Söndag sammanfattning

Började denna första dag på vintertiden med att gå upp halv sex. Då ville dottern upp. Så jag satte på en film till henne o sen gick jag o satte på en maskin tvätt. När den var färdig hängdes den upp o så satte jag på en till. O när dottern fått frukost så gick vi o lade oss o sov "middag" i 30 min o sen var det dags att skriva veckomatsedel o handlingsnota o så for jag till stan o handlade.

På em har vi gått en härlig promenad på 35minuter o sen kom mina föräldrar hit o hälsade på. Saknar sitt barnbarn... :-)

Dagen i XV-anda:
Rörelseglädje:
35min promenad.

Mentala träning:
Frestelser

Mentala näring:
Härligt solsken o en underbar dotter.

God energi:
Till frukost imorse blev det 2 små ägg och 3 sillbitar. Till lunch åt jag 80gr kycklingfilé o sallad o liiiite dressing.
Till middag åt jag 100gr lax, 1tsk romsås och 1 knytnäve sallad.

Vad gott det är med lax! O kyckling är inte heller fy skam!!! ;-)


Utmaning

Ja, shit vilken utmaning det är att äta "vanlig" mat.

Men jag är ju som ni vet ganska envis. Så jag ska klara av de utmaningar som kommer.

Största utmaningen blir ju trots allt fikabrödet... O så choklad.
Men choklad vill jag inte äta, för då är jag i träsket igen. Så det ska jag undvika så länge som möjligt.

Fikabröd stöter man ju på både här o där. Men där har jag sagt att det ska inte ätas mer än max typ 2 ggr i månaden o då ska det vara något speciellt med fikat. Något SMASKIGT hemma eller något GOTT borta. Inte vanligt fikabröd, som är mer som standard.

Det har ju varit min största last. Att jag valt fikabröd istället för mellis eller ibland t.o.m. istället för riktig mat. O det är INTE OKEJ!!! O det är ju egentligen inte ens särskilt gott. För att det ska komma in i min mun ska det vara något alldeles outstanding! :-)


Lyxmiddag

Tänk er 50gr kycklingfilé & ½ kaffefat med sallad, tomat och gurka.
Är det lyxmiddag för er?

Troligtvis inte. MEN för mig är det det!
Åh så gott det var....

Längtar till frukosten imorgon. Ägg, keso, gräslök, sallad och stenbitsrom. MUMS!!!!

Nytt projekt!

O det kallas upptrappning. Startar nu!!

Var iväg till Xv på fm på Öppet hus o talade då om att jag har ONT ONT ONT i magen o får som motfråga ifall jag äter psylliumfröskalen. Nej, det gör jag inte för jag får kväljningar av "geleklumparna" som de blir o tar jag de direkt känns det som att jag tuggar ner flugor. Ingen trevlig upplevelse vill jag lova. Fick till svar att jag har ont i magen pga tarmarna försöker arbeta, men inte har något att arbeta med.
Så nu när jag kommit hem har jag bestämt mig..

Jag kör igång med upptrappningen NU.

Ska ta liiite sallad nu till "mellis" o sen blir det kaffefat med kycklingfilé o sallad till middag.
MUMS!!!!

Sakta men säkert

Morgonen gick faktiskt riktigt bra. Vi strukturerade om lite så maken släppte bara av mig o dottern vid OTA o så begav han sig själv till banken, sen kom han till oss efteråt... Besöket på OTA gick över förväntan. T.o.m. jättebra. Men sen skulle maken o fixa sina övriga ärenden o då började dottern att lessna.

Så när vi väl kom hem vid 11:30 var hon jättetrött o sur. Blev en liten sovstund i pappsens knä. O då passade jag på att lägga mig o vila.
Har ff ont i magen, men det är ännu lite bättre idag. Tror som sagt att det varit någon form av magsjuka o det bekräftades idag oxå...

Bara att vänta o se nu om övriga familjen oxå råkar ut för det.

Imorgon ska jag till Xv. De har Öppet hus här i stan imorgon, så jag tänkte bege mig dit o mingla lite o se om de har några bättre priser på barsen o RTD...

Vågen den här veckan vill inte som mig. För jag står stilla i vikt, trots att magen är tömd pga "magsjukan". O jag fattar inte varför, men eftersom jag redan mentalt förberett mig på att börja äta riktig mat igen nästa vecka, så tänker jag göra det oavsett vad vågen visar. Hoppas att jag sen lätt kommer gå ner de resterande kg... Om inte annat så blir det lättare sen när jag kan sätta igång med träningen igen.

Nu ska jag ta o vila en stund igen. Magen bråkar som sjutton med mig...

Ha en trevlig fredagkväll. Jag tillbringar min i soffan under täcke o med vetekudden på magen. ;-)

Liiite bättre

Jag har idag inte orkat göra så mycket. Men jag tog mig "i kragen" o följde med maken o dottern tilll stan. Följde med mest för att kunna hämta ut min jacka. Så nu är den hemma hos mig igen. :-)

Sen ville maken till Odal o hämta traktordelar o så behövde han handla. O då kunde ju jag passa på att börja köpa hem det jag ska börja äta nästa vecka. O så gick jag runt o kollade på lite nya produkter. Så härligt att få gå runt i butiken o lägga ner varor i vagnen, till MIG!

Resten av dagen har jag tilllbringat liggandes på dotterns filt framför TV:n under mitt täcke. Bara varit o gjort så lite som möjligt, för att inte fresta på magen...

Imorgon ska vi ner till banken o sen ska vi till OTA för att dottern ska få prova sina ortoser... Lär bli lagom kul eftermiddag, eftersom att vi ska vara där kl 10 o det är hennes sovtid...
Men men, det tar vi då!

Ont i magen

Fy vilken hemsk natt jag haft. Har så ONT i magen att jag inte kan gå eller sitta upprätt. Känns som att jag tillbringat ett dygn med att kräkas, för jag har SÅÅ ont.

Var upp vid ett i natt o tog värktablett, o på vägen in i sovrummet igen fick jag ropa på maken så han fick komma o leda mig till sängen. Höll på att svimma.
Så han, min underbara make, tog dottern i natt igen. Jag somnade inte förrän efter tre någon gång. O har känt av magen hela natten.

Det är inte bättre idag. Jag tvingade mig upp ur sängen vid 10 o sen dess har jag bara fått i mig 1 shake o lite vatten. Resterande tid har jag spenderat liggandes i soffan o nu sitter jag här..

Hoppas det här går över fort, så jag kan vara en rolig familjemedlem. Jag är så tacksam för att maken stöttar mig o tar hand om dottern...

Rubrik??

Kom inte på någon bra rubrik... ;-)

Är ju nu på dag 31 på helfart nu. O nedräkningen har som sagt börjat... Bara kanske 5 dagar kvar nu. Lite svårt att säga när jag är i mål, för dels har jag "den där roliga veckan" nu o så vet jag inte när vågen vill visa 75kg.

Imorse när jag skulle åka till stan för att köpa sista veckans "mat" så upptäckte jag att min fina jacka jag köpte i fredags, gått sönder i dragskon i midjan så jag "snodde" makens jacka istället o tog ilsket min jacka i en påse o packade ner kvittot i plånboken o begav mig till stan. Tog "mat"inköpet först. O fick liiite instruktioner om hur jag ska gå tillväga när det gäller upptrappningen, men känner mig ff väldigt osäker. Ska fråga en kille, som nyss trappat upp själv, till jämvikten o se om han kan svara på de återstående frågor jag har, som jag glömde ställa idag...

O sen iväg med bestämda steg till Stadium o klagade på jackan. De lämnade in den till en "skräddare" så imorgon får jag hämta ut den igen. Min älskade jacka!

För övrigt har det inte hänt så mycket här hemma idag. Dottern har varit jätteledsen o skrikig hela morgonen, fm o halva em. Men sen släppte det o hon blev sig själv igen. Den goa glada lilla skrutta vi är vana att ha nu... <3

O kvällen lär tillbringas framför TV:n. Är trött o känner att jag börjar bli raspigare i halsen så nu äntligen kanske jag börjar bli sjuk på riktigt!!

Kram till er alla underbara läsare!
O ni som har kommenterat får även en fin guldstjärna o en extrakram! ;-)

Dag för dag

Nedräkningen har verkligen börjat...
Kanske bara 6 dagar kvar på helfart. För att sen gå över på jämvikt.

Skulle ha varit iväg på gruppträff idag, men skippade det då det var tränings"möte", för jag känner mig tjorvlig i halsen o tjock i näsan. Det blir dock inte värre. Har det inte brytit ut mer till nästa vecka, kör jag igång med träningen igen.

Istället för att träffa Xv-gruppen så kom svägerskan över på fika. Trevligt som alltid. Så kul o skönt att bara sitta ner o prata bort några timmar, o kunna sitta där i lugn o ro, utan att behöva tänka på allt pass upp som det är när man har dottern hemma. Då hinner/får man inte sitta mer än kanske 2minuter innan hon protesterar.
Besöket av svägerskan blev dagens mentala näring... Få njuta av en kopp kaffe.
O har vi tur kommer hon imorgon oxå, men då för att byta däck på bilen. Jag tycker om min svägerska. Synd bara att man ses så sällan...

Imorgon fm ska jag bege mig in till Xv o köpa på mig mat för sista veckan på helfart... <3

Sen blir det god o närande mat som gäller...

Åh, vad jag längtar dit!!!

Freedom

Det här inlägget tillägnar jag ANNA!

GRATTIS till körkortet!!!!


4 veckor på helfart

När jag började med Xv´s helfart vägde jag 89,9kg. Idag 4 veckor senare visade vågen 77,9kg.
-12kg!!
Ger ett snitt på 3kg i veckan!
Ingen är så lycklig som mig just nu!!

Tänkte köra på med helfart tills vågen visar 75,0kg. Då är jag i mål o det är dags att trappa upp till att kunna äta mat igen..
Borde ske någon gång i början på nästa vecka!!! Wiieee!!!!!

Söndag kväll

Gårdagen spenderades i soffan. Mådde allmänt kasst o kunde knappt andas pga bröstsmärtor.. På kvällen var vi till mina föräldrar o spelade spel. Trevligt, som vanligt! ;-)

Idag oxå har jag spenderat dagen i soffan o nu i em/kväll har vi varit hos svärmor o grattat henne. Hon fyller år nu i veckan.. Hon bjöd på mat, efterrätt o sen fika med bröd o tårta. O jag satt med o sällskapade o drack min shake... :-)

Det går faktiskt riktigt lätt nu med shakesen. Men så vet jag ju oxå att det bara är 1 vecka kvar drygt... Kör på till sopporna är slut o sen blir det vanlig mat! :-) O så bara någon shakes till mellis. Ska bli underbart att få äta mat igen.
Det roligaste är ju ändå alla kommentarer man får. O glatt kunna säga TACK o vara stolt över sig själv. Plus sen att kunna komma i små storlekar på kläderna. It´s lovely! O vet ni??
Min man har större stl på sin vinterjacka än vad jag har. Det har nog aldrig hänt. Han som är smal som en sticka...  Måste ju betyda att jag snart oxå är smal o fin. ;-)

Nu ska jag dricka en god kopp kaffe o sen kolla på kvällens avsnitt av Ensam mamma söker.

Kram o God natt!

(PS. Anna om du läser detta, så har jag redan börjat hålla tummarna för dig! Lycka till imorgon! Du finns i våra tankar!. DS.)

Så lycklig

Idag har jag varit på en shopping-tur på Tuna Park.

Köpte ny vinterjacka, i stl 40. Vågade mig först på en stl 42, men den var ju för stor så jag fick ta 40! O hur gick det till?! Har jag verkligen gått ner så mycket?!


EVEREST W DOWN PARKA F10 RED

Sen ville jag köpa nya jeans o gick in på GT. Blev 2 par 32:or. Så jäkla roligt!


De sitter liite för tight över smalbenen/vaderna, men det kommer bli bra om något kg... :-)

Var tvungen att ringa till min mamma o skryta lite! Känns så himla roligt att köpa i så "små" storlekar.
32 i jeans-storlek har jag inte haft på 10 år. O 40 i jackstorlek, vet jag aldrig om jag haft. Men det motsvarar väl M o det har jag ju haft, men det är säkert oxå 10 år sedan...

Nu ska jag fortsätta njuta i soffan med en kopp kaffe.

Hörs igen imorgon!
Kram o God natt!


Tufft igår?! TUFFT idag!!!!

Ojojoj! Idag har det varit sååå näääääära att jag börjat äta vanlig mat.
Har en barnledig helg framför oss o jag vet att det var tufft sist. Men nu är det ännu tuffare.

Imorgon ska vi till Tuna Park o kolla på vinterjacka till mig o så behöver jag ju köpa nya jeans, för min "smal"jeans kan jag nu ta av mig med knappen knäppt o dragkedjan uppdragen. Ett ganska angenämnt problem, men ff ett "problem".
Sen på lördag ska maken iväg på uppdrag o jag ska försöka få ordning på hemmet o hinna gravera något glas tänkte jag. På kvällen ska vi till mina föräldrar på spelkväll. Lär bli kort o kanske lite Wii:ande!
Sen på söndag samma visa som lördag dag men på em/kvällen ska vi till makens mamma o gratulera henne. Hon fyller år nästa vecka, men eftersom att vi inte orkar bära vår dotter upp till hennes lgh så passar vi på att åka o fira henne utan dottern.

Känns tråkigt att dricka shakes både på lördag kväll o söndagens kalas. Men jag ska försöka härda ut. Det är ju trots allt bara 10 dagar kvar... :-)

Idag har det inte varit sån bra dag för mig. Har varit iväg till tandläkaren o fixat till tandvärken. O efter det besöket fick jag inte dricka på 2 timmar o sen gick det inget bra att dricka så länge jag var bedövad. Så jag har bara fått i mig dryga litern med vatten. Satsar på att få i mig ca 1 liter till idag. För då har jag iaf fått i mig rekommenderad vattenmängd... Däremot så är jag inte ett dugg hungrig, så jag skippar sista shaken. Känns inget bra heller att stoppa i sig den så här sent.
Motion har det heller inte blivit mycket av idag. Parkerade iofs utanför stadskärnan så jag fick väl kanske 30min promenad till o från tandläkaren. Jag gick dit i rask takt, men sen därifrån gick det saktare. Var bedövad ända upp i örat o det kändes. Jag var yrslig o kallsvettades så det blev en LUGN promenad tillbaka till bilen. Resten av em har jag tillbringat i sängen med en bra bok.

Är det något som jag verkligen har svårt för mer än klumpar, så är det att frysa! O det gör jag ständigt!!! Mycket därför jag varit så sugen på att äta vanlig mat. Så jag slutar frysa! För det här är jobbigt!!!!!!
Alltså jag ligger under täcket, fullt påklädd o är ändå iskall!! USCH! O här hemma eldas det ändå för fullt i kamin. Temperatur brukar ligga runt 22-24grader o ändå så fryser jag ENORMT mycket!

Näe nu står jag ut att sitta här vid datorn längre. Ska bädda ner mig under täcket o mysa med en god kopp varmt kaffe!

Kram o trevlig kväll!

Tufft

Idag har det varit tufft. Eftersom att jag är på sluttampen med helfarten. Bara 1½vecka kvar, kanske 2 veckor. Så börjar jag sukta efter mat o börjar inse att det snart är dags att äta vanlig mat. O idag har jag varit enormt sugen. Tacos är något som jag varit sugen på under alla dessa veckor. Så det har jag redan bestämt att vi ska äta på makens födelsedag. Han är inte överförtjust i tacos, men tycker ändå att det är en okej födelsedagsmiddag.

Julbordet är oxå något som jag verkligen längtar till. Men det är ju ganska långt dit.

Men min största fundering är vad jag ska äta för bra mat till frukost sen?! Har ingen aning om vad man ska äta, för jag är ju inte jätteförtjust i gröt, som de annars rekommenderar. O jag vill inte ge mig till det, för jag vill äta god mat i framtiden....

Snäll våg

Min lycka just nu går inte att beskriva med ord.
Vågen visade 79,7kg imorse! Lyckan är fulländad. Har inte vägt så lite på 10!!!!!år!
5kg till sen jäklar är jag i mål! 5kg! Det är ju ingenting. Hoppas att jag fixar det till mitten på november.

Med det här inlägget vill jag oxå passa på att tala om att jag nu har gått ner 10,2kg!!! :-D

Dagens rörelseglädje

När vi kommit hem med vår lilla prinsessa så hade regnet upphört o jag blev sugen på att gå ut o gå en liten promenad.
Eftersom att jag har ont i bröstet när jag andas djupt, så ville jag bara komma ut o röra lite på. Hade inga krav på mig om hur långt eller hur länge jag skulle gå.
Men jag avverkade iaf 60min i lugnt tempo. Skönt att bara få komma ut o rensa tankarna o koppla av. Många av tankarna under promenaden gällde mat. Förvånade?! ;-)
Nej, men hur jag ska tänka o äta sen när jag väl börjar med riktig mat igen. Är ju bara 2 veckor kvar tills dess o jag som är kontrollfreak o planeringsmänniska vill ha en klar plan att följa.

O jag kan bara säga att jag har en svår nöt att knäcka... Men jag ska lyckas!!!!

Helkroppsbilder


Den första bilden har ni sett tidigare, men jag hittade ingen annan som är på mig i helfigur, så ni får se den igen, som min före-bild...

Bild nr 2 är från idag. Kanske inte jättestor skillnad om än någon alls. Men jag ser skillnad o det är huvudsaken, eller hur?! ;-)

Målcollaget!



Oj så kul det var att visa upp!!
Känner mig som en ny frisk människa nu. Sprängfylld med massor av energi, pepp & motivation.
Såg dock när jag kom till mötet o höll upp byxorna att jag missat att limma dit bilden på Tjejmilen, men jag ska ändå fylla på med mina målformuleringar så då sätter jag dit den bilden i samband med det...

Ångrat mig

Ni får en helkroppsbild ikväll!
Ska bara se om jag hittar någon bra förebild att jämföra med...

Målbildscollaget

Nu är det äntligen klart. Jag har svurit o muttrat här på em. Mest för att lim kladdar sådant! ;-)

Blev lite ändringar, från hur jag hade tänkt mig från början. Men jag är nöjd o det är huvudsaken. Ska bli så kul att visa upp det imorgon. Undrar om de varit med om något liknande collage tidigare på mitt viktcentra?!

Nu blir det en stund i soffan, innan jag ska sova. Tänkte passa på att lägga mig tidigt ikväll. Är barnledig o då är det bäst att passa på... :-)

Kram o Godnatt! Hörs imorgon efter gruppmötet.

Före & Nu

 
 Det här kortet är taget lördagen den 25september, 2 dagar innan jag började med XV.



O det här är alldeles nytaget.
 
Känns som att det inte är någon idé att ta helkroppsbilder, då det inte syns så mycket där. Men jag ska ta det o spara det för mig själv. För att sen påminna mig själv om vad jag faktiskt lyckats med... :-)

Svar

Har nu på fm fått svar från Xtravaganzas HK o det är naturellt mineralvatten som gäller. Max 5dl per dag.
Tråkigt men ändå skönt att ha fått svar. Har inte överstigit maxdosen, men jag fick ju höra förra veckan att det smaksatta var okej att dricka. Men nu får det vänta tills jag går över o äter vanlig mat igen.
Kanske därför som jag känt mig hungrig de senaste dagarna, för att jag gått ur ketosen?!

3 veckor senare!

Ja, tänka sig! Jag JAG JAAAG har klarat av 3 veckor på "bara" shakes. Jag är imponerad av mig själv. Det känns fantastiskt bra, även om jag tvivlar på mig själv en hel del nu, att jag kommer fixa detta 2 veckor till. Men jag tar en dag i taget så får vi se hur det går.... :-)

Efter 3 veckor visar vågen -9,3kg! O måttbandet visar att jag förlorat över 5cm runt midjan. O 4cm per lår... Ganska fantastiskt resultat måste jag säga. Är nog lääänge sen jag var så nöjd över mina ben, som jag är nu. Igår hade jag på mig jeanstights o gillade det jag såg i spegeln! :-)
Så nu vill jag att resterande kilon tas från mage o rumpa!!! Hoppas min önskan faller in även om jag inte tror att det är så lätt.

En väldigt rolig grej med allt det här är att snart får maken ta o låsa sin jeansgarderob, för nu är det ca 10cm, innan jag kan ha hans jeans. Han fick ta en del av mina jeans när jag inte kunde ha dem längre. O som tur är så har han inte använt sönder alla, så de som är i bra skick ska jag knycka tillbaka!!! :-)

Bubbelvatten

Det här med bubbelvatten bekymrar mig...
Först fick jag ju höra att det var okej med ICKE smaksatt, men max 5 dl per dag. O sen nu i veckan när jag frågade en annan så fick jag dricka även smaksatta o för mig gällde 1-1,5liter bubbel.

Men så är jag med lite i Xv´s tråd på familjeliv.se o ställde frågan där. Men alla verkar ha fått höra lite olika. Så nu har jag bestämt mig för att skicka ett mail till Huvudkontoret, för att förhoppningsvis få ett korrekt svar. Vill inte gå ur ketosen pga lite bubbelvatten...


Dag 20

Har äntligen kommit till dag 20 på Xv´s helfart!
O idag är det ingen bra dag. Dels så känns det som att jag håller på att bli sjuk. O så är jag hungrig. Känns som att jag skulle äta ett STORT mål mat! Magen knorrar o skriker o jag känner mig allmänt skakig o matt. Varför just nu för?? Första veckan kan jag väl förstå, men nu???

Dottern har blivit förkyld under natten. Hon var pigg o frisk igår kväll när jag lade henne o även när jag gav nattmedicinerna. Var in till henne vid ett-tiden o petade i nappen o lade henne till rätta. Märkte inte av förkylningen då heller, men sen vid 3 när jag gick in till henne igen, så var hon genomförkyld. Konstigt kan jag tycka... O när vi sen gick upp vid 6-tiden så kände jag krasslig i halsen o det svider... Vill verkligen inte bli sjuk nu!!! Har varken tid eller lust till det!!!!
Hade tänkt att jag skulle ge mig ut på en Powerwalk med jogging, men ställde in det direkt då jag inte vill bli sjuk.

Så idag har jag fått en massa annat gjort här hemma. Har tvättat 4 maskiner tvätt, vikt ett berg med tvätt, dammsugit, duschat dottern, bakat en kaka till maken och nu står det en äppelpaj i ugnen som strax är färdig. Lovade maken det förra helgen, men det hanns inte med. Myset stod då i vägen. ;-)
För övrigt har vi bara haft det mysigt idag. Dottern har kollat film, duschat (såklart) o så har hon stått i stårullen i drygt 1 timme. Trodde vi inte att hon skulle orka pga förkylningen, men det gick bra!

LÄNGTAR verkligen efter riktig mat o undrar åter igen om jag orkar med 2 veckor till!?
De senaste två veckorna har jag varit otroligt sugen på Tacorullar, med en massa sallad i/till!! Trodde suget skulle ge med sig, men inte då. :-(

Provrum

Gårdagen flöt på bra. Min mamma var här så jag fick en liten stund för mig själv. Donade då med målbildscollaget... :-)
När hon hade åkt hem så begav jag mig raskt in till stan för lite träning. Blev 10min uppvärmning på crosstrainer, sen körde jag styrketräningsprogrammet (35min) o så avslutade jag med löpbandet i 20min, varav 8½min var jogging. Kände mig full av energi efter träningen o det var så skönt att komma hem, när dottern somnat så jag bara kunde njuta av kvällen! Mental näring kallas det visst. ;-)

Idag har jag varit till Tuna Park, för att köpa vinterskor till min dotter. Var runt i de skobutiker som fanns. Hade helst velat ha några med antingen lös plös, eller oxå dragkedja o öppet antingen bak eller på sidan. Men det finns ju inte, så det fick bli ett par klassiska vinterskor, som jag hoppas ska fungera. Ska prova dem på henne, bara hon vaknar från sin middagsvila..

                                                               
                                                        (Det rosa är vitt på dotterns skor)

När jag ändå var på TP så passade jag på att prova lite jeans. Först ut blev det Gina Tricot. Tog ett par i smal modell i stl 33 o tänkte att jag är dum som ens törs testa, men tänkte sen att det spelar ju ingen roll, ingen ser ju hur mycket fettet väller över. MEN!!!! De var för stora, så jag fick gå o hämta ett par 32:or o de passade. Lite tighta i midjan, men om en vecka eller 2 sitter de perfa!!!
Ni skulle ha sett mig när jag klev ut ur provrummet. Jag kände att hela jag bestod av ett enda stort leende o jag kände mig SNYGG o smal, för första gången på LÄÄÄÄÄNGE!
Sen gick jag in på Lindex o provade ett par 42:or o de gick på men satt tight vid magen. Men de sitter nog perfekt, när jag är färdig med shakesen.
Jag kan bara kort o gott säga. Helgen är räddad! Är nu full av motivation o energikickar så jag kommer klara helgen galant.

Avslutade min lilla stadstripp med att köpa Loka Smultron/Citron och Päron/Krusbär. Jag vet att någon av hälsokonsulterna på Xv sade till mig att man inte fick dricka smaksatt mineralvatten. Men så igår frågade jag en annan av tjejerna där o det fick man visst det.
Eftersom att jag dricker ca 3,5liter kranvatten per dag så kunde jag byta ut 1-1,5liter till mineralvatten. Det var "bara" bra att få i sig lite salter o sånt som mineralvatten innehåller. Det behöver kroppen.

Så den här helgen kan inte annat än gå toppenbra. Favoritdrycken är inköpt, humöret på topp o motivationen oxå!

 :-)

Kreativitet

Sitter här efter en alldeles fantastisk dag. Träffade en mysig o pålitlig tandläkare, så jag känner mig lugn inför kommande besök, för dagens besök var som jag trodde att det "bara" var bedömning av tanden.

Väl hemma igen efter att ha handlat fick jag mysa med dottern en stund innan det var dags för matlagning. Köttfärssås o spaghetti till maken. Gjorde storsats med köttfärssås så finns det till morgondagens middag oxå, då maken även får middagssällskap. Pappa är bortrest o då passar det ju utmärkt att "lura" hit mamma för en dag. Så blir hon lite ompysslad oxå. Det behöver hon!!!
Tror säkert oxå att det blir några matlådor över av köttfärssåsen. För mamma är ingen storätare. Men skönt att ha gjort det idag iaf, för det betyder mer tid för att vara social imorgon.

Nu ikväll har jag börjat med mål-collaget o jag måste få säga att jag blir nog nöjd med resultatet. Har några bilder kvar att scanna in o förstora upp o sen börjar det roliga. Klippning, klistring och nålandet...
Nyfikna?? Det får ni vara, tills jag visat upp det för gruppen på tisdag.
Men det är inget vanligt collage o det är nog bland de större som de sett på Xv i Eskilstuna...

Längtar tills gruppmötet o få träffa de andra i gruppen.
"Matmässigt" går det bra, men jag börjar bli riktigt less på shakesen nu. Märker att jag blir grinig av att laga mat till maken o känna matoset i huset... :-( Så nu har han sagt att han ska försöka äta sån mat som jag inte är så förtjust i, för att hjälpa mig.
Har ju trots allt klarat av 2,5 veckor hittills o jag vill klara 2,5 till, minst! Men just nu känns det som att det får räcka med 5 veckor, om jag ens klarar det... Usch idag är inte humöret på topp. (Ska hoppa upp på vågen imorgon o se om det kan peppa mig lite.)

Så det är bäst att krypa till sängs innan jag blir på ännu sämre humör.

Kram o God natt!

Ego-booost!

Åh, vad jag känner mig nöjd o stolt över mig själv.
På gruppmötet med Xv idag fick jag höra av en kvinna att det syntes att jag blivit smalare sen vi sågs första gången. Oooo om ni bara visste vad det värmer!! En sån kick!!!
Personer jag möter nästan dagligen eller iaf varje vecka har såklart svårt att se vad som händer med mig. Men det är ju så roligt att få kommentaren!!
Men jag själv, märker ju framför allt förändringen på kläder. Jag hade en kartong med för små kläder, som jag tog fram i helgen o så testade jag kläderna där i. Det enda plagget jag inte kommer i, är min studentklänning. Fattas ca 5cm över bysten för att få igen dragkedjan helt o så några cm här o där, för att den ska sitta riktigt snyggt igen.

O mina "smaljeans" sitter nu perfekt. Liiiite lösa i midjan så det krävs skärp för att de ska sitta som jag vill..

Jag funderar ju ganska mycket o mest hela tiden o nu har funderingen kommit till hur går man tillväga med klädinköpen. Jag börjar ju snart bli i stort behov av att handla nya.. Men samtidigt lär det ju inte vara sista gången jag behöver köpa kläder. För jag satsar på att komma ner 1 storlek till. Så jag hamnar på typ M... Byxor är värst tycker jag. För där ser jag största förändringen. O gå med skärp i byxor som är alldeles för stora, är bara knöligt o obekvämt. Så det kommer jag fundera vidare på hur jag kan lösa det. Har tänkt att jag iaf inte ska köpa några dyra kläder. Antingen reor eller oxå rabattcheckar får blir min "räddning".

Den allra största kicken av dem alla fick jag igår när jag plockade fram morgongåvan jag fick av min underbara man. Men som jag aldrig kunnat ha. Då har jag kunnat blivit strypt!!! Men se på bilden nedan så får ni bevis på att jag nu kan ha den!!! Den kommer aldrig tas av, om den inte måste!

Puss på er alla, som är här o läser!


Morgongåvan

0_image_026 (MMS)

Morgongåvan


Blandade känslor dag 16

Jag är fantastiskt stolt över att jag klarar av shakesen. Men som det är nu är det bara chokladtoffeen och chokladen som slinker ner, så jag ska byta in mina andra påsar, så jag får God Energi... :-)

Igår var jag till frissan o vi babblade på som vanligt... Men så efter en stund så kom vi in på ämnet träning då hon vet att jag löptränat, men att jag fick lov att avbryta det för benhinnorna. O när jag berättar att jag börjat med Xv, så berömmer hon mig för att jag gått ner så himla mycket i vikt sen vi sågs sist. O det var så upplyftande o härligt att bara få höra hur fin jag var o hur duktig jag är. Vilken kick det gav mig. Längtar tills andra oxå kommenterar det!

Sen igår kväll var vi iväg till några vänner. Trodde nog att de oxå skulle kommentera något. Men icke!
Tyvärr upplever jag det så att när jag berättar om att jag dricker shakes o har gjort det i ett antal dagar nu, så får jag bara till svar att det skulle "jag" aldrig klara. Alltså de som säger det skulle aldrig klara av det. Hade det varit för kanske en månad sedan hade jag blivit ledsen. Men nu blir jag starkare inombords o svarar bara att det handlar om vilja, envisa o karaktär.
Varför säger folk så?? Istället för att säga. Shit vad duktig du är!! Strongt gjort! Det skulle jag aldrig ha klarat. Det låter ju så mycket mer positivt än att bara tänka på sig själv o säga. Det skulle jag aldrig klarat...
Får nog inse att alla är olika o att de som inte säger så är lika envisa o viljestarka som mig. ;-)

Idag blir det en dag då jag får fara som ett torrt skinn fram o tillbaka. Har grupp"träningsmöte" kl 12 med Xv o sen kl 14:30 har maken o jag möte med korttids. O jag hinner inte duscha o göra mig i ordning o åka hem o byta bil o hämta maken däremellan. Så jag satsar på att träna mellan 10:30-11:30 o sen duscha för att bara "glida" omkring på gruppträningsmötet o peppa de andra för att direkt efter åka hem, byta om, o ta med mig maken till stan för mötet, för efter mötet ska vi ta med oss vår lilla prinsessa hem, för att tillbringa resten av veckan hemma...
Eller så lätt var det ju inte.
Imorgon ska jag till spec.tandvården för att se om min trasiga tand går att rotfyllla eller om det "bara" är utdragning som gäller. O sen planerar jag för att jag o dottern ska åka o hälsa på min mamma på torsdag. Hon är själv hemma onsdag - fredag o jag tror att hon skulle uppskatta om barnbarnet kommer på besök. Så bara hemma var väl att ta i lite för mycket... ;-)

Ojojoj, vad jag har skrivit. Har ni orkat läsa ända hit, förtjänar ni en bragdmedalj!!!

Kram kram

Myshelg

Har inte glömt bort varken bloggen eller er läsare. Men jag o maken har verkligen haft kvalitetstid!!!!

Igår kändes det för jävligt med shakesen, men idag har det gått lättare.
Har kommit på att det funkar bra att dricka dem med sugrör.

Tror att en liten anledning till att det gick trögt med shakesen igår var att jag ändå var liiite mentalt inställd på att äta mat just igår, tidigare i veckan. Känns ju inte sådär jättekul att minnas 10års-firandet med att jag drack shakes. Men o andra sidan hyrde vi 2 filmer som kollade på igår o bara myste med en massa levande ljus...
Så jag får se till att minnas det istället o såklart minnas att det var det här som tog mig till målvikten!

Har ff dock ont i magen, så någon joggingvända har det inte blivit i helgen.

O nu ska jag gå o sova efter att ha kollat på 2 filmer till. MYYYYS!!!!! För imorgon fm ska jag till frissan!

Kram o God natt!

Ont i magen & illamående

Tji fick jag för att jag var så "kaxig" imorse. Nu är jag inte alls lika övertygad längre. Jag har typ som kramp i magen o mår illa!
O ingen shakes har varit god idag. Jag HOPPAS verkligen att min kropp inte skriker STOPP redan. För då blir jag grymt ledsen! Jag VILL klara av det här, hela vägen!!!

Frukosten gick skapligt, men lunchen som trots var min favvo-smak persika, den klumpade sig o är det nåt jag har SVÅRT för så är det just klumpar. Så jag drack bara halva. Resten hamnade i slasken. Känner även nu när jag skriver om det att jag får kväljningar, så det går verkligen inte!!!
Middags-shaken blev jordgubbssmak. Fick i mig allt förutom sista slatten, men det är det så sällan jag får, så den är jag ändå nöjd med att jag fick i mig. Dock så tog det tid o fick några kväljningar, men det beror på smaken...

Jag ska försöka ladda om, så jag klarar av detta. Men just nu känns det tuffare än TUFFAST!!!! :-(

O inte blir det bättre heller av att vi skulle ha vår mysmiddag imorgon för att fira våra 10 år, men som jag ställt in pga mina shakes. O maken har köpt hem både godis o chips till sig. Jag försöker tänka att middagarna kommer smaka så mycket bättre sen, när jag får äta vanlig mat igen o har gått ner till drömvikten. Men det känns långt borta just nu. Jag hoppas vågen hjälper mig med att se det lite ljusare imorgon.

Imorgon när vi ska fira våra 10 år ska jag "släpa" med mig maken till Tuna Park o kolla på de denimleggings som Kappahl nu har sänkt priset på med 200kr. O så hoppas jag att maken köper en fin bukett blommor till mig. Vi ska oxå hyra någon bra film att ligga i soffan o mysa till imorgon kväll. O då tänkte jag festa till det med:

                                                   

Men innan morgondagen drar igång ska jag få sova. O jag längtar så!!! Är supertrött o så hoppas jag att min dåliga känsla ska försvinna...

Kram & God natt!

10kg...

... har jag inte gått ner riktigt än. Men det är 10kg kvar tills jag nått målet! O jag har bestämt mig för att köra på helfart tills dess. Borde jag klara av till mitten på november. Det är mitt mål iaf!

Hoppade upp på vågen imorse (gör jag ju iofs nästan varje morgon.) o den visade på -6,6kg på 11 dagar på helfart. Jag är så fantastiskt nöjd, så ni anar inte. Hela jag är ett leende idag! Jag kan helt enkelt inte förstå att det är så här lätt. Hade jag vetat det hade jag inte tvekat att börja tidigare. Tack Monika för att du "lurade" med mig på info-mötet!!!!

Vet faktiskt inte när vågen visade så här lite som den gör nu. Men jag kan gissa på att det var ca 7-8år sedan.

Jag har fått 3 "favoriter" av shakesen o det är: choklad, chokladtoffeen och persika. Så igår när jag köpte en veckoranson köpte jag bara av de 3. MEN jag har 1 av varje av de andra smakerna. Att dryga ut med o så jag inte tröttnar på de 3 smakerna jag gillar bäst. För den risken är väl ändå ganska stor när jag ändå dricker dem varje dag. O vem vet 1 ny favorit kanske ligger här hemma o väntar på att bli "nyupptäckt".

Nu är det dags att tag i dagens göromål. Städning!

Ha en bra fredag allesammans! Så hörs vi kanske senare!
Kramis bananis!

God kväll bloggläsare! Även den här da...

God kväll bloggläsare! Även den här dagen har gått bra. Jag har bakat, haft besök, varit på gymmet o tränat i 65 minuter o så har jag lagat mat åt maken. Vi firar 10 år idag. Har inte gjort något särskilt, men ska mysa lite på lördag är tanken. Jag firade med att dricka en RTD (ready to drink) choklad... För som jag skrev tidigare i veckan så blir det en matlös helg. Vill inte förstöra för mig själv genom att äta. Vi kan äta något smaskigare sen när jag får äta vanlig mat igen. På gymmet idag fick jag en liten pratstund med bästa hälsokonsulten o det är så betydelsefullt! Många kloka ord o bra tips som får mig att bli starkare! Främst mentalt... Nu ska jag fortsätta kolla på Robinson o mysa lite med maken. Kram på er!


Still going strong

Även den här dagen har gått strålande!
Har ändå haft lite påfrestningar. Har varit iväg med dottern för att gjuta av fötterna så hon kan få nya fotortoser. Hon blir alltid lika ledsen, arg o gråtandes vid de besöken o det gör så ont i mammahjärtat att se sin lilla tös må så dåligt. Som tur var så hade vi en bra hjälpreda till ortopedteknikern som började berätta en saga om brandmannen på dotterns blöja o då efter en stund satt hon o lyssnade o verkade intresserad. Kul när hon lyckades bryta krokodiltårarna!!

När vi kom hem lämnade jag över dottern till maken. Bytte om till promenadkläder, tog på mig pulsklocka + band o mp3-spelaren med en massa bra musik i.
Sen gav jag mig ut på en powerwalk som varvades med jogg i 47min (15min jogg).
Skönt att få rensa skallen o komma hem på bättre humör o känna att orken var tillbaka.

Varje kväll lyssnar jag på Mental tränings-cd:n o ikväll är första gången som jag somnar till av den. Har blivit TRÖTT av den tidigare, men ikväll somnade jag... Sen jag vaknade till så har jag suttit framför TV:n o kollat på Biggest Loser o Bonde söker fru.

Nu ska jag börja spåna lite på kollaget till nästa gruppträff.

Ha en bra kväll! Så hörs vi imorgon igen.
Kram o god natt!


10 10

Idag är jag på dag 10 på helfarten o det går bra. Jag är så fantastisk nöjd med mig själv över att jag klarat det så här bra så här "länge".
Igår var det gruppmöte o det fick mig ännu mer peppad o motiverad så jag har bestämt mig för att INTE äta någon mat i helgen när vi ska fira våra 10år tillsammans. Blir att hyra någon film o ligga i soffan o mysa istället för mysig middag.
Vägde mig imorse o vågen visade -0,7kg sen i måndags. Detta känns ofantligt bra. Så "lite" som jag väger nu tror jag inte att jag vägt sen -02 -03 någongång.
Jag blir starkare o starkare för varje dag som går!  O det är en fantastisk känsla.

Till nästa gruppmöte, om 2 veckor ska vi göra ett kollage över vår målbild. Jag har den till stor del klar i huvudet, så nu ska jag bara få ner det på papper o se om det är något mer som ska dit...

Dag 8

Tänk att jag klarat av 1 vecka utan riktig mat.
Känner mig redan snyggare o smalare!!! :-P

Vågen var lite trilskig imorse. Den ville inte starta o när jag kollade vad det var för batterier så insåg jag att vi inte hade några såna hemma. Men efter lite plockande med dem o snurrande så startade iaf vågen igång. Den visade -5,2kg sen förra veckan. Är nöjd med det resultatet men hade ändå trott att det skulle visa lite mer, med tanke på att den för några dagar sedan visade -4,7kg. Med måtten har det inte hänt så mycket. 1cm runt midjan bara.

Men nu blickar vi framåt...
Jag o maken firar 10 år nu i veckan men tänkte "fira" i helgen. Vi vet bara inte vad vi ska göra. Vi har ju alltid firat med restaurangbesök eller oxå lagat gott hemma. Funderar faktiskt lite på att ta en liten break från shakesen på lördag o äta någon god middag med maken.Men jag tvivlar på att jag ska. Inombords slits jag åt båda hållen!! Hur gör man när både vill ha kvar o äta kakan??
Tror det blir tuffare att sätta igång med sopporna sen igen!

Någon som har någon erfarenhet o kan ge mig tips eller råd??

Återblick av vecka 1

Första veckan har varit ren o skär berg- o dalbana av olika känslor o tankar...
Första dagarna tyckte jag gick himla lätt sen vid dag 4 hade jag en dipp o började tvivla på mig själv o det har väl i princip fortsatt att svacka resterande veckan.
En stor del av mitt funderande har varit om jag kommer stå ut med att bara leva på shakesen i ytterligare 4 veckor, vilket är mitt mål.
Hungern har jag kunnat ignorera ganska bra, tycker jag. Humöret har visserligen varit lite sisådär. Har försökt att inte få det att gå ut över familjen, men det är ganska svårt måste jag säga, då vi i princip är tillsammans 24/7.

Men när jag sitter här nu o har klarat av 1 vecka så tror jag nog att jag kommer klara av detta, ff med viss tvivel men ändå med mer styrka i orden än tidigare i veckan.


Dag 7!! God kväll! Jag sitter här i soff...

Dag 7!! God kväll! Jag sitter här i soffan o är för trött för att sätta mig vid datorn, så ni får en rapport via mobilen istället... Den här dagen har gått av bara farten. Jag tog med mig dottern o åkte till stan. Tidrapporter skulle lämnas in. Sen åkte vi o tittade på goda vänners nyinköpta hus. O så avslutade vi stadstrippen men en vända nere på just stan. ;-) Resten av dagen spenderades med filmmys o lite makrame-pyssel. Jag har prövat lite kläder som tidigare varit för små... Nu passar några st riktigt bra, några var ff lite för tighta o några var för små men ändå större än vad de var sist jag testade dem. Så himla bra "måttstock". Maken har även ikväll talat om att jag är hård när vi kramas, förut var det bara daller... Det tar jag som en komplimang! Även om den var "konstig". Har varit lite hungrig idag med, men jag har legat lite för lågt vad gäller vattenintaget. Så hungerkänslorna har jag kunnat ignorera. Däremot har suget efter korv o makaroner ökat. O jag undrar varför för jag är egentligen inte särskilt förtjust i det! Nu ska jag fortsätta kolla Tv innan dottern ska få sina mediciner. Kram o God natt!


Dag 6

O jag "åker" berg- och dalbana!
Ena sekunden tror jag att jag klarar detta. Nästa sekund tvivlar jag starkt!!
Men nu ikväll börjar jag blir mer säker på att jag klarar detta. Men vi får se vartefter dagarna går, hur det här ska gå.

Idag på em var jag HUNGRIG!!! Men jag drack vatten o sen blev det lite bättre. O nu är jag bara liiite hungrig. Släcker hungern med vatten o kaffe!!

Smak-sammanställning

Här kommer en lista över de shakes/soppor jag provat. O de kommer den ordningen jag gillar dem bäst.

1. Persika
2. Chokladtoffe
3. Blåbär
4. Jordgubb
5. Choklad
6. Vanilj
7. Kyckling
8. Sparris
9. Cappuccino

Har inte vågat prova grönsaks- & svampsoppan än, eftersom att de andra varma sopporna åkt berg- & dalbana i strupen... :-( Men det kommer kanske längre fram.

Dag 5

O jag hoppade upp på vågen imorse. Var så nyfiken på vad den visade efter 4 dagar på helfart...

-4,7kg!!!!!! :-D

Nu vet jag ju att jag "svullade" lite i helgen, för vi var ju iväg på kryssning. Men iaf!!! Jag är så lycklig. Jag kommer känna mig lyckad idag!!!
Nu kom mitt jävlar anamma in oxå, så det här ska jag banne mig klara. 
Är ju bara 12 kg kvar nu, tills jag är i mål! Hinner jag det på 4,5 veckor?? Njae, det tror jag inte. Men jag ska iaf köra på!!! (Egentligen bara 10kg, men vill gå ner 2 extra för de går jag ju upp sen när glykogendepåerna fylls på)

RSS 2.0