Nervös

Idag på Xv-mötet så fick gruppmedlemmarna veta att jag har en blogg o även adressen hit. Så jag hälsar er välkomna o hoppas att jag kanske inspirerar er lite grann.
Men det gjorde mig nervös.

Känns ju trots allt ganska enkelt att skriva här, men när folk "synar" mig blir jag lite nervös. Men det är ju samtidigt jätteskoj att ni läser vad jag skriver o att ni förhoppningsvis gillar det som skrivs.

Ni allesammens är iaf toppenmänniskor o inspirerar mig.

Känner mig återigen fylld med motivation o jag är så glad o tacksam för de mötena. Har redan vänt resan söderut igen o däråt ska jag. Men det är väl trots allt så att ibland får GPS:en frispel o åker vilse...
Utan Xv hade jag aldrig kommit så här långt. Även om jag har en lång väg kvar så är jag ju ändå en bra bit på väg.
Nu gäller det mest att få med knoppen så jag själv ser de förändringar som skett.

Efter mötet var jag o maken på en liten shoppingtur. Med mig hem fick jag en fin fest-topp o en "korsett", så jag får en fin midja under mina nya partykläder. O kläderna var i stl M. :-D Så himla fantastiskt!! Har jag inte haft på ca 10 år!!!

Provade även en klänning men den var knäpp i dragkedjan så den hängde jag tillbaka o så frågade jag en tjej som oxå provat en likadan o hennes var oxå jättetrög att stänga igen, så då struntade jag i den helt o hållet.

Nu ska jag bara försöka finna ett par finbyxor. Sen har jag nog så jag klarar mig med finkläder. "Bara" vardagskläder kvar att införskaffa. Men har fått vibbar om att jag kommer få presentkort på kläder när jag fyller så jag väntar tills dess o längtar efter att få handla en ny garderob...




På väg norrut

Usch, det här är jobbigt att skriva om, men det är lika bra så jag får en "spark i rumpan".

Jag har börjat ramla ur mina nya bra vanor o istället halkat tillbaka till de vanor jag hade förrut. INTE BRA!!!
Som tur är har jag XV-möte idag o då hoppas jag få massor av energi till att bryta trenden!

Maten är det inga stora problem med. Jag äter bra mat. Men däremellan har det både blivit en del fikabröd o tokiga mellanmål. O vatten har jag blivit jättedålig på att dricka.O det är inte OK. 
Jag vill inte tillbaka till så som jag var förrut! Drar hårt i nödbromsen!

O så har jag ju skrivit tidigare om att jag varit osäker på att gå ner mer i vikt. O nu har jag nog bestämt mig. Jag lägger mig här vid 77-78. O så ska jag förändra kroppen till att börja med. Ändra så att fettet försvinner o att det kommer dit muskler istället. Det är viktigare med en stark kropp än en smal kropp. Ligger lite för högt vad det gäller fettprocenten o mitt mål är att ligga strax över undre gränsen. Så det är ett antal kg med fett som ska bytas ut till muskler o den utmaningen tar jag gärna o hoppas att jag kommer få en finare kropp då!

Underbart

Sakta men säkert börjar jag nog kaaaanske förstå att jag inte längre tillhör kategorin stor som ett hus. Igår var det ju time att fixa adventsfint o våra saker står i ett litet utrymme, som jag knappt kommit in i tidigare. Det har liksom varit makens roll att gå in genom den lilla lilla dörren o ta fram alla kartonger. Men igår gjorde jag det själv o var nästan lika graciös som maken. O idag gjorde jag något liknande o var lika smidig som igår.
O så är jag så fantastiskt glad över klänningen som jag köpte igår. Har faktiskt inte hängt in den i garderoben än för jag vill se den så jag börjar förstå vilken underbar resa jag varit på...

Något mer som är underbart är ju dagens väder. -10grader o strålande sol. Perfekt att löpträna i ju!! :-)
Så jag körde först framför TV:n med Paulo Roberto o sen ett pilates-pass innan jag gav mig ut på min lilla joggingvända. Så idag har det blivit dryga 95min träning. Har ff träningsvärk, sen i lördags, o jag tror att jag kommer ha det imorgon oxå.
Men det är bara skönt!! :-)


Festblåsa

Idag har jag o maken varit på stan. Så mysigt med julmarknad o första advent.
O så passade vi på att ta en fika med goda vänner! Mysigt!!

Var på jakt efter en "festblåsa". Vill ha en snygg o fin klänning i tight modell. Som jag kan ha vid fester!
O idag fick det för första gången följa med en hem! Har aldrig någonsin tidigare ägt en sån klänning som jag köpte idag.

Antar att ni vill se bild så jag bjuder väl på det oxå idag. Snäll som jag är... ;-) (kanske har ätit för många pepparkakor :-P )

                                      

Passar även på att skriva ner att jag har GRYYYYM träningsvärk idag, lite överallt. Har hittat muskler vid höftbenen, där jag inte trodde det fanns några muskler alls. Trodde helt enkelt inte att muskler skulle finnas där, men de meddelar idag att det finns muskler där. Så jag kan bara säga att jag är väldigt nöjd med gårdagens träning. Blir ett likadant pass imorgon!

Nu är det strax dags att bege sig mot sängen o den mentala tränings-CD:n. O sen förhoppningsvis sova skapligt tidigt.
God natt allihopa!
Kram

Insikt!

När jag som nu sitter o kikar på kort. Nytagna o sen förr. Oj vilken skillnad. Undrar hur jag kunde tillåta mig att låta det gå så långt. O för att visa er har jag ju även laddat upp bilderna här, så ni oxå får se dem.

Ett från förr:                                               Nytaget:


             

Jag är gladare än det nytagna kortet visar. ;-)



Mobilbloggning! Ber om ursäkt för att det...

Mobilbloggning! Ber om ursäkt för att det inte blivit något skrivet här på över 1 dygn... Igår var jag o tränade i 1½timme på gymmet o sen var det full rulle resten av dagen o igår kväll hade jag o maken mysmiddag o kväll! Den här dagen har oxå bara sprungit iväg. Först frukost sen 1½timmes träning framför TV:n, sen dusch o lunch innan vi åkte till vänner. Var där i ca 7 timmar med MYCKET mental näring. Har haft en alldeles underbar lördag. Lite fel med maten, men det anade jag sen innan så därför var det skönt med morgonens träningspass. :-) Nu ska jag dra mig mot sängen, så kanske jag hinner med ett träningspass imorgon fm innan vi åker till stan. Så mysigt med julskyltning o alla hantverkare med sina stånd!!! God natt!


Chockad

Varje gång jag ställer mig på vågen blir jag chockad. Vågen visar runt 77-78kg men jag tror VARJE gång jag ställer mig på vågen att den ska visa 97-98kg. Jag har ff inte fått in i min "trångsynta" hjärna att jag har gått ner ca 20kg.
Blir lika glatt överraskad varje gång den visar så lite som ca 77kg. Tänk att gå ner så många kg på några dagar. Men så tänker jag efter o inser att det tagit längre tid än några dagar. Men att jag inte får med hjärnan på samma "noter".

Jag kör med XV:s mentala tränings-CD:n, men det hjälper inte. Jag vet inte vad jag ska ta mig till!! Hur ska jag göra för att förstå att jag faktiskt lyckats gå ner så mycket?!

Har lite svaga tankar på att stanna på den här vikten tills i början på nästa år o då ta de resterande 3-4kg. Men samtidigt känns det för jävligt att inte lyckas nå målet nu. Men jag vill verkligen få mig själv att fatta att vågen visar rätt.

Det konstiga är att större delen av mina toppar, kan jag ff ha, som jag hade innan jag gick ner i vikt. 15-20kg borde ju märkas stor skillnad på i kläder.... Eller satt de så j-vla tight innan jag gick ner i vikt. Tycker ff att en del av topparna sitter tight.
Med byxor har jag inte det problemet för där märks ganska stor skillnad. Använder nu endast 2par jeans från "förr". Resten har jag gett bort pga att de var alldeles för STOOORA!

Någon som har tips på vad jag ska göra för att förstå min "resa" bättre??

Nu är det reklam på TV:n så nu är dets för lite styrkeövningar..
Ha en bra kväll!

Dagen tog en annan vändning.

Blev ingen promenad idag, som var tanken imorse.
Svärmor med sambo kom över o stannade på middag.

Så jag får köra lite hårdare imorgon på gymmet istället.
Ska iaf köra några styrkeövningar ikväll, i reklampauserna, för den här kvällen tillbringar jag framför TV:n..


Så skönt

Idag har jag inte ont i halsen.!!! :-D
Känner mig lite sträv i den bara, så jag kan nog träna imorgon!

JIPPIIE!!!

Om det slutar blåsa så förfärligt, så ska jag ge mig ut på en promenad idag tänkte jag.
Om än bara en kort, så ska jag ut iaf!

Hur tränar ni när det är oväder??
Jag har NOLL lust att sätta mig i bilen o åka till stan o träna inomhus, för vägen till oss blåser igen, på en gång. I tisdags såg jag 2 avåkningar o då har jag "bara" 1,5mil landsväg att köra.

Ont i halsen

Vaknade imorse med ONT i halsen. Försökte t.o.m. att somna om o hoppas på att det halsonda var borta när jag vaknade igen, men det funkade inte! :-(
Så det blir inte många knop gjorda här idag. Ska kaaanske köra lite styrkeövningar senare, om övriga familjen samtycker.

Annars vilar jag upp inför nästa gymbesök som blir på fredag!

Resultat

Har varit nervös inför att kliva upp på Xv´s våg. Hade tänkt att väga mig förra veckan, men pga makens födelsedag o allt "kalasande", så skippade jag vågen då o tog det idag istället. Den visade +0,9kg sen jag gick över på halvfart.
Men det var ändå ganska okej. Hade ökat med 1kg i muskler o förlorat 4hg fett. Så det får jag väl ändå vara nöjd med....

Dagens träning kändes ganska lätt. Styrketräningen känns bra o löpträningen gick lättare än jag trodde idag. Var uppe på löpbandet i 30min. 21 min av dem joggade jag i 8,9-9,5km/h.

Efter träningen gick jag till Stadium o kollade på underställ. Blev tipsad om Crafts "Zero". Men det är ju ganska dyrt, så jag drog till Team Sportia istället o kollade. Där hittade jag ett som liknande Zeron, så jag köpte det. O det viktigaste är ju ändå att det värmer, o jag hoppas att detta funkar bra. 300kr betalade jag för både överdel o byxor. Framför allt byxor jag är ute efter. Bra underställströja har jag redan sen innan..

Är glad över att jag sprang på bandet idag, för jäklarns vad det blåser ute. Tror att rutorna i fönstrena ska gå sönder som det blåser....

Ha en bra kväll, för det ska iaf jag ha. Jag ska sitta i soffan o kolla 2 avsnitt av BL... :-)

Kram

Träningsdag

Äntligen tisdag o träningsdag.
Dags för gruppträningsmöte på Xv o det innebär 45min träning tillsammans. Men jag brukar träna lite extra. Så det blir dryga timmen. Ska "hoppa" upp på bandet efter gruppträningen o köra ett löpträningspass. Så slipper jag ge mig ut på våra vägar som är alldeles isiga o väldigt hala. Plogas alldeles för dåligt här ute.

Ska försöka få till ett litet personligt möte med min hälsokonsult idag, så jag får svar på några frågor... :-)

Efter träningen ska jag gå på stan! Måste införskaffa ett bra underställ att ha framförallt när jag är ute o springer!! O så ska jag väl gå o kika på lite kläder oxå. :-)

Återkommer ikväll!
Ha en bra dag!

"Promenad"

Min promenad nu på em blev visst ingen promenad. Efter 2min började jag jogga. O när jag ändå hade börjat kunde jag ju lika gärna köra ett ordentligt pass. Så jag tog nästa veckas första löpträningspass o avverkade det idag... Så skönt så skönt!! Men det var jäkligt jobbigt att springa i snön. Tog längre tid idag än vad det gjort tidigare. O det enda som är skillnad idag mot tidigare är att det ligger några cm blötsnö. Försökte mig på att springa i bilspåren, men det var så halkigt o knöligt där...
Var ute i totalt 35min o förbrände 348kcal.

När jag kom hem körde jag några styrkeövningar innan jag hoppade in i duschen. Det är ju så skönt att sluta eftersvettas innan man duschar!! O då passar det perfekt att köra lite styrka o sen stretcha. :-)

Lugna gatan!

Igår var en riktigt lugn dag.
Gjorde inget vettigt alls, förutom att jag tog med mig dottern till stan en snabb sväng.

Idag blir det oxå en lugn dag, men senare på em ska jag bege mig ut på en skön promenad. Hade först tanken att jag skullle springa en sväng, men jag känner mig lite snuvig idag o så har jag lite ont i vaderna efter löpningen i fredags, så jag tar nog "bara" en promenad. Får väl se hur det känns sen när jag väl är ute o traskar.. Kan ju bli ändring när jag väl är igång... ;-)

Nytt utseeende

Ville ha en personligare touch på bloggen. Så nu i en veckas tid har jag suttit o knåpat ihop ett nytt yttre hit till bloggen.

Vad säger ni?? Blev det fint?? Funkar allt som det ska?

Fredagsmys

Mitt allra bästa tips för att få en underbar fredag är: Ge er ut o spring! Sån skön o fantastisk känsla. Jag älskar det!!
Eftersom att jag inte äter varken fikabröd eller snacks så belönade jag mig idag med en joggingvända. Mmmm!!! :-)

Var ute i 33min o joggingen var i 22min 20sek. Helt underbart för både kropp o själ. Nu kan jag med gott samvete, koppla av i helgen o "bara" ta någon promenad!


Träningsvärk

Vilken härlig start på morgonen.

Jag har träningsvärk i armarna! O det är så gott, för då vet jag att jag tränat på bra! ;-)

Idag blir det en familjedag, för att imorgon ge mig till att träna igen. Love it!!

Njutning

1 timme efter att jag blev väckt imorse begav jag mig in till Xv, för träning. Åh, så skönt det kändes!! Dels att få köra en riktig genomkörare på styrketräningsmaskinerna o sen avslutade jag med jogging.
Har ökat på vikt på alla maskiner den här veckan o det är ju fantastiskt o se det på papper o känna i kroppen att det faktiskt går lättare o lättare.
Joggingen kändes bra, men jag tycker det är jobbigare att springa på löpbandet än ute i det "fria".

En helt perfekt start på dagen!! Resten av dagen har jag inte gjort så mycket. Mest umgåtts med familjen! ;-)


Stressad träning

Idag har jag varit på Xv o gruppträff 5 del 1.
För varje gång vi träffas så trivs jag bättre o bättre. Underbara människor i gruppen!!! Många goda skratt o mycket prat! Lite mental näring!!!

Men imorse fick jag för mig att träna innan mötet, så jag kunde åka hem o byta bil o sen in till stan o fixa ärenden innan dottern skulle hem. Så då fick jag stressa lite. O resultatet av att jag skulle hinna träna alla maskiner innan dusch, lunch o mötet blev att jag bara hann köra 1 set per maskin, men då ökade jag på vikterna på alla maskiner istället. Kändes sådär, måste jag väl säga. Är ju van att köra 2 set per maskin o sen konditionsträning efteråt. Så nu har jag bestämt mig för att besöka gymmet imorgon igen o då köra en rejäl omgång. För jag behöver verkligen bygga mer muskler!!
O så ska jag passa på att köra löpträningen på löpbandet, när jag ändå är ombytt o klar. På så vis finns det lite tid över till att umgås med familjen. :-)

Blåst, snö o näring!

Idag är det måndag o det betyder ju som alltid, ny vecka.

O det känns faktiskt skönt!!

Ny vecka innebär, nya friska tag o ny motivation för mig.

Idag har jag varit ute på en skön joggingvända. Drygt 5km o 40min. 24½min bestod av jogging, resten var rask gång.
På den rundan förbrände jag 400kcal o det känns fantastiskt för igår vart det ingen motion alls. Var alldeles för trött o sliten för att orka ta mig ut.

Ikväll ska jag åka bort o måla, så det känns skönt att få joggingen avklarad på dagen.
Däremot var inte vädergudarna på min sida. Startade när det var kraftigt snöfall, för att sen bli regn, duggregn o så ett rejält regnande efter det. När jag kom hem igen så snöade det på kraftigt igen, samtidigt som det blåste rejält.
Då är det extra gott att ha träningen avklarad. O idag gav jag mig själv lite lyx. Fixade en ansiktsmask innan jag hoppade in i dushen, för att huden skulle få rejält med "näring" o fett o sen i duschen blev det en hårinpackning. Så nu känner jag mig nästan som en ny människa! ;-)

Underbart vad lite vardagslyx kan göra för själen!!

Återtag

Vad skönt det känns idag att vara tillbaka i sina fasta rutiner...
Någon utsvävning ibland, kan ju vara trevligt, men jag föredrar mina invanda rutiner...

Då vet jag att jag har koll på läget o inte "svävar" iväg i kcal-intag.

Idag har jag skött mig utmärkt. Var iväg till Taxinge slott på julmarknad. Men det kändes lite överreklamerat. Både maken o jag blev faktiskt lite besvikna... Inte så mycket som vi förväntade oss, varken av hantverkare eller i matboden. Det enda vi provsmakade var tomatmarmelad, men jag tyckte inte att det var något speciellt med den, så den fick inte följa med oss hem. Det enda vi köpte var ett änglaspel, fast det var tomtar istället för änglar o så var det värmeljushållare. O det passar oss perfekt!! :-)

Ikväll ska vi ha en "mys"kväll. Kolla på film o så har maken föreslagit tacos till middag, så jag får se om vi fixar det, eller något annat lättlagat. Känner mig ganska mör efter den här helgen faktiskt. Vill bara ta det lugnt o helst inte göra något alls. ;-)

Ska se om jag kan orka tvinga ut mig på en promenad. Det är ju trots allt skönt, efteråt!!

Rullande boll

Någon som sett en "boll" rulla i E-tuna ikväll?? I sånt fall kan jag meddela att det "bara" var jag som försökte ta mig till bilen. ;-)

Blev 3-rätters på restaurangen o jag var så mätt att jag knappt orkade resa mig från stolen på restaurangen. Står mig ff nästan upp i halsen... Men gott var det iaf. Tog hemlagad toast skagen till förrätt, sen kyckling med rödvinssås och rotfrukter till o så blev det några potatisklyftor oxå. Till efterrätt blev det baklava. Blev billigare att ta 3-rätters än att "bara" äta 2-rätters. TIll det drack jag cola light. Det totala kcal-intaget idag blev drygt 1900kcal. Inte bra. Men jag har trots allt motionerat på morgonen o förbrände då bort 350kcal, så jag tycker ändå att dagen gått helt okej.

Imorgon ska vi åka på Taxinge Julmarknad. Älskar julstämningen även om julen gör mig deprimerad. Men marknader är mysigt att åka på o vi har aldrig tidigare varit på Taxinge, så jag längtar tills imorgon!!

Snart är det dags att krypa mot sängen o förhoppningsvis få sova några timmar!

God natt!

Middagsgäster o kalas

Igår hade vi ett "födelsedagsbarn" här i familjen.
Svägerskan med pojkvän kom igår kväll o vi åt god mat o hade en mysig kväll framför Tv:n efteråt.

Idag har kalaset fortsatt...
Mina föräldrar sade att de skulle komma mellan 10-11, o eftersom att vi kom i säng efter midnatt i natt så ställde jag klockan på 7:30 imorse, så jag skulle hinna med en jogginvända, dusch o frukost innan de kom.
Var taggad o hade energi imorse så joggingvändan gick förvånansvärt lätt, för att ge sig ut på bara 1 tunn hårdmacka med ost på... :-)

På em har även makens mamma o hennes karl varit här på fika.

Det har gått bra för mig. Jag har joggingvändan avklarad o ikväll ska vi ut o käka på Tingsgården, grekisk mat... Mums! Xv-tänket får ta en paus för kvällen. Men imorgon är allt i sin ordning igen...

De planerade avbrotten är så självklara att det inte är några problem att komma tillbaka till rätta tänket igen.
O det känns riktigt GÖTT!!!!

Dags att fixa till mig så maken har en snygg bordsdam på restaurangen. ;-)

Ha en underbar lördagkväll!
Kram

Allt i allo

Efter en lång o skön sovmorgon idag så bestämde jag mig för att skippa gymmet o istället träna hemma.
Så jag åt "frukost" o sen drog jag till stan direkt o uträttade en massa ärenden. Väl hemma igen så började jag direkt med att sätta på en maskin tvätt o sen åt jag lite lunch. O efter det var det dags att vika tvätten som jag tvättade igår. O så gick jag runt o plockade o gjorde fint.

Sen var det ju dags att träna. Gav mig ut på en joggingtur. Men idag kändes det TUFFT. Först tolv minutrarna trodde jag att jag skulle förfrysa näsan. Den sköna energiska känslan infann sig aldrig. Men jag tog samma runda som sist o lyckades kapa tiden med nästan 2 minuter. Joggade mer än sist. Så jag är nöjd med min prestation, för även fast det kändes tufft, så kämpade jag på!! :-)

Imorgon ska det bara dammsugas o golven ska våttorkas. Sen är vi färdiga för att få besök. ;-)

Ser fram emot en barnledig helg, som är fylld av aktiviteter!

Bullbak o sura miner

I helgen blir det "kalas" för maken som fyller år. Så idag har jag bakat bullar. Det är något jag tycker om att göra, men tyvärr gör jag det för sällan. Måste göra plats i frysen för att få plats med ett gäng bullar. Blev nästan 80 bullar idag, på ett paket jäst. :-)

Har kännt mig på ett kasst humör, hela dagen. Vet inte varför o tyvärr har familjen blivit lidande av det. :-(

Imorgon ska jag åka o träna o förhoppningsvis fylla på med massor av positiv energi, så jag orkar med allt annat som ska göras då. Handlas, hämtas ut mediciner, plockas, dammsugning, golven ska våttorkas, dammning o så ska jag tvätta lite mer o vika/stryka den tvätt jag tvättat idag. Har jag tur så är dottern snäll o jag får hjälp av maken... ;-) Men är dottern sur o grinig, så går det åt 1 person till henne.

Nu ska jag faktiskt värma lite glögg o krypa upp i soffan o slappa resten av kvällen.

Kram o hoppas ni har en mysig kväll!


Klänningar

Ska det vara så förbaskat svårt att hitta en fin klänning? Tydligen, för idag efter träningen på Xv, så gick jag både på stan o sen åkte jag till Tuna Park o gick i varenda klädesaffär, utom en. Den kom jag på nu att jag glömde bort. Hittade en till slut o känner mig nöjd. Men det är ingen klänning som jag skulle ha på mig om vi ska på fest...

Gick sen på jakt efter ett par tjockare strumpbyxor med lite struktur i. Vill inte vanliga tråkiga!!!
Dessa hittade jag på Cubus o är mer än nöjd med!

Kvällen har tillbringats i soffan. Har kollat på Svenska BL o BL USA från igår. O sen ville maken se något program som jag inte ville se så då gick jag upp o rensade i min garderob. Trodde nog inte att jag skulle få ihop så mycket som var för stort eller som jag inte vill ha kvar. Men det blev en STOR hög o nu är det fint o rent i garderoben. Precis så som jag vill ha det!! :-)

O nu är klockan så mycket så det är dags att gå o sova, så jag orkar upp med dottern imorgon bitti.

Kram o God natt!

Kvällen

Ingen bra em idag!
Skulle ge våra kaniner mat innan vi for till V-ås. Då har hanen dött! :-( Så nu har vi bara "Stampa" kvar...

Vi gav henne mat o vatten o sen for vi mot V-ås. O såklart händer något tråkigt igen. Vad är det de säger. En olycka kommer sällan ensam!!
Precis innan fartkameran utanför Kvicksund blir jag omkörd av en j-a V70. O såklart!! Kameran blixtrar till o nu åker väl jag dit. Jag som bromsade ner från 90 till 80-85 för att undvika kameran, när jag blev omkörd. Körde ifatt biljäveln o tog regnr på den o sen ringde maken till polisen. Men skulle jag åka "dit" så skulle vi höra av oss igen. Jävla puckon att köra om o ligga i fel fil o att kameran fotar mig. Gah, så arg jag var/är över det!!

Hittade inget speciellt på IKEA idag heller. Men stora röda kulor fick följa med hem o sen gick vi in på Hälla Shopping. Hade velat få tag i en snygg klänning eller kjol. Men det fick jag såklart inte. Däremot så köpte jag stövlarna jag tittade på i lördags. Så nöjd med det köpet.

                                                             High boot

När jag har tränat imorgon så ska jag ta en tur på stan oxå o leta efter klänning/kjol. Så jag kan vara lite fin i helgen. Dels så ska jag o maken ut o käka mysmiddag på fredag o på lördag får vi en massa främmande. Vill inte gå med gällivarehäng längre... :-)

Förresten, jag provade makens jeans på fm. O jag kommer i dem, men det sitter VÄLDIGT tight.  Märks tydligt då att jag måste jobba med min självbild. För antingen är inte min smala make, smal längre, utan "tjock" som mig eller oxå börjar jag bli smal. För om jag ff skulle vara fet så skulle jag definitivt inte komma i hans jeans. :-)

Nu ser jag knappt vad jag skriver längre. Nog bäst att jag pallrar mig mot sängen så jag får lite skönhetssömn inatt, innan det är dags för träning o klänningsletning imorgon.

Kram o God Natt!

LYCKLIG

Vet inte vad som hänt egentligen. Men den här helgen som varit har gjort att jag känner mig LYCKLIG. O det var lääänge sedan jag mådde så här bra. Flera år sedan!!!
Jag har iofs mått så här bra, kortare stunder, typ om vi varit iväg på någon resa eller liknande, men i vardagen var det flera år sedan. Trodde jag verkligen inte för 2 veckor sedan, att jag skulle må så här bra, av att ha dottern hemma i 2 veckor. Trodde jag skulle vara psykiskt o fysiskt slut... En riktigt skön känsla infinner sig i min kropp!!!!

Idag blir det en vilodag. För det första så var jag ju ute på en joggingvända igår. Så jag är lite stel i vaderna idag. O så är det för kallt för frusna mig att ge mig ut o så ska jag ju på gruppträning imorgon (45min) o så ska jag extra-träna efteråt, innan lilltösen ska hem igen.

O vågen imorse var ju fantastiskt snäll. Gick upp 1,7kg när jag började äta mat igen, men nu är det bara 1kg kvar sen är jag på väg ner mot mål...

Ha en underbar måndag!!
När vi lämnat dottern på korttids ska jag o maken åka till V-ås. Blir besök på IKEA o så ska jag till Hälla Shopping o se om jag kan hitta något klädesplagg att ta med mig hem. ;-)
Kram kram

Underbara familjen

Innan jag gav mig ut på min joggingvända så sade jag till dottern att sen när mamma kommer hem så ska du få gnissla (läs:gunga). O direkt jag kom innanför dörren så började hon gnälla. Blev inte nöjd förrän jag flyttade henne till gungan. Trodde faktiskt inte att hon fattade att hon skulle få gunga, eftersom att jag sade gnissla. För det är just vad det gör när hon gungar. Så det skär i öronen nästan.. Men det gjorde hon tydligen. :-) Nu får man verkligen tänka på vad man säger o när man säger det.

Maken gungade henne o jag hoppade in i duschen, när jag sen kommer ut ur duschen, påklädd o redo att ta hand om dottern får jag höra att jag är fin. Hmm, i de här kläderna. NJA, tror inte det va. Men det värmde iaf gott i hjärtat att få en sån komplimang, när jag bara tagit på mig en ful tunika o leggings. Duger att ha hemma, när ingen ser hur jag ser ut... Hahaha!

Sedan gick maken till skogen o är där o röjer o fixar lite ved inför nästa säsong. Bäst att passa på innan snön kommer. O jag o dottern myser framför Tv:n. Jag med datorn i knäet o dottern ligger o tittar på Mamma Mu. Faktiskt en ganska mysig film!!

Nu är det dags för lite mellis o dottern ska ha mat. Bäst att fixa det innan det blir sura miner.

Ha en fortsatt underbar söndag. För det ska jag ha!

Kram kram


Jogging

Om jag måste välja någonting, förutom familjen som jag älskar, så skulle jag lätt svara jogging.

O idag när jag var ute o hade nya klockan på mig trivdes jag ännu bättre.
O nu har jag fört över träningsrundan till datorn o vad roligt det är.. Jättekul ju att kunna se hur det gick o veta att det sparas där..

Längtar redan tills jag ska ut nästa gång. Att jag sen känner mig någorlunda smal i min löparutstyrsel gör ju allt bara ROLIGARE!!!


Snart...

... ska jag ge mig ut på en joggingvända, med min nya pulsklocka.

Ska bli så kul sen att kunna se min tur här på datorn o kunna analysera o om någon månad jämföra passen o se hur mycket jag förbättrats.

Kvällen igår tillbringades i soffan, med pulsklockan. För att få till de inställningarna jag vill ha. Inte de lättaste, för jag är egentligen inte så teknisk, men jag klarade av det SJÄLV. O nu idag är jag lite stolt faktiskt att jag fixade till den igår så jag är nöjd med resultatet...

Får se om jag är lika nöjd sen när jag kommer hem. :-)

På äventyr

Den här underbara lördagen har varit supermysig.
Maken ville ut o köra med sin nya röjsåg. En massa sly, som ska röjas ur dikena. Så jag fick ansvaret för dottern o vi hade tråkigt. Så vi (läs: jag) fixade till oss o sen åkte vi till Västerås. Blev besök på Netonnet, Ikea, Lindex, KappAhl, H&M, Din Sko, Stadium och Team Sportia. O dottern har varit SÅ SNÄÄÄLLL!! Inte gnällt ens i 5 sekunder. Min stora duktiga prinsessa!

O med oss hem fick vi MIN pulsklocka, batterier, konservöppnare o lite ljus.
Grannen sade häromdagen att jag syntes lite dåligt när jag var ute. Var visserligen klädd i svart, men det var mitt på ljusa dagen. Så nu letar jag efter en jacka med lite mer färg på. :-) Hittade en på nätet som man kunde ta av ärmarna på o även använda som väst. Vore ju kanon o jag funderar på att beställa den, för den fanns varken på Stadium eller Team Sportia. O inte på Intersport heller, enligt nätet...

Hittade ett par jättefina stövlar på Din Sko, som jag skulle vilja ha, men jag köpte dem inte. Vill fundera lite mer innan jag köper dem. Men de får nog följa med mig hem på måndag kväll, när vi lämnat dottern på korttids.

Ikväll ska jag/vi inte göra så mycket. Jag ska försöka komma underfund med nya pulsklockan, så jag kan använda den imorgon...

Nu ska jag fortsätta titta på Lotta på Bråkmakargatan med dottern...
Kramizar

Så gott!

Kan inte säga annat än att dagens middag var riktigt mumsig.
Men så har jag ju oxå längtat efter den i 6 veckor ungefär...
Hoppas att den inte var så farlig, tog mycket grönsaker till. Om inte annat så har jag planerat in den här maten lääänge. O jag ska ju ut o springa imorgon. Får ta några extra steg för dagens taco-mys. ;-)

Dagen har annars inte bjudit på något särskilt. Vi hade planerat för en lugn hemma-helg. För dottern fick influensavaccinet igår o brukar alltid få feber o även kräkningar i 1-3dygn efteråt. Men den här gången har hon inte haft några biverkningar. Det är ju väldigt bra o skönt, men resulterade i att den här dagen har varit lite tråkig... Får hitta på något skojigt att göra imorgon. Kanske åka en sväng så hon slipper att bara vara hemma.

Min pulsklocka ska jag inhandla på måndag när vi lämnat dottern på korttids. Ska även passa på att gå en sväng på Ikea då oxå, o maken ska till Biltema. Så vi slår flera flugor i samma smäll. Längtar redan tills jag får sätta mig in i klockans alla funktioner. :-)

Nu ska jag snart gå o krama kudden. Har gått upp med dottern 2 morgnar i rad nu o det tär på mig. Hoppas att jag iaf orkar hålla mig vaken en stund till så jag får reda på vem som åker ur Idol...

Kram o God Natt!

Fredagsmys!

Den här dagen har jag längtat efter i 6 veckor!!

Vet ni vad jag pratar om?? Inte?

TACOS såklart!!

Ikväll när dottern har somnat så ska jag o maken äta tacos till Idol. Bättre fredagsmys kan jag inte tänka mig.

ÄNTLIGEN ska jag få mina efterlängtade tacos!!


Present till mig!

För att kunna avancera o verkligen kunna hålla koll på min största passion här i livet, så ska jag "investera".
Det är ju så här om ni inte fattat det att jag älskar löpning!! Att få ge sig ut på en joggingvända fyller mig med massor av energi. Så jag har gått länge o funderat på att köpa mig en bättre pulsklocka. Den jag har nu är köpt på Jula för 279kr o har varit bra för att jag ändå kunnat se hur länge jag springer o även fått uppfattning om pulsen.
O eftersom att jag nu ska ta löpningen till en ny nivå. Satsar på Tjejmilen under 60min så vill jag ha en pulsklocka med GPS i, så jag ser avverkad sträcka o hastighet o sånt.
Så jag ska köpa mig en Garmin Forerunner 305. En present (läs:belöning) för att jag varit så duktig med XV o snart är jag ju i mål o då ska man belöna sig..

Ska bara vara lite snäll här hemma så jag kanske kan få den snart...  ;-)

Tackar de vänner som hjälpt mig i den djungel av pulsklockor som faktiskt finns!
<3 TACK!!! <3

Snabb dag.

Ojojoj, vilken träningsvärk jag vaknade med imorse. Framförallt i höger fotled. Men när dottern ätit färdigt sin frukost så väckte jag maken o sen begav jag mig till gymmet.
Där blev det 45min styrketräning och 30min kondition. GOTT!!!

Efter att jag handlat hem lite matvaror som saknades, så åkte jag hem o slängde in träningsväskan. O sen var det dags för oss att åka till sjukhuset o vaccinera dottern...

Hem igen o laga mat o äta o nu sitter jag här.

Jag fattar inte att dagarna bara rusar iväg!

Onsdagen i ord

Idag har varit en bra dag.
På fm gav jag mig ut på en promenad, som slutade med att joggade. Skulle ju bara gå egentligen men jag kände för att jogga lite o så ringde maken o sade att de som köpt vår "stor"traktor hade kommit för att hämta den o då blev jag lite stressad så jag joggade de återstående 11 min innan jag var hemma igen. Blev 38min promenad/jogging varav 16min var jogging. Kändes ganska bra faktiskt... :-)

Sen hann jag knappt äta lunch eller duscha för köparna gav sig ju aldrig härifrån. Vi fick ringa till kompisarna o säga att vi skulle komma lite senare, så jag hann duscha o äta. Dock så blev stretchingen lidande o det känns nu ikväll. Är stram i fotleden...

Em tillbringade vi hos kompisar till oss, som vi träffat tack vare att vi bägge har barn med särskilda behov. Barnen kompar bra på korttids men mindre bra när de träffas hemma... ;-)

Men jag är iaf stolt över vår lilla prinsessa för hon skötte sig utmärkt idag. Hon var bara glad o busig hela em. <3

När vi kom hem från kompisarna så var tanken att jag skulle laga mat, men maken var inte hungrig alls o jag var inte heller så sugen så jag åt en tallrik yoghurt med bär i & 2 små ägg med 4 sillbitar. Sen var jag mätt o belåten. :-)

Resten av kvällen har tillbringats här framför datorn för att söka information om pulsklockor.

Vill ju ha en bra klocka, med GPS i. Funderar skarpt på att köpa en Garmin Forerunner 305. Lagom prisnivå på o fått goda rekommendationer om den.
Nu ska jag bara vara lite snäll mot maken, så jag får en sån oxå. ;-) Borde inte vara några problem för han fick köpa en röjsåg idag för femdubbla priset... Bra argument att ta fram när/om han knorrar. Hahaha!

Avslutar med att skriva ner om dagens 4 ledstjärnor.

Rörelseglädje:
38min promenad/jogging

Mental näring:
Besöket hos kompisarna.

Mental träning:
Besöket hos kompisarna o att ändra tiden vi skulle vara där.

God energi:
Frukost: Naturell yoghurt med hallon & blåbär.
Lunch: Köttfärssås med sallad, tomat, gurka & färsk champinjon.
Mellis: 1 Xv-bar.
"Middag": Naturell yoghurt med hallon & blåbär, 2 små ägg & 4 sillbitar.
Kvällsmellis: 5 nötter.

Kram o på återseende!

Sammanställning av dagen.

God energi!
Frukost: Naturell yoghurt med blåbär & hallon i.
Mellis: 10 nötter.
Lunch: ½ kycklingfilé, sallad, tomat, gurka & färska champinjoner.
Mellis: 1 Xv-bars.
Middag: Köttfärssås, sallad, tomat, gurka & färska champinjoner.

Mental träning!
Lyssnat på Xv-skivan, promenadbeslutet.

Mental näring!
Promenaden nu ikväll, Xv:s gruppmöte.

Rörelseglädje!
Styrketräning på Xv, 30min Powerwalk/Jogging. Promenad till o från bilen o sjukhuset.

Nu tackar jag för mig för ikväll!

Kram & God Natt!

Mörker

Efter dagens goda middag, köttfärssås & sallad gjord på tomat, sallad, gurka och färska champinjoner. Så blev jag sugen på att ge mig ut på en promenad.
Det var ju bara det att klockan var strax efter 17. Så det var ju mörkt ute. O jag är mörkrädd. Ingen bra kombination...
Men så tänkte jag till. Dels så är jag ute på landet o så kan det ju inte bli mörkare än svart. ;-)

Så jag slog slag i saken o kollade av med familjen att det var okej, o sen bytte jag om till löparkläderna. På med pulsklockan, mp3:n och reflexväst o så en liten ficklampa ifall det skulle behövas.
När jag väl var på G ut så såg jag att det duggregnade. Men istället för att strunta i promenaden så tog jag på mig en keps o gav mig iväg.
Nu vill jag inte skryta, MEN jag är förbaskat stolt över mig själv. Jag var inte rädd, för det blev ju inte mörkare o det var knappt att jag såg om jag gick på vägen eller i skogen. Men jag var iaf ute i 30min, varav 10min var jogging. O det gick så bra att jag absolut vill göra om detta.

Maken trodde nog att det blivit något fel i huvudet på mig. För jag avskyr verkligen mörker. Men förra vintern när det var snöigt så var jag ute på några promenader i mörkret o jag tänkte att jag nu i vinter ska försöka övervinna min mörkerrädsla helt o då är det ju bäst att börja nu, när vi är i början på säsongen.

Nog talat om min promenad o mörkerrädsla... ;-)

Jag är STOLT över mig själv, bara så ni vet!

Vinster

Det har gått bra idag, trots allt som var bokat o nästan samtidigt.
Jag hann träna lite innan Xv-mötet. Skulle ha velat kört lite mer kondition, men man kan inte få allt här i världen, så jag är nöjd att jag hann styrkeprogrammet iaf. Konditionen är lättare att ta igen här hemma.

Röntgen med dottern gick väl sisådär. Hon skriker ju bara man lägger henne på britsen o slutade inte skrika förrän vi satte på blöjan o tightsen igen... Stackaren. Hon tycker att det är så jobbigt!

O maken är hos tandhygienisten nu, så allt är ju gått bra. Även om jag kännt mig väldigt stressad hela fm.

Vågen på Xv, säger att det bara är 2,3kg kvar till mål! Vad sägs om det?? Jo UNDERBART, men jag tvivlar på att jag är nöjd då. Ska iaf börja med målet o sen bygga muskler o bränna bort det fett som sitter där det ska vara muskler istället.

Ni vet ju att jag var iväg med dottern till Xv:s Öppet Hus i lördags. O nu på em har de ringt o talat om att jag vunnit en biljett till ett core-pass. :-)

Just nu i denna stund, är jag SÅÅÅ lycklig.

Jag är snart i mål o jag känner mig ff väldigt motiverad o fokuserad. Första gången EVER som jag kommer så långt som jag vill. Sen ska jag hitta balansen så jag ligger på 73-75kg i framtiden.

Nu ska jag ta hand om min lilla skrutta som ligger framför TV:n men som inte är så nöjd just nu.

Återkommer nog senare ikväll.

Kram så länge!

1a November

Dagarna, veckorna & månaderna bara spriiiinger iväg. Snart är det jul igen o sen är det snart sommar... Sjukt vad tiden går fort..

Idag har jag börjat baka inför makens födelsedag. Är så mycket trevligare o roligare att bjuda på hembakt, o eftersom att jag kanske inte har tid sista dagarna innan, så börjar jag gärna i god tid... SÅ nu är de vita chokladmuffinsen gjorda. Ligger så fint i frysen o väntar.
Jag gjorde något dumt idag när jag bakade. Smakade på dels vita chokladen o sen på smeten men j-vlar vad jag fick ont i magen o har än, o det är ju iofs bra. Enklare att hålla sig borta då. O dessutom var det SÅ SÖÖTTTTT så tungan höll på att vrida sig flera varv. Usch!!!!
Nej, inget fikabröd som lockar än.

Har varit ute på en kort vända idag, jogging varvat med rask promenad. Kört igång igen med träningsprogram för 5km. Men kände att jag är lite för "duktig" för att börja från v 1, så jag hoppade på v 3 istället, mest för att vaden ska få det lugnt. Gäller ju att vänja ligament o sener så jag inte blir skadad igen..

Har idag oxå suttit o skrivit ner mina mål i ett måldokument.
* Jag väger 75kg den 20dec -10.
* Stl 32 i byxor sitter fint på mig, den 20dec -10.
* Jag joggar 1 mil den 1 maj -11.
* Jag springer Tjejmilen -11 under 60min.

Detta ska läsas upp imorgon på Xv-mötet o sen skrivas upp på mål-collaget.

Nu är det visst dags att börja med middagen, så jag hinner äta innan jag ska åka o måla ikväll. :-)

Ha en bra måndagkväll mina läsare!

Kram & På återseende

RSS 2.0