Veckans sista dag...

O jag mår toppen! O känner mig nästan fri från sockerberoendet. Men, jag tänker inte börja slappna av för det, redan. För då kommer jag nog att falla dit...

Blåsorna som jag fick igår SVIDER!!! Har sovit ganska illa i natt pga dem. Men jag ger inte upp nu. Gick ju så himla bra igår.. Sprang "på pulsen", låg på runt 85%s puls hela tiden.. O det kändes bra!!! Skulle gärna ge mig ut idag oxå, om inte fötterna strejkar... Nästa joggingvända blir på tisdag om fötterna känns okej.

Jag har nu ett tag funderat på att klippa av mig håret, o bli blond igen. Inte kritvitsblond, utan gyllenblond... Men så vet jag inte riktigt hur det skulle se ut.
Men det lutar åt att jag klipper page (öronhöjd) o sen uppklippt bak o så många ljusa slingor.

Typ så här...


...fast med den här färgen.

Vad tror ni om det??

Känner att en förändring vore skoj, speciellt som ett nytt kapitel har börjat i mitt liv. Kapitlet om hur jag lever utan socker... :-)

Ojojoj

Begav mig ut på en joggingvända på fm. Med de gamla vanliga skorna, men med de "nya" inläggen. Blev inget bra kan jag säga... Usch o fy vilka hemska blåsor jag har i hålfoten, på vänster fot... Kan ju för sjutton inte gå normalt..
Men det är ju bara mig själv jag har att skylla.! O jag lovade ju dottern igår att vi skulle ta en promenad idag. Så efter att jag duschat o sen myst med henne en stund så gick hela familjen på en "skön" promenad.

Så först blev det en joggingvända på 35 min. Senare en 45 min promenad.

Kan inte annat än att vara nöjd med dagens motion.

Dag 5 på op sockerberoende

O jag måste få börja med att skryta om att det går kalasbra! Idag mår jag toppen igen.

Ska snart ge mig ut på årets första joggingvända. Sen om det blir så mycket jogging återstår att se. Känner mig lite småsnuvig, så jag kommer ta det lugnt. Men ut ska jag!! :-)

På agendan idag står det just ingenting. Ganska skönt faktiskt. Vi ska bara ta det lugnt , kanske städa lite o sätta på någon maskin tvätt. O så ska jag såklart hålla tummarna o hejja på dig L! Hon kör kortvasan idag! O hon inspirerar mig!

Vill oxå tacka för era kommentarer. De värmer gott o gör så att jag får ännu mer motivation!

Dålig

Huvudvärken sitter i. Vägrar ge med sig. Måste bero på sockret... För nu har vi "normal" rumstemperatur här inne.

Blev inte heller någon motion idag. DÅLIGT!! Men jag ska ge mig ut på en jogging-/promenadvända imorgon fm, om det inte är mer än någon/några minus. Är det för kallt ute så får det bli en tur på cykeln.

O imorse visade vågen minus. TJOHOO!!!

Huvudvärk

Just idag har jag förbaskat ont i huvudet. Sitter nu med uteslutningsmetoden för att komma fram till vad det kan vara..
Jag har druckit kaffe idag så det beror inte på det.
Har druckit drygt 1 liter vatten hittills så det är inte det heller.
O så har jag ätit frukost, mellis, lunch o nu mellis igen.

Har tagit huvudvärkstabletter, men det hjälpte inte.
Antingen så kan det bero på att vi har varmt inne. Satte fart på kaminen imorse, o den brukar vi inte starta igång förrän på em/kvällen.
Eller så beror det helt enkelt på sockret, någon form av abstinens...

ONT har jag iaf. 
                                       


Skulle nog egentligen vara bra att komma ut i friska luften en stund, men det regnar ju!! O då tänker inte jag ge mig ut iaf...
Om det slutar regna är jag sugen på att ge mig ut på en joggingvända. Måste ju känna på hur det känns med skorna o inläggen som jag inte kunnat testa pga kylan.

En halv vecka

Igår kväll när jag satt o pysslade om mina naglar o bara myste, så kom maken med ett liiitet glas likör till mig, till sig själv oxå förstås. O jag drack den, för som jag skrev tidigare i veckan så tänker jag inte bli slavisk ang detta. Men jag tyckte att det var helt okej med en likör igår. Blev ju lite mer mys-stämning... :-)

Idag till frukost blev det naturell yoghurt o så hade jag i lite bär. Till det åt jag en smörgås, osötad, med keso på och så en skiva rökt kyckling och paprikaringar.
Har tidigare inte tyckt om keso (smakade det för MÅNGA år sedan), men nu tyckte jag ändå att det var okej, med det lilla jag tog. Kanske "törs" ta mer imorgon...


Tom mage

Idag har vi tagit det lugnt o min mamma har varit här o hälsat på... Hon ringde o förvarnade om att hon skulle köpa med sig fikabröd. Jag tackade, men sade att jag inte ville ha. Hon köpte ändå med sig till sig själv o till min man.. Något flottigt typ wienerbröd eller vad det var, med hallonsylt i mitten... Glad över att jag slapp stoppa det i min mun. :-)

När mamma åkt hem så skrev jag matlista o handlingsnota o begav mig till ICA Maxi, på tom mage. Magen skrek efter mat, snacks eller ja vad som helst egentligen. MEN, jag stod emot!!! Köpte bara det jag skulle. Blev överlycklig när jag kom till hyllan med Ramlösa o Loka. Det finns nu 2 nya smaker! Ramlösa blodgrape & apelsin och Loka Päron & Krusbär. Tänk vad så lite gjorde mig SÅÅ lycklig!
Vi öppnade Lokan till middagen o det är helt klart en av de godaste jag druckit. Imorgon eller på lördag testar vi den andra o sen kommer en liten recenssion här...

Jag är så stolt över vad jag gjort! Utan socker i 3 hela dagar! Måndagen räknar jag inte längre, eftersom att jag åt godis då.
O som det känns nu, så kan jag LÄTT leva utan skiten! Min mamma fyller år om 2 veckor o jag tänker faktiskt hoppa över fikat o äta av maten istället. När vi åker till dem så blir det oftast en heldag, med både fika o mat... Men för mig "bara" mat. ;-)

Nu ska jag fortsätta fixa naglarna. Återkommer imorgon! 

See ya!

Dag 4 då

O idag känner jag mig lite "seg". Känns som att jag befinner mig i en liten bubbla o världen står utanför o allt bara händer o jag har ingen som helst kontroll. Men så är det väl kanske när sockret börjar försvinna. Jag hoppas att det beror på det iaf.

Det som gör mig förbannat sur är att vågen visar ännu mer + nu!!! Jag har dock inte räknat en enda pp på hela den här veckan. Men jag har ju "bara" ätit vettiga frukostar, lunchar o middagar. O rört på mig en del, eller iaf skottat massor av snö. Det borde ju göra någon skillnad, men icke!
Känner mig uppsvälld som en sprängfull ballong! Detta måste bekämpas o det är nu!

Jag funderar ff på hur jag ska göra med vv. Efter några kloka ord från en väldigt go tjej, så tvekar jag till att vv är något för mig. Jag lägger över 100% fokus på maten, HELA TIDEN. Behöver lägga mer fokus på motionen! Så jag gör ett test nu under ett par veckor att bara tänka bra mat o så motionera. Så utvärderar jag det i början på mars o måste ju då bestämma mig för hur jag ska göra.

Om jag bara klarar detta med att undvika socker (godis, fikabröd o likn) så tror inte jag att jag behöver räkna pp. För det är i princip det som gjort att jag ser ut som jag gör. Ja o så snabbmat... Men det har vi i princip slutat helt med. Jag lagar nu mat dagligen!

Fort

Nu har dag 3 gått, egentligen "bara" dag 2 eftersom att jag åt lite godis i måndags...

Men jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att det skulle gå så här bra. Jag har inget sug alls efter socker.. Helt förvånad över mig själv faktiskt.
Idag har vi haft fullt upp hela dagen, så mycket att göra att vi glömde bort dotterns mattid. (Hon äter genom en "knapp" på magen, på bestämda tider). Men hon fick iaf mat, fast lite sent. Vi började att skotta av ett tak imorse. Dottern var bara sur o grinig o skrek mest hela tiden. Men vi ignorerade det o körde på iaf... Sen hem o in o ge henne fm-målet. O när hon ätit var det dags för en middagslur för henne, medans maken åkte till stan o fixade lite. När han kom hem hade vi precis vaknat så vi åt lite lunch o sen begav vi oss ut i det vackra vädret. Dags att skotta nästa tak. O sen gick vi på en härligt skön promenad i solen, hela familjen! (o där glömde vi dotterns mat...) När vi sen kom hem så passade vi på att duscha dottern o fixa middag. Sen var det helt plötsligt kväll! Kan jag ff inte riktigt fatta. Vart tog den här dagen vägen??

                                       

Dagens motion: Skotta tak 90min & 50min promenad..

Imorgon kan det bli värre med sötsuget. Dels är det ju "riktiga" dag 3 o sen så ska jag ta hand om dottern själv. För maken har en massa traktorjobb att göra. O dottern vill ju helst bara mysa i knäet så jag lär ju inte slita ihjäl mig imorgon..

Nu ska jag ta en liten dejt med spikmattan!
Hörs imorgon igen!

Op socker dag 3.

Blev som jag anade, en tidig morgon idag. Dottern väckte mig kl 4 o vägrade sen att somna om. Hon är jättepigg, men det är inte jag!
Har ont i huvudet och är allmänt seg. Anar att det är en kombination av socker"abstinens" och trötthet.

Jag är konstigt nog inte särskilt sockersugen. tant röd dök upp igår o det brukar ju alltid vara så att suget kommer med henne. Men jag är lycklig över att det trots allt går så bra!

Varning för skryt

Jag har nu klarat av 24 timmar utan något sött.
Blev liiite jobbigt nu ikväll, till kaffet. Det löste jag genom att ta 2 riskakor med smak av creme fraiche och lök. Medans maken satt o mumsade i sig 2 bullar o ett par kakor. Är så himla nöjd med mig själv!!!

Nu ska jag bege mig ut i köket o fixa i ordning dotterns nattmediciner, sen väntar kudden. Vi går upp bägge två imorgon. Gissar att dottern är sur o grinig när hon vaknar... Så det blir inte så många timmars sömn förrän det är ny dag, nya prövningar...

Over and out!

Kväller

Hela dagen har gått, o det har gått SÅÅÅ j-a bra! Jag är så nöjd med mig själv. Nu gäller det bara att kvällen ska gå lika bra! Vid den här tidpunkten brukar det gå åt skogen. Men si inte nu. Nej, för jag ska klara detta.

Jag tog dottern med mig på en skön promenad i kylan när vi kom hem med henne. Hon var så nöjd så när jag gick o pusta o frusta i snön... (Lät lite extra bara för att hon tyckte att det var så skoj.) Men shit vad tungt det är att gå med vagn i mycket snö o framför allt moddsnö.



Hur gör folk som bor i stan?? Där är det ju 10ggr värre än vad vi har det här hemma hos oss..
Jaja, det blev iaf 35 min jobbig promenad o sen har jag oxå gjort lite magövningar o ryggövningar... Kläderna som jag beställt satt skapligt, men förkastligt över magen. Så den måste bort! O jag gör så gott jag kan för att det ska ske..

Jag tror att morgondagen blir tuff, gällande sötsuget. För vi ska "bara" vara hemma o fixa. Skotta av lite snö från tak, bla det som syns på bilden ovan... Så jag tänker inte bestämma förrän imorgon om det blir någon annan träning än den...
Gällande sötsuget så kommer jag att skala morötter o ställa i en fin skål i kylen, så jag har något att ta till om det blir JOBBIGT.

Stress

Jag tyckte att jag skulle få en skapligt lugn dag idag. Planeringen var ju att jag skulle in o få J´s ortoser o sen åka hem o byta om o gå en långpromenad... För att senare åka in o fixa lite ärenden innan J skulle hem igen. Men se så blev det inte. Fick ringa till Hjälpis för bromsen på rullstolen hade gått sönder. Hade sån tur att jag fick åka dit med rullen direkt, bara det att Hjälpis ligger på andra sidan om stan... O sen hem i en jäkla sula för att hinna med att äta lunch o greja lite innan vi nu ska åka till stan igen. För nu ska vi hämta rullen igen o sen hämta ut medicin till J o hämta ett paket från H&M. O så behöver vi handla hem lite.

Kände av sötsuget lite innan jag fick lunchen i magen. Men nu är det borta igen. Så hittills går det fantastasikt bra!
Jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med att motionera idag. Om jag kan göra något ikväll beror på vilket humör lilla J är på när vi kommer hem... Annars ska jag försöka hoppa upp på cykeln, om inte annat ikväll när hon somnat.

Operation sockerberoende dag 2

Shit alltså! Hur ska jag klara detta??

Om man ska hårddra det så är det ju så att nästan ALLT jag stoppar i munnen är det socker i. Bröd, potatis, pasta, frukt och grönsaker... Men gott folk, jag tänker inte hårddra det o svälta. Jag ska "bara" undvika godis, snacks, fikabröd, glass och läsk. O jag ska bli kvitt det!!!
Den här dagen har jag ganska mycket att göra som tur är. Om bara några få minuter ska jag till sjukhuset med dottern. Hon ska få sina nattortoser med knäbandage. Sen blir det hem o fortsätta städa. Har skurat hela nya badrummet nu på morgonen, allt från väggar till toaletten... Om snöandet ger med sig så blir det en promenad oxå. Ska försöka lura med mig maken... :-)

Just nu så här på fm så känns det ändå helt okej att inte stoppa socker i kroppen, men vad jag känner om en timme kan jag inte svara på nu. Det får jag återkomma om!

Motion för dagen

Blev en promenad på 40 min med TUNGA vinterskor. Fick dem av maken att ha när jag hjälper till på gården. Det är stålhätta på dem o så någon spiksäker sula o så något special med för farliga vätskor... Väger bly gör dem iaf o inte blev det bättre av att det var moddigt på vägen..

Med några få ord tänker jag beskriva promenaden. Jobbigt, tungt o snöigt! ;-)

När jag kom in efter promenaden, passade jag på att ta fram träningsmattan, så nu har jag även gjort rygglyft och magövningar.. Känner mig lite duktig även om inte promenaden blev så lång.


Operation sötsug, dag 1

Inser ju ganska snart att detta kommer bli SVÅRT, så jag har en ny plan. Inget fikabröd fr.o.m idag o så totalstopp på sötsaker från imorgon...

Vi hyrde 2 filmer igår o tänkte ha en riktig filmkväll med godis o lite dricka till. Grejen var ju bara den att när maken stoppar in film 1 så ser vi att vi fått fel skiva... GRYMT besvikna. Så det blev bara 1 film o så stod det en godisskål, 2 glas o dricka på bordet. Både maken o jag var så TRÖTTA o slitna igår så vi åt typ 10 godisbitar var o knappt 1 glas dricka var. O nu, står den där förbaskade skålen i skafferiet o ropar på mig..
Var in o bytte ut filmen idag o då fick vi 1 film extra, som ursäkt. Så ikväll när jag varit o målat ska vi kolla på iaf 1 film o så tar vi nog den andra imorgon...

Hittills har skålen ropat helt i onödan. Jag hoppas den blir så hes snart att den inte orkar mer. :-P


Sötsug

Nu ska det bort, en gång för alla! O jag startar imorgon.

10 STEG MOT EN SUNDARE SOCKERNIVÅ

1 Undvik sötade livsmedel

Saft, läsk, alkohol, godis, bullar, sylt, flingor, fruktyoghurt, många lightprodukter, halvfabrikat och färdigrätter är bara några av de livsmedel med tillsatt socker. Undvik sådana matvaror.

2 Se upp med dolt socker

Socker finns där man minst anar det. Läs det finstilta på på innehållsdeklarationen. 2,5 deciliter vanliga makaroner innehåller lika mycket socker som en läsk. Ketchup innehåller mer tillsatt socker än choklad.

3 Välj naturligt sött

Ät två färska frukter om dagen. Men se upp med torkad frukt, som är sötare än färsk, och juice.

4 Inga lightdrycker

Drick mineralvatten eller vatten smaksatt med ingefära, gurka eller svartvinbärsblad i stället för kalorifattiga drycker. Lightdrycker håller suget efter socker vid liv.

5 Hoppa inte över mål

Om ett mål kommer att fördröjas en timme eller mer, ät mellanmål.

6 Undvik alkohol

Alkohol är flytande socker i allra högsta grad och påverkar samma lustcentrum som ”vanligt” socker.

7 Ät mellanmål

Välj nyttiga mellanmål som rå morot, nötter, gröt eller grovt rågbröd. Om du ska ut och köra bil långt, ta med ett kokt ägg, frukt och vatten.

8 Förebygg återfall

Håll dig borta från köket utom när du

lagar mat och äter. Bestäm på förhand vad du ska äta. Handla sällan och håll dig alltid till inköpslistan. Planera noga om du ska bort på buffé, vänd ryggen till maten och ta med telefonnummer till de vänner som stöttar dig.

9 Välj koffeinfritt kaffe

Koffein frisätter insulin som utlöser hungerkänslor och binder fett.

10 Ät naturligt

Bra, mättande mat är frukt och grönt, kyckling utan skinn eller magert kött eller vilt, torkade bönor och baljväxter av alla slag, nötter, fet fisk, fullkornspasta, ägg, ost, råris och grovt rågbröd.

Källa: aftonbladet.se

5 BRA RÅD VID SÖTSUG

1. VILA

När du är trött vill kroppen ha kolhydrater, vila ofta och mycket så minskar suget.

2. GÅ

Promenera minst 30 minuter om dagen.

3. SÄG NEJ

Om någon vill truga på dig sötsaker, säg något avfärdande som: Jag är mätt, tack.

4. BYT MILJÖ

Gå till närmaste park eller skog med en bra bok, om så bara i tio minuter.

5. SE UPP

Låt inte sötsuget få andra utlopp, så du till exempel blir köpgalen eller arbetsnarkoman i stället

Källa: ”Sockerbomben” (Forum) av Bitten Jonsson och Pia Nordström


Motion

Vad jag har gjort idag har väl ingen missat?! Skottat snö-piiiiiiiip!
Jag vill verkligen ha vår nu! Tänk att sitta o läsa en bok mot en vägg där det är lä o solen skiner på en. Det är gött det!! Längtar!!!
Det är ju inget man blir smal av. O detta inlägg skulle ju handla just om motion så nu får jag sluta drömma. *suck*

Jaja...

Går mest hela tiden o tänker på att jag måste komma igång o motionera igen. Jag längtar efter att ge mig ut i skogen o springa.. Men behöver ha någon annan motionsform oxå. Skulle jag kunna sätta mig själv på prioritering nr 1 på prio-listan skulle jag helt klart vilja motionera helst flera timmar om dagen, som andra duktiga människor gör, (tänker på dig L...). Men så funkar det ju inte när man har familj, o så som vi har, ett gravt handikappat barn. Så jag får nöja mig med träning flera timmar per vecka. Helst 1 om dagen iaf. Men vad ska jag då göra under den timmen. Dansa tycker jag är superskoj, syftar då främst på bugg. Ska kolla om det kanske kan vara så att det går någon kurs i det i höst som jag kan gå på. Sån här dans de har på träningsställen, är jag en för stor fegis för att prova.

                                           

Jag skulle helt klart vilja tordas o ha tid till att prova massor av nya motionsformer... Men jag är en riktig fegis, o snål förstås.... :-)

Detta är något som jag såklart måste jobba med. Men först vill jag bli lite smal o snygg, förstås..

Tankar o känslor

Hela den här helgen har jag funderat o funderat på hur jag egentligen ska göra..

 Jag vet ju att vv funkar, om man gör rätt, vill säga.
Mitt problem är ju att jag äter för få pp, o när jag lägger till något extra för att få ihop mina pp korrekt, så går det överstyr o blir katastrof istället. Jag hittar liksom inget lagom...
Min lösning på detta blir ju att antingen ska jag äta enligt vv, men strunta i att jag äter för få. Eller så får jag helt enkelt ta till något annat, typ viktklubb och kaloriräkning...

Jag har fått flera kommenterar här som gäller min frukost. Att den är för liten. Men jag vet inte vad jag ska hitta på. Det måste gå fort o vara enkelt att fixa, eftersom att jag har dottern som jag inte kan lämna ens för 1 minut på morgonen... Därför har ju yoghurt i mugg varit så fantastiskt. MEN jag tror att jag börjar känna av laktosen igen. Har grymma magsmärtor, efter att jag startat morgonen med yoghurt.
Så nu kära läsare vill jag bli "bombad" med massor av bra o enkla frukostar. Kom igen!!!

O så känner jag att jag MÅSTE komma igång med träningen igen. Den gör ju underverk för mig, verkligen. Jag måste helt enkelt komma ur lathetens och bekvämlighetens fängelsedräkt. Idag tycker jag iaf att jag har skött mig bra.
Först skottade jag av gårdsplanen efter att maken kört med traktorn. O sen nu hela em har jag o maken skottat av ett tak.


Mitt på taket...


Efter. Visst blev det fint!

Tog drygt 2 timmar att få taket rent. O när vi var färdiga ville maken att vi skulle gå till postlådan o hämta reklamen... Så det blev en 30 min-promenad oxå. Är ca 1 kilometer till postlådan. Vi gick inte så fort o så stannade vi ibland o knäppte kort på naturen.

Så nu ska jag ta o hoppa in i duschen o sen ska vi åka till stan o hämta mat. För idag VÄGRAR jag att stå vid spisen. Orkar knappt lyfta ett fullt vattenglas. :-)

Soliga söndag

Hej o hå, vad det har kommit snö o blåst!!
Har skottat idag så armarna värker o jag känner mig helt slut. Men jag fortsatte liiite till, för det var ju så himla skönt ute o fint, när solen sken...



Är lite sugen på att ta en långpromenad sen. Men vi får se om vi hinner med det. Har en massa annat o göra oxå, som tyvärr är högre upp på prio-listan. Ett av "måstena" är att skriva av mig här, så jag kan börja på "ny kula"...

Dåligt samvete

Har ätit massa skräp nu i ett par dagar. O vill bryta det o komma tillbaka till mitt sunda o duktiga leverne. Men sjutton vad svårt det är.
Funderar på att göra någon radikal förändring. Typ bara äta frukt o grönt i en vecka eller nåt. Men va sjutton det ska jag ju funka i vardagen oxå.

O så har jag dåligt samvete för att jag inte skrivit här på några dagar nu.
Min mage vet jag inte vad det är med. Den är inte vad den brukar vara. Gör ont mest hela tiden, o jag har försökt undvika mjölkprodukter då jag varit laktosintolerant i lägre ålder, men jag märker ingen skillnad.
Det enda som jag ändrat i livet den sista tiden är att jag ligger på spikmatta en stund (ca 15 min) varje kväll. O det ska väl banne mig inte göra att jag får ont, eller??

Imorgon ska jag ägna mig åt att sitta här vid datorn o ladda med ny energi o lägga upp en plan för hur jag ska lyckas gå ner i vikt nu i vår. O så ska jag försöka få fram lite mer info om hur de olika näringsämnena påverkar kroppen.

Behöver tips på någon bra bok oxå som får mig motiverad till tusen!! O gärna med lite "matnyttig" info.

Snälla, hjälp mig!!!!

Magsmärtor

Jag har varit borta härifrån ett par dagar nu o det beror på att jag inte mår bra, helt enkelt.
Har inte ork till att tänka på mat o motion. Hela dagen idag har jag haft HEMSKA magsmärtor... O jag vet inte varför. Känns som GRYM träningsvärk, men kruxet är ju att jag inte har tränat något nu på flera dagar!

Idag har jag iaf varit riktigt duktig med maten. Inget sött har stoppats i munnen!! :-)

SUR

Nu, äntligen är min 12 m långa gardinkappa till sovrummet klar!!

Men så skulle jag börja med degen till pirogerna o upptäcker att vi inte har tillräckligt med mjöl hemma. Sen dess har jag gått här hemma o bara surat o muttrat åt allt. Hänga tvätten var värst o vad jag stod o muttra för mig själv...

Så det blir att komma på något annat att äta o så köpa hem mjöl så jag kan göra de någon annan dag.
Maken min vill in o hyra film tills ikväll så jag kanske kan få hem mjölet redan idag så har jag något att göra imorgon.. Göra piroger. Jag tror helt ärligt att jag aldrig, oki kanske 1 gång, har ätit hemlagade piroger. Så det ska bli lite smaskigt. Är inte förtjust i typ Gorbys, men det blir ju något helt annat när man gör dem själv, intalar jag mig iaf... :-)

Vi vet ff inte vad vi ska hitta på i helgen. Jag vill bara bort härifrån.
Maken ville till Stockholm någonstans o kolla på någon traktor. Men det slipper jag för när jag bad han kolla öppettiderna så har de stängt på lördagar. YES!!!

Har kollat lite på kryssningar, men va sjutton. Det är ju inte så roligt att åka ensamma....

(Dagens motion blev en 30min promenad, med maken)

Snabba ryck

Nu har jag fått upp lite tempo...
Äntligen är snart sovrumsgardinerna klara. Bara maken som ska fixa gardinstången...

O så tackar jag vv för receptskaparfunktionen... Enligt den så är det 3pp/pirog i receptet jag ska gå efter..
Då kan jag ju äta 2 eller 3st o ändå känna en mättnad. Trodde att det skulle vara mycket dyrare...

Dagens mat

Började med en skön sovmorgon till kl 8. Sen gick jag upp o fixade frukost till mig o maken. Så han fick "frukost på sängen" fast i köket. Han vill inte ha smulor i sängen...
För mig blev det, det vanliga. 2 dl yoghurt, 1 dl juice.
Sen åt jag en tidig lunch. Var så hungrig. Resten från gårdagens mat. Kyckling med grönsaker o ris.
Till mellis blir det snart vindruvor.
 O till middag idag blir det egentillverkade piroger, med köttfärsfyllning o så sallad till det.
Vad vi ska göra ikväll är inte riktigt bestämt.. Men någon form av "fika" blir det nog... Frukt för min del o säkert delicatoboll för maken... Gottegris som han är.

Blev ett lite virrigt inlägg det här o jag har inte räknat ut än hur mycket pp det är i pirogerna. Men ska väl ta o göra det o så återkommer jag med resultatet här..


What the f...?

Vågen igår morse var väldigt elak. +2kg!!!! VA???? Jag har hållit mig inom mina pp o har inte ätit upp all vb.. Jag blev väldigt sur o nere!! Men så framåt förmiddagen började jag få känningar av tanten o då trillade "poletten" ner.. ;-) Hon har dock inte tittat fram än, men lär väl göra inom någon dag. Imorse när jag hoppade upp på vågen visade den 1kg mindre... :-)

En annan sak som irriterade mig igår var att jag inte kunde logga in o skriva här. Först krånglade internetuppkopplingen i typ 1 timme o sen när jag fick igång den så funkade inte den här sidan. ÅHHH!!!

Så nu har jag gnällt av mig. Nu till något roligare.

Jag o maken firade 6-månaders bröllopsdag igår. Myspysigt... Vi struntade i att laga mat. Vi åkte o veckohandlade istället när vi lämnat dottern på korttids sen köpte vi med oss thaimat hem. Var riktigt lyxigt o skönt att slippa stå o laga mat igår kväll. Sen kollade vi på Flickan som lekte med elden. Kanske inte den bästa att se när man har myskväll. Men vi ville se den. Har inte sett den tidigare så...
O sen det bästa av allt. Vi satte på musik o lyssnade på den låten som världens bästa Monika sjöng för oss o kyrkan. Snyft säger jag bara. Tårarna bara forsade ur mig igår...

                                      

Vad det gäller pp:n, så blev det billigare för mig att köpa thaimat än om vi skullle ätit fläskfilé, vitlökskroketter o rödvinssås eller bearnaisesås... Så jag är mycket nöjd med gårdagen...

Efterforskningar

Kollade på vv´s hemsida o blev lite förvånad över att 185gr vitlökskroketter är så mycket som 10pp... Tänkte direkt att det går inte... Har jag aldrig råd med. Men så när jag lade in vad jag tänkte äta imorgon så har jag råd o har t.om. 10pp kvar till kvällsmyset. Kanske kan "gå lös" på någon smaskig men "nyttigare" efterrätt.

Så för morgondagens mat får jag "betala" 25pp..
Vi tänkte ju fira lite imorgon kväll. 6 månader som gifta! Ska se film o bara ligga på soffan o slappa o mysa!

Vi har en väldigt barnledig vecka framför oss. Dottern är borta först mån em - ons em, sen åker hon igen på fre em o kommer inte hem förrän på tis em, nästa vecka!

O jag är så sugen på att hitta på något roligt o mysigt för oss i helgen. Men vad vet jag inte. Så PLEASE kom med förslag! Vi behöver verkligen göra något roligt, mitt i allt skit vi alltid råkar ut för!

Vad gör ni för roliga/mysiga saker med er älskade??

Dags för ny vecka.

Matplanerandet går inte så bra. Men här kommer iaf ett förslag på hur morgondagen kanske ser ut...

Frukost: 2dl yoghurt
Mellis: 1 kiwi, vindruvor
Lunch: 1 varm smörgås med sallad.
Mellis: 10 cashewnötter
Middag: Fläskfilé, vitlökskroketter, rödvinssås och en stooor sallad.
Kvällsmys: 2 bitar merci.

Vad det gäller pp så har jag ingen koll alls. Måste ut på vv:s hemsida o checka lite...
Återkommer med det när jag vet.

Störande

En strulande internetuppkoppling är oerhört störande!!! Men nu kaaanske jag har fått det att funka, en stund iaf!

Här kommer bild på naglarna som jag fixade till lite igår. Känner mig finare än vad som visas på bilderna...

              
  Före                                                              Efter
(De är nu svagt rosaskimrande, lite frostaktiga..)

Har väl inte varit en toppendag idag, ur matsynpunkt. Haft alldeles för mycket att göra, för att hinna med alla målen.
Dagen började med en "sovmorgon". Var iofs vaken mellan 6-ca7. Dottern var för gnällig o nöjde sig inte helt med att pappa ville äta frukost sittandes vid köksbordet.. Men jag lyckades iaf somna om efter mycket om o men, så kl 10 klev jag upp, o såg att solen lyste fint utanför fönstrena. Så när dottern ätit färdigt gav vi oss ut på en 45min lång promenad. SKÖNT i solen o mysigt med en familjepromenad..

                                 

Sen in o äta sen lunch både för mig o maken. Upptäckte sen att det börjat läcka in IGEN så för maken var det bara att klä sig varmt o ge sig ut i kylan igen. Men nu har han skottat så mycket han kan o saltat alá massor o även kört med gasolbrännaren så nu hoppas vi att det räcker med att "bara" salta med jämna mellanrum.

Ja o sen var det ju dags att börja med dagens middag, kalops... Efter att köttet var brynt o det var dags för kokning, så inser jag att jag läst fel på kryddpåsarna. Vi hade ingen kryddpeppar hemma, det var kryddnejlikor... Så det var bara att byta om o ge sig iväg till affären. Maten blev inte klar förrän vid kl 19. Men under tiden som köttet kokade så hann vi med att duscha dottern. Hon ska ju iväg imorgon o då är det ju kul om hon är fräsch o fin! :-)

När dottern somnade så myste vi lite med en god kopp kaffe o några geléhjärtan...
 
O nu ska vi planera för morgondagen. Vad vi ska äta och göra imorgon kväll, när vi är barnlediga.


Alla hjärtans dag

Känner att jag måste börja med att be er om ursäkt. Jag har inte skrivit in dagens mat o inte heller lagt in bilder på mina "fina" naglar. Men internetet strular så jag kommer inte ut. Nu är jag inloggad via mobilen... Jag återkommer igen, när jag fått ordning på datorn...

Mera mys

Min underbara make har köpt hem geléhjärtan och merci-choklad som vi ska ha dels för att det är alla hjärtans dag o dels för att vi firar 6månaders bröllopsdag på måndag.. Som tur är så tycker vi om att njuta av det så en ask merci räcker ett tag för oss. Vi tar 1 max 2 per kväll, o inte varje kväll så om månad är nog merci-asken slut.
Geléhjärtana kan nog gå åt fortare, om maken blir godissugen.. Vilket inte gör mig något, bara jag slipper få i mig alla de kcal själv! ;-)

                             

Nu vet han att jag inte vill ha mer choklad eller godis så detta är något som vi ska passa på att njuta av. För sen dröjer det innan han får i mig sötsaker igen!!




Melodifestival med tillbehör

Här hemma har det verkligen blivit så att när det är Melodifestival så äter vi tacos...
Men sen de ändrade så melodifestivalen är uppdelad i flera omgångar så äter vi det iaf 1 av gångerna. O idag var det, det.

Så gott o mysigt! Det värsta är att jag inte riktigt känner mättnad av det så jag åt för mycket. Men det tar jag av veckobonusen. O jag har ff 40kvar, så det är lugnt!

Till melodifestivalen ikväll ska mina naglar fixas... :-)

Föräldrabesök

Idag har mina föräldrar varit här o hälsat på. Väldigt lyckat! Vi fikade ihop... Dottern var på toppengott humör!! Tjoade o charmade för fullt!

Men för min del var det mindre lyckat. Jag åt en moccaruta! FYYY, vad dåligt. Men nu reser jag mig upp o tar sikte framåt!! Har ju faktiskt tränat idag o jag orkade med hela passet idag. Körde dock övningarna utan hantlar. En övning hade jag dock hantlarna på..

Så jag förlåter mig för misstaget med moccaruta... Inget mer fusk/snedsteg nu! Ska faktiskt ha en stjärna på torsdag!!!

Dagens"egen-tid" ska jag ägna åt naglarna... Klippa, fila o måla!! Återkommer med bild senare. :-)

Nu ska jag o dottern mysa, medans maken är ute o snöplogar. Bäst att passa på när vi får tjoa hur högt o mycket vi vill, utan gnäll! (Maken kallar det för terror när vi sätter igång)
Vadå, vi har ju faktiskt erbjudit honom dotterns hörselkåpor, men de vill han inte ha..

                                   
Är det något fel på dessa eller?? :-)

Saturday

Ja, då har fredagen nästan gått. O det är dags för helg..

Frukost: 2dl yoghurt, 1glas juice.
Mellis: 1 banan.
Lunch: Köttfärspannkaka, sallad.
Mellis: 2 riskakor & vindruvor.
Middag: Tacos!! När dottern somnat!
Kvällsfika: Kaffe och fruktsallad.

Återblick

Den här dagen har ju gått KANONBRA!
Jag är supernöjd!!!
Enda lilla negativa är att jag har 5,5pp kvar att äta för o jag vet inte vad jag ska lägga de på.

Träning

Då har jag kommit igång med träningen!
Satte igång DVD:n, o kände direkt att det var TUFFT o JOBBIGT. Men jag körde iaf 17min... Bröt efter dryga halva passet. Hade nog kaaanske orkat hela, men vill inte ta ut mig för hårt nu i starten. O vill ABSOLUT INTE bli sjukare.
Så jag är nöjd med 17min. Nu ska jag hoppa in i duschen o sen äta en macka.

Tjo o tjim!

Tankar

Hela dagen igår typ ägnade jag åt att tänka på hur jag ska kunna effektivisera min viktminskning, så det går bättre och framförallt fortare!!

Jag kom fram till en del.
1.) Jag måste bli bättre på att sätta mig själv på prioritering ETT.. Som det är nu är jag prio SIST.

2.) Motionen spelar stor roll! Skulle vilja "lära mig" att ta tiden för att åka in o träna någonstans. Men i dagens läge tycker jag att det är för jobbigt o tar för mycket tid som vi som familj kan göra något roligare med...

3.) VATTEN!!! Behöver nog inte säga så mycket mer än att jag har blivit skitdålig på att dricka det...

Sist men definitivt inte minst.

4.) Sockerberoendet! GAH!!! Måste bli av med det o det är NU!

O hur ska jag göra för att lyckas??
Jo, jag har några små enkla knep för varje "punkt" ovan som jag hoppas kommer fungera.

1.) Ta 30min varje dag då jag gör något BARA för mig själv. Kan vara allt möjligt, bara jag gör det för att JAG VILL!! Ska varje kväll planera för vad jag ska göra för mig själv nästkommande dag..

2.) Det här är ju inte svårare än att bestämma sig för att göra det. Tiden finns ju om jag bara prioriterar RÄTT.
Har 3 alternativ på motion som ska utföras DAGLIGEN! 30 min promenad, 20-30min cykling eller ett pass med Jillian.

Totalt blir det ju då minst en timme som jag ägnar åt mig själv, varje dag!

3.) Bara att ta fram vattenflaskan igen o se till att dricka minst 2 flaskor om dagen.. Då har jag fått i mig 1,4liter "rent" vatten..

4.) Kort o gott! Snabbt o "enkelt". SLUTA med godis, fikabröd, naturgodis! Har inte ätit godis på länge. Men fikabröd o framför allt "naturgodis" har det slinkt ner en del sista tiden! Usch o fy! Måste bli av med detta o det ska jag fixa nu!

Är faktiskt riktigt taggad o vet med mig att jag klarar detta, om livet fortsätter som nu!!! Men vid fler motgångar kommer jag nog tyvärr braka igenom.. Men det tar vi då! Nu ska jag fokusera på det som är här och nu!!

Korrigering

Vaknade ungefär vid den tiden jag trodde. Men så ville jag mysa lite med dottern o det slutade med att vi halvlåg i soffan o "snackade". Så till frukost idag blev det "bara" 2 dl yoghurt o ½ glas juice. Men för en stund sedan åt jag en kiwi...
Så frukosten slutade på 5pp.

Till lunch blir det som planerat. En varm smörgås o sallad.

Men sen ändrar vi dagens middag. Till köttfärspannkaka. MUMS!!! O såklart sallad till det!! :-) 10pp.

O sen ikväll skippar jag glassen o tar "bara" vanlig fruktsallad med lite cashewnötter. 2pp

Detta gör ju att pp ändras lite. Bara uppe i 25pp.
Men jag funderar på att ta en Wasa sport med makrill i tomatsås på, när jag tränat.. Nyttigt o fyller ut pp:na lite.


Svar

Svarar så här på M´s fråga i torsdagskontroll..
Jag åt både nudlar o ris idag till middagen. Ville helst ha nudlar men det var så lite kvar så jag var tvungen att komplettera med lite ris...

Har lite funderingar o tankar som jag vill skriva ner här. Men jag skriver de imorgon. För ner de på papper idag så jag inte glömmer bort dem...
(Bra "cliffhanger" va?) ;-)


Fredagskontroll

Måste börja köra lite hårdare nu. Försöka få in någon form av lättare motion varje dag. För nu är det ju så här att jag iaf börjar känna mig bättre från förkylningen o imorgon bitti tar jag sista pencillinet. :-)

Till frukost kör jag väl på som vanligt. 2dl yoghurt men så lägger jag till 1 Wasa Sport med leverpastej och gurka. Ev tar jag en kiwi oxå.
Lunch: Vet jag inte än, men troligen som idag. En varm smörgås med ost, skinka & tomat. O så en stoor sallad till. Maken tappade hakan idag när han såg salladen på tallriken. :-)
Mellis: Vindruvor och 1 banan
Middag: KorvStroganoff med ris, rårivna morötter.
Kvällsfika (fredagsmys): 1dl glass med fruktsallad & 10 hackade cashewnötter

6pp för frukosten + 10pp för lunchen + 13pp för middagen & 3pp för kvällsmyset.
Det blir ju totalt 34pp. Precis som det ska vara!!! :-) Kan förvisso ha räknat fel på korvstroganoffen, då jag bara tagit lite snabb huvudräkning...

Den här dagen tycker jag ser alldeles förträffligt bra ut. Bra med frukt o grönt och så lite nyttigt fett oxå.
O som jag skrev lite högre upp så blir det 30min promenad eller 20 min cykling eller så ett pass till Jillians DVD..


Bevis

Viktväktarnas våg visade +0,1.
Men efter den här skitveckan så kan jag helt enkelt ta det. Jag förstår det!

Jag har funderat ganska mycket, just idag. O jag känner att jag inte riktigt ger 100% nu vad det gäller viktminskningen. Just nu, denna vecka så bryr jag mig inte så mycket om det. Men de övriga tidigare veckorna skäms jag bara över, när jag har den här veckan som facit på en JOBBIG vecka!.

Fr.o.m imorgon ska jag försöka skärpa till mig. Nej, jag SKA skärpa mig ännu mer! O nästa vecka ska jag ha min 3:e guldstjärna o ha nått mina 10%... Det lovar jag både mig själv o er!!


Torsdags-check

Förhoppningsvis går morgondagen bättre än den här dagen...
Frukost: 2dl yoghurt, 1dl juice.
Mellis: 1 banan
Lunch: ½ Chicken Teriyaki från Subway, eller oxå en hemlagad varm smörgås med sallad.
Mellis: 1 kiwi, vindruvor.
Middag: Kycklingwok med ris o nudlar.
Kvällsfika: 2 yoghurtkokostoppar till kaffet.
 30 pp blir det, oavsett vilken lunch jag väljer..

Är nyfiken o förväntansfull över vad vågen visar imorgon!

Berg o dalbana

Maten idag har inte gått så bra tror jag. Har inte räknat än, men gårdagens planering sprack.

När vi var på sjukhuset 7 i morse så upptäckte vi att bromsarna på rullen gått sönder. Så för mig var det typ bara hem o lämna av make+dotter sen in till Hjälpmedelscentralen för att få den lagad. O jag är så tacksam för deras snabba hjälp o ofantliga service.
Åkte dit med bromsproblem, kommer därifrån med någotsånär fixad broms, nya slangar o däck på hjulen o så har jag fått reda på att de kan fixa fotplatta o sidvingar så Julia kan sitta optimalt när hon ska ha abduktionsortosen på sig..

                                            

Sen raka spåret på planeringsmötet o så hem o äta lunch för att byta av maken så han kunde gå ut o fixa allt han skulle. Nu kl 17 har jag äntligen fått min lugna lilla stund för mig själv som jag såväl förtjänar o behöver.

Ikväll ska vi få besök av gudbarnet med familj. Så detta blir den alldeles enda lilla lugna stund vi får idag...

Känner att jag oxå behöver skriva av mig lite angående vår vattenläcka... SUCK!!!!
Igår skottade maken av nya taket o saltade det så att vi blir av med isen på det.. O idag har det slutat droppa i badrummet. Maken begav sig in under grunden idag på em för att riva bort golvskivorna så att det blöta skulle torka upp o så vi kanske kunde klara oss från att riva ut badrummet... Hör o häpna, men det var torrt!!! Hur i hela friden kan det vara så! Det syns inte att vi haft vattenläcka!! Den opartiska byggfirman kan inte förklara detta för oss, men i vår när all snö o is är borta ska de hjälpa oss att riva o leta reda på felet!! Vi tror nu iaf att byggfirman som byggde ut huset åt oss i somras/höstas har gjort något fel någonstans som inte går att upptäcka bara sådär enkelt!!

                                             

Onsdag då

Frukost: 2dl yoghurt, 1dl juice.
Mellis: 1 banan, vindruvor.
Lunch: 1 varm smörgås med sallad.
Mellis: 1 apelsin, 1 kiwi.
Middag: Kycklingwok med nudlar.
Kvällsfika: 2 yoghurtkokostoppar till kaffet.

Vad det gäller mitt intag av pp så hamnar jag nog på: 30pp.
Får lägga till någon pp till mellisen, så jag hamnar närmare 35...

???

Vi har inte rätat ut så många av de frågetecknena som finns i våra huvuden..
Men den opartiska byggfirman har varit till kanonhjälp! Imorgon ska maken in i grunden o såga upp golvet underifrån för då kan vi kanske till 75% rädda badrummet o hur skönt vore inte det...
För övrigt så blir det för maken att ringa runt till alla imorgon o dra i alla trådar som finns.

Matintaget för idag har varit KATASTROF!!!! Men i såna här lägen så får det väl vara så! Jag kommer tillbaka!!! :-)

Imorgon satsar jag på att vara på topp igen, men jag törs inte lova något med allt som cirkulerar i mitt huvud. Just nu svänger allt väldigt fort!

Tisdag

Frukost: 2dl yoghurt, 1dl juice.
Lunch: Köttfärssås och spaghetti, tror jag..
Mellis: 1 banan
Middag: KorvStroganoff m ris och rårivna morötter.
Kvällsfika: 2 riskakor kanske...

Känns om att jag lever i en bubbla, som spricker när som helst. Mår inget bra alls o vet inte hur mycket jag orkar göra egentligen...

SKITDAG

Orkar inte skriva så mycket mer än att detta är en SKITDAG!!!!

En opartisk byggkille var här imorse o vi MÅSTE bygga om taket på "gamla" huset. En kostnad på mellan 300 000-600 000kr PLUS renoveringen av nya vardagsrummet PLUS badrummet. Droppar nu i mellanväggen mellan J´s rum o badrummet. Så det blir återigen en totalrenovering o som vi troligtvis måste bekosta ALLT själva!

Vi tror ju inte ens att vi får låna till taket. Hur fasiken ska vi kunna renovera de 2!!! rummen oxå?

Vill bara dö just nu! Orkar INGENTING!!!

Morgonvikt

Ställde mig på vågen imorse o den visade 89,7kg!!!
Kändes kanon!!


8 februari

Lägger väl in en liten kontroll för imorgon. Men den är väldigt osäker... Har ingen aning om hur den kommer se ut, när är vi hemma o vad vi ska äta...
På fm ska vi iväg o gjuta nya ortoser till J o sen kl 16 ska hon till korttids o kl 18 ska vi på föreläsning på skolan...  Blir ett himla farande fram o tillbaka. Men mellan 16-18 kommer vi iaf INTE åka hem..

Frukost: 2 dl yoghurt.Blir nog vid 7-tiden, för vid 8 kommer byggkillen...
Mellis: 1 banan, vindruvor, vid kl 9-9:30, innan vi åker till OTA.
Lunch: Köttfärssås och tagliatelle, sallad, när vi kommer hem..
Mellis: 1 riskaka, 1 apelsin, vid kl 14:30 hoppas jag.
Middag: Någonstans i stan som ryms inom mina pp, innan föreläsningen...
Kvällsfika: Skippas nog pga tidsbrist..

Sådär lagom kul dag!!

Är söndagen redan förbi?

Dagen började som vanligt vid 5:30. Fm löpte på som den brukar, förutom att J inte ville sova middag. O det brukar ju inte sluta bra när hon inte får sova. Men maken lyckades iaf få henne att sova i 30 min i hans knä.

Vi åkte till några goda vänner på middag vid kl 14 o befarade att vi inte skulle kunna stanna så länge pga J. Men hör o häpna! Hon skötte sig EXEMPLARISKT!! Vår lilla prinsessa var verkligen snäll,god o glad som en prinsessa... Så stolt över henne just nu!

De bjöd på gryta, typ kalops, men MYCKET godare! O som efterrätt blev det hemlagad blåbärspaj. O jag unnade mig faktiskt det o njöt av den lilla bit jag tog.
Nu ikväll när vi kom hem så åt jag t.o.m. glass o det fick plats inom pp-ramen. Med en välplanerad dag o rätt beslut så funkar det ju faktiskt.

Stopp vid söndagskontroll

Morgondagen är lite osäker, o då pratar jag framför allt om middagen o kvällen..
För vi ska bort till vänner imorgon.

Men så här ser det ut så långt som jag kan "bestämma".

Frukost: 2 dl yoghurt.
Mellis: vindruvor
Lunch: Köttfärssås och tagliatelle, sallad.
O så blir det 1 banan innan vi åker till vännerna.
O resten får jag väl återkomma med imorgon... :-)

Men så länge som jag kan bestämma så kommer jag upp i 12pp. Så det finns ju goda förutsättningar för att morgondagen kommer att gå bra. Vill inte nalla mer av veckobonusen. Räcker med att jag fått göra det den här helgen!


M o mera M

Min fruktsallad blev kanongod. Äpple, apelsin och banan. Hade i lite jordgubbar oxå o det blev super! Sen hackade jag lite cashewnötter o så rev jag lite vit choklad o hade på, sen in i ugnen en stund. Till det serverade jag vaniljgräddglass. MUMS säger jag bara...
Gjorde i minsta formen vi har här hemma, men trots detta o att vi ätit "mycket" så är det halva formen kvar....

Måste ju oxå få säga några ord om Melodifestivalen. Fanns ingen som jag föll för sådär pladask. Bäst av dem är ändå Ola, om jag måste välja någon. Hans låt kommer definitivt bli en radioplåga!
Salem al Fakirs låt har precis börjat men jag kan inte säga att den heller var så jättebra. Men iaf i topp av de 8 som vi nu hört!


Spring

Nu när jag är sjuk så kan jag ju inte träna något alls. Har förvisso varit ute på korta promenader både igår o idag.
Men jag tänker mig att jag ska bli frisk nästa vecka o så satsar jag på att kunna börja träna igen veckan därpå. O då blir det ju cykling o tränings-DVD:n så länge som det är snö ute o halkigt på vägarna.
Sen ni gott folk ska jag ta upp min "löpning" Läs jogging... :-P

O så är jag grymt sugen på att anmäla mig till Vårruset som går i V-ås 18 maj. Mitt mål då är att springa hela varvet. 2005 var jag med men då gick jag runt för att jag var gravid o inte mådde så bra...

                                       

Någon mer som ska springa Vårruset i år??
Kanske en liten utmaning inför den kan sitta på sin plats?!

Slut

Mina dagliga pp är slut!
Men som tur är så finns ju veckobonusen så jag ska ta lite av dem ikväll.
Tänkte festa till det till Melodifestivalen, med fruktsallad toppad med vit choklad o cashewnötter i ugn o till det äta 1 dl glass. O dricka Coca cola Zero till! :-)

Lördagskontroll

Ja, då har ju fredagen snart gått så det är väl bäst att skriva in lördagens mat innan det glöms bort. Är lite trött, men ska ladda med kaffe strax så jag iaf orkar vara vaken till Let´s Dance...

Frukost: Efter en lååång sovmorgon så blir det 2dl yoghurt, som vanligt o så ett glas juice.
Till lunch får jag hitta på något. Varm macka kanske.. Dagens middag var alldeles för fettig för att ta som matlåda.
Mellis: Vindruvor
Middag: Köttfärssås och tagliatelle, sallad.
Kvällsfika: 1 dl glass och färsk frukt.

Pp-mässigt hamnar jag på ca 30 beroende på vad det blir för lunch o vad det är för glass vi äter.

Over and out! GÄSP!!!

Fredagsmys?!

Idag har jag o dottern bara myst! Vi har suttit/legat i soffan o kollat film. Vi har duschat henne o klippt håret på henne så hon ser något. Luggen var alldeles för lång!

Matmässigt har det väl gått sådär. Vi har ju återigen vattenläcka i huset o byggfirman som byggt ut huset vill inte ta på sig det förrän den andra byggfirman åtgärdat fukten på vinden.... Suck säger jag bara. På måndag morgon kommer en tredje byggfirma hit, opartisk, o ska säga vad han tror.
Vi har varit i kontakt med försäkringsbolaget o av vad vi berättade så tror även de att det beror på utbyggnaden. Men nu får vi vänta tills på måndag så får vi se vad de säger då. Försäkringen täcker inte detta då vattnet kommer in utifrån, utan det är det byggfirmans försäkringsbolag som ska stå för...
Känns ju ganska viktigt att det blir ordning på det här med vattnet så att vi kanske kan få lite lugnt o skönt någon gång...

                                           

Så dagen har inneburit en massa telefonsamtal o fixande plus att maken vart iväg till läkaren o fått pencillin han oxå... Har iaf hunnit med huvudmålen men mellisarna blev det lite sämre med... O så mitt i allt med detta med vattnet så glömde vi ta fram köttfärs för att tina så kl 15 kommer jag på det o det var ju lite sent så då blev det söndagens middag idag istället. Baconsås och pasta. För vi är bortbjudna på söndag till J´s bästaste korttidskompis med familj. Hoppas bara att barnen uppskattar det mer än de gjort de sista gångerna vi setts.

Är ju en sån här lagom kul dag, med bara ca 2 timmars sömn i natt o så nu i TV-soffan så hör man bara: dropp, dropp, dropp.... GAH!!!!

Har 4 pp kvar att äta för idag o jag funderar på vad jag ska lägga dem på. Någon liten chokladbit kanske??


Sant?

Kan detta verkligen vara sant??!!

Jag är inte lika förkyld längre. Men hostan har tagit ett stadigt grepp om mig istället. Ca 2-3timmars sömn har jag bara fått i natt..
Känner jag min man rätt ;-), så får jag gå o sova middag när han vaknar. Snäll o gullig som han är!

Jag börjar nästan tro att min "käkvärk" beror på träningsvärk. Att jag gått o spännt mig för min provisoriska lagning.
Den träningsvärken  skulle jag gärna slippa. Men jag längtar verkligen efter träningsvärk efter ett pass med Jillian!

(Som vanligt så hade jag mycket tankar som jag ville skriva av mig, men jag får verkligen inte ner dem i ord här...)


Generad...

... o det tack vare dig L!!!
Jag blir lite stolt o rörd av dina fina ord på bloggen!
Var t.o.m. "tvungen" att läsa det för maken för att du gjorde mig så glad. TACK fantastiska du!

Nu väntar strax sängen o sen är det min tur att ta dottern i natt så jag lär ju inte få sova så många timmar...

God natt!

Pp-koll för 5 februari

Frukost: 2 dl yoghurt, 1 kiwi o så en liten hutt (hostmedicin)
Mellis: 1 banan
Lunch: Makens lunchlåda för idag. Lax, potatis, broccoli och romsås.
Mellis: vindruvor, 10 nötter
Middag: Köttfärssås, tagliatelle, sallad
Fredagsmys: 1glas juice o så något mer till. Har inte bestämt vad än.
=
24pp. OJ vad lite. Måste åtgärdas.... Får fundera o så skriva in det här imorgon bitti.


Jag behöver er hjälp! Jag har hjärnsläpp på vad jag kan ha som belöningar vid mina delmål...
Vad belönar ni er med??

Bläää

Det var inte så gott med choklad som jag föreställde mig...
Så nu får den ligga i skåpet fram tills dess att maken äter upp den!

Om bara värken i käken kunde ge sig så skulle jag vara lite mer positiv... Kan iofs inte helt säkert säga att det är käken heller som värken, kan lika gärna vara tandvärk eller örat som spökar, men ONT gör det iaf.

För övrigt känner jag mig på G igen. Tänk vad ett läkarbesök kan göra. Jag satsar på att vara frisk till nästa helg... Är ni med mig på det??

Läkarbesöket

Har bronkit i luftvägarna så nu har jag fått en pencillinkur o hostmedicin. Precis som jag ville!
Nu ska jag bli frisk!!!

O ang min viktminskningsresa så fortsätter jag den. Tar dock den här dagen som en "moffardag". Blev Kebabtallrik med pommes till middag o så blir det choklad ikväll. Sen imorgon är jag på banan igen. Bra va?!

   
Kebab-bilden är lånad! Min kebabtallrik innehöll faktisk grönsaker oxå...

Viktväktarnas våg

Den står still... Innan jag åkte hemifrån så ringde jag till läkaren. För jag hostade o det brast. Blöder från halsen.. Så kl 13.50, ska jag dit o hoppas jag får medicin... Jag går i alla fall inte därifrån förrän jag fått ett recept på hostmedicin.

Vågen

Min här hemma visar +0,4kg.
Men det återstår att se vad den visar på vv om ett par timmar..


Checkpoint 4 feb

Frukost: 2dl yoghurt, 1 kiwi
Mellis: 1 banan
Lunch: Lax, potatis, romsås och broccoli
Mellis: 2 riskakor, vindruvor
Middag: KorvStroganoff, ris och rivna morötter
Kvällsfika: 10 cashewnötter
=
31pp.

Sen får vi se hur jag tänker när jag kommer från vv!

Har funderat.

O låter vågen bestämma framtiden för mig, imorgon...
Visar den minus ska jag försöka köra på. Gör den inte det så tar jag en eller max 2 dagars uppehåll... Fast de tar faktiskt emot, bara att skriva detta...
Men jag har inte orken att tänka på vad jag stoppar i mig, när jag mår så här dåligt! Nu ikväll har jag fått HEMSKT ont i halsen. AJAJAJAJ!!!! Men värst av allt nu är örat o tandvärken... O det är 2 veckor kvar tills jag slipper den, (förhoppningsvis).

Tack för kommentarerna! Alltid kul när nya hittar hit o "törs" skriva!
Jag har tagit det väldigt lugnt o haft bra o realistiska delmål tycker jag. O även belöningar när de uppnåtts.
Jag känner mig större, pluffsigare och tröttare nu än vad jag gjorde när jag började för ca 9kg sedan. Jag tycker att jag iaf borde känna någon liiiten skillnad på 9kg. Jag tror ju att jag skulle känna detta om jag inte bara vore så förbannat sjuk, hela tiden!

Ska se hur det ser ut på vv-klassen imorgon. Kanske kan få en liten privat pratstund med konsulenten så hon får veta hur jag mår o vad jag känner. Hon finns ju trots allt där för oss.
MEN, jag vet att när jag väl står där o hon frågar hur jag haft det så kommer jag säga bra, fast lite förkyld... GAH!!! Vill ju kunna vara så rak o säga hur jag egentligen känner!!! Men hur o vad ska man säga!?

Dagens "lyx"lunch

Kändes faktiskt ganska lyxigt att äta den här lunchen.

                                Thumbnail

Varm smörgås med tomat, ost och skinka i. Till det en vanlig sallad o så vitlöksdressing.. Mumma!

Ger snart upp

Det är tydligen inte meningen att jag ska må bra o kunna ta tag i min vikt.
Orkar inte hålla på o kämpa o kämpa o bara må dåligt!

Får inte fram en enda tanke heller som ska kunna hålla motivationen på topp.

Så har ni några peppande ord att säga så gör det nu gärna!


Kuckelikuu!!

Är ju uppe med tuppen idag om man ser till när jag hade som "mål" att senast gå upp.. Kl 7 vaknade jag o sen klev jag upp 20min senare...

Vilket väder vi har... Har ingen lust alls att gå ut. Men jag måste ju. Prinsessan ska ju hämtas hem idag.

Så den här dagen tänkte jag ägna åt tvättning, klädvikning o så ska jag försöka skriva upp lite saker så jag får tillbaka motivationen på topp... Vill ju så gärna fortsätta gå ner i vikt! För övrigt ska jag bara ta det lugnt o passa på att vila. Så kanske jag är på bättringsvägen med förkylningen. Fast jag börjar ju dock få dj-skt ont i ett öra...

3 februari.

Ska försöka komma upp före kl 9:30 iaf. Beror ju på hur pass dåligt jag sover i natt. Vaknar stup i kvarten av den här förbaskade förkylningen..

Frukost: 2 dl yoghurt, 1 glas juice. Kiwi
Lunch: ??
Mellis: 1 banan 10 cashewnötter
Middag: Lax, potatis, romsås och broccoli
Kvällsfika: 2 riskakor, vindruvor

Förutom lunchen så hamnar jag på 20pp. O imorgon kommer bli en kanondag! SKA BLI!!!
Får se bara vad jag ska göra som lunch. 1 varm smörgås kanske...

Nästan så man skäms!

Men det blev ännu fler ändringar idag.
Vi åt middag på Tuna Park idag, när vi vart iväg på mötet ang dotterns rullstol.
Men jag tog fläskfilé med klyftpotatis o så bara ytterst lite bearnaisesås.. Hade kunnat vara värre. Pizza t.ex. Så jag är nöjd ändå...
Men så nu ikväll tog jag bulle till fikat. Fy skäms!!!


Känner att jag tappat liiite motivation nu när jag är så förkyld o bara mår dåligt hela tiden. Vill verkligen komma igång med träningen igen så jag mår bra igen!


Ändringar igen...

Jag känner mig helt hopplös! :-)

Tog en lång o skön sovmorgon, efter att ha haft en jobbig natt.
Så jag gjorde helt sonika så att jag tog en brunch istället för frukost & lunch.
Jag åt 2dl yoghurt, 1 glas juice och 1 wasa sport med leverpastej och smörgåsgurka.. Kommer äta lite mellis sen vid kl 13-13:30... O den ska oxå vara lite matigare.
Största fördelen ändå med att vara förkyld är ju att matlusten inte riktigt är vad den brukar vara. O det tar jag vara på! :-)



Jag ska försöka äta "massor" av frukt & grönt idag så jag bombar kroppen med vitaminer. För jag är sjukt less på att vara förkyld nu!

2 februari

Frukost: 2dl yoghurt, 1glas juice, vindruvor
Lunch: ??
Mellis: 1 banan på väg till möte
Middag: Lax, potatis, romsås och broccoli.
Kvällsfika: Lite nötter kanske.

Kan inte räkna några pp så att jag får en helhet, men iaf.. Med morgondagens planerade måltider kommer jag upp i 20pp. O då fattas ju bara lunchen, så morgondagen kommer oxå gå kanon!

Det är så skönt att maten iaf fungerar, skapligt... För jag skulle ju kanske behöva äta mer frukt o grönt o nyttigt fett för att det ska bli optimalt. Men jag är nöjd som det är nu!!!

Middagen utbytt

Som rubriken lyder så bytte vi ut den tänkta middagen mot Subway-macka. O mums säger jag bara...

                                  

Det som är bra är att jag "bara" har ätit 32 pp. Så jag har faktiskt "råd" att äta lite gottigott ikväll. Blir antingen några nötter eller annat naturgodis. Mums!


Drömmar

Jag tror att jag läser lite för många bloggar o lite för ofta. I natt drömde jag om några... Att vi gick en shoppingvända. Helt sjukt! Så jag ska försöka "jobba" på att ta det lite lugnare på den fronten.
Jag drömde oxå att min man praktiserade på nytt jobb, som usk:a inom äldrevården. Jag vet att han ALDRIG skulle göra det. Men det skulle vara himla skoj att veta om dessa drömmar betyder något?! O vad i så fall.

                                         

Igår kväll hade jag grymt ont i halsen, men så i morse när jag vaknade första gången o gick in till dottern så hade jag nästan inte ont alls. Skönt tyckte jag. Jag kanske börjar bli frisk... TJI fick jag. För nu har ONT i halsen o är lika förkyld som igår...

Jag som hade tänkt att åka bort ikväll o måla. Får väl bli en lugn hemmakväll i soffan med min man istället.
Fick låna "Män som hatar kvinnor" av söta M & J, förra helgen. Kanske kan passa på att titta på den ikväll, om vi orkar..


RSS 2.0