Jag kan ju

Nu har jag varit ute på min 5km-runda, duschat o ätit lunch.
O jag kom hem med ett leende på läpparna, för även om det var jobbigt så gick det. Jag kapade förra tiden med 40sek!!! :-D

Behöver nog jobba en hel del med mitt självförtroende o självkänsla, för jag kan ju prestera!! O nu är jag stolt över mig själv!! Jag är BRA!!!!

Laddar

Ja, strax ska jag ge mig ut på 5km jogging o jag vill att det ska kännas lätt. Men jag tror inte det, tyvärr. 2 ägg o lite kaviar till frukost är nog inte tillräckligt för att orka med joggingen.
Ska nog stoppa i mig ½ bar innan jag ger mig iväg så kaaanske det går lättare. ;-)

Avslutar gårdagen

Det blev 20min core igår kväll när dottern somnat, så 6 timmar träning fixade jag förra veckan. :-)

O så hade jag "bara" ätit 1200kcal så då lyxade jag till det med kesella, förvisso fullfet, pga makens felköp, men det slank ner det oxå. ;-)

En bra dag

Det här har varit en bra dag på många sätt.

Har haft besök av min mamma. Hon hade barnbarns-abstinens som hon kallar det... :-)
O så har dottern o jag varit ute på en timmes promenad, 6km. Sen har dottern duschats o fått ny knapp på magen o så har vi lagat en fantastiskt god köttfärssås till middag.

Hittills har jag fått ihop 340 träningsminuter, men jag ska försöka få till lite core ikväll o hoppas iaf på 20min till. Vore supernice att träna 6 timmar den här tuffa veckan. :-)

Ska räkna lite på hur mycket kcal jag har stoppat i mig idag. Beroende på om jag ska lyxa till det med kesella till kvällsmål eller om det blir lite keso o makrill...

Hallelulja moment

Efter en mysig shoppingtur på Tuna Park så gav jag mig ut på en joggingvända. 30min jogging i snittempot 9km/h. :-D Har förbättrat tiden med ca 2min. Jag är oerhört glad åt att jag gav mig ut i em. Var lite av ett hallelulja moment när jag fick se tid o tempo... :-)

Mitt mål i veckodos av träning är 5timmar i veckan. Jag har 20min kvar att avverka. Antingen blir det en timmes promenad med dottern i rullstol eller så blir det ca 40min på motionscykeln imorgon.

Kvällen tillbringar vi framför TV:n. Så skönt när dottern har somnat att få sitta i lugn o ro med en kopp te o ikväll blir det nog lite choklad till jordgubbarna jag köpte igår. :-D
Förbrände 429kcal under joggingvändan o kan med "gott samvete" äta lite choklad för att lördagsmysa lite. Ingår ju inte i Xv-konceptet, men man måste ju kunna leva lite "lyx" oxå o då tar jag gärna lite choklad... ;-)
O även om jag ff har några kg att gå ner så gäller det att kunna hitta en livsstil som funkar livet ut. För jag vägrar att hålla på att gå upp o ner o upp o ner igen. Nu ska jag finna en bra balans.

                                 


Ska jag eller ska jag inte?!

Svårt att bestämma mig för om jag ska ge mig ut på en joggingtur nu eller i eftermiddag. Vaknade för drygt 1 timme sen o kände mig tjorvlig i halsen. Vill absolut inte bli sjuk nu!!!!
Men jag vill verkligen ge mig ut o jogga. Är så befriande o härligt.

Kom just nu i skrivande stund på att det får vänta tills i em. Sport-bh:n ligger i badrummet innanför dotterns rum o hon ligger o sover middag där nu... Hmmm! Annars hade det ju varit smidigt om jag hade kunnat ge mig ut nu, när jag ändå bara sitter o väntar på att hon ska vakna. Jaja, joggingtur på em blir det iaf!

Men innan joggingturen ska vi till stan en sväng. Maken vill ha ett minneskort till sin nya GPS. O då passar vi på att åka hela familjen, så får dottern komma hemifrån o är då förhoppningsvis glad när vi kommer hem. :-)

Fokus

Har haft fokus på annat än bloggen ett par dagar nu o det ber jag om ursäkt för.
Inte så lätt att hinna med allt man vill, när man bara har 24 timmar per dygn.

Jag har inte riktigt hittat tillbaka från slybuskarna än, men jag är liiite närmare vägen.

Igår var jag till Xv-centret o körde ett core-pass. Så skönt! O Emelie, du är toppen!!!

Äntligen, så blev vårt vardagsrum klart igår. Efter vattenläckan vi hade jan-10... Snabba ryck, NEJ!!! Men igår var iaf målarna här o tapetserade o målade klart. Så nu i helgen ska vi försöka göra rummet klart. Sätta upp gardinerna igen o kanske få upp någon tavla på våra kala väggar. ;-) Men jag har lite beslutsångest om hur jag vill ha det. Har ju aldrig haft några tavlor på dessa väggar o tycker det är svårt att få till det så det blir bra....


Tummen upp

Idag har jag haft en underbart mysig dag!

Hann med en joggingvända på fm, innan maken åkte o jobbade.
På em tog jag dottern i rullstol med mig ut på en timmes promenad. Jättemysigt för hon sitter o tjoar o ropar glatt nästan hela tiden. :-)
Dagens rörelseglädje gjorde att jag förbrände 757kcal. Har nog inte bränt så många kcal på en o samma dag tidigare. *tummen upp*

Även vad det gäller den goda energin så är det tummen upp för mig idag. Käkade en rejäl frukost vid 9-tiden o sen efter joggen så var det dags för lunch. O innan jag o dottern gick på promenad tog jag en Xtra-bar o vid 17:45 åt jag en smaskig kycklingsallad. Mums!!!
Till kvällsmål, när dottern somnat ska jag "glufsa" i mig kesella. Är hungrig redan, men det beror väl kanske på att jag rört på mig en del idag. ;-)


Snårig skogsväg

Yes!!
Maken har nu jobb fr.o.m i vår, när gräs-säsongen drar igång. :-)

Matmässigt har det gått åt skogen idag!!! Tänker inte ens skriva ner här vad jag ätit, för så fel är det!!!!

Halva dagen gick iaf bra, tills stressen blev för mycket o sen blev jag ensam hemma med dottern o det är jag ff. O jag har inte fått lämna henne ens för att kissa, så det har inte varit så roligt. Men ändå samtidigt mysigt. För bara jag har varit hos henne så har hon varit jättemysig.

Motionsmässigt har det inte heller gått bra idag. Har varit för kallt för att ge mig ut på en joggingvända o fm var för stressig så jag hann inte ens sitta på cykeln i 5min. :-(
Satsar på joggingvända imorgon. För då borde fm iaf vara lite lugnare..

Undrar ni över rubriken, så kanske jag ska berätta vad jag menar?!
Jag är inte längre ute på en stor bred "rutin"väg vad gäller mat o motion, snarare in i slybuskarna o försöker leta mig ut på säkrare mark vad gäller bra kost o motion. Jag är lite vilse o behöver repetera o se vad som kan ändras så jag kan leta mig fram till europavägarna.
Har fr.o.m. den här veckan börjat skriva i matdagbok, bara för mig själv, så jag kan se vilka felaktiga mönster som jag bär med mig. O som går att ändra.

Betydande dag

En ny dag har grott o det blev inte mycket sömn i natt... :-(
Men vad gör väl det, när jag får mysa med dottern.

Till frukost idag blev det 2 ägg, lite kaviar, några gurkskivor & 1 tomat.
Om kylan vill släppa taget, så det iaf inte är kallare än -10grader så blir det en joggingvända på fm. Annars får jag väl sitta på motionscykeln 30-45min... Inte alls lika kul, men skönt efteråt när man har svettats klart.

Ökning

Är besviken efter dagens vägning!!

Ökning av både muskler o fett. Att vätskan hade ökat misstänkte jag, så det brydde jag mig inte om. För jag är SVULLEN framför allt om fingrarna. Att musklerna hade ökat var ju bra. Men fettmassan ska minska, inte öka med 0,4kg. Så från o med nu ska jag köra halvfart har jag bestämt. O det ska gå bra. Satsar på att väga mig igen om en vecka o då vill jag se en fettminskning!!!

Skrev jag inte protest?!

Vart tog min lediga tid igår vägen.. Hann inte ens laga en ordentlig middag. :-(
Kan det bero på kanske att jag tillbringade halva dagen i stan?? Väl hemma igen iaf så gav jag mig ut på en joggingtur. Gick tungt o segt o det kände jag direkt jag började, men jag fortsatte o klarade av mitt "mål" så jag är nöjd ändå. Farten är inte det viktiga! Det viktiga är att jag ger mig ut o klarar av det!!! :-)

O eftersom att em blev lite för kort, o "middagen" för dålig så föll jag för fikaträsket på kvällen.
:-( Men jag tar det till mig o lär mig att det inte funkar med såna här dagar. Så lite feeedback senare känns det ändå okej. Vikten ligger ganska stadigt på 4kg för mycket men eftersom att den ligger stadigt där, så känns det ändå ganska bra. Jag vet ju att jag kan hålla vikten o det känns toppen. Vill få mer muskler, så vikten är egentligen inte det viktiga. Vitsigt va?! ;-)
Huvudsaken är att muskelmassan växer. Ska nog hoppa upp på Xtravaganzas våg idag o se vad den visar.


Protest

Helgen är snart till ända o den går lika fort som vanligt...

Igår blev det en joggingvända i -13grader. Men det var väldigt skönt. Solen lyste o det var vindstilla!!
För övrigt under dagen så var vi o köpte en ny kaffebryggare och ordnade med presenter till kompisars barn som fyllt år o så bytte vi in en film vår dotter fick av mormor i namnsdagspresent, som hon redan har, mot en som hon inte har...
O på kvällen var vi till goda vänner o firade deras barn o kollade på Melodifestivalen. -24,5grader visade termometern när vi åkte hem igår kväll. Ruskigt kallt!!!

Idag har jag haft en slappardag. Sov dåligt i natt o känner mig sliten... Så 25min promenad har det blivit iaf o så hoppas jag att jag är piggare framåt kvällen, så jag kan köra lite core...
Fokuset för februari har ju varit/är mage & bröst. O det känns, för jag har träningsvärk framför allt i bröstmusklerna. Magmusklerna känner jag inte så mycket av, men där är det ju oxå mer fläsk i vägen. ;-)

Bildbevis

Har haft en alldeles underbar fredagkväll ensam!
Skjutsade in dottern till korttids o sen hem o plocka undan alla dotterns grejor. O sen!!! Då tränade jag i 95min ungefär. 50min till Blossom-DVD:erna o sen 40min på motionscykeln o så avslutade jag med ca 5min träning av rygg, mage o bröst...
Cirkus 500kcal brände jag bort!!

                                                  

Visst syns det att jag suttit på cykeln o svettats?? Men ack så skönt det var o jag är lycklig nu över att ha fått till träningen bra idag. Dvd:erna var dock en besvikelse, men det skrev jag ju om i förra inlägget så det tänker jag inte ta upp här igen.

Nu väntar jag bara på maken som är på väg hem, så fredagsmyset blir fullständigt! Vi lever ju så tätt så det MÄRKS när han inte är hemma. Något som saknas!!!

Ha en fortsatt bra fredagkväll!!
Kram o god natt!

Recension

DVD     ***  SHAPE UP MED BLOSSOM   ***   DEL 1 & 2
(Bild lånad från tradera)

Ikväll har jag tränat till Blossoms Shape Up, både 1:an o 2:an. Blev faktiskt besviken!! Har gått hela veckan o sett fram emot att få träna till en DVD på bollen.
Visst vissa övningar var bra, men många var ganska krångliga o inte alls i mitt tycke.
Föredrar JM´s 30 days shred. Men det är ju ingen boll i det programmet..

Perfekt fredagkväll

Har jag tur så blir jag ensam ikväll. Maken ska ev med en kompis o åka lastbil. Lucky me!!!
O blir jag ensam ska jag passa på att träna ca 90min. Lite cykling o core ska jag iaf köra! :-) O sen ha en ta hand om mig själv stund, med ansiktsmask, bodyscrubbing o hårinpackning o sen ta en helkroppsinsmörjning.. Mmm, längtar!!!

Hoppas att ni oxå får till en härlig fredagkväll!!

Nedräkning

Idag är det fredag o dagen som dottern ska till korttids. Här hemma har jag nedräkning. För hon är inget rolig alls. Gapar o skriker o gråter o vi vet inte vad som är fel. Tristess, feltolkningar, magont, trött etc etc???

Ska bli skönt både för henne o för oss att få vila från varandra.

Gap o skrik

Dottern har varit rent ut sagt förjävlig idag. Har skrikit sig igenom dagen! Hon var snäll en stund på em så jag hann vila öronen lite o sen satte hon igång o skrika igen.
Vi misstänker att hon har magknip, men det är som sagt bara misstankar. Lider så med henne eftersom att hon inte kan tala om vad som är fel, utan vi kan ju bara chansa o försöka med massor av olika saker för att få henne nöjd.

Detta har gjort att jag inte ätit något sen semlan, o nu är jag HUNGRIG!!!!! Men jag har noll ork till att laga mat o vi har inga matlådor i frysen, så maken sticker iväg o handlar någon mat sen, när dottern somnat. Så dagens kcal-intag blir alldeles för stor.... :-(

Måste bryta denna onda spiral!!!

Kaloribomb

Herrejösses!!
Nu har jag googlat på vad semlor har för kaloriinnehåll. Flera svar ger 500kcal! Hade gissat på kanske 400... Shit pommes frites! Blir inga fler semlor här. Så goda att de tar 1/3 av dagsintaget av kcal är de inte!!

Med tunga steg

Fick ännu en underbar sovmorgon av dottern idag. 7:20 gick vi upp.
Efter frukosten kom maken upp o tog hand om dottern, så jag kunde ge mig ut på en löprunda.

Men det var med tunga steg. Jobbigt efter bara 10min o då fortsatte jag i 20min ytterligare. Skönt var det iaf o jag kapade tiden med 55sek sen sist. Trots att det kändes som att jag sprang långsammare nu, men men... 357kcal brände jag bort iaf. O tur var väl det, för min mamma kom på besök idag o hade köpt med sig varsin semla till oss. Jag tvekade först om jag skulle äta, men det känns förbaskat taskigt att inte vilja ha, när hon ändå varit så snäll o köpt med sig dem...
Ska försöka luska ut vad en semla kan ha för kcal-innehåll. Är ju såklart svårt att få ett exakt svar på det, för det beror ju på hur mycket grädde o mandelmassa den innehåller...
Åt lite kesella efter för att få i mig lite protein o så hoppas jag att dagen ändå blir ganska okej med kalorierna..

Bättre eller inte

Maken har fått jobbet!!
Nu är det bara upp till oss att fundera på om det kommer funka med familjelivet.
Han kommer arbeta minst 50tim/v och börja vid kl 4 på morgonen 5 dagar i veckan. Kommer jag att orka med att ta hand om dottern själv alla de timmarna, tills hon ev ska börja på förskola? Kommer maken att orka med alla de timmarna? Hur kommer vi att må som familj? etc etc Som ni märker är det många frågor som snurrar i mitt huvud...

Imorgon ska han ringa till ett annat jobb o kolla hur det ser ut. Det är nog mer intressant, för där vet vi iaf att familjelivet fungerar bra. Men sen beror det på om de har jobb o när det blir aktuellt i sånt fall.

Den här kvällen har gått käpprätt fel, vad gäller maten. Men jag har för mycket i huvudet o hoppas att det går bättre imorgon!

Kram o god natt!!

Bättre dag

Den här dagen har varit bättre än gårdagen. Har varit på planeringsmöte på barn-hab. O då passade jag oxå på att sätta upp lappar om vår öppna träfftid för föräldrar som kanske har frågor till oss, som varit med ett antal år i rullen.

För övrigt har det inte skett så mycket. Har iofs hunnit med besök från barn-hab här oxå på em. Specialpedagog o sjukgymnast har varit här o kollat status o hjälpmedel o diskuterat lite. Mammahjärtat värms gott när dottern får beröm!! O de ser ju hennes framsteg på ett annat sätt än oss som är med henne dagligen.

O just nu i skrivande stund är maken o diskuterar jobb o lön. :-)
Återkommer senare om rapport. ;-)

Inte min dag

Idag har det verkligen inte varit min dag...

Tankade bilen innan jag parkerade för att gå ner på stan o träna. Väl på Xv-centret inser jag att jag glömt plånboken i bilen, så det var bara att traska tilllbaka till bilen o hämta den. Men innan höll jag på att glömma nycklarna kvar i väskan som jag lämnade på centret... Typiskt snurriga jag!!! ;-)

Kom igång med träningen nästan på en gång. Först cyklade jag i 5min, sen gick jag 2min på bandet, innan jag sprang i 25min. Efter lite skitsnack o lunch så var det sen dags för core-passet. Åh så skönt o ge magen en rejäl omgång. Avslutade träningen idag med att köra 12*2 av alla styrkemaskiner. Skönt trött i musklerna efteråt.
När jag sen kom tillbaka till bilen så satt det en gul j-a p-bot på rutan. 400kr för att jag stått där för länge! :-(

Under dagens 1h 47min träning förbrände jag 593kcal. :-)
Det verkar inte som att jag kommer hinna åka något mer till xv-centret den här veckan. Men jag ska ge mig ut på en löptur på torsdag o så tänkte jag ägna mig åt träning på fredag kväll, när jag är helt ensam hemma. Dottern ska till korttids o så har jag kört iväg maken för att få lite egentid hemma. Det har jag i princip ALDRIG!!!
O sen blir det mer löpning o träning i helgen! Me like!!

Internetstrul

Ber om ursäkt för att det inte kom något inlägg igår kväll. Hade ingen internetuppkoppling på hela kvällen.

Det gick iaf bra hos tandläkaren. Tog 10min sen var jag ute igen. :-)

När vi hade lämnat av dottern på korttids så åkte vi o veckohandlade. Sen var jag trött, hungrig o grinig så vi åkte hem o började med maten direkt..
Gjorde en egen variant av kycklingkebab i pitabröd. SÅÅÅ GOTT!!!! MUMS!!!
Hade lätt kunnat äta upp all mat själv, för så nedrans gott var det.

Resten av kvällen tillbringades liggandes i soffan o slötitta på TV:n. Kvällsmyste med lite glass o mörk choklad. :-)

Romantisk alla hjärtans dag va?! ;-)
Näe, det var skönt att bara vara hemma o inte göra något särskilt. Har alldeles för få såna barnfria dagar.

Idag fick vi en skön sovmorgon o nu har jag hunnit med frukost, läst "allas" bloggar o gjort lite research, så snart är det dags att packa väskan o sen åka till gymmet o träna i ca 2 timmar. GÖTT!!!!

På återseende!

Kramelikram

15

Kl 15 är det dags för tandläkarbesök o få den provisoriska rotfyllningen på plats. Så imorgon ringer jag till min vanliga tandläkare för den andra tanden. HUALIGEN!!!! Men skönt att få det gjort.

Efter tandläkarbesök blir det veckohandling o sen hem o laga mat o mysa med maken hela kvällen lång. Har lovat honom att vara hemma, trots att jag egentligen vill iväg o måla. Men man får väl offra sig när det är alla hjärtans dag. ;-)

Hoppas ni allihopa får en mysig alla hjärtans dag!!!


Nervooous

Usch!
Imorgon är det dags att ringa o försöka få tid till att fixa tanden..
Plus att jag har ont i en annan tand oxå. Så det är väl dags att ringa om den oxå... :-(

Nackdelen med att vara nervös är att jag blir sugen, på ALLT! Som tur är så kan jag ju inte äta något hårt idag, så jag kommer klara av det utan större problem.

Veckoträning

Sov dåligt i natt pga att jag var orolig för tanden.
Så hela dagen har jag bara suttit inne o känt mig lat.
Men latheten ska övervinnas, så jag började med att köra core-träning 15min i sovrummet. O sen visade sig solen, så då begav jag mig ut på en promenad. 5km och 46min senare var jag hemma o då var jag väldigt nöjd med att jag faktiskt vann över latheten. :-) Vädret var dock inte lika bedårande som igår, men ändå helt ok..

296 träningsminuter har jag fått ihop den här veckan. Helt klart godkänt, med tanke på att vi haft dottern hemma sen i tisdags.


Kvällen blev inte som jag hoppats

Igår kväll när jag placerat mig i soffan med ett litet glas vin o några nötter så for min provisoriska rotfyllning ur munnen. Livrädd för tandvärk, så jag ringde till Sjukvårdsrådgivningen o fick veta att om jag fick tandvärk skulle jag ringa 112 mellan 10-12 idag o få tid till jourtandläkaren.
Som tur är har jag inte tandvärk så jag ringer till Sjukhustandläkaren imorgon istället. Så idag lever jag på soppor igen..

Skönt trött

Dagens löptur var alldeles underbar!!! Ser ni bilden nedan? Helt fantastiskt väder!!! Vem kan inte vilja ut en sån här vacker dag. Att sen förgylla den med en löptur gör att jag känner mig väldigt lycklig.
356kcal blev resultatet av 33min löpträning. :-)



Efter en skön dusch o lite fix här hemma så kom svägerskan över o hälsade på. Trevligt, väldigt trevligt!!

Sen var det dags för matlagning. Kycklingwok, med MYCKET grönsaker i. Insåg när jag skulle skära sallad att gurkan var alldeles mjuk o konstig, så jag måste nog till stan imorgon o inhandla en ny. Kan inte leva utan en fräsch sallad till maten.

Sovmorgon

I vårt hem, om man har hand om dottern, räknar man att man får sovmorgon om man får sova till kl 6.. Men imorse blev jag minst sagt förvånad. Dottern började gnälla vid 5-tiden så då gick jag in o lade mig bredvid henne. Hon somnade genast om o när hon sen vaknade 7:20 blev jag nästan lite chockad. Är nog 2 år sen hon sov så länge för mig. Så jag känner mig utvilad o har haft en underbar lördagmorgon.

Nu laddar jag upp för dagens löptur... Visserligen är det kallt, men solen skiner o det kommer nog bli en ljuvlig tur idag. Det känner jag på mig! ;-)

Fredag kväll

Ännu en dag har gått, i rasande fort tempo! ;-)

Träningen gick bra. Klarade övningarna riktigt bra idag o är "stolt" över mig själv.
Hann med lunch, dusch och städning innan vi fick besök. O som jag misstänkte så reagerade han på min viktminskning. Så skoj!! Det är det absolut roligaste med resan, att få kommentarer av såna man inte träffat på länge. :-D

Imorgon ska jag ge mig ut på en löptur innan vi får besök igen. Men denna gång är det svägerskan med pojkvän som kommer o grattar dottern som ju fyllde år för snart 1 månad sen.
Så himla gott att ha helgens städning redan avklarad. Det gör ju att vi får en lugn fm imorgon.

Nu ska jag fortsätta kolla på Let´s Dance. O drömma mig bort till morgondagens löptur. Det är verkligen bland det bästa jag vet!!

Kram o God natt!

Härliga fredag

Sitter här o har precis käkat frukost. O nu är det dags för uppladdning inför core-pass kl 10. :-)

Efter träningen ska jag uträtta några ärenden. Sen måste jag åka hem o hjälpa maken att plocka o städa lite. På em får vi besök av en gammal kompis, som jag inte sett på nästan 2 år. Återstår att se om han reagerar på min viktminskning... Jag vägde ca 15-20kg mer när vi sågs sist. ;-)


                                             

Inspirationskväll

Ikväll har jag varit in till Xv-centret på inspirationskväll med tema mellanmål/kvällsmål.
Först pratade coach Camilla en stund o sen delades vi in i 5 lag o varje lag skulle göra varsitt mellanmål.
Intressanta mellanmål vi bjöds på! Fanns ju mycket gott att äta, som jag aldrig testat förut. Ska luska lite imorgon om man på något sätt kan få ingrediens-lista. För det var sånt tjatter i lokalen att det var svårt att höra när varje lag presenterade sitt mellanmål. Vet iaf att Camilla stod i bakgrunden o skrev lite... ;-)

Dock tycker jag ff att det är svårt med ett bra kvällsmål, som passar mig.

Några Xv:are här som kan ge tips om vad ni äter till kvällsmellis?!

Problem

Vill bara skrika, men man ska inte ropa hej förrän...

Men det verkar iaf som att maken ska skriva på anställningspapper nästa vecka!! TJOHOOO!!!!!

Problemet blir ju då kring min op. Hur ska det gå med dottern??
För maken har ingen möjlighet att kunna vara hemma då... Men problem är till för att lösas o jag tror att om vi får fundera ett tag så kommer vi få till en bra lösning. Kanske inte en optimal, men ändå att det fungerar o det är huvudsaken! ;-)

Väntar med att fixa med dagis o allt kring det gällande dottern till nästa vecka. Behöver ladda lite mer energi o veta lite mer om makens ev jobb! :-)

Dagen i Xv-anda

Känner att det inte blivit så mycket bloggande vad gäller Xtravaganza, på sistone. Idag tänkte jag vara lite duktig. ;-)

Måste bara få börja detta inlägg med att tala om att jag inte tror att mina magsmärtor beror på laktosintolerans. Jag misstänker att det antingen beror på kvinnomagen eller oxå orolig mage, för allt som ligger på mina axlar, vad gäller op, dotterns sysselsättning i höst o även om jag får plugga...

Så, back to Xv!

Om jag ska utgå från Xtravaganzas fyra ledstjärnor.

God energi: Inte särskilt god. Pga misstankarna om laktosintolerans så har jag ju velat undvika mjölkprodukter helt. O jag har heller inte velat lägga pengar på laktosfria produkter, när jag ännu inte är säker på att magsmärtorna beror på det. Ganska tråkig mat, när man inte får äta mjölkprodukter..

Rörelseglädje: 33min skön joggingvända!! (Körde ett lugnt pass idag,). Hade massor av energi kvar när jag kom hem. Så nu är jag positiv inför nästa vända, som blir tuffare. Var väldigt slut efter förra passet o det känns inte bra, när man vet att passen blir tuffare o tuffare för varje gång.

Mental näring: Joggingvändan & dagens underbara väder.

Mental träning: Lyssna på Cd-skivan, spår 8. Vi har en chokladkaka ligger i skåpet. Den ropar på mig, men jag försöker ignorera ropen. Än så länge har det gått BRA!!! :-)

Nu ska jag strax ge dottern mediciner, sen ska jag gå o sova, för det är min natt i natt.

God nattis!


Ork

Jag var iväg på ett info-möte om särskolan nu ikväll. Fick svar på en del av alla mina frågor... Som tur är så har jag ju en hel del "kött på benen" vad gäller Träningsskolan, där min sessa ska börja när det är dags, om drygt 1 år.

Jag ser ju gärna att hon ska få börja redan nu, men där säger lagen STOPP, så jag försöker nu hitta ett bra alternativ, som passar oss alla, till hösten.
För vi satsar på att maken ska börja jobba o jag vill börja plugga, om bara rätt utbildning kommer hit till stan. Dessutom ska jag ju opereras o behöver då ha lite avlastning.
Har redan hunnit prata med rektorn, skolan o bitr rektorn.  Personalteamet på skolan ser oxå gärna att dottern börjar tidigare, men lagen säger ju ifrån så det kommer inte att gå. Så nu håller jag på o ska börja luska i alternativ för dottern istället för vanlig "dagis"plats, som hon inte klarar av. Ikväll fick jag dock ett namn på en kvinna på barnomsorgsenheten, som jag tänker kontakta för att kanske få lite mer info om hur vi tillsammans kanske kan hitta en bra o fungerande lösning.
Nu undrar jag själv bara, hur min ork ska räcka till att få ordning på "nystanet". Känns som att orken kommer räcka ungefär halvvägs. Men om jag får lite positiva besked hoppas jag att det ska gå skapligt lätt att få till något bra. Dock så är jag van vid att inte få några positiva enkla besked, så jag har laddat för krångel!

   

Ingen skillnad

Nu är det 1 dygn sen jag senast åt/drack mjölkprodukter.
O jag har ff lika ont i magen!!! :-(

Middagen gjorde jag enkel för mig. Kycklingsallad med xv-dressing. Lätt att laga o äta o innehöll nada mjölk eller laktos.

Ikväll ska jag lyxa med lite laktosfri glass. Har lagt upp lite i en liten skål o nu väntar jag bara på att den ska smälta lite o bli sådär gott krämig, sen ska jag äta den till kvällens kaffe. Mums!!!

Kramper

Idag ställs allt tillrätta igen!
Dottern kommer hem o man kommer få lite mindre egentid men desto mer tid att bara vara... *skönt*
(Ni kan väl påminna mig om det, om jag senare i veckan gnäller över att det är så tråkigt att bara vara hemma med dottern?! ;-) )

Sen i lördags kväll har jag inte mått så bra. Drabbades av magkramper på kvällen. Trodde det berodde på att jag ätit för mycket fett o fel mat o så druckit alkohol oxå. Men jag har ff kramper i magen, o igår kväll diskuterade jag det med tanterna på målningen o en av dem frågade om jag var laktosintolerant. Mmm, det var jag, men inte haft känningar på massor av år. Men nu börjar jag misstänka att det kanske kan vara det. Så fr.o.m. idag utesluter jag laktos ur kosten. Gör detta på prov i ett par dagar, för att se om jag märker någon skillnad. O nu sitter jag här o funderar på vad jag ska äta till middag. Men det är ju så mycket jag inte får äta nu ju!!! SKITSVÅRT!!!!
Har ingen jättestor lust att köpa hem laktosfria mjölkprodukter, om det sen visar sig att kramperna inte ger med sig. Är ju så dyrt med "special"varor...

Var iaf ute på en löptur igår. Kändes skapligt bra, men magsmärtorna fanns där ändå. Idag skulle jag ha tränat på gymmet men jag har så ont o känner mig sliten i kroppen, så jag tog en vilodag... Får se hur jag känner mig imorgon om jag kan ge mig ut på en löptur, om jag hinner vill säga.
Ska till barnmottagningen med dottern vid lunch o sen på kvällen ska jag på information om dotterns skola. (Har blivit specialinbjuden 1 år tidigare, bara för att min lilla tjej redan är där 1 dag i veckan.) O däremellan ska allt annat hinnas med, med framförallt dottern o även våra vardagliga ting.

Nu ska jag ta o fixa till här hemma, så dottern får det som hon brukar ha det... Vi städar undan mycket av hennes saker när hon inte är hemma. Saknaden är stor ändå!!

Lördagsrapport

Gårdagen gick verkligen i ett rasande fort tempo.
Efter en dålg nattsömn så ringde kl 6:45. Åt frukost innan jag åkte till Flen. Kl 8 gav jag mig ut på en löptur i Flen. Sen efter lite kaffe o dusch, så gick vi ner till Keramikstugan o började fixa till det sista inför Öppet Hus.
Var lite tråkigt. För det kom endast 11 besökare mellan 11-15, varav 4st var såna som går där kontunierligt.
Jag fick iaf 3st som gjorde armband. Jättekul att få lära ut det!!

Åkte från Flen kl 15 o hemma väntade de på mig. Efter middagen (tacos), så satte vi igång o spela. Utan att skryta så måste jag få berätta att jag är en hejare när vi använde Balansbrädan till Wii:et.

Vi spelade o spelade o skrattade o hade det skoj o klockan gick fort. Vid 2-tiden gick mina föräldrar ner till husvagnen o vi andra begav oss mot sängen. Men det är ju svårt att bara somna direkt... Tror inte att jag somnade förrän efter kl 3.
Kvart i 8 gick vi upp imorse. Men de andra sov vidare, så maken o jag lade beslag på varsin soffa o låg o slappade tills de andra kom upp vid 9-tiden.
Fm har ägnats åt diskning o städning. Så nu är allt som vanligt här i huset... Strax ska vi ge oss ut på en skön promenad i solen o sen ska vi åka o handla mat för kommande veckan. Får jag som jag vill så hyr vi en film eller två innan vi åker hem o ligger i soffan o slappar ikväll.

Hoppas ni andra haft en något lugnare lördag. Men ff lika roligt som mig. :-)

Slut på fredagen

Äntligen är den här dagen över. Har stressat o meckat sen kl 15:05... Då hände det en liten olycka...
Dottern har ju haft problem med magen sen pencillinkuren. Har varit jättelös i magen o är ff. Så idag var jag tvungen att slänga in henne i duschen o duscha hela henne, inkl hår... Hade hon velat sin mamma väl, hade detta hänt lite tidigare på dagen. ;-) Vi skulle ju liksom till att börja ta på oss jacka o skor o bege oss mot korttids då. Blev lite sena o det blev lite trixigt för mig. Men det löste sig ganska bra ändå...
Fick dock åka hem o byta tvätten i maskinen innan jag åkte vidare mot Flen efteråt. I Flen var det att köra full fart hela kvällen, så jag skulle hinna med att göra det jag skulle. Kl 21:30 hade vi oxå fått i oss lite mat, tacos. Sen snackade vi lite skit o sen begav jag mig hemåt. Var hemma här för ca 1 timme sen. O sen dess har jag packat väskan o förberett det mesta inför morgondagens färd till Flen igen..
O så har vi städat färdigt huset o nu ska jag strax bege mig mot sängen o den efterlängtade kudden.

Men först!!

Imorgon blir det en Mental närings-dag". Börjar morgonen med frukost hemma, drar direkt efter till Flen o ger mig ut på en löptur direkt. Dusch hos kompisen o sen Öppet Hus o makramé-skapande. O kvällen ägnas åt min familj med lite spel. Tror inte att jag på något sätt kan stoppa in mer Mental näring än så på en dag. 3 i 1!! Nästan som Kinder-ägget. ;-)

God natt kärt folk! Hoppas ni kanske får en lite lugnare helg än mig!

Kommer nog inte hinna in något här imorgon, men kaaanske att det kommer något mobilinlägg. :-)

Perfekt helgstart

Idag startar helgen, bara så ni vet.
O jag fick en alldeles perfekt start. Kom i säng vid 23-tiden igår. Låg o läste en stund o sen lyssnade jag på 2 spår av XV-skivan. Tror att jag släckte lampan vid 23:40 o somnade nog ganska fort... O så fick jag sova ända till 5:40 innan dottern vaknade. 6 timmars sömn i min egen säng. UNDERBART!!!

Nu väntar jag på att det ska bli ljust så jag kan se om det går att ge sig ut på en löptur. Annars får det bli ett core-pass i sovrummet..

Dottern ska till korttids på em. O efter det ska jag till Keramikstugan o förbereda inför Öppet Hus imorgon. Är snart färdig, tror jag, men kommer iofs på fler saker att göra inför det hela tiden. ;-)
Men innan dess ska jag försöka städa färdigt huset, som jag började med igår kväll. Hinner jag med det idag, kan jag ta det lugnt imorgon bitti. O så får maken "ledigt" imorgon när jag är borta o arbetar...

Vad ska ni göra denna underbara fredag??

Kramelikramis

Ullared

Äntligen börjar det närma sig!
"Bara" 6 veckor kvar tills vi (jag o maken) åker till Ullared.

Ska bli så roligt att åka på en shoppingresa. Hoppas på att hitta många fina klädesplagg att shoppa.. Finns inte mycket att välja mellan i min garderob nu.

Fram tills resan är det hårdkörning som gäller, med både motion o kost, men framför allt motionen. Bara den här helgen forcerar så kan jag verkligen lägga krut på både och.

Vilodag??

Den här veckan har jag varit riktigt duktig med träningen, tycker jag iaf.
Löpträning måndag & onsdag, Gymmet o crosstrainer tisdag & torsdag, Core i tisdags. O innnan veckan är slut ska jag hinna med lite mer styrketräning här hemma, ett löppass o 1 längre promenad (hoppas jag).

Men som vägarna ser ut här hemma så är jag lite funderad över hur jag ska lägga upp det inför helgen. Skulle vilja löpträna antingen imorgon eller oxå på lördag. På söndag satsar jag på en promenad.
Men det är ju bara ren isgata här.  Vår lilla väg är bra, men asfaltsvägen är hemsk. Ligger några gruskorn lite här o där, men de gör ingen större nytta.

Men frågan är ff när jag ska springa. Imorgon fm hemma eller på kvällen i Flen eller på lördag morgon i Flen??
Måste höra med vännen om jag får duscha hos dem om jag bestämmer mig för att springa på lördag... Skulle vara skönt att springa då, för den dagen blir det ju ändå kalori"övertramp"...

Jag känner iaf ff av träningsvärken sen i tisdags. :-)  O idag har jag bättrat på den med styrketräning på gymmet. 1h 7min träning blev det..

Jodå!

Som jag misstänkte igår så har jag träningsvärk idag. I magen, ryggen o på insidan av låren. :-) Core-träning!!!

Idag har jag varit ute på en skön löptur, men det var dock rena isgatan så jag fick trippa försiktigt fram. Men solen som lyste gjorde turen alldels underbar!! Kändes som att våren är nära! :-) *tummen upp*

Efter dusch o styling så åkte jag till stan o handlade lite mat o så blev det en tur till Systembolaget. Mina föräldrar o brorsan ska komma hit på lördag. O då behöver jag nog ha ett glas vin eller två, i mig för att orka med dem ;-). Om inte annat så har jag det att skylla på om det går dåligt med spelandet. Vi ska äta tacos o sen spela Wii o så avslutar vi nog kvällen med lite kortspel, kan jag tro.

Imorgon är det dags att åka till gymmet o köra ett styrkepass igen! Har verkligen fastnat för träningen. Jag tycker det är sååå roligt nu!! Styrkan är dock inte lika kul som löpning, men jag kör med vibbträning när jag lessnat på styrkemaskinerna. ;-) Jag är ju en resultatmänniska o jag ser inte lika fint resultat med styrketräningen som med löpträningen o jag tror att det är därför jag tycker det är tråkigare med styrketräning. O så gillar jag ju fart o fläkt. O den känslan går ju inte riktigt att få vid styrkemaskinerna. :-)


Återkommande

Säger som så många gånger tidigare... Vart tar tiden vägen??
Gårdagen löpte på i ett rasande tempo. Efter den sköna löparturen o en ännu skönare dusch så packade jag dotterns korttids-väska o vek lite tvätt o så. Sen åkte vi in med dottern o svängde förbi affären på hemvägen. Det var nämligen panik-läge här hemma. Kesellan var slut. ;-)

Hem o laga mat o äta o sen åkte jag till Flen o gjorde så gott som färdigt inför Öppet Hus på lördag. :-) Hann med att snacka lite skit oxå... En reporter från tidningen Folket var där för att göra ett reportage o fotade en hel del. Så imorgon finns det en risk att jag är med på bild i tidningen. När jag som bäst sitter o gör ett makramé-armband.

Den här dagen har oxå bara rusat iväg. Iofs så kan det ju bero på att dagen gått i Xtravaganza-stil.
Kl 11 var vi på Hemköp o fick lite info om bra matval. O sen kl 12 var det dags för träning. Tog det lite lugnt då. 10min crosstrainer o sen lite vibbträning. Efter det så tog jag en XtraRTD. O sen var det dags för ett core-pass. Härligt!!! O när det passet var slut så hoppade jag upp på en motionscykel i 20min o sen stod jag på crosstrainern i 20min. Sen väntade en härlig dusch. Jag avslutade mitt besök på Xtravaganza med att ligga i massagestolen i 15min. <3
Nu känner jag mig rätt mör i kroppen, men på ett skönt sätt. Förbrände 540kcal på dagens "pass". Effektiv träning i 1h 40min.

Förmodar att jag kommer känna av musklerna imorgon... :-)

RSS 2.0