troligtvis bli en tripp till Ullared! WIIIIEEEE! Vill kunna shoppa MASSOR av fina små kläder till mig då. Så bara jag blir frisk i foten så kommer jag köra hårdkörning med att få en snygg kropp oxå... Vill slimma till mig med lite snygga muskler.

Nu har jag nog fått ur mig det jag ville. Även om det inte riktigt var det här jag tänkte skriva om igår... :-)

Ha en bra fredagkväll! O njut nu när det bara är 1 vecka kvar till jul!!

Bloggstrul

Var laddad igår kväll för att skriva ett blogginlägg. Men kunde inte logga in o det gjorde mig sur!

Nu när jag kan logga in finns inte rätta inspirationen o motivationen på plats. Får se om det infinner sig senare, så jag får skriva av mig mina tankar o funderingar.

Bättre

Idag har dottern varit mycket gladare om man jämför med gårdagen. Hon är ff lite gnällig stundtals, men ändå helt okej...

Däremot så började inte hennes dag på ett bra sätt. Direkt hon vaknade imorse så fick hon ett ep-anfall. Sen ett till efter en liten stund o vid 5:20 så fick hon en skrik-kramp o sen ett mildare ep-anfall vid kl 6... Stackars lilla skruttan!!!

Min dag har varit bra idag. Jag fick sovmorgon. Vaknade av dotterns skrik-kramp, men somnade om sen när det gett med sig. Sov inte så gott i natt, o behövde sova en stund till..
Idag har vi klätt julgranen, hela familjen tillsammans! Dottern stod i stårullen bredvid oss när vi satte ihop granen o pyntade den. Hon fick leka o dra lite i kulor o glitter. Toppennöjd liten nöjd tjej.. :-)
Alla klappar är inslagna o ligger nu under granen o väntar på att få öppnas på julafton. Några klappar har vi lagt i julstrumporna oxå...

Tokig

Idag har det inte varit någon vanlig dag.

Dottern har gnällt o skrikit HELA dagen. Vi var ambitiösa o ville ta ut henne på en promenad. Men vände efter inte ens 300m. Inte ens det funkade!!! :-(
Så det blev en kooort promenad o sen har vi bara "gått i skift" på att försöka få dottern nöjd! JOBBIGT!!!

Maten har gått superbra, förutom att jag ätit 2 praliner. Men en sån här dag förr, slank både det ena o andra ner..
Så dagen känns ända väldigt lyckad.

Det är väldigt frusterande att inte veta varför dottern gnäller/skriker en hel dag. Vad är det som är fel liksom?  Stackars lilla dottern kan ju inte tala om vad det är som är fel eller vad det är hon vill. Det enda som funkat skapligt bra idag är när jag läste sagor för henne. Så jag har väl läst ca 20st för henne idag. Vad gör man inte för att sessan ska vara någotsånär nöjd o må bra?!

Ny strategi.

Idag var det så dags för XV-träff nr 6.
Så himla skoj att träffa de andra deltagarna. Nu när jag lärt känna de andra ordentligt, så är det en underbar grupp!!
De som känner mig vet att jag är kräsen *host* (inga kommentarer, tack ;-) ) o så är jag oxå ganska blyg o skeptisk mot nya människor. Men min grupp är helt fantastiskt o det blir alltid några goda skratt under mötena.

På eftermiddagen åkte maken o jag runt o fixade en massa ärenden igen. Köpte kaninmat o fågelmat, hämtade timrapports-lappar, julklappar och almanacka hos arbetsgivaren, köpte ny stor sillburk o så avslutade vi med klädshopping. Hittade en snygg kjol, som jag skickade maken efter att kolla stl på. Fanns i 40, 42 & 44. Provade först 42:an o trodde att jag inte skulle kunna ha den, men det kunde jag o den var t.o.m för stor. Så jag provade 40 oxå o den satt fint o inhandlades! Fatta att jag kan ha stl 40!!!!! :-D 
Provade en annan kjol oxå, som jag har en topp som tillhör kjolen. Det var en 38:a o den kunde jag ha. Men den var inte snygg på.. Jag såg ut som en gammal tant i den. Så den hängde jag tillbaka. För en gammal tant-kjol passar inte mitt nya jag!! Men jag kunde ha den oxå, utan problem, bara väldigt konstigt modell!

Kvällen ska jag ägna åt att läsa i Xv-boken för att få motivationen på topp, så det här ska gå bra.
Den 28 dec ska jag ha ett personligt möte med min hälsokonsult, för att prata lite mat o träning. Kan behövas beroende på hur julen går o hur jag mår.

Ha en bra kväll!
Så hörs vi igen imorgon! *vink vink*


Hur tänker jag?

Igår skrev jag om att jag skulle väga mig idag.
O nu undrar jag vad jag tänkte på då?! Om jag knappt kan stödja på foten, hur i helsi**e ska jag kunna stå på vågen? Får väl ta smällen. O fortsätta köra på nya spåret så jag får ett FIIINT minus i januari istället... ;-)

Idag är det dags för årets sista XV-träff. O det ska pratas om träning!! :-) Eftersom att jag inte kan träna så är det skönt att det iaf pratas om träning.

Får nog "lov" att ringa läkaren igen. För tabletterna har inte hjälpt något än... :-( Men jag väntar tills på måndag innan jag ringer, för då har jag ätit upp hela kuren.

Nu ska jag börja slå in dotterns julklappar innan det är dags att få skjuts till träffen..

Ha en underbar tisdag. O njut av vädret!! :-)

Knepigt pussel

Ibland blir det inte som jag tänkt mig o då är det svårt med att få ihop livspusslet. Dels så tog vi båda lååång sovmorgon imorse. Jag vaknade först o då var kl redan 9 *skäms* O hade jätteont i min fot. Tog mig knappt runt här hemma utan K1 & K2 (kryckorna). Sen när maken kom upp några minuter senare så vart det omändrade planer för dagen. Så vi åkte o julhandlade efter vi käkat frukost. Uträttade en massa andra ärenden samtidigt i stan.
O då vart det tokigt med lunchen. Fick ingenting alls i magen mellan 9:15 - ca 14... Åt lunch direkt vi kom hem. Men så märker jag att jag inte druckit särskilt mycket vatten idag, för suget finns där. O det ska motas bort. Så nu har jag ställt en vattenflaska här bredvid mig så jag inte ska glömma mer. ;-)

Ikväll ska jag på avslutning på målningen. Där serveras det glögg o lussebullar. Jag ska ta lite glögg bara, resten får vara.

Jag är nervös inför morgondagen. Vill väga mig för sista gången i år... Men är rädd för vad 2 veckors skada o slarv medfört... :-(


Laddad

Nu nedrans är jag laddad för "nystart" imorgon. Har verkligen njutit av maten jag stoppat i magen idag. O känner att det ska bli skönt med "nystart" imorgon.

Glöggfesten gick bra. En kopp med glögg, 3 mandlar, 3 russin ½pepparkaka (delade 1 med dottern) o så en bit av saffranskrans.

Till middag blev det efterlängtat tacos. Mums vad jag tycker om det!!!

Ikväll ska vi kolla på Sex and the City-filmen o bara softa. Skönt med en barnledig kväll. Då hinner jag ladda ordentligt! (O så kanske makens raggsockor blir färdiga så jag kan börja med dotterns sen istället. Hon fryser fasiken alltid om fötterna o jag lider med henne. )

Varför skjuta upp det du kan göra idag?! J...

Varför skjuta upp det du kan göra idag?! Jag ska komma tillbaka till slanka linjen fr.o.m måndag. Imorgon är det glöggfest på dotterns korttids o på kvällen när vi varit o veckohandlat ska vi äta tacos o kolla på film. Så därför blir "nystarten" på måndag. Det passar kanon att starta då. Dels har vi varit o handlat o jag har fått äta en av mina favo-rätter. O så slipper jag dras med dåligt samvete över jul o nyår. Dagens kloka ord från en TRÖTT Madde. Kram o God Natt!


Lördagsmys

Idag har vi varit till Västerås. Maken ville till Biltema o så åkte vi till Toys´r´us o kollade på leksaker till dottern. Var på jakt efter en robot, som hon leker med på korttids. Men den fanns inte där. Men det fanns lavalampa till bra pris o så en julsjungande pingvin som fick följa med oss hem. Sen var vi till Barnens Hus i Västerås, men där köpte vi inget. Det gjorde vi däremot på Barnens Hus här i stan. Roboten, fingerfärg, färgsvamp-penslar, Pettson-ljudböcker inhandlades så nu när dottern ska till korttids nästa gång ska jag slå in julklapparna o lägga ner småsakerna i hennes julstrumpa...

Fördelen med att gå med dottern i leksaksaffärer är att man kan testa o se om hon gillar dem, innan man köper dem. :-) Så vi har tryckt på massor av leksaker idag... *big smile*

Matmässigt har det gått åt skogen idag. Men jag vet om det o räknar med plus nu när jag inte kan motionera som jag vill. Plusset på vågen som blir nu i december ska bort i januari!!!
Är inne på att ta ett par helfartsveckor i januari, för att bryta matmönstret...


Rastlös

Tänk att en kommentar från er kan få mig att känna mig lite bättre till mods. Tack L för infon. O även om jag inte gillar julen så gav du mig en tanke...

I natt har jag sovit dåligt. Vaknat så fort jag rört på mig, o så var dottern busig/bråkig imorse o tyckte att hon skulle skrika lite grann för att kanske få upp hela familjen, tidigt! :-) Men jag kunde ignorera det o låg kvar tills jag hörde att hon somnat för "middagsvilan"...

Idag har det inte blivit många knop gjorda. Är rastlös som sjutton o vill bara göra något, men det är svårt att göra något när jag nu har så förbaskat ont. Så jag har mest suttit här o letat inspiration till att göra fina armband/halsband. O så har jag gungat dottern o stickat lite på makens raggsockor.

Imorgon ska vi åka till Västerås o handla lite till maken o går det bra med dottern så blir det nog lite julklappsshopping till henne oxå. Måste ju fylla hennes julstrumpor med småsaker plus att det ska finnas några paket till henne under granen, även om inte hon förstår något av det. Men så är det runt jul o jag vill inte vara annorlunda, även om hon inte förstår... :-( Julklappar kommer hon få iaf!!! :-)


Utan svar

Idag har jag efter mycket tjat o gnat från alla möjliga håll o kanter varit till läkaren med min fot. Han började känna lite, men vartefter jag talade om hur förbaskat ont jag hade o det gjorde när han klämde så blev han lite snällare på den fronten. Fick remiss till röntgen så där har jag spenderat em... O som svar fick jag att allt såg ut som det skulle.
Fick tabletter utskrivna av läkaren iaf. Tradil, som jag ska ta 3ggr om dagen i 10 dagar. Hoppas att det ska hjälpa, men jag har svårt att tro att jag är bra om endast 10 dagar, när jag knappt kan gå nu....

Läkaren trodde att om inget var brutet så var det nog en sena/ledband som fått sig en "smäll" o att jag kanske fått inflammation i foten.

Känner mig lika vilsen nu som imorse.
Skulle inte ha varit kul om något var brutet, men då hade jag åtminstone fått en "diagnos". Nu går jag här o haltar o linkar o tar hjälp av kryckorna när jag lämnar hemmet. Men jag vet ff inte vad som är fel.

Kan man verkligen få en inflammation av att trampa snett? O kommer en inflammation så "pang på"?? Jag trodde nog att den kom lite smygandes sådär...

Down

Nu har jag lessnat rejält på att ha ont o må dåligt.
Så imorgon ska jag ringa till läkaren o höra om jag får komma dit, med foten.
Svullnaden runt knölen har gått ner o nu är jag inte särskilt blå heller. Men ONT har jag iaf. Hoppas han kan ge mig något svar på vad det kan vara. Jag misstänker att det är något ledband eller sena eller något som fått sig en känga. O sen att knölen blivit större, men den är ju ett extra ben...

Det är ju så tröttsamt! Jag vill vara pigg o må bra. För motionen har blivit en viktig del i mitt liv. O jag saknar det!!

Känner att motivationen för att hålla vikten nere har sjunkit o jag har lust att bara sätta mig i soffan o tröstäta... Men jag ska försöka stå emot o istället ägna mig åt att få makens raggsockor färdiga o även göra några fina armband att visa upp när det i februari är dags att ha Öppet Hus nästa gång.


Underbara ...

Ni läsare! Ni är underbara!!

Tack för den fina responsen på håret!

Har inte fått en enda negativ kommentar om håret...
Kuratorn på barnhab kände först inte igen mig. Men o andra sidan, sedan jag träffade henne sist så har jag gått ner 20kg oxå. :-)

Förändring

Idag har jag tillbringat större delen av dagen i stan.
Först Xv-träning (jag var "bara" social) o sen hade jag tid hos frissan kl 13.

O idag blev det ett besök i förändringens tecken!

                                                     

Jag är jättenöjd med mitt nya "jag"!
Känns så lätt o fräscht med ny frisyr, till min "nya" kropp.
När jag var färdig hos frissan var kl nästan 16:30 så att åka hem var inget alternativ, för kl 18 var det dags för julbord med Xv.

Mycket trevligt o uppskattat!! Tack för att ni fixar så roligt för oss medlemmar!

Så nu när jag landat här i soffan kommer tröttheten smygandes. Imorgon är en ny dag med möte på fm. Ska till barn-hab o diskutera om hur vi med "stora" barn kan hjälpa de nya familjer som just kommit in i verksamheten.

Ha en bra onsdag, så hörs vi lite senare imorgon, efter mötet o lite mys med dottern.

Deppig

Usch vad jobbigt allt är nu!
Vill bara gå o sova o vakna upp någon gång i slutet på januari. Då är jul & nyår förbi o även en del andra festligheter.
En del av er, som känner mig vet att jag tycker att det är skitjobbigt med julen. För inget i det här hemmet är ju normalt. Jag försöker att inte tänka på det, men det är ju inte lätt speciellt inte nu när julen närmar sig o ALLT kretsar ju kring julen just nu.

Gårdagen känns som ett enda stort misslyckande gällande maten, men jag skiter i den dagen o lägger den bakom mig. Idag är idag o allt kan vändas till det positiva.

Jag är grymt besviken, arg o ledsen över min förbaskade fot. Har så ont att jag jag bara vill gå o dra täcket över huvudet. Inte ens nätterna är som vanligt. Jag vaknar så fort jag rör på mig o i natt har jag tydligen legat o gnällt o ajat när jag rört mig sa maken...
Idag är en sån dag då jag verkligen vill ut o springa, för att gårdagen inte blev bra. Men jag klarar ju inte ens det! Förbannade j-a skit!!

1½ dag senare... Ber om ursäkt för att ja...

1½ dag senare... Ber om ursäkt för att jag inte skrivit tidigare! Har väldigt ont i min fot! Resan till Småland igår gick bra. Riktigt bra väglag o vi kom hem med många pärlor. Så nu ska jag bara söka efter lite inspiration o sen sätta fart med att göra några som jag kan ha som visning när det är Öppet hus, så kanske jag kan få några kursdeltagare. :-) Idag har jag mest bara tagit det lugnt o skrivit våra lönerapporter. Sen var vi till några vänner o fikade innan vi åkte o handlade mat för kommande veckan. När vi kom hem tog maken fram kryckorna o tvingar mig nu att använda dem... Tyvärr verkar det som att det inte blir någon riktig träning på ett tag, får dra åt tyglarna ännu mer gällande maten. O hoppas att det kommer gå bra ändå. Kram


Galej

Foten gör ff väldigt ont o det är blått runt knölen o en bit upp på vristen... :-(

Igår kväll var vi hos goda vänner på middag, o den var helt enligt Xv! :-) Tack snälla ni för en underbar kväll!!!

Idag ska vi ut o fara. Vi ska åka ner till Åseda i Småland o kolla på/handla pärlor till makramé. Ska åka med vänner o jag hoppas det ska gå bra, trots det dåliga väglaget som råder just nu..

Så jag återkommer ikväll med en rapport för dagen. Har laddat med vattenflaska o bars! ;-)


Skit!

Första halvan av den här fredagen har bara varit SKIT.
Gick upp vid halv 8 o var pigg o glad för att jag skulle få ge mig ut o springa. Käkade en lätt frukost, drack lite vatten o sen gav jag mig ut i snöovädret.... Efter knappt 4 km halkar jag till o trampar snett med min högerfot. Detta resulterade i att jag nu har väldigt ONT!!! Har en knöl på insidan av foten sen innan, men nu är det ännu värre plus att senan intill knölen gör ont o det strålar smärta ända upp i vaden. Jag kan knappt gå o jag är ARG ledsen o förbannad! 

                                                    

Varför alltid jag??  Jag gör fasiken alltid illa mig på illa valda tidpunkter! Jag vill vara kry så jag kan träna enligt planerna o slimma kroppen nu i december!


Varmare

Vad härligt det är nu, när det äntligen börjar bli lite "varmare" ute. Nu är det ju bara -12grader!!! :-)

Idag har jag tagit med mig familjen ut på en promenad. Blev "bara" ca 30min. Men jag drog barnvagn så jag blev iaf varm i kläderna. ;-)

Resten av dagen har spenderats med att roa dottern här hemma. Jag har oxå packat upp 7kart blöjor, som vi fick levererat idag.

Imorgon har jag sovmorgon o jag ska då passa på att gå upp skapligt, äta en lätt frukost o sen ge mig ut på en joggingvända. Längtar som sjutton!! Är jag knäpp eller??

Måste planera lite för kommande helgen. För imorgon kväll ska vi till goda vänner. O på lördag ska vi ev till Åseda (Småland) på en dagsutflykt med några andra vänner. På söndag hoppas jag att det blir lugnt. Vill till Malmköping o Gammeldags marknad, om jag orkar. Annars får det vara!
Vill göra bra val hela helgen! O i bilen på lördag tar jag nog med 1 bar att äta antingen till lunch eller mellis. Beror på vad vi stannar till på för ställe. O så massor av vatten o lite nötter, så borde jag klara mig o inte falla för frestelser.

Ha en bra kväll mina goa läsare så hörs vi här imorgon igen.
Kram!!

Foton

Jag håller vad jag lovat... Här kommer fotona. Men ni får ha överseende med hur jag ser ut... Är trött o sliten!! ;-)
O vet ni vad??
På bilden nedan ser ni mig i festtoppen jag köpte i tisdags o min måljeans! :-D Visserligen sitter de väldigt tight ff, MEN jag kan ha dem o det är jag stolt över.
                                                     

En "liten" bild på mig i nya snygga träningslinnet, stl M!!!! Köpte ett vitt oxå. Men det får ni inte se någon bild på... :-P
                                                        

O så sista bilden... Min nya löparjacka. Så snygg. Älskar skarpt rosa träningskläder. Det bästa med jackan är att den går att ha som väst oxå. Dragkedja i ärmarna som enkelt tas bort!! :-)
                                                        

Det roliga med att lägga upp bilder är att jag knappt tror att det är jag på bilderna. Är jag verkligen så smal som på bilderna?! Näe, har nog bara fått tag i en bra kamera som trollar bort ca 10kg... ;-)

Ha en bra dag så hörs vi senare. För nu ska jag strax gå o sova "middag" med dottern.

Kram till er alla!


Glad

När jag får fina kommentarer, blir jag glad!  O nu är det FLERA som gett mig komplimanger, så jag kanske kan börja ta åt mig av dem... ;-)

Imorgon ska jag nog våga mig på att prova de jeans jag har som mål att komma i.
Tror ni jag kommer i dem?
Jag är väldigt osäker på det. 2 veckor kvar tills det måldatumet... *biter på naglarna*

Satsar på att lägga in bilderna på mina nyinköp imorgon. Internetet har strulat ikväll o nu är jag så trött att tändstickorna snart går av.

God natt!


Irritation, träning och svansen mellan benen.

Det värsta jag vet är att ta reda på efter andra. Igår kom dottern hem med en "trasig" rullstol. Så imorse var det bara för mig att vänta tills Hjälpmedelscentralen öppnade så jag kunde ringa o kolla om jag fick komma in med rullen o få den fixad under fm. Som tur är så är det inga problem. Så jag åkte in med den o sen drog jag iväg till Xv o tränade i 80min... 30 min löpträning o resten var styrketräning. Känns skönt efteråt att vara trött i kroppen. O så var det ju då dags att hämta rullen, fixa ärenden o sen bege mig hem till underbara familjen.

Jag älskar verkligen att få komma hemifrån o träna. O nu känns det som att det börjar bli en god vana. Lite som en rutin att det är träning på tisdagar o sen 1 dag till i veckan. Plus löpträningen då förstås. Med det här vädret som är nu så kör jag det på Xv, men när det bara är lite varmare o bättre väglag blir det löpträningen hemma.
För jag kan inte sticka under stol med att jag har dåligt samvete när jag åker o tränar. Har en alldeles underbar man här hemma som tar dottern alla de timmar jag tränar. O jag är så lycklig för det privilegiet!!

Senare idag ska jag nog knäppa kort på toppen jag köpte igår o även mina nya träningskläder som kom för någon vecka sen. Har ff svårt att fatta att jag kommer i M. Är iaf en grymt fantastisk känsla!

Ikväll lägger jag ut bilderna här, så är ni nyfikna så får ni kika in då igen.

Kram så länge!

RSS 2.0