Å-varvet

På lördag är det dags, äntligen!

Som jag skrev tidigare så hoppas jag bara att förkylningen ger sig lite till tills dess.

Jag har startnr 991 o springsällskapet E har 992. Kommer bli superkul att springa o jag ska F-N orka hela varvet, om jag så ska kräkas för att orka så ska jag kämpa för att springa hela varvet!!! Är jag bestämd o envis?? Njaaa, lite kanske. ;-)


Maddes tokiga infall

Hahaha! Som vanligt så har jag fått ett ryck.

Jag ska köra igång med helfart igen!! Fr.o.m. söndag! Satsar på 2-3 veckor!!
Ska iofs på bröllop nästa lördag, så tillfället är inte så bra valt, men jag vill till målet NU!!!! O det får bli som det blir. Jag hoppas o tror att brudparet blir gladast åt att jag är där o delar dagen med dem, än att jag äter o dricker lite... ;-)

En dag med många saker

Har verkligen inte legat på latsidan idag. Vaknade kl 6 imorse, barnledig o allt, men kunde i somna om så jag gick upp o började fixa o dona.

Har tvättat 3 maskiner med tvätt, diskat, fixat lite mat att frysa in, ordningställt bilen så dottern kan åka med, klippt 3 av 5 gräsmattor, graverat, tagit hand om blöjleveransen, städat, hämtat ut paket, handlat skor och så avslutade jag min barnlediga dag med att hämta ut tillbehör till datorn, så dottern kan använda det program hon fått låna från Hjälpis.
Efter att jag hämtat henne åkte vi till kompisar o fikade, sen åkte vi till Xv, för att ha ett sista "möte" inför Å-varvet på lördag. Dottern skötte sig utmärkt o det var ett positiv känsla att ha med henne dit. Vi placerade oss på en träningsmatta på golvet mitt bland de andra o ingen reagerade o tyckte det var konstigt. Skönt o tack för det bemötandet!!!

Nu hoppas jag bara att förkylningen ger med sig ännu mer tills på lördag, så jag orkar springa hela varvet! Idag har jag bara snytit mig 3 ggr o det är bra, med tanke på att jag klippt gräset oxå.
(Just ja, då är det därför det kliar i ögonen nu.) Bara liiite glömsk!!! :-P

Vardagens återtag

De barnlediga helgerna är underbara. För livet blir mer avslappnat o inte så rutinbundet som det är med dottern hemma. Nackdelen är att de är alldeles för få o går alldeles för fort o att vi har minst 2 saker för många inbokade de här helgerna så vi stressar oss igenom dem en hel del.

Matmässigt har helgen varit en katastrof tycker jag. Har blivit lite av allt som jag egentligen inte ska äta. Pizza, hamburgare, tårta*2 o så några glas vin.

Idag är det ju som tur är, vardag igen. Maken jobbar o jag sköter markservicen. :-D

Snart ska jag åka o fotografera lite, innan jag o E åker till Västerås o går lös på Ikea o Stadiums nyöppnade Outlet.

Ikväll vill maken iväg o köpa nya solglasögon. Han hade sönder sina för någon vecka sedan... Klantarslet!! ;-)

Nu på har jag lagat en stor omgång med köttfärssås som ska frysas in i matlådor. Så vi har mat att ta fram de dagar dottern trilskas med oss. Imorgon kommer hon hem o sen är hon hemma hela veckan.

Så var det helg igen

O vi är barnlediga, så förvänta er inte så många inlägg nu den här helgen.

Om bara en liten stund ska jag in till stan. Ska till bolaget, mekonomen, Stadium och plantagen.
Sen hem o äta lite lunch innan vi åker till mina föräldrar för att fira pappa o spela spel o ha trevligt. Kommer hem imorgon fm/lunch o sen blir det en kort lugn stund för mig, tills vi ska tilll svärmor o uppvakta henne på mors dag.
Jag blir som vanligt inte uppvaktad alls...

Ha en bra helg!

Så hörs vi antingen imorgon vid lunch eller så måndag fm, när livet är lite mer normalt...
Kram o Grattis i förskott alla mammor! :-)

Senan tibialis som ska justeras.




Fast det är framme vid infästningen som justeringen ska göras på mig.


Många järn i elden

Det gick bra att köra lilla tösen i lilla bilen. Hon tyckte det var spännande att sitta fram o se allt framför sig. :-) Att skjutsa brorsan gick oxå bra.
Bilresan till Södertälje som jag var lite nervös inför gick kanonbra. Jätteenkelt att hitta fram o parkeringarna var både nära, bra o billiga. 5kr/timme. Sen var det ju det där med att hitta till rätt plats. Inte heller några problem, in i huvudentrén o anmäla sig o sen typ 30m bort var ortopedmottagningen.
Gick snabbt att komma in oxå. 20min tidigare än utsatt tid fick jag komma in till läkaren.

Besöket där gick bra. Blir op efter sommaren, men innan dess ska jag tillbaka för röntgen o blodprov.
Dock så blir det lite värre än jag tidigare fått höra. De ska kapa bort knölen o sen fixa till senan (tibialis kanske den heter... ;-)) O då måste den fästas på nytt i benet sen. Vilket innebär att jag i 3 veckor kommer ha foten gipsad snett o får inte belasta den alls då, så senan får vila. Sen blir det någon form av pjäxa o kryckor i några veckor till. Rehabtid 2 mån sade de.

Besiktningen av lilla pärlan gick oxå fint! Nu får vi åka ett år till med min lilla ögonsten!

Sen jag kom hem har jag ägnat mig åt att gravera så nu är bilglasen klara o diskade. Väntar bara på att de ska torka nu så jag kan stoppa ner dem i förpackningen o sen leverera dem vid tillfälle. Så nu skulle jag behöva/vilja till Ikea o handla hem lite fler glas, som jag ska gravera. ;-)

Hade planerat att klippa gräset efter graveringen, men som det regnar här så är det bara o glömma. Jag tror jag ska ta plats i soffan o mysa lite i ensamheten, innan maken kommer hem från jobbet om några timmar.

Myyyysfredag är det visst! :-P

Min frukost

Kör på samma som igår, bara lite andra vikter. :-)

112gr minikeso, 80gr skivad banan, 10gr cashewnötter & 1 kopp kaffe med mjölk.

Over and out!


Dagen D

Kunde ha fått en bättre start på den här dagen som jag är nervös inför.
Dottern vaknade vid 22:30 o somnade sen inte om förrän efter 1:15... Gah vad irriterande!!!

Kl ringde 6:30 imorse. (Har lärt mig av misstagen). Förr har vi litat på vår dotter, för hon vaknar ju alllllltid så tidigt. Pyttsan heller, inte när man måste upp tidigt. Idag gjorde hon dock det, tack o lov...Morgonen består av lite stress, men sen blir det ganska lugnt, beror ju iofs på när jag är färdig i Södertälje.

En rapport utlovas till er, när jag kommit hem igen.

Tills dess, må bäst! ;-)


110526

Frukost: 100gr minikeso, 96gr skivad banan, 10gr hackade cashewnötter, 1 kopp kaffe med mjölk.
Mellis/Lunch: 1 gainomax-bar, 1 kopp kaffe med mjölk.
Em-mellis: 1 tallrik lättyoghurt med 1dl frusna bär och 12gr hackade cashewnötter.
Middag: Köpt kycklingsallad från pizzeria.
Kvällsmellis: 100gr kesella med liiite saft i.

Kcal-intag: 1222kcal

En väldigt bra dag ändå!! :-)


Början till nervositet

Även eftermiddagen har löpt på bra. Jag har hunnit fixa allt jag skulle. Maken har tagit hand om dottern o jag har fixat o stökat o varit till stan o uträttat några ärenden.

Så nu är det bara att vänta på att jag får gå o sova så en morgondag kan gry. Är nervös inför läkarbesöket i Södertälje. Inte så mycket för själva läkarbesöket, utan mest för att hitta dit o komma i tid. Har 1½ timme på mig från det att jag lämnar dottern till assistenten tills jag ska befinna mig på rätt plats på sjukhuset. Enligt gps o internet ska jag köra på ca 55min o det borde ju resultera i att jag har 30min på mig att hitta o betala för parkering o sen leta mig fram till rätt hus o rätt våningsplan. O självklart rätt mottagning.

Har ett litet problem oxå inför morgondagen. Jag har fulltecknat schema o vet inte hur det kommer gå med de goda energierna. Frukost äter jag innan vi åker hemifrån, inga problem. Som fm-mellis kan jag ta en bar i bilen, inga problem. Men sen. Lunchen kommer jag oxå behöva äta i farten o ev oxå em-melliset. Ska nämligen bege mig raka vägen från sjukhuset till att åka o ombesikta min lilla bil. Drop-in-tid mellan 13-14:30...
Någon som nu ikväll kan tipsa om en bra o snabb lunch att inta i bilen, för jag kommer hinna titta in här imorgon bitti o skulle bli överlycklig för lite hjälp. :-)

Till middag har jag bett maken om hjälp, men har inte fått någon respons alls. Så morgondagens middag är oxå ett oskrivet blad. Som gjort för att jag ska hamna i snårskogen, "men jag ska försöka hålla mig på motorvägen o som allra allra snårigast på en asfalterad länsväg".

Har 1 timme på mig nu att fundera någon bra lösning inför morgondagen, innan det är sovdags.


En bra dag

Idag har hittills varit en mycket bra dag.
Började med sovmorgon till kl 7 o sen sov dottern middag, efter en stund i sin egen säng. ;-)
Fina rara A har varit här o hälsat på idag o sett vår utbyggnad av huset som gjordes 09. Trots att vi ändå bor bara ca 2mil från varandra så hinner man inte med att ses. Tog nog ca 2 år oxå innan vi var o såg deras hus. ;-) Trevligt var det iaf med besök, trots att min lilla skrota ville tillbringa tiden i mamsens knä.

Till lunch idag fick det bli en bar. Hann/Glömde bort att ta mellis innan jag insåg att kl var 12 o det var dags för lunch. Pga dotterns sällskapssjuka så gick det enkelt att äta en bar. Lunch tar ju trots allt lite mer tid att äta. :-)

Nu är det snart dags för mellis igen o maken är redan på väg hem från jobbet. Första gången på det här jobbet som han kommer hem så här tidigt. 10 timmars arbetsdag blev det iaf för honom.

Dagens frukost

100gr Keso, bananskivor & hackade cashewnötter.

Har inte testat det förrut, men det var gott! Bra både som frukost o som mellis.

Tokig kväll

Gårdagskvällen gick tokigt!
Tänker inte kommentera mer o inte heller "gräva ner" mig för det.
Jag har analyserat o troligtvis beror det på att jag drack för lite vatten igår.

"Det finns inga misslyckanden, bara feedback"

Så jag ger mig själv en klapp på axeln o fortsätter på "resan".

Dinnertime

Har precis ätit middag.

Tacokyckling med lite gurka till, 1 hård smörgås med 1 ostskiva och som dessert tog jag en banan.
Gott, men ingen bra middag. Tomaterna hade blivit för gamla o var inte fräscha o isbergssalladen var nästintill obefintlig. :-( Hade tänkt att ha en smaskig sallad till, men den fick stryka på foten o istället blev det som sagt bara gurka och banan.


"Lunch" intagen

En god kycklingsallad har jag nu smaskat i mig,
medans golvet i köket torkar,
så jag kan gå ut dit o diska sen.



Mellis efter mellis

Min man har "klantat" sig lite o inte  sagt till om att det varit dags att beställa slangar o påsar till dotterns sondnäring, så jag fick med skamsen röst ringa imorse o fråga om de hade lite slangar hemma så jag slipper använda de slangar vi inte gillar.
Det fanns, så när dottern fått i sig lunchen begav vi oss till stan. O det gjorde att jag fick skippa min lunch.
Tog ½ gainomax-bar i bilen, så ska jag festa loss på en köpt kycklingsallad om ett tag här. Lunch o mellis bytte plats för idag, men det ska säkert gå vägen ändå med kcal o den goda energin.

Fm-mellis

Föregående inlägg kom in lite sent. Jag åt frukost vid 7 imorse o om en stund är det dags för mellis.

125gr minikeso med nöt- och bärblandning. (Hackade cashewnötter, torkade tranbär och torkade blåbär)

Lyxfrukost

Har yoghurt som snart når sitt "bäst före-datum", så idag har jag ätit min "lyxfrukost".

1 tallrik yoghurt, 1 dl frysta bär och 10 hackade cashewnötter. Mumsfilibabba!!

F som i förkylning

O F som i far åt *piiip*

Känner mig piggare o piggare o jag hoppas jag är frisk så jag kan springa på lördag. Vill få till iaf ett milpass till innan Å-varvet.
Nu är det mest näsan som bara rinner. O eftersom att jag oxå har allergi, så är det svårt att veta vad som beror på förkylningen o vad som är allergi. Men jag får mer ork för varje dag som går, så jag tror att det ff är förkylningen, men att den är på väg att ge sig snaaaart.

110524

Sen frukost: 125gr minikeso, ½burk makrill i tomatsås, 1 kopp kaffe med lite mjölk i, 1 kiwi.
Lunch: Kycklingsallad med fetaost och några pennepasta, lite vitlöksdressing.
Mellis: 1 gainomax-bar choklad-apelsin. Favorit-baren!!
Middag/kvällsmål: 1 grov smörgås med 2 skivor ost, 100gr kesella.

Fylld dag

Har haft en alldeles underbar dag. Först fixade jag allt jag skulle sen lite struntsnack uppe på Xv innan lunchdejt med M. Trevligt o mysigt! Tack för att du orkade!!
O sen iväg till fina A o hon var snäll. Jag fick inte bara 1 kopp kaffe utan 2. Lovely. Tack för idag vännen!!
Dottern har varit snäll nu ikväll. Jag har fått syssla med tvätten o plockat lite. Ska få besök på torsdag fm, ryktas det om, så bäst att ha lite ordning här hemma då. ;-)
Blev dock så att middagen fick ryka på foten. Varken jag eller maken är särskilt hungriga så jag tog en grov smörgås och lite kesella till middag/kvällsmål. Nu är jag lagom nöjd o kan njuta av kvällen framför Tv:n.


Dagens frukost!

Samma som igår.. :-)

125gr minikeso
½burk makrill i tomatsås,
1kopp kaffe med lite mjölk i.
& 1 kiwi


"Hoppa hare-skutt"

Vad är det som händer?! Kan jag vara på väg att tillfriskna. Det är ju i så fall helt fantastiskt!!
Har sovit som en stock i natt. Släckte läslampan vid 22:40 o sen tog det nog inte många minuter innan jag sov o så har jag sovit hela natten. Inte varit vaken en enda gång, inte ens när makens klocka ringde vid 3 o han gick upp. Nej, jag har sovit heeela natten o vaknade inte till förrän vid 7:50. Är nog något år sen jag sov så länge. Helt fantastiskt underbart. Sen jag blev förkyld har jag vaknat minst 1 gång per natt av att jag varit täppt, men nu verkar det ha släppt oxå. :-)

Idag har jag en ganska fullbokad dag. Ska iväg o hämta ut delar till bilarna, så maken har något att göra. ;-) Lilla bilen fick underkänt på besiktningen pga en styrled o jag skulle vilja ombesikta den på fredag, så maken ska byta den ikväll eller imorgon kväll. O chevan behöver ha nya bromsbelägg runt om, så det är beställt. Inget roligt att lägga pengarna på, men nödvändigt!
Sen ska jag till Xv-centret o handla lite o snacka med mina gamla kursare, om de är där vill säga. Sen har jag en lunch-dejt på stan inbokad. Ev ställs den in, då bästa M mår dåligt o vet inte om hon orkar med en lunch ute. Efter lunchen blir det present-shopping till pappa som fyller imorgon. Presenten är bestämd och undanlagd, bara jag som återigen fått uppgiften att hämta ut den. Sen ska jag till finaste A, som är ledig o kanske vill bjuda mig på en kopp kaffe, innan jag kl 16 ska hämta hem sessan.

Kvällen hoppas jag blir lugn, för även om jag är avsevärt piggare, så är inte orken på topp.


Sammandrag av dagens intag

Frukost: 125gr minikeso & ½ burk makrill i tomatsås
Mellis 1: 1 allévo-bar
Lunch: Flygande Jakob med jetmotor, sallad.
Mellis 2: 1 xv-bar
Middag: Kycklingsallad.

Summerar dagen med ett leende på läpparna o säger att nu är jag på banan igen!! ;-)

Hemma igen

O jag tror att testerna gick ganska bra. Med betoning på ganska. Grammatiken tror jag att jag kunde rätt bra. Ordförståelsen var det lite värre med, en del ord som jag aldrig hört förrut. Blev en del chansningar, men hellre det än att lämna blankt. O så var det stavningen. Inga problem där inte. Sen avslutades svenska-testet med att man skulle skriva en kort berättelse. Fanns olika rubriker att välja mellan.

Tangentbordstestet gick väl bra. 96% korrekt och drygt 200tecken per minut.
Så här i efterhand är jag rätt nöjd med vad jag gjorde, men man kan ju alltid bli bättre, så helt nöjd är jag inte!!

Till middag nu ikväll har jag ätit kycklingsallad. Mumsigt o lyxigt att slippa göra den i ordning själv!

Mellis i Västerås. Snart dags för tester.....

mms_img10940 (MMS)

Mellis i Västerås. Snart dags för tester... *nervös* Till lunch blev det Flygande Jakob med jetmotor och sallad. Hör av mig när jag landat hemma. Vink vink!


Mellis

Bilden talar väl sitt tydliga språk.
1 allévo-bar (mörk choklad)





Tanken var att jag skulle äta ½, men av bara farten slank hela ner. ´
Måste vara mer fokuserad vid intagen, så det inte blir fler fel.


Dagens frukost

½ liten burk keso,
½ burk makrill i tomatsås,
1 kiwi &
1kopp kaffe med mjölk i.

Mätt, nöjd o glad!!


Kontrakt till målet

Jag Madeleine, ska väga max 74,4kg den 25 juli 2011.

För att nå dit ska jag äta Xtravaganzas halvfartstallrikar. Jag dricker 1,5-2liter vatten per dag. Fikabröd och godis/snacks är ett minne blott. Nu ska kroppen formas och då är inte sånt skit okej. Jag ska strunta i sugen som uppstår o istället äta bra näringsriktig mat. Jag ska löpträna 3 ggr/vecka när jag tillfrisknat från denna envisa förkylning. Gummiband och core får stå för huvudsakliga styrketräningen, men något pass på Xv-centrets maskiner vill jag få till oxå. 
Förhoppningsvis gör detta oxå att jag för första gången under mitt o makens förhållande väger mindre än honom, har 2kg tillgodo från målvikten, om han nu inte går ner mer i vikt. :-)

Alkohol kommer att förtäras 3-4 kvällar under denna period. Nästa helg ska pappa firas. 2 bröllop är inbokade o ev blir det en utgång med vän oxå. ;-)

Detta skriver jag LÄTT under på!

Någon mer som hakar på en utmaning?!

Nu ska jag ge sessan medicinerna o sen gå o sova.

Kram o god natt!!

Så *piiiiip* heller...

... att den här nedra förkylningen ska få förstöra mer för mig.

Hade tänkt att skriva ut ett "kontrakt" att skriva under. Men nu är det för sent, för idag alltså. Dottern vaknar när skrivaren rasslar, så det får jag göra imorgon.

Men ett kontrakt ska ni få!!

Inte än

Ni får inte se något kontrakt idag. Mår sämre igen o fokus får nu ligga på att bli frisk. Maken börjar tro att vi kanske är på väg att få lunginflammation. Om både mig o dottern rosslar o piper det när vi andas. Spelar ingen roll hur mycket jag hostar, rosslet finns kvar iaf. Jag hoppas att så inte är fallet utan att "skiten" är på väg att ge sig o att rosslandet beror på att förkylningen håller på o släpper. Visst låter det så!? :-)

Har inget särskilt att blogga om idag. Jag o dottern följde med maken till hans jobb idag. Eller vi släppte av honom o åkte o handlade lite sen åkte vi dit o väntade tills han hade jobbat klart. Gick o tittade på hästarna i hagen. Dottern tyckte de var lite läskiga, men när vi varit där o tittat på dem ett par gånger var de nog ganska spännande. Det gick bättre o bättre för varje gång vi gick förbi dem. :-)

Resten av dagen har vi bara myst o tagit det lugnt med förhoppningen att vi piggar på oss fortare då.

Imorgon är en ny vecka o jag ska iväg o skriva prov. Nervös!!!!

Kontrakt

Nu när jag är sjuk har det blivit lite för mycket av det goda. Så imorgon ska jag skriva ett kontrakt med mig själv som gäller till semestern v 29.

Ska sätta mig nu o skriva ner det o imorgon skriver jag under det.
Lägger ut det här sen som bevis, o då "måste" jag ju sköta mig bra! :-)

På återseende!!

Mayday

Idag har jag äntligen fått lite egentid. Lovely!!
Vid lunch åkte jag till stan o hämtade ut dotterns beställda mediciner o mina glasögon som jag imorse fick sms om att de var klara.
De var som gjorda för mig. Det enda som justerades var att optikern på ena paret vek in "kuddarna" vid näsan, innan jag provade dem. Då satt de bra. Det andra paret satt bra utan några justeringar alls.
Nu när jag har haft dem på mig lite längre stunder under dagen, glider de ner lite på näsan, så jag ska nog gå tillbaka så de får justera så de inte glider lika lätt. Annars sitter de jättebra!

På vägen hem från stan stannade jag o kompletteringshandlade lite o så köpte jag en bukett blommor till svärfars grav. Han skulle ha fyllt 71år idag. Jag fick åka dit själv o sätta dem, för maken orkade inte följa med. Nu är det han som är värst sjuk o orkar typ ingenting, stackarn! Jag känner mig liiite piggare idag, så nu hoppas jag verkligen att jag är på väg o tillfriskna. 2 förkylningar på mindre än 1 månad är tillräckligt!!

För övrigt har det inte hänt något särskilt här idag. Vi har tagit det lugnt, varit ute en stund, lagat mat o sen tagit det lugnt igen. O nu väntar en lugn o skön stund i soffan. Tror maken har somnat i sängen, bäst att väcka honom innan han somnat till ordentligt! ;-)

Trevlig kväll!


Inget vettigt

Har verkligen inget vettigt att blogga om, men en liten statusrapport får ni, oavsett om ni vill eller inte. ;-)

Hostar mycket periodvis, bröstsmärtor o tufft med andningen, förkyld som attans,
febervärk i ryggen och huvudvärk alá Grande (migränliknande).
Piggast i familjen är dottern o hon har somnat för natten.

Det har gått bättre med maten idag, men inte optimalt. Har iaf ätit var 3e timma...
O det är ju betydligt bättre än gårdagens 2 matintag. :-)

Nu ska jag o maken slappa i soffan i väntan på att vi får gå o sova.
"Lyxar" till med syrlig rabarberpaj till kvällsmellis. ;-)

Trevlig kväll!


Upplägg för morgondagen

För att jag överhuvudtaget ska äta nu när jag mår så här, behöver jag nog ha ett schema och följa. För annars äter jag inte. Idag har jag bara fått i mig 1 dl glass och 1 bulle, på hela dagen...

Morgondagens matschema är inte en bra dag på halvfart, men bättre än dagens "mat".
Frukost: 1 banan och 1 kopp te
Mellis: 1 bar
Lunch: 1 tallrik yoghurt med bär och nötter.
Mellis: 1 kiwi
Middag: ?? Kanske lite Flygande Jakob med sallad.

För att jag ska komma i mål till v 30 så behövs disciplin o "hårt" arbete. Nu blir det dock ingen motion förrän jag tillfrisknat. Men hur är det egentligen med typ situps & armhävningar. Är det fel att göra lite såna övningar när man är sjuk?? Vill inte förlora mer muskelmassa än vad jag redan gjort...

Vila skapade huvudvärk

Lade mig en stund på soffan när maken hade med sig dottern i badrummet innan hon lade sig för natten. Men det var dumt gjort av mig. Huvudvärken blev värre. Så nu tvingar mig att sitta uppe istället, tills jag förhoppningsvis får och kan sova om ca 1 timme. Sällan har sängen varit så efterlängtad som den är nu.

Men jag har ju dock väldigt ont i bröstet av allt hostande och vet inte om jag klarar av att ligga ner och sova. :-(


Sommarsemestern bokad

Vi (läs:jag) har idag bokat hotell för vår semester.
Underbart!!! 5 nätter i Blekinge!
Känns lyxigt att få bo på hotell på semestern.
Har aldrig hänt tidigare, men till så bra pris var det svårt att motstå.

Någon som har något tips på vad vi "måste" se/göra när vi är där, så tipsa oss gärna!!!
Vi kommer med all sannolikhet göra någon dagstripp till Skåne oxå.
(Destination: Olofström)


Lidande nattsömn

Vill börja med att tacka finaste Anna för omtanken! <3

Jag o dottern är ju som ni kunde läsa igår, sjuka. Hon ville/kunde inte sova igår kväll, så hon låg i mitt knä i soffan tills hon fått sina "nattmediciner" o sen gick vi o lade oss bägge två i hennes säng. Då somnade hon ganska fort, men vaknade titt som tätt o hostade. O jag kunde inte sova. Orolig för dottern och en envis retande hosta hos mig oxå. Dricka vatten o knapra halstablett hjälpte inte alls. Vid 23-tiden kräktes dottern för första gången o sen nästa gång vid 2:10. Så då gick jag upp o startade igång tvättmaskinen, så vi skulle ha handdukar rena o torra tills eftermiddagen. Vid 4-tiden somnade jag äntligen efter att ha hållt på o både stört dottern o maken o nästan hostat upp min halsmandlar. Usch o fy för denna hosta säger jag bara.

Vid 6 hade dottern lessnat på att ligga i sängen, så då gick vi upp o huvudvärken har följt mig hela dagen.
Dottern är iaf feberfri idag!!! Men inte piggare för övrigt. :-(
Min mamma kom hit vid 9:15 o tog hand om dottern, som förvisso sov middag i sin säng, efter mycket krigande... Jag åkte till apoteket för att hämta ut hostmedicin som jag tidigare imorse ringde till min läkare o bad om. Skönt att jag fick ut det, utan ett besök hos honom. Tror att sköterskan hörde hur sliten jag var/är. Har typ ingen röst, pga allt hostande... Passade på att fylla på medicinförrådet med både nässprayer o smärtstillande till hela familjen. Sen iväg till barnhab på möte, utvärdering av våra träfftider, som tyvärr inte gett det vi hoppats på. Vi anordnare har ju suttit där själva o druckit kaffe o snackat skit, utan ett enda besök av någon intresserad. :-(

När jag kom hem igen, så hade dottern nyss vaknat. Hon sov i ca 4 timmar. Antar att hon behövde det pga natten. Tyvärr resulterade det i att jag inte fått någon vila på hela dagen.

Eftermiddagen har ägnats framför Tv:n med dottern. Har varit tvungen att läsa några böcker för att hålla dottern nöjd. Inte bra för rösten, men gör just nu allt för att slippa höra dottern gnälla. En kort men långsam promenad har vi faktiskt varit ute på. Skönt att komma ut i det fina vädret. Nu sitter jag bara här o väntar på att få vila . Ska lägga mig på soffan så fort jag får chansen!! ;-)

"Offerkoftan" på

Ja usch ja.
Jag är sjuk o mår blä. O då har jag tyvärr fått på mig offerkoftan. Det är synd om mig tycker jag o därför har jag ätit glass o lite choklad idag.
Måste få ett slut på det, så jag når mitt mål till v 30!!

Jag kämpar vidare o hoppas jag mår bättre imorgon.

Som jag befarade

Ve o fasa för sjuka barn!

Dottern är sjuk. Jätteförkyld o säkert megaont i halsen. Hostar typ hela tiden! Stackars min lilla sessa. Men jag har ändå beslutat mig för att åka på mötet imorgon fm, om inte dottern blir sämre eller att jag har feber. Mormor vill så gärna få ta hand om sitt enda barnbarn o jag vill inte ta det ifrån henne. Hon verkligen älskar det!!!
O hon är så stolt o mallig efter varje gång som hon varit här, för att det gått så bra.
Är det nu så att jag har feber eller sessan mår sämre imorgon så kommer vi ändå behöva hjälp av mormor. Sessans Ipren är på väg att ta slut o vi har bara några värktabletter kvar, men det skulle mormor handla o komma hit med, om jag inte kan ta mig till stan själv.


Host o snörvel

Jag har blivit sjuk igen!!! :-( Har ont och det kliar i halsen och näsan är täppt. Det här är inget roligt. Jag vill vara frisk och må bra och kunna göra alla de sakerna som jag har inplanerade.

Veckans planerade träning blir inte verklighet. Måndag och tisdag gick bra, men jag kommer inte träna idag. Har ringt o sagt ifrån... :-(
För en stund ringde de oxå o talade om att dottern oxå är sjuk och hon har feber oxå dessutom. Jag har "febervärk" i ryggen, men ingen feber. Så den här dagen blev verkligen inte som jag tänkt mig.
Tur ändå att jag började denna dag med att laga mat, som jag ska frysa in i matlådor, att ta fram senare i veckan om jag inte får laga mat för dottern.

Nu ska jag ta alvedon o krypa ner i sängen o kurera mig, för att senare hämta hem dottern. Usch o fy, ser inte fram emot att ta hand om henne. Hon blir JOBBIG o mammig när hon är sjuk.!

Hoppas ni mår bättre än mig!


Många saker idag

Tisdagar är en sån dag i veckan, då jag alltid har massor att göra.

Började denna dag med frukost, 1½ timme senare snörade jag på mig löparskorna o avverkade Kolstugerundan, 5,2km. Höll ett snitttempo på 9,2, så jag är nöjd med insatsen, men det var tufft.
Känner att det kliar o irriterar i halsen. Intalar mig att det är allergin, men jag tvivlar på det. Har inte tid o vill inte bli sjuk nu!!
Efter dusch, make up o styling, drog jag till stan.
Först en tur upp till stans bästa ställe. Xtravaganza. Får alltid positiv energi när jag varit där. Tack för det!!!

Hade bestämt lunch med en kompis kl 12. Vi gick till Waynes Coffee. Jag tog en "Hälsotallrik", men det gör jag inte om igen. Alldeles för lite grönsaker o på tok för mycket bulgur för att passa mig. Men jag är iaf en erfarenhet rikare o tack o lov för att jag sprang imorse.

Efter trevlig lunch gick vi en sväng på stan. Jag köpte 2 penslar att ha när jag målar mina keramikfigurer, 2 fina tunna penslar till alla detaljer. :-) O så hittade jag ett par jeans på H&M, storlek i midjan 31!!!! Det enda paret i den färgen o modellen, o de såg så sköna ut. Tänkte att jag kan ju iaf testa dem för att se hur mycket som fattas. Kan ju ha dem som en "morot" annars o använda dem när jag är i mål o fit for fight!. Men dra på trissor vad förvånad jag blev när jag kom i dem o kunde knäppa dem utan större problem. Lyckan är fulländad. Kompisen som alltid varit smal o smärt förstår nog inte varför jag blev så glad o "stöddig".

Det första jag gjorde nu när jag kom hem, var att byta från mina favvojeans till de nya. O de gamla favvojeansen är inte längre favvisarna. De nya jeansen kommer jag använda jämt nu!!!!! :-D

Nu sitter jag här hemma o väntar på att maken ska komma hem från jobbet, för när han bytt om o snyggat till sig lite ska vi åka till Västerås till nya IKEA o titta lite o shoppa lite tror jag. Vi gör denna lilla tripp för att hitta på något tillsammans o för att jag/vi behöver fler matlådor. O det är väl så att man aldrig går in på IKEA o kommer ut utan att handlat något?? Iaf inte vi!!! Lite ljus eller batterier eller likn brukar alltid få följa med hem. ;-)

Veckans planerade träning

Måndag: Gummiband + 30 armhävningar
Tisdag: 5km skön lugn jogg.
Onsdag: Löpträning med Xtravaganza som avslutas med cirkelträning.
Torsdag: Core
Fredag: Promenad och gummiband + 30 armhävningar
Lördag: 10km jogg i stan.
Söndag: Core

Lördagens o söndagens träning kanske byter plats. Beror lite på övriga familjens göromål. O om jag får sällskap eller ej. :-)

Bra träningsupplägg?

Skulle nog behöva strukturera upp träningen lite mer, så jag både bygger lite muskler o tightar till kroppen. Löpningen kan jag, men träna hemma är, funderar på ett annat ord än svårt, hmm, knepigare att få till. ;-) Har ju "bara" pilatesboll, stor träningsmatta och 2kg-hantlar att tillgå. Just ja, jag har ju ett gummiband oxå.
Det ska jag nog köra med idag. För imorgon fm ska jag ut o springa. Hoppas faktiskt att det ska regna då, så jag får lite mental träning, en spärr att ta mig över. ;-)

Ska ägna fm åt, nu när dottern sover, att knåpa ihop veckans träning-program. Återkommer lite senare med det, om jag lyckats få till det.
Har lite idétorka om bra övningar att göra, o så att det blir ett bra träningsprogram, men jag ska iaf försöka..

På återseende!

Taktikbytet

Nu hoppas jag verkligen att vårt "taktikbyte" ger önskad effekt.
Nämligen en viktminskning.
Våger står stilla sen förra veckan.
O jag börjar få lite smått "panik" inför att jag inte kommer hinna i mål till måldatumet..

Jag vill o ska verkligen göra mitt bästa för att jag, Madeleine ska väga 74kg måndag v30.


Två p:en

Paj och promenad!

Hade ingen skön lördagkväll. Dottern vägrade att sova så hon låg i mitt knä fram tills det var medicindags o sen blev jag tvungen att ligga bredvid henne i hennes säng hela natten för att hon skulle sova. Inget vidare skönt kan jag säga! Dels så hade jag träningsvärk från milpasset o sen är inte hennes säng särskilt mjuk o skön. Går tyvärr inte att få den så mycket skönare heller, eftersom att det är en höj o sänkbar säng från Hjälpmedelscentralen, o då funkar det ju bara med skummadrass. Vi har ändå fått ut en extra madrass som ska vara tryckavlastande... Ont som sjutton har man iaf efter att ha legat i den en hel natt o på samma sida hela natten. Man ska ligga ansikte mot ansikte mot dottern o hålla henne i handen. Kan ni tänka er smärtan i kroppen av att ligga "onormalt" en hel natt??

Var väldigt stel när vi gick upp vid halv 6 imorse. Men efter liten rörelse och stretch kändes det iaf skapligt.
Fm var lugn o mysig. Vid lunch fick vi besök av vänner. Jag gjorde en rabarberpaj imorse, årets första, som vi smaskade på till kaffet. O efter fikat gick jag o tjejkompisen ut på en 5km-promenad med min lilla sessa och kompisens hund. Skönt att röra på sig, trots träningsvärk. O såklart när vi var ute så började det regna. Kompisen o dottern var BLÖTA när vi kom hem. Jag hade på mig min ena löparjacka, som stod emot regnet, tack o lov. Dottern var iaf torr på överkroppen, för hon hade vattentät jacka, men eftersom att hon sitter så oskyddat i vagnen var hon genomblöt om byxor.

När vännerna åkte hem så tog de med sig maken. Han fick skjuts till jobbet, så han kunde lasta upp lastbilen o sen ta med sig den hem.
Resten av eftermiddagen har ägnats åt att sätta ihop partytältet med myggnätsväggar. Så nu jäklar ska vi njuta av sommarkvällarna, ute!!! :-) Förra sommaren tvingades vi in så fort myggen kom fram. Men i år bemästrar vi de små jäklarna. Haha!!

Till middag idag åt vi lax med gräddig sweetchilisås. Mumsfilibabba!! Provade ett nytt recept o det var väldans enkelt att slänga ihop o väldigt gott! Kommer nog bli ett av snabbmatsalternativen när man inte har tid att stå vid spisen o fixa. :-D

Nu är det kväll o dottern somnade fort, nästan oroligt fort! Hoppas iaf att jag får sova i min egen säng en stund i natt.
Men innan dess ska det mysas med maken, som återigen börjar en tuff arbetsvecka imorgon.

Trevligt slut på helgen! På återseende imorgon!

Favorit i repris

Idag hade jag en skön sovmorgon. Dottern ville inte sova middag med maken, så det var det första jag gjorde när jag klev upp. Dottern fick sova i mitt knä i soffan, för i sin säng vägrade hon sova.

Sen efter frukost o handlingslistan var skriven åkte jag till stan för att ge mig ut på Å-varvs-sträckan, men denna gång med sällskap av E, min gamla konsult från Xv, numer kollega. ;-) Gick bra för oss bägge, vi är nog ganska jämna på så där långa sträckor. 10,33km på 1h 12min 31sek. Fantastiskt skönt. Efter att vi duschat så gick vi ut o lunchade. Mycket trevligt! Tack för det!

Sen när jag var färdig med allt i stan o kom hem, så var dottern strålande glad o maken var färdig med bokföringen. Så allt kändes toppen. Jag tog itu med diskning o städning o ringde en vän som ska komma hit imorgon o fika. Myspysigt att ses!!

Ikväll blir det att slötitta på ESC. Är inte jätteintresserad av det, men det får väl gå, samtidigt som jag pluggar lite o gluttar här på nätet. :-P

Nu ska jag soffmysa med dottern, så hon somnar, sent men så blir det när både mamma o pappa glömmer bort tiden. ;-)

På återseende!

Fredagsmyyys

Nu sover äntligen dottern.
Hon har varit gnällig till o från hela dagen. Dock varit nöjd när hon suttit i mitt knä, när vi var o hälsade på vänner.
Så alldeles snart ska jag o maken starta igång fredagskvällen med lite mys o mat.
Han är ledig fram till söndag kväll, så vi ska försöka hinna undan med en hel del här hemma, nu i helgen. Ser ut som ett mindre kaos här hemma nu. Inte alls trivsamt!

Taktikbyte

Veckans middagsintag har varit en smärre katastrof. Kanske inget större fel på maten, däremot på tiden. Vid 20-21tiden har vi ätit middag, när vår dotter somnat för natten.

Så nu byter familjen P (läs:Annorlunda) taktik. Nu i helgen o början på veckan ska jag laga flera olika maträtter o stoppa i matlådor, så vi har mat, de kvällar vi har dottern hemma. Jag hinner/får inte laga mat för henne. O laga mat under stress medans dottern ligger o gallskriker är inget jag vill göra fler gånger.
Ska skriva matlista o handlingsnota nu under kvällen, så jag kan åka o handla ingredienser imorgon, när jag ändå åker till stan o springer.

Har ni några bra goda maträtter som går fort att slänga ihop och som är goda att frysa in o sen värma?? Tipsa mig!!!


Rasande tempo

Igår var ju mormor här o tog hand om min dotter. Jag åkte till stan o kollade synen o beställde glasögon. Behövs inför läsandet som jag har framför mig.
På kvällen var jag ute på en joggingvända, knappt 5km o fartlek..

Imorse fick jag en underbart skön sovmorgon. Jag gick in till dottern strax efter kl 3, men jag lyckades få henne att somna om. Så vi gick inte upp förrän kl 6 imorse. Hej o hå, vad pigg man kan bli av att få sova en extra timme.

Idag ska vi åka o hälsa på dotterns kompis som är nyopererad. Ska bli skönt att få komma hemifrån, men ändå en mysig stund tillsammans.
Har vi tur, slutar maken skapligt idag o slipper jobba imorgon, men det beror på hur bra det går att byta kompressorn på lastbilen...

På återseende! Ha en fab fredag med mycket myyyys! ;-)

Lugn natt

I natt har vi haft oväder över oss med åska i. Trots det har natten varit lugn. Tidigare åskoväder har dottern alltid fått kraftiga ep-anfall, men inte i natt.
Inte ens ett lindrigt anfall har hon haft. Fantastiskt!!
Att hon reagerat på ovädret tror vi beror på shunten hon har, för sen hon fick den är hon känslig vid väderomslag.
Hon vaknade iofs vid 4:15 o ville INTE somna om, så vi gick upp vid kl 5 o myste i soffan. Snart ska jag försöka få henne att sova middag, så hon är pigg tills mormor kommer idag igen.

                                                     


110511

Dags att ge dagsrapporterna ett nytt försök.

Frukost: 2 grova smörgåsar med makrill i tomatsås.
Mellis: 1 bar
Lunch: 1 tallrik yoghurt med banan och kiwi.
Tidig middag: Falukorvskivor & fullkornsmakaroner.
Mellis: Keso med nöt- & bärblandning.

Inte bästa middagen, men ett bra val mot vad det hade kunnat bli istället. ;-)


Luren har gått varm

Idag har jag mest pratat i telefon känns det som. Började med att jag blev erbjuden att jobba nu ikväll. Så då var det bara att ringa maken o höra när han trodde han skulle sluta. Sent fick jag till svar, så då fick jag ringa mamma igen o be henne komma. Utan några problem alls, så ställde hon upp. Sen har jag börjat "jaga" assistent till dottern, när jag ska träffa ortopeden i Södertälje. Ska ringa igen om det imorgon o hoppas få tag i rätt person. Ska nog ringa till Södertälje oxå o höra mig för lite.

O så har jag pratat med en väninna o bokat in en dejt o så har jag flera gånger under dagen haft kontakt med familjen för att kolla läget. Maken blev verkligen sen från jobbet. Hemma 19:00.  Började 4 imorse.... Inte helt nöjd med de timmarna!

Em/Kvällen på jobbet gick iaf bra. Hade inte överdrivet mycket att göra, men jag fanns iaf till hands o hjälpte till med det jag klarade av. Ska bli roligt att lära sig jobbet ordentligt o gå utbildningen!!! :-) En verklig utmaning för mig!

Nu efter den här smått kaotiska dagen är jag trött o längtar efter sängen. Bara 30min kvar!! ;-)

God natt!

Redan höst?!

Igår kväll på Å-varvet träningen, var vi 2 tappra plus bästa Emelie. Träningen gick bra, förutom chinsen. Heter det så?? Iaf, häva mig upp på stången är något jag ska klara av, innan sommaren är slut! Maken får fixa något här hemma så jag kan träna. Pinsamt ju att inte orka det!

Efter träningen dejtades A. Tack snälla fina du!!! Var hemma vid 22-tiden o då hade maken gått o lagt sig.

Tog posten på hemvägen o har fått kallelse till Södertälje Sjukhus, 27:e maj.Skulle ju inte få komma dit förrän i slutet på augusti om man ska gå efter remissbekräftelsen.. 4 månader gick tydligen väldigt fort. ;-) 
Är redan nervös, trots att det är över 2 veckor kvar. Men det är ju mer nu som jag måste fixa. Inte bara att jag ska dit. Någon måste ta sig an min lilla sessa. O maken har jag inte hunnit prata med än. Han åkte hemifrån vid 3 imorse o då sov jag på söta örat. Annars tänkte jag ringa o höra om någon från hennes korttids vill jobba med henne då. Sista alternativet är min mamma. Men jag vill helst lösa det med korttids eller maken. Mamma ställer upp så mycket ändå. Känns fel att "utnyttja" henne. Hon älskar att vara själv med dottern, så det är inte det. Men jag vill inte belasta henne för mycket. Hon har ont o mår dåligt ändå så det räcker.

OS-koll

Nu har vi kommit hem från OS o eftersom det tar på krafterna, så sov dottern middag oxå, i mitt knä i soffan.
Men här kommer iaf en liten "rapport" om hur det gick.
Vi kom dit o gjorde sällskap med en korttidskompis med personal in till skolan. Sen blev dottern vikarie för sin kompis, som ligger inlagd på sjukhuset för att han gjort en höftop. Vi tillhörde klass B. B=Bäst, eller hur?! ;-)

De har verkligen lagt ner tid o engagemang för att få det "högtidligt". Utgång till planen till marsch-musik, som min dotter förvisso helst ville slippa, men det gick iaf skapligt. OS-elden tändes (grillen) och "ordförande" (ledaren för gympan) höll ett litet "tal" o då var min lilla sessa glad o nöjd o med på noterna. ;-) 
Sen under grenarna, var hon jätteduktig på att vänta på sin tur. O jag kan ju säga att hon hade nog fått mycket bättre resultat om hennes ord personal var med istället för nybörjaren mamma. :-P
Vi hade iaf mysigt o roligt tillsammans.

Efter korvgrillningen, när det var dags för medaljutdelning så hade min lilla sessa tröttnat, o hon blev jätteledsen o stortjöt, stackarn. Skolpersonalen hade aldrig sett henne så ledsen o arg. Men jag hade blivit grymt imponerad om hon skött sig alldeles för bra. Så efter att hon fått medaljen så åkte vi hemåt. Då blev hon lite lugnare o gladare, så bilresan hem gick bra.

O ni som inte riktigt förstår vad jag skriver om, så är min dotter gravt utvecklingsstörd. 5½år gammal, som är på träningsskolan här i stan på inskolning varje tisdag. Jättetacksam för att de finns o tar sig an min lilla ögonsten. De är guld värda o så mysiga med barnen! Tack för det underbara Odlarens Träningsskola! Ni förgyller min dotters liv!

(Olyckligtvis fick jag inga kort knäppta, men skolan tog en del, så kanske att vi får något foto från dem, nästa vecka...)


Till skolan

Idag ska jag följa med dottern till skolan. Vi ska på OS (Odlarspelen), någon form av uteaktivitet. Jag längtar o tycker att det ska bli jättemysigt. Dels att få se vad de gör o sen får vi se om dottern är lika snäll o go mot mig som hon är mot personalen när hon är där.
Dottern skulle ha gympa-kläder o vattenflaska med sig.
Ska vara i skolan kl 9 o jag är färdig med det mesta. Kaaanske att dottern ska slippa åka dit i pyjamas. ;-) Har tagit fram kläder, men inte bytt på henne än. Hon ligger o rockar till Mora Träsk o då har jag ingen stor lust att störa.

Återkommer med en rapport senare om hur det gick.
Ska sätta kameran på laddning, så jag kanske kan få något kort på min dotter in action i OS. :-)

Ikväll är det träning inför Å-varvet som gäller. O efter det gör jag o A ett nytt försök till dejt.. Tidsplanen sprack igår, men idag är en ny dag.

Ha det så gott allesammans!!

Måndagsgöra

Imorse blev jag väckt vid 6:45 för att skjutsa maken till jobbet, i hopp om att han skulle ta lastbilen hem i em.
Åkte sen hem o käkade frukost o sörplade i mig en kopp kaffe. Efter att jag intagit frukosten gick jag upp till min hobbyhörna o satte igång gravyrmaskinen. Så roligt att få skapa några fina glas som en kompis beställde för lääääänge sedan.

Framåt 10-tiden o nästan en nackspärr senare gick jag ner för att käka mellis o stöka runt lite. Åkte iväg o besiktade min lilla pärla. Tyvärr gick det inte så bra som jag hoppades. En styrled är glapp o behöver bytas o sen får jag åka dit o visa upp den igen. Det ställer till det att det är den lilla bilen, för jag behöver fixa barnvakt, för att kunna åka o visa upp den igen. Hoppas mamma kan!!!

Väl hemma igen så var det dags för lunch o mer stök. Men nu har jag stökat färdigt. Dagens middag är färdig. Disken står fint i stället och huset är fritt från damm. Jag är alltså redo att åka o hämta min lilla sessa, som ska hem idag.

Ikväll ska jag på första Lifetime-träffen. Liiite läskigt att byta, tycker jag. För jag byter konsult och så är det ingen av mina gamla gruppkompisar med i den här gruppen. Efter mötet ska jag ha en snabbdejt med bästaste A, som säger rätt saker när jag behöver höra det. Tack för det!

O nej, maken tar inte hem lastbilen idag. Han har fått extraarbete att göra o det innebär att han inte hinner lasta upp bilen o vara hemma tills jag ska på möte, så det får hans "chef" göra o så får maken åka dit o hämta den imorgon bitti istället.

Over and out!

Min lilla hemlis...

... är dags att avslöja.

För någon vecka sen skrev jag ju om att jag fått en kanonroligt erbjudande.

Jag har blivit tillfrågad o tackat ja
 till att arbeta extra på Xtravaganza Viktcenter i Eskilstuna.

V.30 ska jag på utbildning i Västerås
 o sen börjar jag arbeta lite fr.o.m. i mitten av augusti.

Wiiihiii!!!


Helgens bravader

De här helgerna när vi inte har vår dotter hemma, har ni säkert sett ett mönster i att det bloggas mindre, ni som följer mig.. ;-)
Så även denna helg. Dottern skjutsades till korttids i fredags em. Sen på kvällen åkte vi o handlade mat till helgen.
I lördags började maken, min pappa o bror riva ett tak. De hann så långt att nya takstolarna kom på plats o även de brädor som plåten ska skruvas kom upp o sattes fast. Jag stod för markservicen den här dagen. Fixade kaffe o fika och på em grillade jag korv så de även fick lite "mat" i sig. Vid 18-tiden gav de sig. Pappa och brorsan åkte hem, o jag o maken fick lite mysig kvällstid tillsammans. Var till Slagsta Glass o köpte varsin god glass, som vi glatt mumsade i oss. Resten av kvällen ägnades åt att förbereda för morgondagen o sista timmen låg vi i soffan o gluttade på film. Skönt!!!

Glassen gjorde nog susen för halsen för igår morse när jag vaknade var jag bara lite snuvig, o det kan ju lika gärna bero på pollen, som på förkylningen.

Så när jag mådde bra, bestämde jag mig för att åka till stan o springa o sen fick jag order om att köpa med mig farmarskruv, till plåttaket. Tog mig runt Å-varvs-slingan. Visserligen sprang jag lite tokigt på 2 ställen, men det blev nog ändå ungefär samma sträcka. Första missen var att jag sprang på fel sida om järnvägen ungefär 50m. Men det gjorde att jag istället fick lite backträning. :-) O vid andra missen sprang jag framför ett hus istället för bakom. Men annars gick det klanderfritt. Kändes som en ganska lätt bana! Dock så är mina ben inte vana vid all asfaltslöpning, så jag känner av träningsvärk alá GRANDE idag. Det som inte dödar, det härdar!!

Tiden blev 1:14:33, med bara frukosten i magen o utan vana att springa i denna värme o så asfalten... 1:15 är målet att springa Å-varvet på o det blir nog lite av en utmaning, för jag antar o gissar att jag inte riktigt kan hålla mitt eget tempo i början av loppet, utan att det blir en del gående då.

När jag väl var hemma igen, så satt "gubbarna" o väntade på skruven. De hann färdig med taket innan dagens slut och vi är så tacksamma för hjälpen. Nu är det klart o vi kan andas ut. Ett tyngande projekt mindre!! Bara alla andra 114 kvar. ;-)

Det var nog allt från helgen tror jag.

Balansgång

Imorse tyckte jag att jag fick gå upp tidigt igen, men jag fick ju ändå sovmorgon till 4:48... Jag tror maken gick upp vid 3-tiden, stackarn!

Jag känner mig ännu liiite piggare idag, men har istället fått mer ont i halsen. Suck! Vill ju bli frisk NU så jag kan träna o gå ner fortare i vikt!

Igår kväll på Xv, så var det teori inför Å-varvet som vi ska genomföra. Intressant o bra repetition!! Jag som läser allt jag kommer över har ju hört om det mesta Emelie pratade om, men repetition är bra, så kanske det fastnar "på riktigt" i hjärnan någon gång.

Efter teorin fick vi möjligheten att göra ett syreupptagningsförmåga-test. Det vill/ska jag göra när jag blivit frisk för att se vad jag ligger på. Tycker alla såna här tester är roliga o vill helst göra allihopa! ;-) På tisdag när det är dags för nästa Å-varvet-träff hoppas jag verkligen att jag kan vara med o träna, för då ska vi vara ute.

Oj, är kl redan 6:00, bäst att dottern får lite frukost! O jag lite kaffe, så jag vaknar till.

På återseende!

Mrs Perfect

Den här dagen kan inte bli bättre!!!

Först så har jag försökt lösa ett problem med var dottern ska vara v 30. Fick avslag om ett extradygn på korttids, men när maken frågade om semester så fick han ta semester den veckan. O det hjälper OERHÖRT! Tack Gräscenter!!!! <3

O så har jag precis fått veta vem som ska vara dotterns resurs under hennes år på förskolan. En BRA personal från korttids. Det kommer bli hur bra som helst!! Hade aldrig drömt om att det skulle bli SÅ HÄR bra!!

1 besök

Liiiitet framsteg på den Öppna träfftiden. Specialpedagogen "lurade" in en mamma, som jag haft lite kontakt med ända sen dottern föddes. Vi låg inne på neonatalen samtidigt med våra barn. Men hon ville inget särskilt idag, utan jag antar att spec.pedagogen talat om att vi satt där o att hon bara ville säga hej!!

Känns nu ganska tråkigt att försöka o göra sig till, när man inte får någon respons för det.
Men jag o C fick iaf sitta o fika o snacka lite skit. Alltid lika trevligt, även om det är trevligare att ses hemma hos någon av oss.

Min mamma o dottern hade haft det jättemysigt när jag var borta. Känns superbra att veta att det funkar att ta henne som barnvakt vid såna här tillfällen. För om bara några veckor tror jag att jag ska åka till Västerås o göra tester inför utbildningen jag sökt. Stod på deras hemsida att alla som har behörighet till utb kommer kallas till tester o sen blir det antagning utifrån testerna o meriter. :-) Jag hoppas verkligen att jag kommer in. Vill så gärna bli o arbeta som medicinsk sekreterare.

Rätt

God morgon!
Har idag fått "sovmorgon" till kl 5:45. Fantastiskt skönt!!!
Det känns  verkligen att det går åt rätt håll nu. Jag blir liiite piggare o piggare för varje dag som går.

Vanligtvis så har jag ingen aning om vad för bröd maken har framtaget. Men så igår kväll berättade han att han tagit fram Skogaholmslimpa, ifall jag ville ha, om lilla sessan är lika bråkig idag som igår.  O den där förbaskade limpan har jag drömt om i natt o det var väldigt nära att jag gjorde fel val imorse. Hade det inte varit för att jag diskade innan jag åt frukost, så hade jag säkert ätit 2 såna smörgåsar istället för yoghurt med bär o nötter.
Maken verkar inte riktigt ha fattat att jag inte vill ha bröd eller ris eller pasta eller potatis....
Skogaholmslimpa är ju varken gott eller nyttigt, så jag är väldigt nöjd med att jag klarade av rätt frukost.

Rätt val på morgonen gör att övriga dagen kommer gå lättare!! ;-)

Idag ska jag o hålla i Öppen träfftid för föräldrar på barnhab. Hoppas det kommer någon som vill ha lite hjälp eller som behöver prata av sig. Annars får väl jag o C prata själva. Vilket iofs inte brukar vara några problem, men det skulle vara kul att få hjälpa andra med de erfarenheter vi fått genom åren. Dessutom är C´s son alldeles nyopererad o min mamma ska ta hand om dottern när vi är iväg på träfftiden, o det känns ju lite tråkigt om vi ödslat vår ganska viktiga tid med att sitta där istället för att vara med våra barn som behöver oss.

Ikväll ska jag till XV för träning inför Å-varvet, men jag kommer bara åka dit o lyssna på vad Emelie har att säga. Är inte tillräckligt frisk för att träna än.

Ni får titta in här igen senare för att få veta om vi fick några besök. Jag hoppas hinna slänga in ett inlägg emellan de 2 mötena. Men som vanligt beror allt på hur min lilla sessa är.

På återseende.


Finally

Äntligen kväll o dottern har somnat.

Jag sitter o tittar på Biggest Loser, när de tar sig an ett marathon. Häftigt!! Vill jag oxå göra i framtiden!! Men först ska jag må bra i foten. ;-)

Om en liten stund när programmet är slut ska jag lägga mig i soffan o slumra en stund. Är ruskigt trött o har en fulltecknad dag imorgon.

På återseende! God kväll!

Kramelikramis

Står klockan stilla??

Blir det inte kväll någon gång?!
Är förbaskat trött, har ont i huvudet o så är jag hungrig!!

Längtar efter kvällen o en lång o varm dusch, för fryser gör jag oxå..

Maten idag har gått strålande hittills. Snart dags för mellis igen o sen är det bara middag o kvällen kvar.

Yes, dagen kaaaanske tar slut även idag. ;-)


1h tidigare

Idag var kl 4:30 när jag gick upp... Varför får jag inte sova längre?! Jo, dottern vaknade då o ville absolut inte somna om, så vid 5-snåret gav jag upp o satte på TV:n... Då blev hon nöjd en liten stund iaf.

Idag satsar jag på en ordentlig "nystart". Känner mig mycket piggare jämfört med helgen så nu är det slut på slappheten. Ska jag vara i mål till v 30, så måste jag köra hårt redan nu. Motionen får dock vänta några dagar till. Är ff täppt i näsan o hostar titt som tätt...

Kanske att jag i slutet på helgen kan ta mig runt Å-varvet, så jag vet hur banan går o vilken tid jag ska sätta som mål.

Nya rutiner igen

Har länge trott o försökt intala mig att det kommer gå bra.
Maken började ju jobba för några veckor sedan, 3 om jag inte minns fel. O då blev det en stor förändring. Från att vara 2 hemma med dottern till att jag skulle vara själv hemma med henne. Den förändringen har gått skapligt. Dottern har tagit det fantastiskt bra ändå, mot hur vi trodde det skulle bli. Jag däremot har haft svårt (ovant) att få in bra rutiner gällande min mat o motion.

Nu är det dagsför rutinändring igen! Maken kommer imorgon att börja jobba kl 4:45 o behöver ju då gå o lägga sig tidigt. Så nu sitter jag här ensam om kvällen oxå. Känns sådär måste jag säga. Men just idag känns det lite extra. Dottern somnade inte förrän 21:15 o maken gick till sängs 21:30 o jag har värsta magsmärtorna. Mensvärk?? Ingen aning, men förbaskat ont gör det iaf.

För att vi ska fungera så måste vi nu bli bättre på att ta tillvara på den tid vi har tillsammans. Mer kvalitetstid med andra ord. :-)

Halv sex

Hur är jag funtad?? Kan ni vara snälla o förklara för mig att man inte ska kliva upp halv sex en ledig morgon?!

Maken hade redan åkt o jobba o dottern var på korttids. Vad i helsikke skulle jag upp så tidigt att göra? Nog för att jag var täppt i näsan o var tvungen att gå upp för att fixa till det, men sen hade jag ju kunnat krypa ner i den varma sängen o sova ett par timmar till.

Men samtidigt var det skönt att komma upp o sätta igång o arbeta. Satt i ett par timmar o fixade till ALLT inför utb-ansökan. Var väl färdig med den vid 9-tiden, puh. 14 sidor blev ansökan på. 11 sidor som bilaga. Nu insåg jag att klockan visst sprungit iväg så jag intog lite frukost o sen hopp in i duschen o sen snygga till mig lite.

Åkte till stan o lämnade in tidrapporter för våra assistanstimmar, sen iväg till Xv för sista tjugo6-träffen, för att efter det åka o hämta sista intyget som skulle med i ansökan. Så 15 sidor ansökan ligger nu i postgångens händer. :-)

Åkte sen till Tuna Park o gick o strosade lite o bara njöt, innan jag åkte o hämtade hem vår lilla förkylda sessa.

Nu ska jag snart starta igång med dagens middag o sen blir det sofflägge ikväll! O njuta av ett ansökan är klar.

Dags oxå att börja med ansökan för att få fler assistanstimmar till dottern. Psykiskt knäckande att sitta o behöva skriva ner allt som dottern behöver hjälp med o hur lång tid allt tar. Men jag ska ta lite i taget, så kanske jag inte hamnar så långt ner i träsket...


Bättringsvägen

Jag har hittat rätt! Har kommit ut ur snå(o)ret. O känner mig lite piggare idag. .-D

Vågen imorse visade oxå att jag är på rätt väg. -0,4kg veckan som gått. Äntligen!!!

Kvällsläge

Nu har vi iaf fått lite mat i magen. Jag är inte direkt någon storätare när jag är sjuk, men lite tacofärs med tillbehör fick jag iaf i mig. Vette sjutton om jag kommer äta något godis ikväll. Orkar jag?! Vet inte!!!

Ska lägga mig i soffan o halvslumra (läs: vila) tills lilla sessan ska ha sina mediciner ikväll.

Om vi har fått förkylningen av dottern o den ter sig på samma sätt, så kommer jag må bättre imorgon. Hon var som sämst i lördags, något lite bättre igår o faktiskt skapligt pigg idag. Jag ligger 1 dag efter henne. Hoppas hoppas!!
Jag har inte tid att vara sjuk nu. Imorgon ska jag ringa o fixa det sista intyget inför utb-ansökan och så ska jag på personligt Xv-möte inför Lifetime-starten o då ska dottern få följa med, för sen är tanken att vi ska gå på stan en stund innan hon ska till korttids, om jag orkar vill säga.
O så ska jag försöka få lite mer kött på benen om erbjudandet jag är så hemlighetsfull om... Kommer bli en rolig o fantastisk höst!!

Nu ska jag inta soffläge, orkar inte skriva mer, fast jag gärna vill.
Snörvlande kram från mig!

Sjuklingar o snöfall

Idag är hela familjen sjuka! Piggast är dottern o det gör att vi andra måste orka vara pigga för hennes skull. Hon blir jättegrinig o ledsen när vi inte har den energi som behövs. Stackars liten!!

Brödet hade visst tagit slut o maken har det med sig till jobbet, så för att dottern skulle få lite "roligt" idag så tog jag med mig henne till stan o affären.

När vi kom ut ur affären så snöade det! O nej, jag såg inte i syne o jag är inte bakis eller nåt. Det snöade!!

Hemkomna o berättade det för maken som inte riktigt trodde vi talade sanning, men  en vän på fb hade skrivit ut det i sin status o då blev vi lite mer trovärdiga. ;-)

Eftermiddagen ska ägnas åt bokföring, väskpackning o förberedelse inför morgondagen.
O ikväll ska vi ligga i soffan o tycka synd om oss. Till middag blir det tacos o till soffmyset ikväll har jag köpt hem lite godis.

Försöker ladda upp för "nystart" när jag blir frisk! Men tills dess ska jag försöka njuta av det jag stoppar i munnen. :-)


RSS 2.0